Kontenjanlar 2007de 5k iken şuan 17.500kişi tıpa gitti ilerde dokttorların döner sermaye payı düşecektir Boyle giderse özelde iş bulmak ta baya zorlasacak bu kadar sayıya ihtiyaç yok şuan tıp seçecek kişiler gelirken ona göre gelsin mezun olduklarında doktor açıgı bitecegi için şuanki maaşlardan çok daha düşüğüne çalışacaklar arz-talep meselesi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TIP KONTENJANLARININ DÜŞMESİ GEREKLİLİĞİ
-
-
iyi de aga 2007deki nüfusla şimdiki nüfus bir mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Doktor açığı hiçbir zaman bitmez. Belki tıp 100k'lara düşerse olabilir ama ben bunun olacağını sanmıyorum.
Arz talep meselesi dediğiniz gibi. Bugün ne kadar arz var görüyorsunuz. Hastanelere sıra bile alamıyoruz. Doktorlar yurtdışına gidiyor.
Bu durumda bırakın doktor açığının bitmesini doktor açığı artar diye düşünüyorum. Bu sene TIP 25-30k civarı kapatır diye düşünüyorum.
-
yasadigimiz ülkede sırf tıp mezunu oldugumuz icin 2 sene devletimize hizmet ediyoruz
yetmedi uzmanlık yaparsan 2 sene daha
yetmedi yan dal için 2 sene daha
bu tarz ZORUNLULUKLAR olan bi yerde doktor enflasyonu olusacak demek pek mantıklı degil.
hatırlıyorum 2010 yılında bile bunlar konusuluyordu 15 sene gecti hala konusuluyor. icin rahat olsun sartları daha da iyilestirmek icin sn. ankaratıplı hocamla calısmalarımız devam etmektedir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
bence siralamadan tamamen bagımsız bi olay.
tıp 100kdan kapatsa bile yine burnunu yaptıran olacak yine dolgu botox yapılacak.
sektor genisleyerek devam ediyor.
muayene sureleri 30 dakika bile degil 5dk hala doktor acigi kapanacak diyorsunuz selamlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
biz kurtulduk şimdiki giren düşünsün(!)
her yıl aynı muhabbet bir bitmediler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 18 Ocak 2023; 12:18:24 > -
artı
her hastanenin kotası vardır ve ona uygun pol sayısı vardır pdc sayıları da değişmez
1 pole de 2 doktor verilmez bir doktor yapar işleri
-
bu sene 30-25bin cicarı kapaması zor çok büyük iyileştirmeler yapıldı ve yine aynı sıralamada alması zor
ona göre çalışın, garanti geliyor diye çalışmamazlık etmeyin
-
hocam onu 2008de doktorlar ıssız kalcak dıyen drtus uyelerıne gönderme için yazmıstım iyi yakalamıssınız
-
kanka doktor açığı en az 50 sene sonra bitebilir o da ihtimal yani kesinlik yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
çok fazla doktor açığı var
pazartesi çocuk hastanesini aradık kardeşim için
çocuk cerrahisine üç hafta sonrasına randevu varmış
neyseki özele gidebildik
ama doktor açığını çok fazla öğrenci alarak kapatmanın dogru oldugunu düşünmüyorum zaten türkiyedeki birçok üniversite oldukça kötü eğitim veriyor
-
hocam evet kapanicak gibi gozukuyor ama kendinize sorun dunyanin Hangi ulkesinde doktor fazlasi var? Hicbirinde
Yani oyle kolay bitecek bir meslek degil. Diger dunya ulkelerinde de acik var turkiyeye has degil ceng biter tip bitmez
bu arada tipi sevmiyorum ama rasyonel bakarsak durum boyle
-
Doktor açığının kapanması demek sağlık sektörünün bitmesi demek.
Sağlık sektörü hiç kendi ayağına kurşun sıkar mı?
-
Reisimiz hudut kapısını biraz daha açık tutarsa doktor açığı bile olabilir diye düşünüyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Türkiyenin yıl yıl nüfus artış hızına bakarsanız 2008 e kadar yıllık yaklaşık +800k nüfus artarken 2008 den itibaren 1.2-1.4m arasi nüfus artıyor. Bunun üstüne bir de gelen göçleri ve göçmenlerin yüksek doğum oranını düşününce yıllık 2m ye yakin nüfus artisi var. Yani TIP kontenjanları 100k olsa, 500k dan tip öğrencisi alınsa bile doktor fazlalığı diye bir kavram olmayacak
Ve bu kadar nüfus artışına rağmen yakında yaşlanan bi ülke olacağız doktor talebi tavan yapacak
Doktorlar işsiz filan kalmaz merak etmeyin. Dünya üzerinde işsiz kalacağınız son meslek
-
Çocuk cerrahisi / nörolojisi gibi yandal bölümlerinde ciddi açık var en çok açık olan o zaten o alanlara bakıp çıkarım yapmak yanlış olabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Doktor açığı hiçbir zaman bitmez. Belki tıp 100k'lara düşerse olabilir ama ben bunun olacağını sanmıyorum. Arz talep meselesi dediğiniz gibi. Bugün ne kadar arz var görüyorsunuz. Hastanelere sıra bile alamıyoruz. Doktorlar yurtdışına gidiyor. Bu durumda bırakın doktor açığının bitmesini doktor açığı artar diye düşünüyorum. Bu sene TIP 25-30k civarı kapatır diye düşünüyorum. |
yasadigimiz ülkede sırf tıp mezunu oldugumuz icin 2 sene devletimize hizmet ediyoruz
yetmedi uzmanlık yaparsan 2 sene daha yetmedi yan dal için 2 sene daha bu tarz ZORUNLULUKLAR olan bi yerde doktor enflasyonu olusacak demek pek mantıklı degil. hatırlıyorum 2010 yılında bile bunlar konusuluyordu 15 sene gecti hala konusuluyor. icin rahat olsun sartları daha da iyilestirmek icin sn. ankaratıplı hocamla calısmalarımız devam etmektedir. |
Doktorlar işsiz filan kalmaz merak etmeyin. Dünya üzerinde işsiz kalacağınız son meslek |
Benzer içerikler
- sayısal 430 puan kaç bin
- 3d mi orijinal mi
- koç ilk 100 bursu
- e kadar dahil mi hariç mi
- sabahlamak için taktikler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X