Şimdi Ara

Tıp'a başlayacağım Mac mi almalıyım?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynamıyorum, film izliyorum, photoshop gibi programlar kullanıyorum, genelde vaktimi yazı yazarak, fotoğraf editleyerek geçiriyorum bilgisayarda. Üniversiteye geçtiğim zaman kitaplarımı da yükler oradan okurum diye düsünüyorum. Hayatımda hiç apple cihaz kullanmadım ama çevremdeki herkes MacBook öneriyor. Sizce MS'den sonra Mac'a geçtiğimde alışma sorunu falan yaşar mıyım veya almalı mıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• tıp okumakla mac almak arasında bi bağlantı kuramadım ben.Hadi mühendislik okusan neyse çizim falan için pc önemlidir derdim de sana fark etmez.

Para çoksa macbook al,kıytı köşeden biriktirdiğin paraysa hepsini macbook a harcama, orta halli windows bilgisayar da işini görür hem paran da cebinde kalır.
  • Ben de tip okuyorum ve macbook air 2015 kullanicisiyim. Soyle diyeyim:

- Kutuphanede cok vakit gecireceksin, bilgisayarinin sarji uzun olsun istersin. Bilgisayarin sarji sinav zamani 12 saat dayaniyor Power saving moduna alirsan.
    - Yine kutuphaneden ornek verecegim, eski bilgisayarim HP idi. Actigim anda fanlar son surat donmeye baslardi, insanlari rahatsiz ediyordu tak tuk gurultusu.
    - Photoshop, InDesign vs. gibi uygulamalar yag gibi calisiyor. Onlari da kullandim. O konuda da sikintin olmasin.
    - Slaytlar, PDF'ler uyumluluk problemi cikarmiyor.

Bir de cok rahat; 1 kg bilgisayar, minik ve ince de bir sey. Cantaya 1 defterle beraber atip gidiyorum okula genelde. Yaninda 3 kilo not tasimana gerek kalmaz.
  • Tesekkurler hocam cevap icin, su aralar ipad pro da ilgimi cekmiyor degil, sizce bilgisayar yerine onu kullanabilir miyim fakultede? Ayrica sizce mac alirsam kac inch tavsiye edersiniz? Yanimda tasima anlaminda kucuk olan daha iyi ama kucuk olandan ders calisilabilir mi? Hic bilgim yok bu konularda hocam kusura bakmayin..

• pretendyouloveme kullanıcısına yanıt
    Tabletle de calisan var, 11 inch macbookla da 13 inch macbookla da. Hepsininki iyi kotu is goruyor. Photoshop vs. kullanacagim diyorsaniz safi ipad yetmeyebilir. 15 inch ve yukarisi icin pro versiyonunu almak lazim ki o da gereksiz olur. Adi ustunde "pro".

Ben 13 inch kullaniyorum cunku arada kod da yaziyorum, photoshop ile isim de oluyor ekranin kucuk olmasi hosuma gitmiyoro baglamda.
    Arkadasimda da 13 inch var InDesign ve Photoshop kullaniyor 13 inch var onda da.
    Baska birinde 11 inch var sadece ders calismak, dizi film izlemek icin kullaniyor gayet memnunmus. Kucuk gelmiyor mu dedim, yok sikinti olmuyor dedi.

Bence bizzat gidip bakin bir magazaya hangisi daha rahat geliyorsa onu alin. Zaten 4 mu 5 mi ne farkli turu var. Hepsinin kendine ozel bi guzel yani var. Deneyin bakin.
  • Tip okumuyodum turizm okuyodum elimde hp mini serisi vardi agirligi 6li li on bataryayla 1 kgdi. Fan inanilmaz sessizdi. Battery save ile 9 saat normal kullanimda 5 saat sarj yetiyodu. Uzerinde win 7 os vardi. Pdf office slayt sunum vb seylerde oldukca isimi goruyodu. Hic mac a ihtiyac duymadim 300 liralik netbook 4yil yetti bana keske su dandik pcyi cope atsam demedim stabil calisti hic yari yolda birakmadi. Burda soru su mac ihtiyacin olan biseymi? Cunku applenin imajinin urettigi teknolojinin onune gectiginin kanisindayim. Kimse artik macbooklari yayla gibi touchpad oldugu icin degil sirf apple logosu oldugu icin aliyo ve suan macbook render almak icin uygun pc degil artik rendera yetmiyo ve bunun farkinda olduklari icin apple yeni mac i uretti. Ozet : eger ihtiyacin varsa al ben gibi oyunla cartla curtla isin yoksa cogu pc isini gorucektir. Keyifli forumlar.

• iPad Pro al hocam boşver bilgisayarı. Stanford Tıp fakültesi yeni öğrencilerine iPad dağıtmıştı mesela. Pro modeli çok daha fonksiyonel. Bilgisayar gibi kullanırsın.

https://www.imedicalapps.com/2010/07/stanford-school-of-medicine-ipad-incoming-class/

İlla bilgisayar alacaksan Microsoft Surface Book öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • macbook işinize çok daha fazla yarayacaktır hocam.Hem hafif.1,35 kg.Daha verimli, daha hızlı, sizi daha uzun süre götürecek bir bilgisayar.Maddi yönden bir sıkıntınız yoksa kesinlikle macbook derim
  • Hocam 1,35 dediginiz macbook air mi yoksa baska modeli mi? Macbook air dusunuyorum ama genelde cevremdekiler kotuluyorlar MBA'yı

• pretendyouloveme kullanıcısına yanıt
    air'i bilmiyorum da bende pro vardı.O 1,35 di
  • ağır işler(photoshop , kodlama) yapacaksanız macbook pro , yoksa macbook air alın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Photoshop vb. islemlerde Air da kullanabilirsin, pek fark yok. Sadece bilgisayara verimli ve iyi bakmalisiniz. Macbook digerlerine nazaran daha pahali tabi ki. Eger butceni etkilemiyorsa tabi ki Macbook, biraz dusuk tutarli bir seyler ariyorsan da MS bakabilirsin. Asus cok guzel tabletler cikartmis.
  • Bende tıp fakültesine başlayacağım Macbook tavsiyesi istiyorum amacım slayt okumak dizi film browser ne önerirsiniz

• Öyle işler için her laptop iş görür fakat batarya kullanım süresi stabillik falan mac daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.