Arkadaşlar merhaba, sıralamam 31.237 sadece Ankara'da tercih yapacağım. Tercihlerim şu şekilde. Sizin ayrıyeten öneriniz neler olur? Özellikle gazide mühendislik okuyan arkadaşlara bir sorum olacak. Tercih listesine göre büyük ihtimalle endüstri mühendisliği gelecek. Bölüm %30 ingilizce, gazinin başka hangi bölümüne baksam 3-4. Sinifinda en azindan 7 dersin 2-3ü ingilizce. Endustride 3-4. Sınıf tamamen Türkçe. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Sizce %100 makineyi üste almak daha mantıklı mı? Bölüm olarak endüstri kafama yattı makine çok zor dedikleri için pek yanaşasım yok açıkçası. |
TERCİH YARDIMI / GAZİ MÜHENDİSLİK
-
-
makine çok zor bölüm bence endüstrü daha rahat ve iş bölümü çok geniş.
-
Makine daha iyidir ama %100 ing gelmez. -
Söylediğim %30 mevzusu sıkıntı çıkartır mı bilginiz var mı? 3 ve 4. Sinifin tamamen Türkçe olması çok saçma geldi bana.
https://mf-em.gazi.edu.tr/view/page/4476/hata-sayfasi
Endüstri mühendisliği ders programı burada. Ingilizcem çok iyi değil B1-B2 arası o yüzden kafaya taktım biraz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hairo -- 1 Ağustos 2024; 11:28:50 > -
hocam hele ki endüstri okuyacaksan %100 ingilizce okumaya bak. Bunun dışında mühendisliğe kendini adayacaksan eem seç üstüne de robotik yl patlat. İlerde kendi üretimhaneni açarsın hem de imza yetkin olacak bunları küçümseme. Matematik fizik yapan adam elektronik seçecek o kadar!!
-
Hocam iyi güzel hoş diyorsun da sıralama bu, %100 tutmuyor yapabileceğim bir şey yok. Sirf %100 diye de aybüde okunmaz orası geliyor Ankara'da.
-
Gazi endüstride çok arkadaşım var. Yaz pişman olmazsın. Gördüğün en aktif topluluk (hayatımda) bunlarda. Eğer iyi kullanırsan iyi yerlere gelirsin. B1-B2 arası İngilizce ile de zaten iş hayatı için yeterli. Üstüne koymana gerek yok. Daha üstüne çıkmak için yurtdışı lazım sana. B1-B2 ile sana hiçbir firma sırtını dönmez. Bu arada bildiğim üzere Türkçe olan bazı dersleri İngilizce de alabiliyorsun. Bunu da bir araştır. İTÜ ve ytüde olan sistem gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi epeolatry57 -- 2 Ağustos 2024; 1:40:33 > -
Ben temel mühendislik sevdalısıyım. Makina ve Elektrik Elektronikten şaşmam. Ama endüstri de güzel hocam. Alanınıza göre seçin derdim -
Çok sagolun hocam içimi ferahlattınız.
-
Teşekkürler hocam haklısınız. Küçük bir ihtimal de olsa tutma ihtimali var elektrik elektroniğin. Makine konusunda da sorduğum herkes çok zor diyor. Sayısalda ben daha çok kimya ve biyoloji seviyorum, fakat bu alanlarda da Türkiye'de bir iş olmadığı için mühendislik seçtim. Makineyi kaldıramam diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hairo -- 2 Ağustos 2024; 12:51:39 > -
Kimya mühendisliği güzel bir bölüm hocam kimya seviyorsanız. Ona da bi bakın isterseniz -
Arkadaşlar merhaba tekrardan. Çok fazla kişiyle konuştum. Çok iyi yerlerde olanlar da var içlerinde. Çok büyük çoğunluk makine mühendisliği önerdi elektrik elektronik tutmuyorsa, endüstri pek önermediler. Ben pek sosyal bir insan değilim endüstri mühendisliğinde de çok önemli diyorlar açıkçası bana pek uygun değil gibi geldi. Genel anlamda da büyük çoğunluk iş bulma konusunda vs. Makinenin endustriden daha önde olduğunu söyledi. Sizlerin düşüncesi ne olur? Gazi makine mi endüstri mi? -
Gazi Makine>Endüstri=Kimya -
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X