Şimdi Ara

Teleperformance İzlenimleri ve İngiltere Vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
5
Favori
3.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngiltere bir avrupa birliği üye ülkesi olmasına rağmen, diğer avrupa birliği ülkelerinin uyguladığı schengen'den farklı bir vize rejimi uyguluyor. Zahmetli ve oldukça maliyetli bir vize süreci bu.

Öncelikle https://www.visa4uk.fco.gov.uk/home/welcome adlı siteye girip üye oluyorsunuz ve karşınıza gelen formu doldurmaya başlıyorsunuz. Formda klasik kişisel bilgilerin dışında daha önce nerelere seyahat ettiğiniz, ingiltere'ye hangi amaçla gittiğiniz, daha önce birleşik krallık sınırları içinde tıbbi tedavi görüp görmediğiniz, askerlik yaptığınız yer ve hangi tarihler arasında yaptığınız, hatta terörist olup olmadığınız gibi sorular da var. Sorular tamamen ingilizce ama hemen yanında türkçe çevirileri de var. Bazı sorularda çeviriler yetersiz ve hatalı. Eğer ingilizceniz yetersizse sorulara yanlış cevaplar verebilirsiniz. Formu eksiksiz doldurduktan sonra submit ederek konsolosluğa göndermiş oluyoruz. Bu aşamadan sonra yine site üzerinden 6 aylık (birleşik krallık minimum 6 aylık vize veriyor. Daha uzun vize talepleriniz için ücretlendirme de ayrı oluyor tabi) turist vizesi için 126 dolar olan ücreti kredi kartımızla ödüyoruz. Ödeme işleminden sonra başvuru işleminizin alındığına dair bir mail alacaksınız ve aynı zamanda sistem size GWF ile başlayan bir de kod verecek. Bu kodu bir kenara yazın (yanlış hatırlamıyorsam mail adresinize de gönderiliyordu). En son başvuru formunuzun çıktısını almanız gerekiyor. Bu çıktı 5-6 sayfalık birşey.

Bundan sonraki aşama, evraklarınızı konsolosluğa verecek, yani evraklarınızı teslim edeceğiniz Teleperformance adlı şirketten randevu almak. Teleperformans'tan randevu almak için https://uk.tlscontact.com/tr/ist/index.php adlı siteye girip üye oluyorsunuz. Üye olurken size verilen GWF ile başlayan kodunuzu ve pasaport numaranızı falan giriyorsunuz. Randevunuzu da aldıktan sonra, randevu bilgilerini içeren formu yazıcıdan çıkarıyor ve vize diğer forma ve başvuru evraklarına ekliyoruz. Vize evrakları demişken, adamlar standart schengen evraklarına ilaveten;

- Askerlik durum belgesi,
    - Adli sicil belgesi (bu ikisini e-devletten alabiliyorsunuz),
    - Bankadan alınacak ingilizce içerikli hesap durumunuzu gösteren bir yazı istiyor.

Bankada öyle 10-15 bin lira gibi bir para gereksiz. Benim kullandığım Garanti Bankası'na ait hesabı 2008 yılında işe girerken açmıştım. Maaşım, primim, şirketin diğer ödemeleri, kişisel bankacılık işlemlerimi falan hep bu hesap üzerinden yapıyordum. Hesabımda 4900 lira ve 600 sterlin vardı. Neyse, dediğim gibi diğer tüm evraklar schengen ile aynı. Bir tek ingilizler seyahat sağlık sigortası istemiyormuş. Ne olur ne olmaz onu da 10 euro'ya 8 günlük yaptırdım. Unutmadan, bu konuda özelden çok mesaj geldi o yüzden zorunlu edit yapıyorum;

- Şirketinizden alacağınız izin yazısı,
    - Bankadan alacağınız hesap durumunu gösterir belge,
    - Uçak rezervasyonunuz ve otel konfirmasyonunuzun ingilizce olması yeterli. Diğer tüm belgeler türkçe olabilir.

Bir de size tavsiyem, İngilizce olarak bir niyet mektubu yazın. Bu mektubun içeriği basit bir şekilde, "Ülkenizi şu tarihler arasında turistik olarak ziyaret etmek istiyorum, ilgili evraklar ektedir" vs.. gibi bir yazı uygun olacaktır. Ben bu şekilde bir yazı ekledim evraklarımın arasına. Sizlerin de yazması fena olmayacaktır.

Teleperformance randevunuza yarım saat önceden gidin. Teleperformance'ın İstanbul'daki ofisi mecidiyeköy profilo alışveriş merkezi'nin 2.katında. Randevunuza 10 dakika falan kala girişteki güvenlik görevlisi randevu çıktısını aldığınız kağıdı ve pasaportunuzu kontrol edip sizi öyle içeri alıyor. İçeri girdikten sonra hemen solda bir görevliye cep telefonunuzu bırakıyorsunuz. Cep telefonunuzu kapatıp teslim etmeyi unutmayın. Kutudayken çalıp görevliyi ve başkalarını rahatsız etmesin. Sonra XRAY cihazında geçerek önce bir masaya uğruyorsunuz. Orada sistemden randevunuzun olup olmadığı ve kimlik bilgileriniz teyit edilip o şekilde içeri alınıyorsunuz. Ben gittiğimde 4-5 kişi falan vardı. Mekan oldukça ferah, ışıklandırma ve içerisinin ısısı gayet yerinde. Ekranda isminiz yandığında ilgili gişeye giderek evraklarınızı veriyorsunuz. Görevli hepsini tek tek check ederek teslim alıyor. İşlemlerinizi yaptıktan sonra size bir kağıt veriyor, bu kağıdı kaybetmeyin. Pasaportu o kağıtla ve nüfus cüzdan fotokopinizle alacaksınız. Bu işlemden sonra görevli sizi başka bir salona yönlendiriyor. Orada da aynı şekilde ekranda isminiz yandığında bir kabine girip görevli eşliğinde parmak izi veriyor ve fotoğraf çektiriyorsunuz. Fotoğraf demişken İngiltere, vize için ayrıca biyometrik fotoğraf istemiyor, boşuna çektirmeyin. Ben 6 Nisan tarihinde evrakları teslim ettim, vizemi 14 Nisan'da gidip aldım. Hatta vizem, başvurumun 5.günü yani 11 nisan cuma günü çıkmış. Vizenin üzerinde 11.04.2016 - 11.10.2016 yazıyor. Vizenizle ilgili tüm süreçler için konsoloslukça bilgilendirileceksiniz. Evraklarınızın kendilerine ulaştığı ve inceleme aşamasında olduğu, vizenizin onaylandığı gibi süreçler mail adresinize gönderilecek.

Pasaportumu almaya gittiğimde başvuru sırasında teslim ettiğim 6 aylık hesap dökümünün son sayfası, nüfus cüzdan fotokopim ve şirket izin yazısı dışındaki tüm evrakları geri iade ettiler. Yukarıda dediğim gibi pasaportunuzu teslim almaya giderken size verilen kağıdı ve nüfus cüzdan fotokopinizi götürmeyi unutmayın. Çok kısa bir sıra bekliyorsunuz pasaportu alırken. Kapıdaki güvenlik görevlisi 3'er 3'er içeri alıyor. Sıranız geldiğinde o belgeleri vererek bir zarfın içinde ilgili evraklarınızı ve pasaportunuzu alıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 7 Eylül 2017; 15:42:6 >

• O kadar kaynak aradım ama şu yazıyı başvurudan sonra görüyorum Yaşadıklarım bireber aynıdır, ihtiyacı olanlar için güzel bir kaynak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    tam ihtiyacım olan yazıydı. Çok teşekkür ediyorum.

Herhangi bir ekleme yapılması gerektiğini düşünen varsa lütfen çekinmesin :)
  • sürekli ingiltereye giden birisi olarak yukarıda yazılanların hepsi doğrudur. Bu benim 5.vize alışım ve vize için evrakları teslim etmemle vizenin çıkması bir oldu neredeyse 5 saat gibi kısa bir sürede vizem çıktı :)))
  • Ben 3 ekimde evrakları teslim ettim ve hala ses seda yok.bakıyorum internetten hala konsoloslukta onay aşamasında görünüyor.
    Çıldırıyorum 1 haftada vizesi çıkanları gördükçe :))
    Çıkmayacağını düşünüyorum vizenin ama bir umut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam özel bir şirkette çalışıyorum aynı zamanda öğrenciyim. 26 yaşındayım. 1 haftalık gezi için öğrenci olarak mı başvursam daha kolay olur çalışan olarak mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.