Disarda hizli sarj ile bu araclari sarj edeceklerin kesinlikle bulasmamasi lazim. Misal ben gunluk 200km yol yapiyorum 120-130 km hiz ve klima acikken km basi edindigim bilgilerr gore 2,5 -3 TL harciyacagim. Yani 100 km de 2,5 TL yi baz alirsak 250 TL yapiyor. Ayni hizlarda dizel bir otomobilde 100 km de 5 litre tuketiyor. Oda 5x41=205 lira yapiyor. Kimse bakim yag vs demesin senelik bakim 5-6 bin o yuzden bu bir kriter degil sonucta elektriklilerinde sigortasi kaskosu cok daha fazla. Bu nedenle ev sarji imkani yoksa elektrikli araca bulasmamak lazim. Tr de en yaygin sarj agina sahip zess te 10 TL den sarj yapiliyor. Elektrikli araclarin artmasiyla normalde fiyatlar rekabet nedeniyle azalmasi gerekirken bizde fiyatlar yukari dogru gidiyor. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (14. sayfa)
-
-
Ac ve Dc sarj ederken aracta bi secenek cikuyor mu?Ac Dc oldugunu nasil anliyoruz? Farklari nedir.(alternatif / dogru akim anlaminda degil de sarj olma konusunda fark nedir)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
AC yavaş şarj 22 KW a kadar. DC hızlı şarj. Üzerlerinde kaç kw oldukları, AC mi DC mi oldukları yazar.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tipinden anlasilir zaten Ac sarj eski ankesorlu jetonlu telefon gibi Dc hizli sarj buzdolabi gibi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanirim dediginiz kosullarda 0.2kw/km civari yakar.Yaklasik 1.5 TL/km . Evden cift kademede gece sarj ederseniz ise tahminen 0.4tl/km yapar.Hrsabim ortalamadir
3 kisi 120-130 km hizlarda 0,2 cok zor, kendi acimdan kiyaslama yaparsam cevremde hep zess var. 0.2 de bile zess te 2 TL yapiyor. Ev sarji kurduracam ben, evde sarj imkani olmayan bulasmamali, bu benim nacizane dusuncem.
type 2 uzatma kablo alan kullanan var mı?
Bana 12 metre uzunluk lazım ve priz tarafına uzatma yerine 5 metre type 2 uzatma almayı düşünüyorum. Uygulayan var mı?
-
2.5-3 tl / km dediginiz icin soyledim..120 km 3 kisi 20kw cok olagan disi bir rakam degil..Ekonomik olarak dusunur isek zaten 130km ile gitmek gibi bazi seylerden fedakarlik gerek.Kitabin ortasindan konusacak isek bence yillik 15k km altinda evde sarja gerek yok tabi kisinin fantazisine bagli.
Iki sene kadar once iki arkadasima cinden getirmistim.Ne gibi bi sorunuz var
Tavsiye eder misiniz? Kilitleniyor mu? Yağmurlu havada su alır mı? Açıkçası kullanan birinin memnuniyetini ve şikayetlerini duymak isterim.
-
Yarin sorup yanit veririm.Faz basina kac amper dusunuyorsunuz..ya da tek mi uc fax mi dusunuyorsunuz ve 22kw mi.?
11kw 3 fazda faz basina 16A dusmekte.Sanayi tipi disi erkek 3 fazli Ip67 kullanmaniz daha fiyat/performansli olacaktir
quote:
Orijinalden alıntı: fatihkolor
2.5-3 tl / km dediginiz icin soyledim..120 km 3 kisi 20kw cok olagan disi bir rakam degil..Ekonomik olarak dusunur isek zaten 130km ile gitmek gibi bazi seylerden fedakarlik gerek.Kitabin ortasindan konusacak isek bence yillik 15k km altinda evde sarja gerek yok tabi kisinin fantazisine bagli.Keske 2,5 -3TL ler kalsa ona bile raziyiz. Uzun zamandir elektrige zam yapilmiyor bildiginiz gibi. Yakin zamanda elektrike oldukca yuksek oranda bir zam gelecegi soylentileri var. Zaten son belediye zamlari ile su fiyatlari elektrigi gecti bakalim elektrik fiyatlari ne olacak.
Siz sürekli şehir dışı gidiyorsunuz sanırım. Şehir içi 5 lt yakan dizel bir araba var mı bilmiyorum. Gelecek araçların ortalama tüketimleri konusunda bilgi sahibi değiliz çünkü araç Türkiye için üretilecek ve daha düşük bir beygir gücü ile gelecek. Ben tahmini şehir içi 15-16 kw. Şehir dışı 20 kw tüketimi olacağını varsayıyorum. Bunu da supercharger imkanı olmayan illerde kullanacak olanlara göre bir hesap yapalım.
Şehir içi km de 16x8=128/100=1.28₺
Şehir dışı km de 20x8=160/100=1.60₺
Bu verileri lpg li araçlar dahi yakalayamaz.
Evden şarj imkanı olmayan almasın demek doğru olmaz ama evden şarj imkanı olan maliyetini 3 te 1 e düşürür. Daha avantajlı olur diye söyleyebiliriz.
Düşüncelerinize saygı duyuyorum. Bende bu şekilde düşünüyorum.
Bu konuda çok haklısınız.Elektrik fiyatları oldukça ucuz tüm dünyaya bakınca 1 yıl içinde ikiye katlanabilir.Bknz
GlobalPetrpPrices.comElectricity prices around the world, March 2019 | GlobalPetrolPrices.comhttps://www.globalpetrolprices.com/electricity_prices -
Doğalgaz fiyatında uluslar arası piyasada çok ciddi düşüş var. Elektriğe zam geleceğini pek düşünmüyorum.
Göndermiş olduğum siteden bir çok emtianın fiyatlarına bakabilirsiniz aslında demek istediğim daha açık anlaşılıyor.
Bu arada ben de Tesla alacağım ve benim de işime gelmez artması ama hayatın doğal akışına aykırı zam gelmemesi.
-
Dizel arabanmin bakimini sene başında 2 bine yaptirdim maliyetler daha da dusebiliyÖr aracına göre değişiyor
Ben elektrik araçların evde 40 kuruş, dışarda 1.5 TL ye şarj olduğunu düşünüyordum km de eğer dediniz gibi dışarda şarj edilecekse ve 2 TL üzerinde maliyeti varsa düşündürücü
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
HES, GES, RES payı ülkemizde büyük. Doğalgaz ucuzluyor, elektrik fiyatlarına fahiş zam gelmez.
Yakıt masrafı yaklaşsa da hep daha ucuz olacaktır. Özellikle şehir içi kullanımında. Sürüş zevki sessizlik teknolojisi de cabası.
Benim en uzun yolum Çeşme yazlık. Yazlığa giderken de istediğim hızda giderim.
Antalya civarına senede 1 ya da 2 kez tatile giderim. Ömrü uzun yolda geçenler için EV araçlar uygun değil. BYD Seal U Nissan e Power tarzı araçlar olabilir.
Ben seal u dm-i tarzı hibrit tercih etmedim, etmek istemiyorum çünkü artık yağ, filtre, şanzıman, egzos, baskı balata ustası sanayisi yetkili servisi uğraşmak istemiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanmet -- 17 Mayıs 2024; 10:19:33 >
ZES ile şarj ederseniz Sehiricinde 1.5 tl ve altı maliyetiniz olur. 2 tl şehirlerarası olur. Kış mevsiminde 10 derece altı havalarda bu rakamlar artacaktır.
Trugo ya da wats gibi ya da Avm ve Migros otoparkı gibi yerlerde aç şarj ile bu rakamlar %30 düşer.
Avm ye gittiniz, takın AC şarja. 1 saatte 70-80 km şarj alırsınız. 2-4 saat arası kalınıyor zaten. Yarım ya da tam kapasiteye yakın şarj olur. Ah Tesla 22 kW AC şarjı çok görüyor. Tesla Tesla olmasa yerden yere vuracak sebep çok da işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kanmet -- 17 Mayıs 2024; 10:28:57 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X