Şimdi Ara

Zelda: Breath of the Wild

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
352
Cevap
104
Favori
45.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
109 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 25 Eylül 2024; 11:27:6 >

• İyi günler millet.

Müsaade ederseniz konuya bir iki şey de ben eklemek istiyorum.

1-Gamepad ayarları bu şekilde ayarlanırsa oyundaki motion içeren tapınakları gyro -jiroskop- ile yapabilirsiniz. Yalnız bu ayarın açılabilmesi için doğrudan gamepad pc ye tanıtılması lazım yani ds4windows gibi yardımcı programların kullanılmaması lazım yoksa "Use motion" seçeneği seçilemez. Bu aynı zamanda oyunda gyro ile nişan almayı da etkinleştiriyor bunu istemezseniz oyunda kapatıp sadece tapınaklarda açarsınız. Gamepad de bu özelliğiniz yoksa motion tapınakları işkenceye dönüyor. Tabii bunun çözümü de resimdeki gibi Base & DLC Motion Bypass seçeneğini seçmek. Gyro kullanacaklar mutlaka kapatsın bunu.

Ayrıca "Titreşim" isteyenler "Rumble" yüzdesini artırarak -titreşimin şiddeti- gamepad üzerinde titreşim sağlayabilirler.

2- "Menü Navigation Speed" bu ayarı kapatmanızı tavsiye ederim oyunun çekirdek hızını artıyor. Eğer oyun kendiliğinden hızlı ise buradan hızı 0.5 lere çekerek oyunun normal akış hızında akmasını sağlayabilirsiniz. Aslında işin gerçeği her işlemci tipinde oyun farklı hızlarda -kiminde yavaş kiminde hızlı- çalışıyor. Buradan önce kapatıp deneyin sonra oyunun verdiği tepkiye göre artırın veya azaltın.

3-Extanded Memory seçeneğini mutlaka seçin yoksa Draw Distance düzgün çalışmaz. Ve isteyenler -ekran kartınız iyi ise- Draw Distance'deki ayarları arttırabilirsiniz. FPS++ modunda 60fps seçeneği seçili geliyor isterseniz 144 veya üstüne çekebilirsiniz.

4-Grafik paketlerinin içerisinde ENB seçeneği mevcuttur. Eğer oyun karanlık gelmiş veya aydınlık ise aşağıdaki resimde bulunan -Enhancements>Clarity- seçenekten ayarlayabilirler. Ayrıca bir çok hoş ENB seçeneği de -Nostalji, siyah/beyaz, doygunluk gibi- var. Aklınızda bulunsun.

5-Gamebanana üzerinden yüzlerce grafik modları var ama hiçbirini -doku/kaplama kalitesini arttıranlar hariç- tavsiye etmem. Draw Distance işinizi fazlasıyla görecektir. Bu arada modlarken dikkatli olun eğer Türkçe yama kullanıyorsanız mod dosyası ile çakışabilir, aklınızda bulunsun. Türkçe yama dosyalarına benzer dosya -5 tane dosya var indirdiğiniz klasörden bakarsınız- içeren modlar kullanmayın.

Aklıma gelen yapılması gereken bazı ayarlar bunlar fırsat buldukça eklemeler yaparım.

Hepinize iyi oyunlar.

BYE...    

Steam Deck cihazında kendi işletim sistemi SteamOS üzerinde oyunu türkçe yamayla beraber çalıştırmayı başardım, konudaki bir arkadaş daha yapmıştı ancak windows üzerinde oynatıyordu o. @XanthiN uygun görürse ilk mesaja ekleyebilir. Adım adım anlatacağım;

1) Öncelikle bu işlemleri ister Windows işletim sistemli bir bilgisayarda yada SteamOS yüklü Steam Deck masaüstü modunda yapabilirsiniz farketmez.

2) Konudaki magnet linkindeki oyunu ve türkçe yama dosyalarını indirin. Oyunu sıkıştırılmış dosyadan çıkartın ve @XanthiN ilk mesajda tarif ettiği şekilde türkçe yama dosyalarını gerekli yerlere yerleştiriniz.

3) Asıl olayımız burada başlıyor oyunu .wua uzantısına dönüştüreceğiz. Çünkü SteamDeck'de EmuDeck ile kurulan emulatörler için yapılan otomatik konfigürasyona göre roms dosyaları için ayrı ayrı klasörleme yapılıyor.

4) .wua dosya uzantısına çevirmek için ilk mesajda indirdiğimiz herşey hazır paketin içinden cemuyu çalıştırıp üstteki menüden Tools > Title Manager tıklıyoruz. Açılacak pencerede oyun gözükmesi lazım eğer gözükmez ise "Filter" kısmına "breath" yazar yazmaz gelecektir. Bu kısımda "Type" sütununda "base" yazan oyunumuza sağ tıklayıp "Convert to compressed Wii U archive (.wua)" seçeneğini seçiyoruz. Onaylama ekranı gelecek OK tıklayalım ve işlem sonunda .wua dosyasını nereye kaydedeceğini seçelim ben masaüstü seçtim. İşlemin bitmesini bekliyoruz.

5) İşlem bitip tek bir dosya haline geldikten sonra elimizde olan .wua dosyasını Steam Deck cihazımızda Cemu emülatörüne yükleyebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtı

Zelda: Breath of the Wild PC Rehberi ve Türkçe Yama

Efsanevi aksiyon-macera oyunu Zelda: Breath of the Wild, artık PC platformu için de mevcut. Muhteşem manzaraları ve sürükleyici oynanışıyla PC'de Breath of the Wild deneyimini yaşamak için bilmen gereken her şeyi bu rehberde bulacaksın.

PC Versiyonu:

• Breath of the Wild'ın PC versiyonu, çarpıcı 4K çözünürlük ve yüksek kare hızları sunarak oyunu hayata geçiriyor.
    • Oyun, gelişmiş grafik ayarları ve özelleştirilebilir kontrollerle PC deneyimine özel olarak uyarlanmıştır.

Türkçe Yama:

• Breath of the Wild'ın PC versiyonu için özel olarak hazırlanmış Türkçe bir yama mevcuttur.
    • Yama, oyunun tüm metinlerini, diyaloglarını ve arayüzünü Türkçe'ye çevirerek dil bariyerini ortadan kaldırıyor.

Türkçe Yama Kurulumu:

• Türkçe yamayı resmi web sitesinden indirebilirsin.
    • Yama dosyasını oyun klasörüne çıkar.
    • Oyunu başlattığında Türkçe yama otomatik olarak yüklenecektir.

Diğer Önemli Bilgiler:

• Türkçe yama, oyunun en son sürümüyle uyumludur.
    • Yamayı kullanmak için oyunun orijinal kopyasına sahip olman gerekir.
    • Türkçe yama, oyuna herhangi bir hata veya sorun eklemez.

Anahtar Kelimeler:

• Zelda Breath of the Wild Türkçe yama
    • Zelda PC
    • Zelda Türkçe yama
    • The Legend of Zelda Breath of the Wild Türkçe yama
    • Zelda Tears of the Kingdom Türkçe yama
    • Zelda BOTW Türkçe yama
    • Zelda Breath of the Wild PC
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Rehber için teşekkür ederim, bir kaç yerde Türkçe Yama ile ilgili çalışma ve dosya paylaşımı görmüştüm. Yama kurulsa bir sorun yaratır mı sizce?
  • Çok güzel rehber hazırlamışınız elinize sağlık. Akşam denemek için sabırsızlanıyorum ancak 30 fps limiti var ise üzülürüm.

• 11. nesil mobil i3'ün dahili grafik istemcisiyle çalışır mı acaba

• Onay tuşu yuvarlak olarak geliyor onu playstationdaki gibi geri tuşu yapabilir miyiz?

• Akşam deneyeceğim

• Eline sağlık. Türkçe yama da olsaymış.

• KendineAteist kullanıcısına yanıt

Modla yapılabiliyor olması lazım hocam. Güncel yöntem midir bilmiyorum ama şöyle bir link vereyim

• Çok teşekkürler, ilk fırsatta deneyeceğim.

• Nintendo oyununu pc de oynamak extra deneyim olacak tarihe not düşülsün

• XanthiN kullanıcısına yanıt
    Yama ile sorunsuz oynamıştım oyunu bir sorun yaratmıyor olsa gerek.

Elinize sağlık hocam
  • Cemo94 kullanıcısına yanıt
    Oyun tek paket halinde kurulduğunda yama kurunca sorun oluşuyor diye yazmıştı birisi, denemek gerekiyor
  • Torrentte sıkıntı yaşayan var mı başka? Bende dosyayı bulamıyor.

Zelda: Breath of the Wild
  • Teşekkürler bir deneyeyim
    Daha önce denediğimde hunharca kasıyordu direkt silmiştim. Bakalım ne performans verecek.
  • rahatkafasii R kullanıcısına yanıt
    Çeviriyi sinnerclown yapmıştı bir sorun olduğunda onlara sormak en iyisi. Ya da Türkçe oynamak isteyen onların önerdiği paketle oynayacak
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.