Şimdi Ara

Terlikle araba kullanmak tehlikeli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
6.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar terlikle araba kullanmak tehlikeli midir? Ne gibi olumsuzluklar olabilir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Terlikle Araba Kullanmak: Tehlikeleri ve Yasal Sonuçları

Terlikle Araba Kullanmak Yasak mı?

Evet, terlikle araba kullanmak Türkiye Cumhuriyeti trafik mevzuatına göre yasaktır.

Terlikle Araba Sürmenin Tehlikeleri

Terlikle araba sürmek, birçok tehlikeyi beraberinde getirir:

• Kontrol Kaybı: Terlikler, ayakkabı gibi ayakları sıkı bir şekilde kavramaz. Bu nedenle, kaygan koşullarda veya ani manevralarda kontrol kaybı riski artar.
    • Pedallara Ulaşma Sorunu: Terlikler genellikle ayak bileğine kadar uzanır. Bu, pedallara tam olarak ulaşmayı ve bunları etkili bir şekilde kontrol etmeyi zorlaştırabilir.
    • Dikkat Dağınıklığı: Terliklerin gevşek olması, sürüş sırasında dikkat dağıtıcı olabilir.
    • Yaralanma Riski: Kaza durumunda, terlikler ayakları yeterince koruyamaz ve ciddi yaralanmalara yol açabilir.

Sandaletle Araba Kullanmak

Sandaletler de terliklere benzer şekilde araba sürmek için uygun değildir. Ayak bileğinden bağlı olmayan sandaletler, kayma ve kontrol kaybı riskini artırır.

Terlikle Araba Kullanmak Kasko

Terlikle araba kullanırken kaza yapılması durumunda, kasko poliçesi geçerliliğini yitirebilir. Sigorta şirketleri, terlik kullanımını ihmali sürüş olarak değerlendirebilir.

Terlikle Araba Kullanmak Cezası

Terlikle araba kullanmak, trafik cezası gerektiren bir ihlaldir. Cezanın miktarı, ihlalin tekrarına ve sürücünün geçmiş siciline göre değişebilir.

Parmak Arası Terlikle Araba Kullanmak

Parmak arası terlikler, terliklerin en tehlikeli türlerinden biridir. Bu terlikler, pedallara ulaşmayı ve bunları kontrol etmeyi neredeyse imkansız hale getirir.

Sonuç

Terlikle araba kullanmak, ciddi tehlikeler barındıran ve yasal yaptırımlara tabi bir ihlaldir. Güvenli bir sürüş deneyimi için her zaman uygun ayakkabıları giyin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet aslında tehlikelidir. özellikle parmakarası terlikte frene yada gaza basınca ayagınız terlikten kayabilir

normal terlikle de, terlik le parmaklarınızın arasındaki kısım pedallara sıkışabilir
  • şöyle diyeyim, geçen yaz markete gitmek için parmak arası terlikle evden çıktım, dönüşte önümdeki araba aniden fren yaptı, ben de aniden frene abanmaya niyetlendim, o hızla terlik bir yere takıldı sanıyorum, parmak arasındaki plastik ip gibi kısım koptu, ayağım birden boşta kaldı, az daha vuruyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa evet aslında tehlikelidir. özellikle parmakarası terlikte frene yada gaza basınca ayagınız terlikten kayabilir normal terlikle de, terlik le parmaklarınızın arasındaki kısım pedallara sıkışabilir
    O zaman sandalet daha mantıklı.
  • Sandalet çok mu farklı sanki. Ya yalın ayak kullanın ya da iyi hava alan yazlık bir ayakabı alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle bi konuda Pedalları ıslak mendille Temizledikten sonra Kaucuk paspası bagaja atarım :) terliksiz kullanırım aracı
  • quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

Orijinalden alıntı: `bELa evet aslında tehlikelidir. özellikle parmakarası terlikte frene yada gaza basınca ayagınız terlikten kayabilir normal terlikle de, terlik le parmaklarınızın arasındaki kısım pedallara sıkışabilir

Sağ ayaktaki terliği çıkartıp çıplak ayak kullanmak daha mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk Sandalet çok mu farklı sanki. Ya yalın ayak kullanın ya da iyi hava alan yazlık bir ayakabı alın.
    Elbette farklı. Eğer çok gevşek bağlamamışsanız ayağınızdan kayma ihtimali yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emryrgc

quote:

Orijinalden alıntı: korfezgunesi

quote:

Sağ ayaktaki terliği çıkartıp çıplak ayak kullanmak daha mantıklı

Dalga geçmiyorum yemin ederim bunu hiç düşünmemiştim En iyisi sol ayak adidas sag ayak yalın yapıyım bundan sonra, zaten klima alttan sagdan üflüyor

• sabah tırdan adam inerken çıplaktı ,adama çok güldüm ama
    aynen şöyle dedi;hem müteahhit hemde çağrı atıyor,adama bak ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

sabah tırdan adam inerken çıplaktı ,adama çok güldüm ama
    aynen şöyle dedi;hem müteahhit hemde çağrı atıyor,adama bak ya

• Tehlikeli tavsiye etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben çıplak ayakla denedim ama pedal ayağımın altında kaymadığı için debriyaj konusunda zorlanmıştım
  • Islak ve çamurlu terlikle kullanmak çok tavsiye edilir.
  • Terlikle kullanım oldukça zor.Debriyaja hakim olamıyorum,terlik ayağımdan kayıyor.
    Çıplak ayakla bir derece kullanıyorum da terlikle oldukça zorlanıyorum.
    Kısacası ; Sağlıklı ve güvenli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Islak ve çamurlu terlikle kullanmak çok tavsiye edilir.

Kesinlikle.
  • Terlikle kullanmanın tabiki tehlikeli yanları var ancak çıplak ayakla kullanmakda çok mantıklı değil çünkü çıplak ayaklada araba çok sağlıklı kullanılmaz en güzeli bir spor ayakkabı ile kullanmak.
  • Terlikle kullanmak gercekten sakıncalı,baska kola tenekesi pet şişe bunlarda cok tehlikeli....uzun yolculuklar hemen hepimizin azda olsa yaptıgı seydie seyir halinde yiyip içmek....Olmaz olmaz o terlik çıkar sıkısır fren pedalının altına..hele pet şişe ....yandı gülüm keten helva......
  • Terlik sakıncalı fakat.. Sandalet uygun olabilir.
  • Terlikle kalın tabanlı ayakkabıyla araba kullanmak kadar nefret ettiğim bişey yoktur. Terlik zorunlu ise çıplak ayakla kullan en iyisi
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.