Şimdi Ara

TIP OKUYORUM AMA BOLUMDEN NEFRET EDIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
3
Favori
2.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. Sinifim tip okuyorum. Derslerden nefret ediyorum. Calismak cok sıkıcı geliyor. Derslere gitmiyorum ve dersler keyifli gelmiyor.

Sınav da yaklaşıyor. Calismam lazim ama nefret ediyorum anatomisinden de biyokimyasindan da. 1. Donem berbat gecti ayni bu sekilde.

Bırakmak istiyorum ama cesaretim yok. Ilk senem de kazandim hazırlık da okumadim. Ancak madem tercihi bundan yana yaptim okumak zorundayim gibi hissediyorum. Gecen sene tercih yaparken tıpı sırf gelecek kaygısı vs. Olmamasindan dolayi gibi mantiksal gerekcelerle yazdim ama suan anladim ki benim bu dalda pek ilerlemem mumkun degil. Tusu da kazanamam muhtemelen.

Mühendis olup bir seyler uretmek program yazip aktif bir sekilde yaptigim isin karsiligini almak calistiklarimi gorebilmek isterdim. Muhendisligin hali icler acisi durumda yazamadim. Hobi olarak programlamayla uğraşırım dedim ama yapamiyorum. Istek yok içimde.

Ha belki olay tıpta degildir bilmiyorum. Genel bir iradesizlik ve isteksizlik var icimde. Hicbir sekilde hicbir seyi cabalamaya deger görmüyorum. Hayat amacim yok gibi bir sey. 1 senedir boyle. Cok sıkıldım. Hicbir seyden keyif alamıyorum.

Gezmek tozmak hep bi aktivide olmak istiyorum. Calismaktan mi yoruldum yoksa ben mi iradesizim bilemiyorum gerçekten boktan bir durum.

Sinavlar yaklastikca stres oluyorum. Bunaldim dostlar.

Tıpı biraksam ne okuycam bunu da düşünüyorum. Yeniden sehir degistirmek yeniden universiteye başlıyor gibi olmak korkutuyor. Ustelik hazırlığı olan uniye denk gelirsem bir de hazirlik okursam vay halime tıp gibi 6 senem gitmis olacak. Bırakanlara saygi duydum valla. Kolay kolay herkesin cesaret edebilecegi bir sey değil.

Keske gelirimi kazanabilecegim severek yapabilecegim kolay bir yol olsa hic okumazdim

Iste okumadan yapilan isler de az cok belli ki hic benim yapabilecegim seyler degil. Allah korusun cok maddi sikisikliga girersem yapabilirim ancak heralde.

Aslında dusununce ne kadar komik durumdayim. Insanlar 12 saat calisip ekmek getiriyorlar evlerine. Bizden beklenen tek sey derslerimize calisip okul okumak ama bunu bile yapamiyorum bahaneler uretiyorum. Tembellige hazirciliga hazciliga cok alistim galiba. Ileride nasil baba olup ev geçindiricem bilmiyorum dogrusu.

Cok uzattim ve konuyu dagittim. Kendimin farkinda olmayisimdan kaynaklandi. Sonuc itibariyle belki okudugum bolumu sevmememden belki tembelligimden bahaneciligimden boyleyimdir. Bilmiyorum

Yazmak istedim sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesnek -- 7 Nisan 2016; 19:03:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tıp'ı seçenlerin çoğu zaten DNA'yı keşfetmek, insan klonlamak, Tıp'ı geliştirmek, yeni bir hücre anatomisi yaratmak gibi bir amacı yok, bir şekilde okuyup en kötü pratisyen olma derdindeler, alışsan iyi edersin, zira sen de bu yüzden seçmişsin.

Dikkat edersen doktorların birçoğu asabi, kaprisli, stresli ve sinirli. Silah zoruyla muayene ediyorlar sanarsın.

• tıp okumak idealist insanların işi, aksi halde bir şekilde bitirilir ama hastanede ilaç yazan doktordan öte gidelemez diye düşünüyorum oda en az 6 yıl okunulacağına değermi bilemem.
  • 5.sınıf bitmek üzere şöyle diyim, okul bitmeye yaklaştıkça tus belası çıkıyor. Bir de asistanlığı var daha bunun, mesela bizim genel cerrahide ayda 10 nöbet tutuyorlar.

Her neyse tıp zor, kendine çok vakit de ayıramayacaksın. Mahalle bakkalı ticaret yaparak senden çok da kazanacak. Tıpın sonu karadelik, durmak yok çalışmak var. Ya yol yakınken bırak ya da bunları gözönüne al, seve seve ikna et kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Tıp'ı seçenlerin çoğu zaten DNA'yı keşfetmek, insan klonlamak, Tıp'ı geliştirmek, yeni bir hücre anatomisi yaratmak gibi bir amacı yok, bir şekilde okuyup en kötü pratisyen olma derdindeler, alışsan iyi edersin, zira sen de bu yüzden seçmişsin.

Dikkat edersen doktorların birçoğu asabi, kaprisli, stresli ve sinirli. Silah zoruyla muayene ediyorlar sanarsın.

Hocam aslında tıpı geliştirmek alanında uzman bir hekim olmak araştırma geliştirmelerde bulunmak istiyorum ama aldığımız eğitim afedersiniz bok gibi. Vıcık vıcık amfilerde sıkış fikis eğitim görüyoruz. Bu beni cok bunaltıyor her yerde hep kalabaligiz ben de kalabalik acayip nefret ediyorum gelemiyorum kalabaliga. Cok bunaltiyor bu beni bu yuzden derslere katılamıyorum. Boyle olunca dersleri kendi basima anlamakta gucluk çekiyorum.

Şimdi teori dersleri görüyoruz. Bunlar büyük bir zemin hazırlıyor. ileride ben de niye bir Aziz Sancar gibi olmayayım bilimle ugrasip insaliga faydali olmayayim diyorum ama bu teori derslerinden gecmeye bakiyorum sadece. Notlar karmakarışık cogu kaynak ingilizce. Kendimi vererek öğrenemiyorum. Bu yüzden sanki ileride simdiden temel atamadığım icin basarisiz olucam gibi geliyor.

Millet severek calisiyor ki 80ler 90lar ucusuyor. Ben ise hep gececek kadar. O da son 1 hafta kala son gun falan calismayla.

Simdi bi de ileride bu adamlar mi kazanacak tusu ben mi diye de soruyorum kendime. Ee bi baltaya sap olamayacaksam uzman olamayacaksam kendimi gelistiremeteceksem ne anlami var 6 yil eziyet cekmenin.

Ha hak veriyorum size. Pratisyen olmak icin gelen de cok var. Pratisyenlik de düşününce rahat ve guzel bir is. Hem maasi tatminkar hem is kolayligi acisinsan rahat. Ama cektigimiz eziyete değer mi bilmiyorum. Gerci obur yol da daha eziyetli de

• Her sınavı yapan tıp yazamaz öncelikle başarıdan da önce sabır ve iyi bir psikoloji gerekiyor yoksa okuman da boşuna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof.Crazy

Her sınavı yapan tıp yazamaz öncelikle başarıdan da önce sabır ve iyi bir psikoloji gerekiyor yoksa okuman da boşuna.

Allah Allah ne kadar ilginç bir şey söyledin şimdi bak sen.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Psikiyatristlerin işi güzel valla önüne gelene aynı antidepresanları yazıp yazıp gönderiyorlar. Gittiğim psikiyatrist kadın hiç konuşmadı adeta ben ona birşeyler öğretiyordum.

Sen bu aralar bunalımdasın dostum ne yaparsan yap hiç bir nokta seni tatmin etmeyecek. Ama hiç sevmediğin ilgilenmediğin bir alanın peşinden de gitme içinde başka şeylere ilgin varsa. Derslerin iyiyse git önündeki sınava gir başka bölüme hazırlan tıp 6 yıl okuyana kadar bir yıl tekrar sınava girip 4 yıl diğer bölümü okursun. Yıl olarak birşey kaybetmiş olmazsın ama şimdiden bir karara varmaya bak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de cok isteksizim cozum bulursan pm atarsan bi kardesini daha hayata baglamis olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theexistance -- 7 Nisan 2016; 19:24:32 >
  • kesnek kullanıcısına yanıt
    başta normal biri sanmıştım ama diğer tıp öğrencileri gibi bu da egolu çıktı
  • hangi üni
    Eğitim maalesef bu, Çapa'nın bile rezalet bir ortamı var. Tıp alanında özel üniversitelerin ortamı daha ferah, eğer hedefin buysa sınava yeniden hazırlanarak gideceğin okulu çok iyi araştırıp uygun olduğuna karar verdiğin bir üniversiteye başlamanı öneririm.

• 9 misafir nedir ya.

• quote:

Orijinalden alıntı: kesnek

1. Sinifim tip okuyorum. Derslerden nefret ediyorum. Calismak cok sıkıcı geliyor. Derslere gitmiyorum ve dersler keyifli gelmiyor.

Sınav da yaklaşıyor. Calismam lazim ama nefret ediyorum anatomisinden de biyokimyasindan da. 1. Donem berbat gecti ayni bu sekilde.

Bırakmak istiyorum ama cesaretim yok. Ilk senem de kazandim hazırlık da okumadim. Ancak madem tercihi bundan yana yaptim okumak zorundayim gibi hissediyorum. Gecen sene tercih yaparken tıpı sırf gelecek kaygısı vs. Olmamasindan dolayi gibi mantiksal gerekcelerle yazdim ama suan anladim ki benim bu dalda pek ilerlemem mumkun degil. Tusu da kazanamam muhtemelen.

Mühendis olup bir seyler uretmek program yazip aktif bir sekilde yaptigim isin karsiligini almak calistiklarimi gorebilmek isterdim. Muhendisligin hali icler acisi durumda yazamadim. Hobi olarak programlamayla uğraşırım dedim ama yapamiyorum. Istek yok içimde.

Ha belki olay tıpta degildir bilmiyorum. Genel bir iradesizlik ve isteksizlik var icimde. Hicbir sekilde hicbir seyi cabalamaya deger görmüyorum. Hayat amacim yok gibi bir sey. 1 senedir boyle. Cok sıkıldım. Hicbir seyden keyif alamıyorum.

Gezmek tozmak hep bi aktivide olmak istiyorum. Calismaktan mi yoruldum yoksa ben mi iradesizim bilemiyorum gerçekten boktan bir durum.

Sinavlar yaklastikca stres oluyorum. Bunaldim dostlar.

Tıpı biraksam ne okuycam bunu da düşünüyorum. Yeniden sehir degistirmek yeniden universiteye başlıyor gibi olmak korkutuyor. Ustelik hazırlığı olan uniye denk gelirsem bir de hazirlik okursam vay halime tıp gibi 6 senem gitmis olacak. Bırakanlara saygi duydum valla. Kolay kolay herkesin cesaret edebilecegi bir sey değil.

Keske gelirimi kazanabilecegim severek yapabilecegim kolay bir yol olsa hic okumazdim

Iste okumadan yapilan isler de az cok belli ki hic benim yapabilecegim seyler degil. Allah korusun cok maddi sikisikliga girersem yapabilirim ancak heralde.

Aslında dusununce ne kadar komik durumdayim. Insanlar 12 saat calisip ekmek getiriyorlar evlerine. Bizden beklenen tek sey derslerimize calisip okul okumak ama bunu bile yapamiyorum bahaneler uretiyorum. Tembellige hazirciliga hazciliga cok alistim galiba. Ileride nasil baba olup ev geçindiricem bilmiyorum dogrusu.

Cok uzattim ve konuyu dagittim. Kendimin farkinda olmayisimdan kaynaklandi. Sonuc itibariyle belki okudugum bolumu sevmememden belki tembelligimden bahaneciligimden boyleyimdir. Bilmiyorum

Yazmak istedim sadece.

"Ha belki olay tıpta degildir bilmiyorum. Genel bir iradesizlik ve isteksizlik var icimde. Hicbir sekilde hicbir seyi cabalamaya deger görmüyorum. Hayat amacim yok gibi bir sey. 1 senedir boyle. Cok sıkıldım. Hicbir seyden keyif alamıyorum. "

Son 7-8 aydaki beni anlatıyor. Ben de bölüm değiştireceğim büyük ihtimalle.

• hangi üni bro söyle de aynı şeyi yaşamayalım

• sende araştırmacı tip var sanırım puanında yeter tıpcısın sonuçta gel boğaziçi fiziğe
  • quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

sende araştırmacı tip var sanırım puanında yeter tıpcısın sonuçta gel boğaziçi fiziğe

Aynen hocam tam fizikci olacak adamdim

Ama fizikciler genelde formasyon alip öğretmen oluyo ulkede bilim mi var.

dersleri sev değer ver çalış bölümde derece yap(bu çok önemli değil ama avantaj sağlar) akademik olarak devam edersin. Yurtdışı imkanıda var.
  • Hepsini okumadım ama yerleşme puanınla yerleştiğin sene tutturduğun her yere geçebilirsin. Ama genel iradesizlik falan diyorsan sana tm öneririm. Dönem bitmeden tıpı bırak, sanırım öyle olunca puanın kırılmama durumu vardı, ama emin değilim yine de kırılabilir. 2017 de gir, psikoloji, pdr, işletme, ekonomi, hukuk, politika vs. yerleş birine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamsonasty

Hepsini okumadım ama yerleşme puanınla yerleştiğin sene tutturduğun her yere geçebilirsin. Ama genel iradesizlik falan diyorsan sana tm öneririm. Dönem bitmeden tıpı bırak, sanırım öyle olunca puanın kırılmama durumu vardı, ama emin değilim yine de kırılabilir. 2017 de gir, psikoloji, pdr, işletme, ekonomi, hukuk, politika vs. yerleş birine

Hocam tmden girmistim gecen sene. 4Bin kusur olmustum. Tmye de gecebiliyoz mu yani psikoloji hukuk falan

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.