Arkadaşlar ben bu sene ağustosta myp ile Düzce Tıpa geçmek istiyorum. Şuan da Yıldız Teknikte elektronik haberleşme mühendisliğinde 2.sınıfım. Derslerime günlük düzenli olarak 2 saat çalışarak 3.80 gibi bir ortalama yaptım. Yani normal çalışınca dersleri iyi bir notla geçebiliyorsun. Acaba tıpta böyle bir şey yok mu ? Yani dersten çıkıp kütüphaneye gidip yurda dönüp uyuyarak mı geçiyor 6 senemiz. Kime sorsam çok zor diyor. Bu myp birazcık joker hakkı gibi kalıcağın zaman kullanıp 0 dan başlayabiliyorsun sanırım. Ben bu joker hakkımı bölüm değiştirmek için kullanıcam. 1 sene okuyup geri dönme şansımda var birazcık ona güveniyorum. Baktım yapamadım geri dönerim diyorum. O yüzden burdaki derslerimede çalışıyorum salmadım. |
Tıp Çok mu Zor
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Tıp okumadım ama kime sorsan her şeye zor diyorlar. Kolay olan bir şeyde görmedim.
-
Hocam peki bu zorluk yani günde 5-6 saat çalışmamızı gerektirecek bir zorluk mu yoksa 2-3 saat mi ? Yani bütün günümüzü mü vermemiz lazım.
-
10 saat çalışman gerekiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O nasıl oluyor
-
Yani spesifik konuşmak doğru olmaz. Dediğim gibi ben tıp okumadım. Belli bir saat vermek doğru değildir verene de bakma. Benim 2 saatte hallettiğim şeyi senin 2 saatte halledeceğine kim karar veriyor. Şuan günde 2 saat çalışarak 3.80 ort yaptığını söyledin. Bir başkası bu ort günde 5 saat çalışarak yapıyor da olabilir.
-
Bizde 6 haftada bir sınavlar oluyor. Son 3 hafta çalışmaya başlıyom. Günlük ortalama 2-3 saat görüyom. Çalışma sardıysa nadir de olsa 4-5 oluyor. Sınav haftası birkaç gün kütüphanede sabahlıyom. Bu şekilde bir çalışmayla 1. sınıfta ortalamanın bi tık üstünde notlar alabiliyom.
Ezberin çok iyi değilse kurullar günlük çalışmayla geçilecek gibi değil bence. Ezberlediğini bir süre sonra unutuyorsun. Diğer bölümler gibi mantığa oturtulacak pek bir şeyde yok.
Bi de normal bölümler yılda 3-4 sınava giriyor tıpçılara tatil yok sürekli sınav oluyoruz.
Zorluk tıptan tıpıa değişiyor bide. Çıkmış oranı vs. farklı her ünide
Hocam peki tıp tabiki ezber ama sayısalcıların çoğunun ezberi iyi olmuyor yani üniversite sınavında ezberlik bir ders görmüyoruz. Lisede sistemleri çok seviyordum kendi kafamda kodlamak fln hoşuma gidiyordu. Son 3 hafta yetiyor diyorsanız öyle aşırı bir zorluk yok. İyi bir üniversitedeki mühendisliğe yakın bir zorluk var yani. Benim geçmek istedğim tıp Düzce Tıp. Orası hakkında bilginiz var mı ?
-
tıpta ne olacağına bağlı bişey
Malesef. İnternetten araştıabilirsiniz veya Düzcede okuyan biri cevaplarsa güzel olur.
Çok dert etme okulda kimler kimler yapıyor görsen sasirisin eğer gercekten seviyorsan yaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam iyi forumlar bende ytü ehm 2. sınıf öğrencisiyim hayırdır neden geçiyorsun ?
Tıp hakkındada şunu söyleyeyim emin ol bizim bölümden daha rahat, kız arkadaşım tıp okuyor ve yaptığı şey derslere gidip sınava 10 gün kala hafiften çalışmaya başlayıp son 3-4 gün kasmak bu şekilde kurulardan ortalama 65-75 arası alıyor
-
Yok orcad yok matlab yok şu yok bu bunları öğrenmek çok zor geliyor. Dersleri çalışmakla bitmediği için benimde o kadar uğraşıcak ilgim yok bu konulara. Birde çalışma ortamı sürekli bilgisayar başında oturmak fln bana göre değil çok sıkılıyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X