Merhaba arkadaşlar okuduğunuz fakültenin geçme notunu ve genel zorluk seviyesini bu konu altında tartışırsanız tercih dönemindeki bizlere çok yardımcı olursunuz lütfen boş geçmeyin iyi forumlar |
TIP FAKÜLTELERİNDE GEÇME NOTU/ZORLUK SEVİYESİ
-
-
ankara tıp için
* Geçme notumuz 70 değil; 2013 senesi itibariyle 60'a düşürüldü. Ayrıca eskiden olan 60 barajı ve altı için ceza puanı uygulaması da kalktı. Bu sene barajın tekrar gelmesi gündemde fakat kesinleşmiş bir durum yok. "Ankara Tıp zor." algısının neye göre oluşturulduğunu anlamış değilim. Okuma süreci olarak diğer tıp fakültelerinden daha zor olduğuna katılıyorum fakat en az kalan da Ankara Tıp'ta. Okulumuz Ankara'da 3 iyi tıp fakültesi içinde geçmesi en kolay olan fakültedir. Normal sınav zorluğunu bir kenara bırakırsak "Gelişim Sınavı" gibi tus benzeri ve alınan notun %5'inin direk sene sonu ortalamasına eklendiği bir sınav uyguluyorlar ki bu çok büyük bir avantaj.(Üstelik gelişim sınavında da çan eğrisi uygulaması var yani en yüksek notu alana direk 5 puan ekleniyor.) Bu okula gelecek dereceyi yapan kişi modül sonu sınavlarına(komite) düzenli çalışarak sorunsuz geçecektir sınıfı. !!!Ayrıyeten bu sene tavan puan 110 sistemi getirildi yani tüm sınavlardan 100 alırsanız tavan puan 115 olacak yani okul öğrencinin kalmaması içinden elinden geleni yapıyor
+ yazın okulumuz tanıtım günlerinde görev alırsanız +1 puan
+ sosyal sorumluluk projede görev alırsanız +2 puan(sadece onlinedan 1 puan oldu normali 2 puan)
+ her topluluk önünde sunum yapana +2 puan(sadece onlinedan 1 oldu ama normali 2 puan)
+ araştırma posteri ve sunumuna +2 puan
+ belirli dergilerde yayımlanan makale başına +5 puan
+ alt dönemlere rehber öğrenci olursunuz +2 puan
yani +ları yapmadan tüm her şeyi tam yaparsanız 115 puanınız olacak bu da ilerisi için yurtdışına gitme olsun belki doktora yapmak olsun çok fazla avantajı olacaktır, gpanin
edit: finali unutmuşum finale girmek zorunlu ankaradaki tüm fakülteler için finalsız geçme uygulaması yok ama komitelerde ve finalde baraj uygulaması var(online da baraj olmamıştı ama yüz yüze de vardı), sınavlar zor olabilir ama etkisi çok düşük toplam ortalamaya ve 115luk sistemde rahatça 60+ya çıkarabilirsiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 4 Ağustos 2021; 0:49:2 >
-
diğer fakülteler de bunun gibi paylaşırsa daha iyi olacağını düşünüyorum
-
Dokuz eylül tıp: Geçme notu 65. Finalsiz geçme notu 80. Baraj uygulaması yok.
Yıl sonu notu: Komitelerin ortalamasının %90'ı + %5 pdö + %5 öçm. Finale kalırsanız bu not ile final toplanıp ikiye bölünür.
Soruların zorluğu: Diğer fakültelerin sorularını bilmemekle beraber bence zor. Bazen uç sorular sorulabiliyor. Ama bence düzenli ve iyi çalışan her türlü geçer sınıfı. Zaten sınavların zor olması da bizleri daha çok çalışmaya yöneltiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam çok faydalı oldu teşekkür ederim eline sağlık
-
up
-
-
Trakya tıpta pandemiden önce 85miş diye duydum çok fazla degil mi ?bilgisi olan aydınlatabilir mi
Düşürülmüş bir videoda görmüştüm
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Detrusorkası
Trakya tıpta pandemiden önce 85miş diye duydum çok fazla degil mi ?bilgisi olan aydınlatabilir midostum şansına tam şu anda tralya tıp 4. sınıf öğrencisiyle konuştum
-
uludağ geçme notu 60 final yüzde 40 kurullar yüzde 60 5 kurul var ilk sene diğer fakültelerden bir tane fazla kurul görüyoruz. Finalden 60 üstü almazsan kalırsın. Final zor olmasa da kurullar zordu.
ortalamam iyi değil ama 3.50 üstü ortalama yapan baya duydum.
-
quote:
Orijinalden alıntı: mertgms2uludağ geçme notu 60 final yüzde 40 kurullar yüzde 60 5 kurul var ilk sene diğer fakültelerden bir tane fazla kurul görüyoruz. Finalden 60 üstü almazsan kalırsın. Final zor olmasa da kurullar zordu.
ortalamam iyi değil ama 3.50 üstü ortalama yapan baya duydum.
Hocam online sınavları baz almassak normal dönemde sınıfta kalma oranı nasîldı genel olarak uludağda ?
hocam bizim dönem şu an 400 kişi civarında. olması gereken öğrenci sayısı 362 4 tane yatay geçiş 4 tane de myp ile gelen olsa 370 bu da demek oluyor ki her dönem 30-40 kişi kalıyor.
-
Çok zor dedikleri Uudagda kalma oranı yüzde 10.Bence çok degil.
SDÜ ilk sene için Kurullar %60 Final %40 (4 kurul vardı) Finalsiz geçme yok. Final barajı 45. Yani bu hesaba göre kurullardan 70er finalden 45 alıp sınırdan geçiyosun. Online diye sınavları zorladılar kopya çekmesi zor olsun diye. Mesela kaç tanesi doğrudur yanlıştır şeklinde. Çıkmış soru sayısı 100 soruda ortalama 15-20 falandır.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Finalsiz geçiş 85 evet, normal sınıf geçme notu 60 ve 85 yapmak çok zordur trakyada ve ders programı cogu okulla uymaz yatayda sıkıntı olur
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
up
-
Up
-
Hocam şu baraj meselesi kalkti kalkmadi şeklinde konuşuluyor siz emin misiniz baraj olduguna
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eminim hocam bizzat kendim okudum bu sene 😄
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Dokuz eylül tıp: Geçme notu 65. Finalsiz geçme notu 80. Baraj uygulaması yok.
Yıl sonu notu: Komitelerin ortalamasının %90'ı + %5 pdö + %5 öçm. Finale kalırsanız bu not ile final toplanıp ikiye bölünür. Soruların zorluğu: Diğer fakültelerin sorularını bilmemekle beraber bence zor. Bazen uç sorular sorulabiliyor. Ama bence düzenli ve iyi çalışan her türlü geçer sınıfı. Zaten sınavların zor olması da bizleri daha çok çalışmaya yöneltiyor. |
ankara tıp için * Geçme notumuz 70 değil; 2013 senesi itibariyle 60'a düşürüldü. Ayrıca eskiden olan 60 barajı ve altı için ceza puanı uygulaması da kalktı. Bu sene barajın tekrar gelmesi gündemde fakat kesinleşmiş bir durum yok. "Ankara Tıp zor." algısının neye göre oluşturulduğunu anlamış değilim. Okuma süreci olarak diğer tıp fakültelerinden daha zor olduğuna katılıyorum fakat en az kalan da Ankara Tıp'ta. Okulumuz Ankara'da 3 iyi tıp fakültesi içinde geçmesi en kolay olan fakültedir. Normal sınav zorluğunu bir kenara bırakırsak "Gelişim Sınavı" gibi tus benzeri ve alınan notun %5'inin direk sene sonu ortalamasına eklendiği bir sınav uyguluyorlar ki bu çok büyük bir avantaj.(Üstelik gelişim sınavında da çan eğrisi uygulaması var yani en yüksek notu alana direk 5 puan ekleniyor.) Bu okula gelecek dereceyi yapan kişi modül sonu sınavlarına(komite) düzenli çalışarak sorunsuz geçecektir sınıfı. !!!Ayrıyeten bu sene tavan puan 110 sistemi getirildi yani tüm sınavlardan 100 alırsanız tavan puan 115 olacak yani okul öğrencinin kalmaması içinden elinden geleni yapıyor + yazın okulumuz tanıtım günlerinde görev alırsanız +1 puan + sosyal sorumluluk projede görev alırsanız +2 puan(sadece onlinedan 1 puan oldu normali 2 puan) + her topluluk önünde sunum yapana +2 puan(sadece onlinedan 1 oldu ama normali 2 puan) + araştırma posteri ve sunumuna +2 puan + belirli dergilerde yayımlanan makale başına +5 puan + alt dönemlere rehber öğrenci olursunuz +2 puan yani +ları yapmadan tüm her şeyi tam yaparsanız 115 puanınız olacak bu da ilerisi için yurtdışına gitme olsun belki doktora yapmak olsun çok fazla avantajı olacaktır, gpanin edit: finali unutmuşum finale girmek zorunlu ankaradaki tüm fakülteler için finalsız geçme uygulaması yok ama komitelerde ve finalde baraj uygulaması var(online da baraj olmamıştı ama yüz yüze de vardı), sınavlar zor olabilir ama etkisi çok düşük toplam ortalamaya ve 115luk sistemde rahatça 60+ya çıkarabilirsiniz |
Benzer içerikler
- 20 yaşında üniversiteye başlamak
- tıptan daha zor olan bölümler
- roma hipodromu nasıl yazılır
- üçgen akademi zor mu
- cn yükseltgenme basamağı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X