Şimdi Ara

Telefonlar Neden Abartılıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sizce son model telefon alma olaylarını abartmıyor muyuz? Mesela A1 telefonunu alıyorsunuz. Bir yıl sonra A2 modeli çıkıyor ve onu almak birinci önceliğiniz oluyor ve de telefonlar hakkında bir incelemeler bir yorumlar yapıyorsunuz ki sanki bahsettiğiniz telefon değil.

• seni pis fakir
  • O yüzden telefon almadım laptop aldım iyiki almamışım s3 alacaktım hemen s4 çıktı
  • Yok öyle bişey forum efsanesi onlar
  • Alın bu fakiri burdan.

iPhone 4 aldın 4S çıktı 4S'i alacaksın. 5 çıktı 5 i alacaksın allahın emri bu kaçışın yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jobboredom

O yüzden telefon almadım laptop aldım iyiki almamışım s3 alacaktım hemen s4 çıktı
    Nokıa aldım demedikleri laf kalmadı insanlar çoğu şeyi gereksiz abartıyor hayatları o şeyler olunca ister istemez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: jobboredom

O yüzden telefon almadım laptop aldım iyiki almamışım s3 alacaktım hemen s4 çıktı
    Azıcık aklı başında bir insan elindeki bozulmadığı sürece yeni telefon almaz.

Yenisi cıktı diye telefon mu alınırmış saçmalığa bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Alıntıları Göster
    keşke 1 yıl sonra çıksa artık 2 aya indi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uygx

Nokıa aldım demedikleri laf kalmadı insanlar çoğu şeyi gereksiz abartıyor hayatları o şeyler olunca ister istemez .

hangi modelden aldın söyle biz de almayalım o modelden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Artyom1959

quote:

Alıntıları Göster
    sistem model yükseltmeye mecbur bırakıyor seni. alıyorsun 1 yıl sonra çalıştıracak program bulamıyorsun telefon çöp oluyor. ya bu yolda devam edeceksin ya da hiç bulaşmayacaksın .

• quote:

+1
  • Zevk meselesi bende her yılda bir laptop degiştiriyorum bozulmadıgı halde
  • ipod touch + dandik bi telefon ile suan 2. Seneme girdim. Piyasadan da dusmedi. 3d agirlikli 7-8 oyun haricinde sorun yasamadim. Memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

ipod touch + dandik bi telefon ile suan 2. Seneme girdim. Piyasadan da dusmedi. 3d agirlikli 7-8 oyun haricinde sorun yasamadim. Memnunum
    Bu konuda haklısın. Etrafıma bakıyorum yaşlı teyzeler bile almış htc one x desire gibi hiçbir özelliğini hiçbir zaman kullanmayacağı telefonları dürtükleyip duruyorlar. Zavallı telefonlar bu ellerde hunharca telef olup gidiyorlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3,14159265358979323846264 -- 14 Mayıs 2013; 22:41:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theJuDGe_41

ipod touch + dandik bi telefon ile suan 2. Seneme girdim. Piyasadan da dusmedi. 3d agirlikli 7-8 oyun haricinde sorun yasamadim. Memnunum
    Eski telefonum 5250 idi malum wifi filan yoktu bende bunu aldım bozulana kadar devam etmeyi düşünüyorum eğer alıcak olursam birsonraki telefonu windows phone almayı düşünüyorum. Yaşasın Lumia !!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fell on Black Days

quote:

+1

Alıntıları Göster
    "Telefonlar neden bu kadar abartılıyor" farklı bir sonuç veya çıkarım diyebilirim

Aslında bu geçtiğimiz yıllardan bugüne dönemsel olarak üreticilerin, tüketiciyi sürekli tüketime alıştırması veya zorundaymış gibi göstermesi şeklinde düşünülebilir. Örneğin 1960-70'li yıllarda beyaz eşya kültürü yeni yeni ülkemizin gündemine geliyor ve bir buz dolabının getireceği fayda ve kolaylık müthiş bir şey gibi lanse ediliyordu nitekim de öyleydi

1980-1990'lı yıllarda ise ihtiyaç olmamasına rağmen dünya genelinde bir otomobil furyası veya sanki bir ihtiyaç gibi üreticilerin pazarlama departmanları tarafından toplumlara lanse edilmiş keza günümüze kadar da ülkemde de geçerli olmak kaydıyla başarılı olmuştur.

Bugünlere geldiğimizde ise beyaz eşyasından tutunda otomobiline, konutlara ve çeşitli teknoloji ürünleri kapsamında insanlara sürekli - Bak onlar alıyor ve aslında bu bir gereklilik. Bunu sende almalısın - fikri, düşüncesi çeşitli reklamlarla empoze edilmeye çalışıyor nitekim başarılı da olunuyor.

Yani olayı sadece cep telefonları kapsamında değerlendirmemek lazım. Dünya genelinde uygulanan pazarlama stratejisi, insanların, değişen teknolojik imkanlar kanalıyla tüketim alışkanlıklarının da değişmesi gerektiği fikrinin empoze edilmeye çalışılmasından başka bir şey değildir -bence-

Değişen veya geliştirilen teknolojinin üreticiye belirli bir maliyeti olmuştur ve üretici de bu maliyeti -her ne kadar çok dar bir kapsamda değerlendiriyor olsam da- reklam ve pazarlama maskeleriyle süsleyip insanlara tüketim alışkanlıklarını gelişen teknoloji ile değiştirmeleri gerektiği düşündürülüyor ve biz de sürekli tüketiyoruz.

Tabi eğer bu bir suçsa, kötülükse bunda bankaların da payı olduğunu söyleyebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Lawliet Ryuzaki

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

quote:

Orijinalden alıntı: Lawliet Ryuzaki

quote:

Alıntıları Göster
    valla ben ihtiyacım olmadıkça senelerce kullanıyorum ilk çıkan yeni modeli almam yani nokia kullanıyordum yeni htc one aldım bunu bozulana kadar kullanırım her işi görür zaten gidip gta tarzı oyunları oynayacak değilim benim laptoptan hızlı giriyor internete vs. hiç bir eksiği yok şekil desen şekil s4 gibi damacana plastiği değil yani üst modeli çıktı diye değiştirmek ancak milyoner olurum parayı harcayacak yer bulamam o zaman alırım

• quote:

Orijinalden alıntı: boş insan

valla ben ihtiyacım olmadıkça senelerce kullanıyorum ilk çıkan yeni modeli almam yani nokia kullanıyordum yeni htc one aldım bunu bozulana kadar kullanırım her işi görür zaten gidip gta tarzı oyunları oynayacak değilim benim laptoptan hızlı giriyor internete vs. hiç bir eksiği yok şekil desen şekil s4 gibi damacana plastiği değil yani üst modeli çıktı diye değiştirmek ancak milyoner olurum parayı harcayacak yer bulamam o zaman alırım

Alıntıları Göster
    milyon dolarları olan birini tanıyorum 3310 kullanıyor ve 12 yıldır aynı telefonu kullanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: boş insan

HTC One ha

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.