VIN üretilmiş bir araç anlamına geldiğine göre; Berlinden Slovenya Koper limanına gelecek. Sonrada İzmir Alsancak limanı diye biliyorum. Sonuçta bu güzergah yaklaşık 7/10 gün içinde tamamlanır. Araçların gümrük işlemleri ve İstanbula taşınmaları ve gün başına teslim edilecek araç sayısı sanırım teslimat tarihini etkiler. Bazen gümrükte araçların bekleme süreleri uzayabiliyor |
TESLA MODEL Y SR HAKKINDA... (13. sayfa)
-
-
Temel Araç Sınırlı Garanti
Tesla tarafından normal kullanım sonucu meydana geldiği belirlenen tüm "arızaları" gidermek için gerekli onarım veya değişimleri kapsar.
Ek Koruma Sistemi Garantisi
Aracınızı 5 yıl veya 100.000 km boyunca (hangisi önce gerçekleşirse) garanti altına alır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ek koruma ile 1 yıl daha garantiyi uzatmış oluyorsunuz.
İlave Para ödenip mi alınıyor bu Ek garanti?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muhtemelen ama alanı hiç duymadım. Yanlış bilgi vermek istemem.
Bayiye mi verdiniz bende önceki akşam ilana koydum subaru xv bakalım alıcı cıkmazsa bayinin yolları taştan:(
Akıl vermek değilde belki faydalanabileceğimiz bir bilgi olur diye yazıyorum. Aracı satma hazırlıklarına siparişten hemen sonra başladım, 19 Nisan siparişten sonra; aracımın sahibindende emsalleri 1360 civarıydı, hyundai ioniq 5 e bakmaya gidip orda takas için aracımı sordum, 1100 verdiler, başka galeriye gittim, 1000 veren oldu, oto Plus ve vavacarsa sordum, hizmetlerinden hem çok memnun kaldım hem de 1200e yakın teklif verdiler, sahibindene emsallerinin 50 bin altına koydum, ertesi gün 40 favori oldu, ertesi gün Alıcı çıktı. 1300 e verdim aracı. Sonrada parayı kiraz hesapta vadeye koyup günlük 900 liraya araç kiraladım. Uzun zaman sonra 1 ay da olsa TL ye güvendim, inşallah beni pişman etmez:) tabi her aracın piyasası da aynı değil, ya da koyduğunuz zaman ihtiyacı olan sadece bi alıcı yetiyor size. Zaman kaybetmemeniz faydanıza olur.quote:
Orijinalden alıntı: Ceo000
Bayiye mi verdiniz bende önceki akşam ilana koydum subaru xv bakalım alıcı cıkmazsa bayinin yolları taştan:(
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam araç markası neydi ? Benim Pejo2008 de tam dediğiniz skalalarda. Aynı şeyi yapmayı düşündüm. 1 haftadır ses seda yok. Şu an 1.355.000 ten listede. Emsallar de 1.360.000 dan başlıyor.
-
Skoda Octavia vardı hocam, çokta piyasası olan bi araç sayılmaz. O panik anını yaşamamayı arabasız kalmaya tercih ettim.quote:
Orijinalden alıntı: tsubasahmetHocam araç markası neydi ? Benim Pejo2008 de tam dediğiniz skalalarda. Aynı şeyi yapmayı düşündüm. 1 haftadır ses seda yok. Şu an 1.355.000 ten listede. Emsallar de 1.360.000 dan başlıyor.
Rica ederim.
Bir bilgi daha vereyim.
Bir çoğunuz 8 yılda 150 bin km doldurmayacaksınız ama RWD araçların batarya ve tahrik ünitesi garantisi LR ve P'den 32.0000 KM daha az olur.
LFP bataryanız olduğu için uzun yıllar keyifle kullanırsınız.
Sadece bilmenizde fayda var.
-
Bu bilgi tam doğru değil. Garanti km daha az olmasının nedeni (yıl süresi aynıdır): LFP bataryaklar %100 şarj edildiği için diğerlerine göre döngü sayısı daha fazla oluyor (Lityum ionlar %80). Piilerin ömürleri de km üzerinden değil şarj döngüsünden dolayı olduğu için pratikte aralarında fark kalmamış oluyor. 8 yılda daha az kapasiteli ama daha farklı döngü sayısı ile %70 gerileme ancak 160 bim kmde olabiliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zevkurt -- 16 Mayıs 2024; 16:26:46 > -
Eyv teşekkür ederim faydalı oldu 👍
Teslimat tarihi belirlenecek yazması ne anlama geliyor. Haziran temmuz vs yazmıyor
Bu durum LFP ile ilgili değil.
Tesla uzun yıllardır bu garanti politikasını izler.
ABD'de Model Y RWD araçlar LFP değil. Buna rağmen orada da garanti km'si RWD'ler için daha kısadır.
ABD'deki garanti yıl ve km sınırı:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 16 Mayıs 2024; 17:6:57 > -
Tabloda RWD long range araçlar içinde yine daha fazla mil yazmakta ancak. Long range olmayan modellerde garanti aynı yıl, mil veya km daha az. Nedeni bildiğiim kadarıyla sarj döngüsünden dolayı.
-
Yeni mi sipariş verdiniz ?
Grupta bir sessizlik var. Güncel şarj fiyatları konusunda biraz araştırma yaptım. Sizinle paylaşmak istedim. Eklemek istediğiniz istasyon varsa yazabilirsiniz.
TESLA SUPERCHARGER
EDİRNE VE ANKARA ~ 6.80 ₺
İSTANBUL VE BOLU ~ 7.10 ₺
TRUGO AC 22 KW ~ 5.95 ₺
TRUGO DC 180 KW ~ 7.99 ₺
TRUGO DC 300 KW ~ 7.99 ₺
ZES AC 22 KW ~ 6.49 ₺
ZES DC 60 KW ~ 8.49 ₺
ZES DC 60 KW ÜSTÜ ~ 9.99 ₺
EŞARJ AC ~ 7.48 ₺
EŞARJ DC 60 KW ~ 8.98 ₺
EŞARJ DC 60 KW ÜSTÜ ~ 9.48 ₺
ENYAKIT DC 180 KW ~ 8.00 ₺
BEEFULL AC ~ 6.99 ₺
BEEFULL DC 60 KW ~ 7.99 ₺
BEEFULL DC 60 KW ÜSTÜ ~ 8.79 ₺
Ok
Guzel derleme olmus, elinize saglik.
Evime 300m mesafede benzinlikte zes ac sarj istasyonu var ve ne zaman baksam boş. Bu sebeple kapali otoparka monofaz 7kw tesisati cektirsem mi emin olamiyorum. Kirada oldugumuz icin masraf yapmak istemiyorum, ayda max 700-800km yapan biriyim, arac gelince deneyimleyip karar verecegim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X