< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Tıpta Ipad Kullanmak (5. sayfa)
-
-
Airpods hediye verilecekse yapabilirsiniz tabii. Eger bazi textbooklari bilgisayardan okuyacaksaniz 64 GB hafiza da yeterli olur ama bazi textbooklarin dosya boyutu 1 GB kapasiteyi bulabiliyor o yuzden 128 GB aldim ben. Kullanima alisma acisindan da ben gunun anlatilan tum dersleri bittikten sonra dersi anlatan ogretim gorevlisinin slaytlariyla entegre olacak sekilde onun videosunu bastan sona yazip pdf dosyasi haline getiriyordum bilgisayardan sonra da tablete atip okuyordum. Biraz mesakkatli bir surec ancak tip fakultesine bu durumu kabul ederek geliyorsun zaten.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cok fazla not cikaracaksaniz bilgisayara ihtiyaciniz var. Universitede sadece gecmis notlari okurum ya da sadece hocanin slaytlarini okurum cikmislari cozerim diyorsaniz bilgisayara gerek yok. Ha eger “ben not cikaricam ama deftere, kagida yazarak” diyorsaniz da bilgisayara ihtiyaciniz yok diyebilirim.
12.9 pro ile 11 çok fark eder mi yoksa okul için air da götürür mü?
-
Hocam sormayı unutmuşum bunu da cevaplarsanız çok iyi olur
İpad de cellular modeli mi ne varmış arada baya fiyat farkı var. Gerek var mı sizce onu almaya?( yani sim kart takılan modeli)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben sadece wifi iceren modelini aldim. Ev disinda internete ihtiyacim oldugunda da zaten telefonumun interneti yeterli oluyor. Ogrenciler icin gerekmeyen bir ozellik kanaatimce.
Teşekkürler
Rica ederim, iyi gunler
söyleyen olmuştur belki ama ben yazayım. ben android tabletle okudum. 3d anatomi uygulamaları çok faydalı oluyordu. ipad alırsan bunlar için hep para ödersin haberin olsun
Kullandığınız uygulama önerileriniz var mı acaba
hatırımda yok valla uzun zaman oldu
hiç duymamıştım bunu
-
6. Nesil iPad kullanıyorum ben 2017’de almıştım ve Tıp öğrencisi değilim, mühendislikteyim. O zamandan bu zamana kitaba para vermedim. Pandemi başında eve dönerken millet 20-30 tane kitap, defterler, ders notları derken 1-2 valizi doldurdu ben 1 iPad 1 Apple Pencil ile hem kütüphanemi hem notları hem ders kitaplarını defterlerini vs. aldım döndüm evime
Alışacağınızı düşünüyorum, 10.2” iPad’e geçsem mi geçmesem mi tereddütteyim hala bakalım zaman ne gösterirse artık
Edit: Not almak için Notability uygulamasını tek geçerim. Tıpta işinize yarar mı bilmem ama Human Anatomy Atlas 2021’yi üniversiteye hazırlanırken kullanmıştım, aşırı detaylı bir programdır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Guardian -- 22 Ağustos 2021; 10:57:14 >
Ipad Pro 12.9 + Apple Pencil 2 + Apple Smart Keyboard Folio kullanıyorum, memnunum, tavsiye ederim. Yalnız getir götür sırasında pratik olması açısından 11 olması daha iyi olabilir, not alırken 12.9 tabletin büyüklüğü rahatsız edici olabliyor,
Alırsam ipad air 10.9 64gb + apple pencil 2 almayı düşünüyorum. Klavyeye ihitiyaç oluyor mu tıpta? Ve 64 gb yeterli mi sizce?(Pek oyun oynamam, youtube, netflix vs + ders için kullanırım muhtemelen)
-
merhaba 1 yıldır kullanıyorum ve hiçbir yanıyla ipad pro'ya yaklaşamaz alternatifi ipad air olabilir ki o bile matepad pro'dan daha iyi. kısaca eksi artılarını yazayım
+ benim aldığım dönemde 4400tl idi klavye + kalem + tablet baya sağlam bir fiyattı
+ harmonyos henüz tüm cihazlara gelmedi fakat windows ile tam entegre olacağı söyleniyor bir uygulama ile tableti windows'da yazıp çizmek için kullanabileceksiniz falan
+ ses konusunda gerçekten çok iyi harman kardon ile çalışıyorlar 4 ses çıkışı var. ama bu ipad pro da da var sanırsam
+ arada bir canları sıkılınca huawei mağaza da kahve falan dağıtıyorlar yemek sepeti kodu vs.
- google uygulamaları yook fakat internetten ulaşmak istediğinizde de 0 senkron çok geç açılıyor işlem yapamıyorsunuz. mesela bunu en net hissettiğim kısım microsoft hesabıma giriş yaparkendi tablet e posta şifre girerken şakasız 5 6 fps'e düşüyor.
- huawei'nin sunduğu ve android'in sunduğu not uygulamaları çok çok çok çok çok çok kötü. tek bir tane adam akıllı uygulama yok not almanız için alırsanız pdfde ufak tefek şeyler yazıp soru falan çözmek için xodo kullanabilirsiniz ücretsiz ve işini layığı ile yapan bir program
*** mesela huawei'nin içinde gelen not uygulaması çok kötü, hediye olarak neboo da geliyor o da pek kullanışlı değil inatla uygulamayı geliştirmemeye yemin etmişler. her neyse ardından android'de büyük bir uygulamaymış gibi noteshelf yerini almış satın alıp biraz kullandım. kalem hissiyatı vb. olarak güzel fakat %400 gibi saçma bir yakınlaştırma kilidi var daha da yakınlaştıramıyorsunuz bu yzüüden ne kadar küçük yazarsanız yazın güzel bir not tutamıyorsunuz
*** gelelim en sağlam not uygulamasına kesinlikle onenote. android kısmının underrated uygulaması bunda da bazı eksiklikler var mesela düz çizgi çizemiyorsunuz ve genel olarak onenote ios ile onenote android arasında dağlar kadar fark var. ios'da birçok ayrı özellik varken android kısmında not almanız için sadece 3 4 kalem(bu kalemler aynı kaligrafi falan tüm uygulamalarda olur onenoteda yoktu sanırım.) flashlighter ve silgi. ios'da ise cetvel dahil daha çok özellik var. bu sadece onenote için değil diğer uygulamalar içinde geçerli mesele noteshelf 2 ios'da noteshelf uygulaması saçma saçma hareketleri yok daha güzel
genel olarak apple ekosistemi not alma ve ders çalışma ile alakalı çoğu sistemi kendi ekosistemine kazandırmış yüksek ihtimalle bu firmalara ödeme bile yapıyor olabilirler diğer işletim sistemine getirmemeleri için goodnotes zaten başlı başına harika ötesi bir uygulama beğenmeyenlere de android kısmında hiç bir şey beğenmeyeceklerini şimdiden söyleyeyim
- google uygulamaları yok ama bu çok önemli youtube hiçbir şekilde yok. ancak vanced kullanmayı seven birisiyseniz non-root olarak vanced'i kurabilirsiniz. mesela ben şu an premium youtube hesabımı kullanamıyorum .d
- tablet genel olarak ipad'in android çakması. huawei zaten hiçbir şekilde bunu saklamıyor yeni çıkarttıları harmonyos da arayüz olarak direkt çarpma bir sistem. huawei matepad pro 2020 de ipad pro 2018 in bire bir çakması klavyesi vs vs.
- kalem konusunda samsung, apple çok daha üstün huawei den. huawei bu işi tam olarak çözememiş eksiklik hissetmiyorsunuz kullanırken ama bir apple cihazda kalemle yazdığınızda durumu fark ediyorsunuz. hiç apple kullanmadıysanız fark edebileceğiniz bir şey değil.
apple ile yarışabileceği tek konou fiyatı olur. fiyatından dolayı alırsanız üzülmemeniz lazım keza apple kısmında kalemli bir cihaz almak 7k nın çok rahat üstüne çıkacak ekran büyüklüğü bakımından bakılırsa. ipad pro 11" veya ipad air ile yarışabilir bakımda.
ben ipad air in bir önceki neslini almamıştım boyutundan ve tasarımından dolayı ama şu an ipad 8. nesili görsem ve bu deneyimim elimde olsa ipad 8. nesil alabilirdim çünkü ekran boyutu çok büyük olunca ister istemez elinizi masaya koymanız gerekiyro tabletin kalınlığı da 1.5 cm falan dersek not alırken bazen sinir olabiliyorsunuz ama abartılacak bir şey değil.
samsung kısmında ise kalemleri biraz daha iyi. samsung'un kendi not uygulaması android kısmındaki en sağlam not uygulamalarından biri ve samsung, apple'ın bu ekosistemi elinde tutma arayışını yavaştan anladı gibi çok hızlı geliştiriyorlar uygulamayı bu hızla giderlerse 1 2 yıla en iyi not uygulamalarından birini sunabilirler android kısmında
(apk olarak samsung notes'i huawei ye son sürüm ile beraber indirebiliyorsunuz fakat kalem olarak elinizi de algılıyor palm reject özelliğini ayarlarda bulamamıştım.)
one note ise android alacaksanız hiç 1 2 haftanızı ayırıp not uygulamaları denemenize gerek kalmayacak bir tavsiye direkt one note'u indirin sonsuz ekran özelliği çok iyi noteshelfdeki gibi tek satıra 1 cümle yazıp aşağı inmek zorunda kalmıyorsunuz (onenote'da sayfa boyutunu abartırsanız tablet yavaştan kafayı yemeye başlıyor o yüzden yeni chapterlar açmaktan korkmayın hepsini tek bir sayfaya yazacaksınız diye bir şey yok.)
onenote'da eğer küçük kare gridlere yazınızı sığdırmaya çalışırsanız neden bilmiyorum pdfde yazıyı biraz bozuk veriyor. ama uygulamada sıkıntısız çizdiğiniz şeylerin kenarları.
(Tableti aldığınızda ne kadar desemde bir bakacaksınız neler varmış falan diye inkRedible falan fistan tonla gereksiz uygulama var note kısmında hepsi cidden çok gereksiz uygulamalar. şu an flexcill diye bir uygulamayı yakından takip ediyorum huawei mağazada henüz yok bu adamlar da çok güzel ilerliyorlar ama onenote'un %5 i yapmaz)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 22 Ağustos 2021; 11:34:47 >
-
Klavye olmasa da Ipad i koruma amaçlı bir kılıf gerekiyor taşıma için, onun için folio klavyeyi tercih etmiştim. Apple olmasına gerek yok benzer işlevli ama farklı marka ürünlere de bakabilirsin. Klavye ders için gerekli olmayabilir ama günlük kullanımda mutlaka ihtiyacın olacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khenzur -- 22 Ağustos 2021; 11:32:29 >
Çook teşekkür ederim bu kadar detaylı anlattığınız için
Sanırım 8.nesil alacağım ben
android'de unuttuğum bir şey var. öğrenci olduğunu düşünürsek her şeyin apk'lı halini internette bulabiliyorsun. apple kısmında uygulamalar da pahalı (türkiye'ye göre. insanlar bile yurt dışında 10 dolar vermemek için alternatif arıyor türkiye'de aynı uygulamaya hiç düşünmeden 100tl verebilmek zor bir durum bence.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EB5DF7EA3 -- 22 Ağustos 2021; 11:42:23 > -
Hocam deftere para vermemenizi anladım ama ders kitaplarına nasıl para vermiyorsunuz? İnternetten pdf bulup mu çalışıyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X