Şimdi Ara

Termal Macun hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Amd 8350 sistemime Zalman LQ310 sıvı soğutucu almıştım. Fakat soğutucu içinde macun çıkmadı ve soğutucu üzerinde aşırı derecede ince macun vardı yani çok hafif bir beyazlık vardı. Toz gibi diyebiliriz. Bilgisayarım CS GO , LOL gibi oyunlarda sıklıkla yarım saniye donuyor fps falan düşüyor. Acaba bunun sebebi macunsuzluktan olabilir mi ? Veya ne gibi problemlerden dolayı olabilir. Driverler güncel ve sistem güçlü bir sistem.
    Yardımlarınızı rica ediyorum.

• istersen bir sıcaklık değerlerini ölçmeyi dene işlemci sıcaklığında ciddi artış varsa dediğinle ilgili birşey olabilir.Birde soğutucuyu doğru yerleştirdiğine emin misin?

İşlemci Sıcaklığını Ölçmek için :http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Grafik Kartı Sıcaklığını ölçmek için :http://www.gputemp.com/ kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKeopSs -- 10 Mayıs 2016; 11:57:32 >
  • TheKeopSs T kullanıcısına yanıt
    SpeedFan diye bir uygulama kullanıyorum. Cs Go 'da ikisi de 50+ derece olmak üzere değişiyor. LoL üzerinde 40 ila 48 arası. Ama bu kadar olması doğrumu bilmiyorum. GTA 5 , DARK SOUL , BF4 gibi oyunlarda ne yapacağız. Sıvı soğutucu olduğu halde böyle yani.
  • Ufak radyatörlü bir sıvı soğutucunuz var. Çok büyük işler beklemeyin.
    Isıyı katılar sıvılardan her zaman daha iyi iletirler. Sıvı soğutucuların tek avantajı işlemciye ve anakarta yük bindirmemesi, ramlari kapatmaması, ve ısınan voltaj düzenleyicilerinin üstünü kapatmayarak soğumalarına yardımcı olması. Oradaki boşluğa exstra fan takabilmeniz bence.

Şöyle bir buçuk kiloluk bakır yığını 2 tane 14 mm fanlı bir soğutucu en kral sıvı soğutucudan daha iyi sonuç verir diye düşünüyorum. Ne bozulur ne çürür. Fakat anakarta ve işlemciye zarar verebilir ağır olduğu için.

Sıvı soğutucu pompalı olması sebebiyle bozulma ihtimali daha fazla ve daha fazla ses çıkarır.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    Yalnız açtığım konuyla bu cevabın pek bi alakası yok bence. Zaten kasamın özelliği ekstra 5 adet hava soğutucu fanı olması. Aradığım cevap bu değil.
  • Cynde1907 kullanıcısına yanıt
    Derece gayet yerinde korkmanıza gerek yok ama macun olması gerek tabiki belki işlevini yitirmiş yada termal keçe vardır silikon gibidir kare şeklinde onu koymadıysanız
  • carso kullanıcısına yanıt
    Keçe ve slikon kısmını hiç bilmiyorum. Pc'den pek anlamam çalıştığım şirketteki bilgi teknolojileri uzmanı olan arkadaşlar parçaları birleştirip kasaya taktı ama. Soğutucudan çıkmayan macun ve sıvı soğutucunun üzerinde yok denilecek kadar az olan macun yüzünden bu denle oyunlarda donmalar olabiliyor mu ? Başka bir arkadaş kesinlikle ondan kaynaklanıyordur dedi bana.
  • Cynde1907 kullanıcısına yanıt
    Kendi taktı ise bunun bilincindedir.Yada yeterli seviyededir ufak sürmesi yeterli mühüm olan donmalar ekran kartından gibi görünüyor görüp bakmadan bişey diyemem
  • carso kullanıcısına yanıt
    Keşke görüp bakma şansınız olsa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.