Kütahya'da bağlatmıştın değil mi hocam? Kim yaptı? Bizim elektrikçi az acemi hissettirdi bana :D Hat falan iyi çeker de bağlarken yapamayabilir mi acaba gibi geldi bir an. Kesin karar wallbox alacağım ben de. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1969. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Android.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Evet, Trugo ve diğer firmaların sarj aletlerini kuruyor Kütahya'da baya profesyonel biri daha öncede bağlamış yani güzelce tesisatı çekti bağladı. İlk etapta değerlerini ölçüyor ardından bağlantı yapıyor.
Ek olarak ppf içinde fiyat aldım ben nasipse cumartesi götürüyorum kapıda taş izi oldu bile :( Özelden yaz bana hocam whatsapp'dan ileteyim numarasını DH mesajım kapalı benim mesaj atamıyorum nedense
-
Gönderim özelden mesaj, iletildi mi kontrol edersiniz. :)
-
Mesaj geldi de numaran yok hocam :D
-
iki kişiden biri benim :) Teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: spentimeGece 2-3 sularında amper yükselttim 11 kw verdi ve hiç kesme yapmadı sanırsam akşam vakti şebekedeki yük artınca yapıyor bunu.
Evin trafoya uzaklığına yakınlığına göre şebeke gerilimi değişiyor, bazı evlerde 190 volta kadar düşerken trafoya yakın evlerde 250 volta kadar çıkar. sizin ev uzak ve şebekeye çok yükleniyorlarsa voltaj düşümü oluyordur, yapacak fazla birşey yok, elektrik dağıtım şirketi kaynaklı.
-
Büyük ihtimal dediğiniz gibi trafo uzak çünkü. Gece sarj edeceğim zaten 7-8 kw de iyidir
Ucuza sarj edince gayet iyi oluyor :) Bu arada Kütahya'da kw 1.85 Diğer illerde sizlerin nasıl arkadaşlar?
-
istanbul anadolu. düşük kademe 1.85 yüksek kademe 2.75 .
evden şarj edince düşük kademeyi unutun.
-
Benim evin 2 arka sokağında kocaman bir elektrik trafosu var hatta evin üstünden yüksek gerilim hattı geçiyor
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben yüksek kademeye geçmem, çünkü evde aylık kullanım 120 kw geriye kalıyor 296 kw tüketim aylık, 3 kere sarj yapsam 50kw desek 150 kw kullanır total benim aylık kullanım total 270 kw olur. Fırın hiç bir şey çalıştırmıyorum ben sadece TV ve bilgisayar telefon sarj buzdolabı
-
Hadi bakalim. Bunlari da bu sekilde koyduklarina gore. Bizi alistiriyorlar. Yakinda Lr Awd siparisleri acilir. İlerleyen zamanda da Sr gelir.
https://www.tesla.com/tr_tr/inventory/new/my
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yülsek gerilim hattına mesafeniz yakınlığına bağlı manyetik alandan elektrik elde edilmesini bi araştırın, teslayı şarj edemeyebilirsiniz ama tv buzdolabını bedavaya çalıştırabilirsiniz
-
Bunların fiyatlar neden böyle ya? Öh.
Edit: Hepsinde ekstra opsiyonlar varmış. Şaşırdım bir an.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burki_rock -- 13 Şubat 2025; 17:29:3 > -
Benim baktım son 1 senenin tüm faturaları toparladım, aylık 300 ortalama var. Neydi bu üst limite geçmeme baremi ya, yıllık 5000 kw aylık 416 mıydı? :)
-
Evet. İc doseme ceki demiri renk vs olunca direkt %40’a firliyor. Tahminim insanlari alistirmak icin bunlari koydular. Lr Awd Juniper bu gidisle baya yuksek olacaga benziyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
LR zaten Allah'ın emri yüksek olacak matrah vs. değişmezse de matrah değişse dahi 2.5 civarı olur o.
Mesele herkesin SR ne olacak. İnşallah ulaşılabilir olur. Yoksa TOGG'un ekmeğine yağ sürerler. Hele sedan da geliyor. üff.
He TOGG satsın bu arada. TOGG ne kadar çok satarsa, şarj istasyonu vb. konularda hepimiz o kadar rahat ederiz.
-
Bir cari yıl içinde 5MW doldurmuş olmak. Ocak ilk faturasından itibaren. aylığa bölümü 417 ediyor ama o önemli değil.
-
Mesajı gördüm envantere bi bakayım dedim, gözümün önünde yok oldu SR lar :) saniyeler almadı :)
-
Bir ton yaygara yaptılar TV'de 417 geçen 1000 değil 2000 ödeyecek falan diye.
Ben de ilk sizin dediğiniz gibi biliyordum. Öyle olsa daha iyi tabi.
-
Değil, boş yaptılar o TV de, ben de izledim, daha önce zaten dağıtım firmamla görüşüp konuya tamamen hakim olmuştum ancak TV de izleyince ne oluyo diye tekrar görüştüm dağıtım firması ile. Geçen sene 5MW doldurmuş iseniz bu şubattan itibaren zamlı ya da, bu sene 5MW doldurduğunuz aydan bir sonraki faturadan geçerli. Dağıtım firması TV nin boş yapmasından sıkıldık falan dedi bana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Lahur -- 13 Şubat 2025; 18:2:12 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X