Şimdi Ara

Tıp Mühendislik hakkındaki düşüncem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tıpta para kazanırsın ama zevk alamadım yazı ezberlemekten tıpçı olursan saygı duyulursun para kazanırsın ama işini sevemezsen insanlarla uğraşmak çeşit çeşit insanları incelemekten bıkarsan kötü doktor olursun ben araştırmayı elektroniği matematiği düşünmeyi bi nevi argeliciği sevdiğim için mühendisliği seçtim tıp kazanamadım puanım yetmedi sağlık dalında başka alanlara yetiyordu istemedim ama hukuk tıp diş bunlardan hepsine puanım yetecek kadar puanım olsa yinede itü yıldızteknik mühendisliklerinden şaşmazdım mühendislik adına o kadar çok şey var ki yapılacak, bulunacak icat, bulunan icatları geliştirebilceğini düşünmek bile kulağıma o kadar hoş geliyor ki anlatamam :)

tıpçı arkadaşları tebrik ederim çalışmışlar kazanmışlar insan sağlığı size emanet işinizi severek özenle yapmaya çalışın ki mühendislerde sağlıklı bi şekilde sizin için teknoloji üretsin :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tıp mühendisliği seçerek tıp ve mühendislik ikileminden kurtulmayı düşünüyorum.
    : )
    Her şey bir yana elektronik veya yazılım istiyorum ben de, tıp bana hep bir garip gelmiştir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SEN MÜHENDİSLİĞE HAKARETSİN SEN ASLINDA GİZLİ BİR TROLL MÜHENDİSLERİ KÖTÜLEMEK İÇİN BİR TIP KAZANMIŞ ROBOTUN FAKE HESABISIN MÜHENDİSLER GELECEĞİ İNŞA EDEN İNSANLARDIR MARSA GİDEN UZAY ARACINI TIPÇILAR YAPMADI BUGÜN BU İNTERNETE BAĞLANMANI SAĞLAYAN ŞEYLERİDE TIPÇILAR YAPMADI SEN HAİNSİN SEN ELEŞTİRİSEL ANALİTİK DÜŞÜNCEYE SAHİP DEĞİLSİN SEN İNSANLIĞIN VE GELECEĞİN GELECEKTEKİ UZAY KOLONİLERİNDE YAŞAYACAK İNSAN IRKINA HAKARETSİN
  • Tıpı sevende gayet seviyor seversen o ezberleme işini zevk alarak yaparsın ezberleme değil artık onun adı "öğrenme" olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Surgery

Tıpı sevende gayet seviyor seversen o ezberleme işini zevk alarak yaparsın ezberleme değil artık onun adı "öğrenme" olur.

haklısın hocam ama para için yapanlar ezberci oluyor amaçları öğrenmek insanlığa faydası dokunması değil para kazanmak

Edit : ve de eminim ki para için tıp seçmiş ama mühendislik zekası çok üst düzey insanlar vardır ama para öyle bi illet ki insanların sevdiği mesleği yapmasına engel belki o insanlar bu ülke için çok daha iyi işle çıkartacak ne bileyim mesela şok cihazı kalbi durunca insanı geri döndüren bi cihaz hepimizin aklında ve bu bi mühendislik ürünü bu tarz cihazlar bulup çok daha fayda sağlayacak insanlar para için tıpı seçti belki de bunu düşününce paradan nefret ediyor insan ama lanet olsun ki onsuzda olmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4EvaMaSTeR -- 11 Ağustos 2015; 23:03:31 >

• Hocam neredeyse hepimizin amacı dışa vurmasada para değil midir? Gerçekten hayır diyen varsa helal olsun

• tıp mühendisliği son sınıfım. hastaları ameliyat eden robotlar üretiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Koç tıp hakkında
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerevizmen

Hocam neredeyse hepimizin amacı dışa vurmasada para değil midir? Gerçekten hayır diyen varsa helal olsun

ben hayır diyemem kazandığım gün bilgisayar mühendisliği iş imkanları kazandığı paralar kendini geliştirdikçe yapabilceği işleri araştırdım parasız yaşanamaz evlilik aile yaşam geçim herşey parayla oluyor ama günün 5-10 saatini ömrünün 40 yılını geçirdiğin ortamdan zevk alamazsan o iş senin için bi yük olur benim düşüncem bu

• İTÜ KAZANAN ADAM İSTERSE TIP DİŞ YAZABİLİR.SANKİ SADECE TIP YÜKSEK PUANLA ALIYOR

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp ezber filan değil, iyice abartıyorsunuz. Belirli bir terminolojisi var. Yeni bir dil öğreniyorsunuz gibi düşünün. Zaten her şeyin temelinde basit bir ezber yatar. Oradaki kelimeleri ezberleyeceksiniz, örneğin 0 1 2 3 4 5 diye rakamları ezberlediğiniz gibi. Genelde bu durumu basite indirgemeyi beceremeyip, fizyolojisi zayıf olan, direk ezberleyip ders geçmeye çalışanlar etrafa o biçimde yayıyorlar fakat öyle değil. Ezber yaparak da zaten dersleri geçebilme şansınız cidden düşük. Mantığa ve düşünceye dayanır tabi onun için de belirli bir temel gerekir.

Bir örnek vereyim, kalp yetmezliği olanlarda (kalbi yeteri kadar işlev görmeyenlerde) gündüzleri ayaklarında ödem (su toplanması, şişlik) olurken geceleri ise yatınca öksürük şikayetleri olur. Bunu irdeleyelim. Kalp yeterince güçlü çalışamadığı için kanı ileri doğru atamaz, dolayısıyla toplar damara daha az basınç gelir ve oradaki kan da kalbe geri dönemez. Yer çekiminden dolayı da vücudun en alt kısmında ayaklarda göllenir ve damar dışına çıkıp ödem oluşturur. Gece ise hasta yattığı için yer çekimi etkisi ortadan kalkar bu sefer kan akciğerlerde göllenir ve orada ödeme yol açar bu sefer hasta öksürmeye başlar. Bu yüzden yüksek yastıkla yatar. Dolayısıyla gece yüksek yastıkla yatmak zorunda kalıyor musunuz gibi basit bir soru sorarsan kalp yetmezliği olması ihtimalini değerlendirirsin. Bütün bunları boşverip kalp yetmezliği ayakta ödem, geceleri de öksürük yapar diye ezberlersen yarın bir gün örneğin ayağa kalkamayan hasta gelir ayağında ödem olmaz, şaşar kalırsın. Bu basit bir örnekti tabi. Tıpta her bir şeyin bunun gibi açıklaması vardır. İsterseniz daha fazla örnek de verebilirim.

Tıp, mühendislik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, Türk Dili hepsi güzel. Hayattaki amacınız nedir? Neler ilginizi çekiyor? Siz ara elaman mı olmak istiyorsunuz yoksa ana eleman mı? Neden ve sonuç ilişkisi kurabiliyor musunuz? Akademik başarınız yeterli mi? İlginizi çeken alana yönelin, okuyun, akademiysen olun. Yeni şeyler keşfedin.

Araştırmayı seviyorsan bence tıp fakültesi okumalısın. Tıp alanı araştırmalarla doludur her gün binlerce makale yayınlanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuTeRX -- 11 Ağustos 2015; 23:23:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Tıp ezber filan değil, iyice abartıyorsunuz. Belirli bir terminolojisi var. Yeni bir dil öğreniyorsunuz gibi düşünün. Zaten her şeyin temelinde basit bir ezber yatar. Oradaki kelimeleri ezberleyeceksiniz, örneğin 0 1 2 3 4 5 diye rakamları ezberlediğiniz gibi. Genelde bu durumu basite indirgemeyi beceremeyip, fizyolojisi zayıf olan, direk ezberleyip ders geçmeye çalışanlar etrafa o biçimde yayıyorlar fakat öyle değil. Ezber yaparak da zaten dersleri geçebilme şansınız cidden düşük. Mantığa ve düşünceye dayanır tabi onun için de belirli bir temel gerekir.

Bir örnek vereyim, kalp yetmezliği olanlarda (kalbi yeteri kadar işlev görmeyenlerde) gündüzleri ayaklarında ödem (su toplanması, şişlik) olurken geceleri ise yatınca öksürük şikayetleri olur. Bunu irdeleyelim. Kalp yeterince güçlü çalışamadığı için kanı ileri doğru atamaz, dolayısıyla toplar damara daha az basınç gelir ve oradaki kan da kalbe geri dönemez. Yer çekiminden dolayı da vücudun en alt kısmında ayaklarda göllenir ve damar dışına çıkıp ödem oluşturur. Gece ise hasta yattığı için yer çekimi etkisi ortadan kalkar bu sefer kan akciğerlerde göllenir ve orada ödeme yol açar bu sefer hasta öksürmeye başlar. Bu yüzden yüksek yastıkla yatar. Dolayısıyla gece yüksek yastıkla yatmak zorunda kalıyor musunuz gibi basit bir soru sorarsan kalp yetmezliği olması ihtimalini değerlendirirsin. Bütün bunları boşverip kalp yetmezliği ayakta ödem, geceleri de öksürük yapar diye ezberlersen yarın bir gün örneğin ayağa kalkamayan hasta gelir ayağında ödem olmaz, şaşar kalırsın. Bu basit bir örnekti tabi. Tıpta her bir şeyin bunun gibi açıklaması vardır. İsterseniz daha fazla örnek de verebilirim.

Tıp, mühendislik, tarih, coğrafya, fizik, kimya, biyoloji, Türk Dili hepsi güzel. Hayattaki amacınız nedir? Neler ilginizi çekiyor? Siz ara elaman mı olmak istiyorsunuz yoksa ana eleman mı? Neden ve sonuç ilişkisi kurabiliyor musunuz? Akademik başarınız yeterli mi? İlginizi çeken alana yönelin, okuyun, akademiysen olun. Yeni şeyler keşfedin.

Araştırmayı seviyorsan bence tıp fakültesi okumalısın. Tıp alanı araştırmalarla doludur her gün binlerce makale yayınlanır.

bu tarz bilgiler daha çok hoşuma gider bu şekilde öğrenmek bilmek detayıyla ezber değilde detaycılık ama konusu farklı olsun istiyorum kalp insan anatomisinden ziyade teknoloji bilim arge konulu olsun istiyorum onun için mühendislik seçtim

sen bunları bildiğine göre araştırıp öğrendiğine göre bu alanı sevmişsin ama dediğn gibi gece öksürük gündüz su toplaması diye öğrenen adamdan da bişey beklemiyorum açıklamak istediğim bu

ayrıca bu bilgi hoşuma gitti bu tarz güzel bilgiler okumak öğrenmek her zaman hoşuma gitmiştir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.