Şimdi Ara

TEMU İndirim, Fırsat ve Kampanyalar [ANA KONU] (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (5 Mobil) - 5 Masaüstü5 Mobil
5 sn
4.644
Cevap
433
Favori
318.419
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Vergi hariç 480

• Olumsuz yorumlar okumuştum, kullanmış olan var mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benim kargo yola çıkmış. Hadi hayırlısı. Bu arada Nays iadesi kaç günde geliyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size gönderilen kargonun ölçüleride yazıyor. Ayrıntılarda...

• Extralarge kullanıcısına yanıt
    4 gün oldu gelmedi, daha gelmez gibi..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nakarta07 kullanıcısına yanıt

Kimin ne aldığı beni ilgilendirmez. Ama burada ortak bir forumda "paylaşılıyorsa", ister istemez görmüş de oluyoruz. Beni ilgilendiren kısım, hem alıp, hem de vergi ödemek istemeyen kesim. Hayır istemiyorsun, anladım. Ama içinden isteme. Sabah akşam kimisinin siyasi tatavasını çekmek zorunda değiliz ki. Burası fırsat ve kampanyalar konusu, siyasi tatava konusu değil. Baydı artık.

Şimdi gelelim polemik kısmına, yok esnafmış, yok bilemneymiş, yok beratmış şu bu. Bomboş ve içeriksiz saçmalamaya gerek var mı? Ne kadar dar görüşlü birisiniz ki, böyle basit ve çocukça yaftalamalarla, aklınız sıra bir yere varmaya çalışıyorsunuz. Çocukken yapılmaz mıydı bunlar? Yoksa siz o "geç ergen" denen tayfadan mısınız? Yani aslında 35-40 olmuş ama hala büyüyememiş kesimden? Hayır öyleyseniz bilelim de, engeli basalım, en azından kafamız ütülenmesin. Herhalde hakettiğiniz yanıtı aldınız. Bunu sürdürürseniz, çocukluğunuzu tescil etmiş olursunuz. Ben de haliyle çocuklarla muhatap olmak istemem.

• Bella Ciao kullanıcısına yanıt

Gelene nasıl geldi arkadaş ? Neye göre kime göre geliyorki ?

• Extralarge kullanıcısına yanıt
    Bayram sonrası görüşeceğim bakalım ne diycekler

İktisat ve maliye demek.

Birşey sorayım, sizin bu alanlarda bir eğitiminiz var mı? Hayır benim var her iki alanda da, ondan sordum. Konuştuğunuz konu hakkında gerçekten bilginiz olmadığını düşünüyorum. Mesela AB daha geçen gün çin arabalarına neden %25 ek vergi dayadı biliyor musunuz? Ya da ABD mevcuda ek %50 planlıyor? Regülasyon diye birşey duydunuz mu? Ya da mesela teşvik? Hiç mali veya gümrük mevzuatı okumuşluğunuz var mı?

Baydı artık bu elifi görse mertek sanacak adamların iktisat üzerine ahkam kesmesi yahu. Hakikaten baydı ama adam google'a bakmadan, "elifi görse mertek sanacak" deyimini bile anlayacak durumda değil, gelmiş ahkam kesiyor.

Son cümleniz ise anlamlı bir tartışma konusu. Evet, Temu'nun günleri sayılı. Neden biliyor musunuz? Köşedeki bir milyoncularda 20 liraya satılan şeyleri, 10 liraya aldık diye sevinip, deli gibi sepet yapıp, kupon limitini doldurmaya çalıştığımız için. İhtiyaç kadar alınsa kimse dert etmez de, bu ıvır zıvırların gümrük üzerine yükünü düşünüyor musunuz? Bu adamlar o paketleri tek tek açacak, yasaklı birşey olup olmadığına bakacak. Niye? Çünkü siz bir milyoncuda 20 lira olan süzgeci 10 liraya almaya çalışarak kar ettiğinizi düşündüğünüz için. Adeta bir mağaza yağmalamasına dönüştü iş :)

Şu 20 lira 10 lira olayını da açayım. Siz 10 liraya alıyorsunuz ama buna %30 vergi ödeyince, oluyor 13 lira. Buna 1 liraya yakın kur farkı geçiren bankalar da var. Etti 14. E size gelmesi sürdü 15 gün, gelen ürün ne çıkacak bilmiyorsunuz. Ek olarak onu 14 liraya alabilmek için, o sepete kimbilir neler doldurmaya çalışıyorsunuz ki bunu ben de yapıyorum, bu durumda saatleriniz ürün aramakla geçiyor. Gelen mal ise neye benzeyecek belli değil ve çoğu alınan da, bir köşeye atılacak, "sepet tutarı yakalansın" diye alınmış ürün. Ki dediğim gibi, bunu ben de yapıyorum. Eleştirdiğim sadece siz değilsiniz, kendim de aynı hatayı yapıyorum ve kendimi de eleştiriyorum.

Belki de ana fikri kaçırıyorsunuz. Çünkü aslında caydırıcı vergi politikası ile devlet de bunu yapmaya çalışıyor.

Bir örnek vereyim, belki anlarsınız. Eskiden marketlerde poşet ücretsizdi. Bu yüzden deli gibi doldururlardı poşetleri. Hatta her bir ürünü ayrı poşete koyup, o poşetleri kar sayanlar vardı. Sonra poşet 25 kuruş olunca, bir gariplik oldu. Şimdi mağazalara gidince, insanlar ya poşetlerini kendileri getiriyor, ya da ihtiyaçları kadar almaya çalışıyorlar. Hala deli gibi poşet dolduran var, çünkü poşet parası anlamsızlaştı. Ama bugün poşeti (örneğin) 2.5 liraya çıkarın, yine bir fren olur. Şimdi anlıyor musunuz, bazı şeylerin aslında sizin aleyhinize görünmekle birlikte ne kadar işe yaradığını. Mesela o sepet tutarı 480+ vergi meselesi. Böyle olmasa, inanın bana 2 liralık şeyi bile sipariş edecektik amazonda olduğu gibi.

Sonrası ise malum. Bize zarar, doğaya zarar, vaktimize yazık, paramıza yazık vesaire vesaire.

Bu kadar uzun yazmamın tek sebebi, belki ne demek istediğimi anlamaya çalışan olur da, bir faydam olur. Yoksa ne vergiyi bana veriyorsunuz, ne de malı bana alıyorsunuz. Bana tek zararı, her sayfada 2-3 "vergi ağlaması" mesajı okumak. Beni bayan kısmı o.

3 İş günü demiş hocam. Yarın akşama kadar gelmesi lazım. Bu arada Nays hangi kampanya kapsamında sayıyor sayanlari ?

• ray2 R kullanıcısına yanıt

Senin bir milyoncu dükkanın var şimdi anladım. Başka açıklaması olamaz. Maliye ve iktisat derslerin A++ anladık. Ben haksız olarak alınan her vergiye vatandaş olarak tepkimi koyarım. Sen bir araba kendine bir araba devlete almaya devam et. Vergi oranlarındaki saçmalığa laf etmeyip, olayı sadece vergi vermek istemiyorlarrrrrrrrr anlamını nasıl çıkarırsın. Neyse sevgili maliye ve iktisat uzmanı bilgilendirmen için teşekkürler.

• Adaletli vergi alsalar ve malı ederinde satsalar kimsenin ses cikardigi yok. Bu şekilde ucuz bulduğumuz yerden alarak carkimizi cevirmeye calisiyoruz. Konuyu anlamsiz bulan arkadaslar gitsin baska konuda takilsinlar lütfen.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla ben milyoncuların 10 liralık ürünü 20 liraya sattığını görmedim. 10 liralık ürünü 100 liraya veriyor. O yüzden alırım çatır çatır hiç kimseye de acımam.

• ray2 R kullanıcısına yanıt
    Klasik kolay yoldan devlete kapağa atmış, tuzukuru profili muhtemelen,, merak etmeyin, sizden çok daha iyi biliyorum iktisadı, maliyeyi..işimde bununla ilgili.. Bu mantıkla, geçen hafta burda Çin araçlarına getirilen yüzde 40 lık vergiyede regülasyon diyorsunuzdur, eminim😃öyle ya, Avrupa ve Abd nin de piyasayı düzenlemek için yaptığına inanıyorsunuzdur hatta bunları, haksız mıyım?

Bıktık artık herkesi kendi gibi sananlardan.. Elif mertek hikayesinden dem vurup, şu yaşta gümrükteki işleyişin,hâlâ 2000 li yıllardaki gibi olduğunu sananlardan, bizde bıktık usandık.. Hâlâ gümrükte tek tek paket açıldığını sanıyor🤦‍♀️aslında burda nokta koymak lazım, zira bundan sonrası zaman kaybı olacak, neyse, belki aydınlanır diyip devam edelim..Yeri gelmişken, gümrükte iş yükü derken? Kesin memur..özel sektöre tabi olsa zaten böyle yazmaz.. Yahu kimse amme hizmeti yapmıyor, herkes aldığı maaşı tabiki çalışarak hakedecek bu ülkede..çıkın artık, benim memurum yata yata maaş alacak kafasından..

Ayrıca ben ihtiyacım dışında hiçbir şeyi almadım, almam, kıçı kırık 30 liralık firçayı alırken bile yarım saat düşünen biriyim.. Lakin sizin gibi alışverişlerde nefsi nedeniyle, kendini frenleyemeyenlerin hükümet tarafından engellenmek istenmesini, hatta şu tuhaf durumu savunanların olduğunu da biliyorum.
    Bu arada, belki niye 30 liralık fırçayı burdan almadınız diyeceksiniz, burda 90-100 lira çünkü o kıytırık fırça bile.. çok benimsediğin,caydırıcı devlet politikaları nedeniyledir sanırım..

Poşet konusunda da bazı noktalarda yine fikrinize katılamıyorum.. Zira bir toplumu ya cezayla yada eğitimle terbiye edersin..eğitim kısmı bizde olmadığı için haliyle cezayla sonuç alınıyor.. Görgü, toplumun temeli olmalıydı aslında..

Neyse,totalde ihtiyacım olanları aldım, parayı da birileri gibi ağaçtan toplamıyorum.. Gelen ürünler ilanlarda anlatıldığı gibi çıkmazsa da, verdiğim paraya göre değerlendiririm, eskiler hatırlar ,malum caydırıcı devlet politikalarından mütevellit ,hayal olmuş bir aliexpress vardı bi zamanlar, ordan alınan ürünlerden çokta farklı olmayacaktır gelen ürün kaliteleri.. O da yeterlidir benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 18 Haziran 2024; 11:49:47 >

Nays müşteri hizmetlerine sorduğumda kampanya kapsamında olmadığını, geri ödeme alanların olduğunu belirttiğimde ise "o arkadaşların bizimle iletişime geçmesini istiyoruz" tarzı bi dönüş yaptılar. Var ise ekstra bir bilginiz bende faydalanmak isterim hocam.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.