< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 23 Ağustos 2022; 18:54:43 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saatlerde cayma hakkı kaldırıldı (11. sayfa)
-
-
Sanırım mağzadan ürünü inceleyip sorun yoksa almak sorunlu ürünü iadede sıkıntı çıkabilir.
-
Hocam alırken direk resmi tedarikçiden alırsan sanmıyorum sorun çıkacağını oldu ki çıktı diyelim tüketici hakem heyeti kararıyla direk değişim veya maddi zararını karşılarlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Elektronik ürün eline ulaşırsa zaten fabrikasyon hata yada kargo hasarı var ise binbir pislik yapıyorlardı. Ya kargo tutanağı yada teknik servise gönderip rapor istedikleri için cayma hakkı şeklinde iade ediyordu çoğu kimse uğraşmamak için. Kurumsal satıcı kabul ediyordu çünkü. Bu düzenleme sonrası İnternet üzerinden elektronik ürün sipariş etmek yürek ister. Tam Rus ruletine döndürdüler olayı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İade için satıcının inisiyatifine bakılacak.
Burada büyük firmalar gene iade alacaklardır diye düşünüyorum. Ancak küçük esnaf zaten iade almak istemiyordu, onların elini güçlendirmiş oldu.
-
Bu kanun uygulanabilir değil. Ürün kusurlu bile olsa yetkili servis kabul etmekte zorluk çıkartır, thhye gitsen 1 yıla kadar uzayabilir. Para iadesi yapıldı diyelim satıcı ödemezse mahkemeye başvur. Alt tarafı bir adet ürün alacağız. Hem satıcı hem de alıcı taraflı uyanıklar bu duruma gelmemize sebep oldu.
İnternetten şimdiye kadar 3 tane hdd aldım 2si bozuktu. Böyle hassas bir ürünü doğru düzgün paketlemediklerinden ve kargoda insan gibi taşımadığından 2 tanesi hurda oldu. Yepyeni diskler ziyan oldu.
Önceden bunları hemen iade alıyorlardı. Şimdi ne olacak? Kafalarına göre alırız veya almayız mı diyecekler? Yolda bozulan elektronik parça için şirketlerin insafına mı kaldık ya.
-
Bu muz cumhuriyetinde sorunlar, bütün sürünün hakkı gasp edilerek çözülür. Ne demek bu anlatayım ortalama türk vatandaşının iq su yetmez anlamaya.
Mesela adamın teki ateşi orman yakmak için kullanırsa , bu muz cumhuriyeti çıkıp " ateş yasaktır bundan böle ateş yakan kulanan satanlar cezalandırılacaktır " der.
Ardından ahalide höy löy löy die zırlar.
-
Amazon harici Türkiye’de internetten alışveriş yapmam.Bu tüketicilerden çok satıcıları koruyor.
-
eğer satanlar sıfır cihaz verecekse sıkıntı yok ama bunu kötü kullanırlarsa yandık,
-
hem iyi hem kötü bir haber...
pazaryeri satışı olan sitelerde n11 hb gibi artık dolandırıcı satıcılar türer.
geriye güvenilir bir tek amazon kalıyor.
-
Onu da büyük ihtimalle içindekini alıp bozuk ürün vs koyup tekrar jelatinleyip gönderenler için yaptılar.
Kurunun yanında yaş da yanıyor maalesef. Bu saatten sonra bu ürünleri internetten almanın bi avantajı kalmıyor.
-
İade ücretini de tüketiciye kilitlemişler.
Cayma hakkının güvencesi sayesinde Kars'tan Edirne'ye oturduğu yerden satış yapabilen tacirlerin son zamanlardaki artan para hırsı sonucu yedikleri kap ile ilgili sıkıntı yaşaması durumunun tezahürü olacak.
Ben, deneme fırsatı bulamadığım telefonu mağazada deneyerek almak yerine internetten ısmarlayacağım; beklediğim gibi olmayacak; ama bundan cayamayacağım. Tanıtım için işçi çalıştıran, vitrinleri düzenlemek için emek harcayan, bunun için dükkan kirası ödeyen mağazalardan almak varken neden sürpriz yumurta mantığı ile internetten alayım?
Bir hakkın açıkça kötüye kullanılmasını zaten Türk Medeni Kanunu yasaklıyor. Cayma hakkını kötüye kullanan tüketici varsa eğer ceremesini o çeksin. Bununla ilgili "bu teknoloji çağında" gayet basit önlemler alınabilir, Hakkımızı elden almak da neyin nesi?
AB müktesebatı gereği tüketici haklarını iyileştiren düzenleme dramatik bir şekilde geri alınmış, 20 yıl geriye gidilmiş oluyor böylece.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 23 Ağustos 2022; 22:6:14 >
-
ya adam sahte airpods satıyor ee şimdi iade edin de görelim resmen tüketicinin aleyhine bir durum dükkan açıp satış yapan tonla dolandırıcıya güzel haberler...
-
Halka artık savaş açtılar galiba. Bu hükümetin çok az sayıda da olsa tüketici lehine bazı olumlu düzenlemeleri vardı. Baktılar gidiyorlar, sermaye sahiplerinin lehine işler yapalım demeye başladılar e-ticaret alanında da. Güzel lobi yapmış onlarda.
Not: 14 günlük koşulsuz iade olayını suistimal edenlerin vebalide çok büyük hiç şüphesiz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 23 Ağustos 2022; 21:2:32 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Amaç tamamen İnternetten satın alımların önüne geçmek, insanlar dükkana gidip görüp teslim alsınlar ve esnaf kazığı yesinler istiyor devlet. E-Ticaret düzenlemesini de geçenlerde yapıp indirim yapmalarını (Cüzdan ile indirimli ödeme vs) yasaklamıştı zaten.
-
Öyle zaten, orman yangınları çıktı diye ormanlara girişi yasakladılar ya...
Pandemide AVM'leri serbest yapıp Parkları yasakladılar...
Scooter kaza yaptı diye onları da yasaklayacaklar...
Ama arabalar kaza yapınca yasaklamazlar çünkü MTV, ÖTV, Sigorta ve benzeri bir çok kalemde işine geliyor devletin...
Son düzenlemeleri bunlar, özellikle gençlerin tepkisi, kesinlikle gidici bence.
-
mesela ürüne baktın tv diyelim.
4 adet hdmi yazıyor veya resimde görünüyor.
Satın aldın , ürün geldi açtın 3 adet hdmi çıkışı var.
ilana bakıyorsun 4.
Şimdi burada ne olacak..
—-
örnek 2
Bir ürün gördün enerji sınıfı yeni düzenlemeye göre A
ürün sana geldi F yazıyor.
ne olacak.
—-
örnek 3
Notebook bakıyorsun , ilan resminde Ethernet var lazım olan özellik mesela
Makine geliyor Ethernet yok
Satıcı ilana farklı resim koymuş, veya özelliklere bakmadan copy past yazmış gitmiş.
Ne olacak..
Hocam kapitalizmde satın aldığın ürünü beğendim, beğenmedim iade etmek istiyorum kabul edilebilir bir şey değil özellikle bilgisayar, telefon, tablet gibi hassas cihazlar için. Binlerce insan tarafından binlerce incelemesi, yorumu gerek reklam gerek kullanıcı yorumları açısından varken.
Tabi bu duruma karşı firmalar mağazalarda daha yaygın bir şekilde test ürünlerinde deneme, inceleme, analiz etme konusunda daha fazla imkan vermeliler bu sorunları yaşamamak için. Fakat bilgisayarı beğenmedim iade etmek istiyorum demek başka beğenen birine o ürünün kullanılmış halde satılması demek.
bilgisayar parçalarında da kalktımı acaba bilen varmı, kalkmadıysa bilgisayar parçalarını tek tek alıp toplarız eskisi gibi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X