< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgü® -- 5 Mart 2022; 18:32:28 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
The Batman (4 Mart 2022) | Matt Reeves | Robert Pattinson - Zoë Kravitz (108. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Film izleyenleri ikiye bölmüş durumda. Bir kısım çok severken diğer kısım hiç beğenmemiş arası yok. Ben beğenenlerdenim, dark knight seviyesinde değil fakat çizgi roman tadı fazlasıyla var. Zaten zodiac tarzı david fincher filmlerinin hastasıyım bu filmde o hava da fazlasıyla var.
Aksiyon filmi sevenler veya batman'in o versiyonunu sevenler kesinlikle beğenmeyecektir. Bu film tamamen dedektiflik ve cinayetler üzerinden ağır ağır ilerliyor bunu bilerek gidin, yoksa 3 saat sıkılmanız olası.
Fakat izleyen herkesin hemfikir olduğu konu, gotham atmosferini en iyi yansıtan film olduğudur bence. Ayrıca müziklerin az ama öz olması ve oyunculukların sağlamlığı. Bu 3 unsurda iki kesimde bunları söylüyor.
Robert Pattinson'da gayet iyi bir batman olmuş, özellikle açılış sekansında o batman'liği çok iyi alıyorsunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodin -- 5 Mart 2022; 18:38:51 > -
2 saatlık filmi 3 saat yapmışlar bazı yerlerde tempo o kadar düşüyor ki maalesef en sevdiğim kahramanın filminde uyuya kaldım.
Asıl öfkem cinemaximuma ya resmen kapkaranlık bir perde izledim bazı yerlerde dedim acaba ben mi körüm o ekranlar nedir allah aşkına ya.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
uzak ara en sıkıcı batman filmi
çöp
-
kapkaranlık film izletme açışından cinemaximum inanılmz bir hal almaya başladı. tek bir yerde de değil sorun. hemen hemen tüm salonların da bu sorun var ve adamlar düzeltmek için hiçbir çaba göstermiyorlar. artı olarak çok pahalılar. tam kazıklanmalık yerler olmuş. şimdi cinewam diye yerler açılmaya başlamış. burada izlemeye başladım filmleri. aynı paraya rezil olmuyorsun.
-
Bende filmi beğenenlerdenim. Spider-man'in son filminden çok daha beğendim en azından. Tutarlı bir kurgu; başı sonu belli bir hikaye eklemişler(süper kahraman filmlerinin son dönemde en büyük sıkıntısı bu). Batmanın dedektiflik yönü en sevdiğim kısım olduğundan; filmden aldığım zevk daha da arttı. Kötü kahramanlar iyi işlenmişti; riddler'ı oynayan abimiz sesiyle ve duruşuyla çok iyi bir iş çıkarmış. Eksilerine gelirsek: kedi kadın yine olmamış abi ya, ne zaman sahneye çıksa filmin temposundan beni düşürmeyi başardı, dövüş sahneleri bir tık iyi olabilirdi, sonu iyi bağlanmıştı ama bir tık daha iyi olabilirdi. Ama genel olarak çok beğendim; devam filmi için umudum büyük.
-
film ekstra olarak karanlık zaten. yurtdışında salonlara yazı göndermişler lütfen ayarlayın cihazlarınızı diye. Bizim salonlarda da ekstra olarak kısıyorlarmış uzun ömürlü olsun cihazlar diye
İlk fragmanlar geldiğinde bu film TRde sinemada izlenmez demiştim hakikaten öyle oldu
-
Malesef beğenmedim. Çok sıkıldım. Aksiyon sahneleri çok az ve doyuruc değildi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seker1adam -- 6 Mart 2022; 2:20:24 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bilet en dusuk 50 tl o nedenle olabilir . 2 kisi gidilse bilet + misir icecek 200 tl bu devirde calismayan 200 tl yi 3 saat icin veremez malesef
Ben de sinemadan çıktıntan sonra hemen kötüledim fimi fakat şimdi düşünüyorum da haksızlık etmişim. Filmin iyi ve kötü yanları var fakat bir bütün olarak değerlendirilirse başarılı bir film.
Bruce Wayne Batman olalı daha iki yıl olmuş. Bu yüzden pek çok konuda acemi ve tutarsız bir Batman var karşımızda. Dedektiflik konusunda vasat, ekipmanı olmayan, pek iyi dövüşemeyen, plan yapamayan, fazlasıyla melankolik bir Batman. Tamam anladık acemi ma bu kadarı da fazla oluyor. Acemilikten çok beceriksizlik oluyor artık.
İyi yönü ise Gotham'ın yozlaşmışlığını çok iyi anlatmalarıydı. Polis teşkilatının ve adliyenin Falconi ile işbirliği ve şehrin karanlık havası oldukça iyi yansıtılmış. Benim isteğim batman'in daha çok sistem karşıtı bir figüre evrilmesi ama bu eşyanın tabiatına aykırı tabii. Fakat bu kadarı da yeter.
Umarım bu beceriksiz batman daha yolun başında diye böyledir. Umarım ikinci filmde Batman daha kaslı olur, daha iyi dövüşür, fenerle gezmez, yalnızca bir tane batarangı olmaz, ekipmanını geliştirir, olaylara seyirci kalmaz, batcave'i geliştirir, bir binaya girerken kapıyı tıklatmaz ve bu kadar melankolik olmaz
-
Filmin ne gömülmesine ne de başyapıtmış gibi övülmesine gerek var.
Samuel Kim Musicyoutube
This is not the official trailer music. It's a cover that I recreated & produced myself. 🎧 The Batman (2021) SPOTIFY Playlist ►https://spoti.fi/3j7HyT0 🎧 1 Hour Version ► https://youtu.be/rCftQr6jJ1U 🎹 Solo Piano Version ► https://youtu.be/-kAghaewp6g ♫ The Batman Theme x Imperial March EPIC MIX ► https://youtu.be/zmeVHKr-Pd4 Artwork Credit: https://www.artstation.com/artwork/0na8eG https://www.instagram.com/mizuriau/ All copyright belongs to their respective owners. "Something In The Way" by Nirvana Batman 2021 Theme by Michael Giacchino Trailer Music Credit: -Bryce Miller Music (http://www.brycemillermusic.com) -Alloy Tracks (https://www.alloytracks.com) -Cavalry Music (www.cavalry-music.com) Cover Arranged & Orchestrated by Samuel Kim __________________________________________________________________________________________________ ***DO NOT RE-UPLOAD on YouTube or other platforms (Soundcloud, TikTok, etc.) It is strictly prohibited to use my covers/arrangements for Podcasts (Spotify/Apple Podcasts) Also DO NOT make remixes using my covers, and DO NOT illegally distribute my music to streaming platforms. If you want to use my music for your YouTube videos, please visit: https://bit.ly/3oTIrlrhttps://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DY_PCjw5WKpo&q=EgQuLZpEGIWMk5EGIhBgOKVNzmafGjLq4NIQfq7DMgFyİlk yarısında, gerek müzikleriyle gerek de karanlık Gotham atmosferiyle akıcı bir film sunsa da ikinci yarısından sonra herkesin yakındığı gibi film fazla uzuyor ve benim en çok beklediğim şey, CLIMAX olmuyor. Batman, Nolan üçlemesinin her filminde gördüğümüz o climax'i bir türlü getiremiyor. Diyeceksiniz ki kardeşim bu filmde de olmayıversin. Fakat işler öyle olmuyor. Senaryo ilerliyor, olaylar karmaşıklaşıyor ve işler daha da kötüye gidiyor, işte bu arada bir pik noktası olmalı ki filme bağlanalım. Misal The Dark Knight Rises filminde benim için bu nokta, Bruce Wayne'in hapishaneden tırmanmasıdır. Climax, dönüm noktası, pik veyahut başka bir kelime kullanın fakat bu filmde "aha sonunda" diyebildiğim bir sahne yoktu. Senaryo kısmında vasat bir film iken sinematografi ve görüntü konusunda benim için fazlasıyla tatmin edici bir filmdi.
Müzik seçimleri başarılıydı. Yavaş ve basit ritimler Gotham'ın kasvetine yakışmış. Bu arada filmin anatemasında Star Wars Imperial March duyuyormuş gibi hissettim.
Gelelim oyunculuklara. Robert Pattinson, Batman olmadan önce aslında The Lighthouse filminde benim için oyunculuktan geçer puan almıştı. Çoğu kişi kendisini "ergen" rollerde hatırlasa da William Dafoe gibi bir ustanın yanında hiç sırıtmamış ve kardeşim biz de oyuncuyuz demişti. Batman rolüne de cuk oturmuş. Soğuk bakışları ve melankolik yüz hatları Batman için olmuş diyebilirim. Oyunculuklar konusunda Andy Serkis fena kotarmamış. Üzgünüm fakat Micheal Caine Alfred'inden sonra hiçbir Alfred gözümde daha iyi olamayacak.
Cinemaximum rezaletine girmiyorum. Verdiğim paraya yazıklar olsun. Film zaten karanlık, Cinemaximum'dan dolayı bazı sahneler kapkaranlık.
Benim için 7/10'luk bir filmden fazlası değildi. Pattinson, Batman'e gitmese 6/10 verirdim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ggreyhame -- 7 Mart 2022; 6:12:29 >
-
Ne kadar kalitesiz boş yorumlar yapılmış. Böyle saf aksiyon beklentisine giriyorsanız gidin Allah aşkına Marvel filmlerine ya. Yok dedektif filmi yok çok ağır. Batman'in olayı o zaten. Tamam sen bunu sevmeyebilirsin ama bu şekilde eleştirmenin mantığı nedir? Hiç mi fragman falan izlemediniz? Ne tür bir film olacağı zaten belliydi..
Edit:
Batman karşılaştırması yapacak olursak bir Batman filmi olarak en iyisi diyebilirim. Origin hikayesine tamamen sadık kalınmış. Sonunda dedektif yönünü de görebildiğimiz bir Batman filmi izledik. Fakat rastgele bir film olarak değerlendirince, bu tür filmler Marvel tarzı filmler kadar çok tutmadığı için DK maalesef yine daha iyi bir film olarak görülecektir. Onun haricinde müzik oyunculuk çekimler atmosfer kusursuz. Genel olarak kusursuz bir film olma potansiyeli vardı sırf ona üzülüyorum. O eksikler olmasa 10/10 olabilecekken maalesef 9/10 alıyor benden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 11_serhat_11 -- 6 Mart 2022; 18:55:16 >
-
Bir kaç gündür konuyu takip ediyorum begenen yazıyor güzelce yorumluyor, begenmiyende güzelce nedenleriyle yazıyor. Hoş bir gidişat vardı konuda ama merak ediyordum bu ortamı hangi bir tip bozabilir, acaba nasıl bir yorum atar, fanatizm duygularla mesaj atarmı diye beklerken hop sen geldin hoşgeldin.
Öncelikle Boş yorumlarımızdan ötürü senden özür diliyoruz.
Merakımı mazur gör. Senden bu film 10 veya 9 puan alıyorsa gerçekten çok merak ediyorum DK kaç puan veriyorsun aşırı film bilgine dayanarak senden güzel bir yorum bekliyoruz şuan.
Herkes boş yapıyor sen dolusunu yap bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Özgü® -- 6 Mart 2022; 19:38:8 > -
Ben filmin 'türüne' karşı kötü yorum yapanlar için yazdım. Yani kötü yorum yapanlar film kötü olduğu için değil de ağır ve dedektif filmi olduğu için eleştirmiş. Şimdi gidip romantik bir filme "Bu ne böyle vıcık vıcık." desem ne kadar kalitesiz bir yorum yapmış oluyorsam aynısı bunun için de geçerli. Senaryo kötü dersin, oyuncular kötü dersin anlarım da filmi gerçek haline döndüğü için eleştiriyorsan bu kaliteli bir yorum olmaz. Batman budur zaten. Dedektiflik yapıyor diye bu filmi izliyorsan sen zaten Batman'i sevmiyorsun demektir ki bunun da bu filmin başarısıyla alakası yok. O kadar benzer yorum gelince ben de dayanamayıp yazma gereği hissettim.
Dk'a gelirsek, Batman'in özüne bu film kadar yakın olmasa da bir film olarak değerlendirince başarılı bir film. Her ne kadar filmi Joker taşımış olsa da film genel itibari ile güzeldi. 2022 filmi senaryo olarak daha gerçekçi ve tutarlı. Dk'daki Batman klasik bir süper kahraman filmlerindeki gibi güçlere sahip. 2022 Batman bu özellikleriyle önüne geçiyor. Daha bir çok sebep var fakat uzun uzun yazmak istemiyorum sonuçta film eleştirmeni değilim kısaca görüşlerimi belirtip buradan ayrılırım. Puan olarak çok merak etmişsin 8/10. Joker olmasa daha düşük olurdu.
-
Bak ne güzel yorum yapabiliyorsun eleştiriyorsun bu yazdıkların kimseyi sinirlendirmez, üzmez, iğne batırıyormus hissiyatı vermez.
Ama sen konuya gelipte senin sevdiğin bir yapımı beğenmediler diye o tarz bir yorumda bulunmamalısın. Ayrıca eleştirileri beğenmiyorsun ama attığın mesajda senin herhangi bir iyi veya kötü eleştirin yok. Kısa cümleler var. Marvel konusuna falan değiniyorsun ben konuda film izleyenlerin marvella bu filmi karşılaştırdıgını görmedim.
Sakin olmalısın güzelce yorumlarını yazmalısın tartışma çıkarıcak yazışmalardan kaçınmalısın. Bak ne güzel yorumlamıssın DK senin için 8 miş joker olmasa 7 veya 6'ymış. Saygı duyuyorum.
Bu kadar basit saygılar iyi akşamlar.
-
Filmden yeni çıktım kesinlikle öyle başyapıt vs denilebilecek bir film değil potansiyelini mahvetmiş 2. yarı özellikle çok çok daha iyisi olabilirdi. Nolan serisinde sadece 3. filmden biraz iyi diyebilirim. 7/10 notum.
Filmden az önce çıktım, gittiğim salon Cinemaximum'un iyi sayılabilecek bir salonuydu ancak yine de bazı sahneler çok karanlık olduğu için nadir de olsa görememe sıkıntısı yaşadım. İlk yarıdan çıkınca film boyunca hiç saate bakmadığımı farkettim ve uzun süresini hiç hissettirmedi. İlk yarı sonu düşüncelerim gayet olumluydu ama ikinci yarıda işler değişti. İlk yarının beni soktuğu havayı uzun diyaloglarla geri aldı ve çok ağır bir filme dönüştü. İkinci yarıda az kalsın uyuyordum, eşiğinden döndüm öyle söyleyeyim, 20-25 dakika daha kısa yapılabilirmiş gibi geldi. İlk yarıya puanım 8/10 dediğim gibi ilk yarıyı çok beğendim. İkinci yarıya puanım ise 3/10, ikinci yarı olmamış. 5.5'tan 6/10 veriyorum Robert Pattinson'ın Batman'i hatrına.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
az once ciktim. EFSANEYDİİİ.bu filmi izledikten sonra Ben Affleck'in oynadigi Batman filmlerinin ne kadar kotu oldugunu anliyoruz. Film boyunca arka fonda çalan trailer soundtrack'ı efsaneydi hala kulağimda çınlıyor.
Marvel'im cıvık filmlerinden sonra cok iyi geldi bu .
Film Nolan'in cektigi Batman filmlerine benziyor
ilk 2 saat nasil geçtigini anlamadim muthişti hele soundtracklar Efsaneeee. 2ci yarı biraz yavaş ilerlemeye başladi. yine de WB cok iyi is cikarmis gisede rahat 1 milyari gecer devam filmleri cok daha iyi olur.
ALERT ALERT SPOILER
Çok iyi bir film de değil kötü de değil gidip izlenir. Üçleme olacakmış sanırım, üçlemenin nasıl olacağına dair bir fikir edinmek için gene gidilir. Bunlar haricinde gereksiz uzun buldum, batmanın animasyonlarını dahi izlerim filmde aşırı uykum geldi, özellikle 2. yarı bitse de gitsek dedim. Bence bu filmi yapanlar batmane farklı yorum katalım ama bir yandan da bu adam hero ona göre de bir şeyler olsun istemiş, iki farklı şeyi birleştirmeye çalışmışlar ne kadar olmuş subjektif.. İlk yarıdaki o dedektiflik süreci vs akıyordu ama filmde o kadar uzun sürdürdüler ki çok sıktı bir yerden sonra ve evet dedektiflik tarafı ağır basan bir batman var ama bunu da A kalite gösterememişler, yapamamis film. Catwoman eh işte. Bir de izlerken de takıldıgım bir sey, baba bu koskoca batman, 2 senelik 3 senelik onemi yok, lensten kayit alacak kadar gelişmiş vs, mafyanin mekanına kapı çalarak mı girer yav. Neyse aksiyon kısımlarıyla biraz toparladı, kötü karakter gayet iyiydi. Batmanin elinde fişekle arkasına milleti kattığı sahne güzeldi. Pattinson da kötü oynamamış da bilmiyorum adamın tipinden midir, bizdeki vampir imajindan mıdir bir seyler oturmamış gibiydi. Biraz daha size'lı bir batman beklenir tabii - dıger filmlerde boyle olacak diyenler de var-
Neyse batman sever olarak bu işi de tükettik elhamdülillah.
Bir şey daha eklemek isterim, gordon zenci yapılmış kimse laf ediyor mu etmiyor, olabilir çünkü bir önemi yok. Yani insanlar ırkçı değil, filmin, evrenin düzenini alışılmışlığını bozmadıkça sorun değil. Bunu dayatanlar asıl ırkçılar.
Keşke ben affleck en azından bir kaç film daha çekseydi. Hatta süper kahramanlardan uzak, kendi villanlariyla odaklı olsa gayet güzel olurdu. Batmanin oğulları işlenirdi vs...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oğuzhaan -- 7 Mart 2022; 0:7:6 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X