Merhaba. Thp motorlarda yüksek basınç pompası adından da anlaşılacağı üzere, depo pompasiyla gönderilen yakıtın basıncını motordan aldığı tahrik ile yüksek basınçlı hale getirip yanma odasına püskürtülmesini sağlar. Bu alet zamanla işlevini yitirip arıza çıkartmaya başlar. Aracınız da motor arıza lambası yanar. Araç vuruntulu çalışır. Gaza kökleseniz de otomatik vites düşer devir yukselir ama araç hızlanmaz. Bu pompanın yenisi tahmini 750$(25-30bin TL) civarıdır. Değiştirme işçiliği de eklenecektir. Memleket ye pek tamiri yapılmıyor. Biraz marifet ister. Ekipmanınız var ise tahmini iki saatte, bir lt yağ parası maliyetle onarılabilir. Nasıl yapıldığını adım adım anlatan resimli bir anlatım paylasacam. Herkes kendi yapabilecek. Ancak biraz tamir işlerinden anlıyor olmak lazim. Uğraşmak istemeyenlere, pompanın sökülüp gönderilmesi şartıyla 100$ bir ücretle yardımcı olurum. Tamirhanem yok evde yapıyorum. Pek zamanım olmuyor. Çıkmasını almayın sakin.%90 bitiktir. Onarmak için alınabilir. Yenisinin yarı fiyatina satıyorlar. Cikma almaya mecbur kalırsanız. Basınç emniyet valfine benzeyen bir çıkıntısı var. Onun deliğinden içeri kumpas daldırıp derinliğini ölçünüz 22mm'den derin çıkarsa ömrünün son günleridir. 18mm civarı ise iyidir. ben tamir ile 10mm ye kadar düşürebiliyorum. Fabrika çıkış değerleri de 10-12 mm olmalı. Yakından görüşmek dileğiyle. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim