Şimdi Ara

Tiroid değerlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
27.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Serbest T4 = 1,22
    TSH = 5,01
    Ferritin =23,15

Doktor tiroid yavaş çalışıyor dedi. levotiron verdi. Her sabah yarım tablet şekilde kullanılcakmışım. 2 ay sorna etkrar bakıcaz değerlere dedi. Ömür boyu kullancakmışım . Değerler çok mu kötü hipotrioid olan arkadaşlar varmı benim gibi. İlacın yan etkileri nelerdir ?

• Valla hocam şu okul işleri felan bitsin bütün vücudu gözden geçirteceğim.

Tiroid değerleri,metabolizma hızı felan hepsini öğrenip gerekirse ilaç alacağım çünkü gerçekten yavaş bir metabolizmam var(hipotiroid).Şuan normal bir vücudum var ama birkaç kiloluk fazlalıkta var ve rahatsız ediyor.Çok spor yaparım hiç üşenmem bol bol hareket ederim ama nasıl bir bünye varsa direk yağa çevirme meraklısı deli ediyor beni.
  • halsizlik var mı sende ben bu yüzden gitmiştim
  • Arasıra oluyor.Sportif biri olmamın getirmiş olduğu bir dinçlik var tabiki belki bir nebze gizliyordur halsizliği.
    Ama yavaş çalışan bir tiroidim olduğuna eminim tabiki en son sözü doktor söyleyecek.Vücumdumdaki problemi tiroide bağlıyorum bakalım neymiş.
  • bende bazen yutkunmakta zorlanıyorum acaba troidle ilgisi var mı nası geçer
  • selam arkadaşım.
    Geçmiş olsun.
    Bendede tam tersi var çok doktora gittim hepside durmadan kantesti veriyor okadar :)
    Ama taki seda sayanın programında Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlunu görene kadar
    http://www.saracoglu.at/ buda web sitesi
    tiriodi ister yavas çalışsın senin gibi yani hipotiroid yada benim gibi çok çalışsın hipertiriod olsun yemekten önce aç karna 15 dk önce bir tutam taze dere otu yemek lazımmış.
    Ben yaklaşık 1 haftadır yapıyorum ve 1 ay olunca dr gidip tekrar tahlil yapacam.
    Çünkü İbrahim beyde ayda bir dr gidin çünkü degerleriniz normale geecek vede ilaç kullanıyorsanız dr ilaç dozunu düşürebilir diyor.
    Bir çok hastasını nodülleri bile yok olmuş.
    Bunu sıradan hastane dr deseydi asla ama asla inanmazdım çünkü hiç birisine güvenim yok artık
    Türkiyede vede ABD de çok değerli bir hoca diyor biraz internette araştırdımda ABD deki üniversiter ibrahim Saraçoğlunu çok yakından takip ediyorlar.
    Bence sitesine bir gir incele.
    Boş vede hastanedeki gibi sıradan pratisyen dr dan değil.
    Artık o kadar dolaştımki doktor doktor eğer uzmanlığı hatta oda yetmiyor en az doç. yrd cılığı yoksa hiç birine inanmıyorum boş konuşuyorlar.

• ya nası oluyo mesela yavaş çalışsa ne oluyo hızlı çalışsa ne oluyo bu aralar bana bişeyler olmakta bilemiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hipertiroidi
    3 yıl önce açıldı
    Kan Tahlili Oldum TSH Değerim
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o dereotunu almıştım bi kere yiyememiştim iğrenç bi tadı var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: oeste

ya nası oluyo mesela yavaş çalışsa ne oluyo hızlı çalışsa ne oluyo bu aralar bana bişeyler olmakta bilemiyorum

Az Çalışması

Hipotiroidin Belirtileri:
    Hormon yetersizliği sonucu bütün organların çalışması yavaşlar.
    1-) Konsentrasyon zafiyeti
    2-) Yorgunluk
    3-) Üşütme
    4-) Kabızlık
    5-) Derinin kuru ve soguk olması
    6-) İştahsızlık
    7-) Kilo alma
    8-) Kalbin büyümesi ve kalp atışlarının yavaşlaması
    9-) Saçlar kırılgan ve kuru olur.
    10-) Damar sertliği
    11-) Sesin derinden ve kısık gelmesi
    12-) Adet anormalikleri
    13-) Unutkanlık
    14-) Sinir sisteminde çöküntüler
    15-) Aşırı duyarlılık

Çok çalışması

Hipertiroid Belirtileri

Sinirlilik,
    aşırı heyecan
    duygusallık
    kilo kaybı
    sıcaklıkta artma
    titreme
    çarpıntı,
    saç dökülmesi,
    cilt ve tırnaklarda değişiklik,
    bağırsak hareketlerinde artma,
    kuvvet azalması,
    mensturasyonda (reglı)

Az çalışırsa yani hipotiroidde metobolizma az çalışır. Ne kadar diyet yapsanda kilo vermen zor. Hipertiroid tam tersi hızla kilo verirsin ne kdar yersen ye.

• quote:

Orjinalden alıntı: Coder85

quote:

ya nası oluyo mesela yavaş çalışsa ne oluyo hızlı çalışsa ne oluyo bu aralar bana bişeyler olmakta bilemiyorum

Az Çalışması

Hipotiroidin Belirtileri:
    Hormon yetersizliği sonucu bütün organların çalışması yavaşlar.
    1-) Konsentrasyon zafiyeti
    2-) Yorgunluk
    3-) Üşütme
    4-) Kabızlık
    5-) Derinin kuru ve soguk olması
    6-) İştahsızlık
    7-) Kilo alma
    8-) Kalbin büyümesi ve kalp atışlarının yavaşlaması
    9-) Saçlar kırılgan ve kuru olur.
    10-) Damar sertliği
    11-) Sesin derinden ve kısık gelmesi
    12-) Adet anormalikleri
    13-) Unutkanlık
    14-) Sinir sisteminde çöküntüler
    15-) Aşırı duyarlılık

Çok çalışması

Hipertiroid Belirtileri

Sinirlilik,
    aşırı heyecan
    duygusallık
    kilo kaybı
    sıcaklıkta artma
    titreme
    çarpıntı,
    saç dökülmesi,
    cilt ve tırnaklarda değişiklik,
    bağırsak hareketlerinde artma,
    kuvvet azalması,
    mensturasyonda (reglı)

Az çalışırsa yani hipotiroidde metobolizma az çalışır. Ne kadar diyet yapsanda kilo vermen zor. Hipertiroid tam tersi hızla kilo verirsin ne kdar yersen ye.

Yukarıda Saydıkların Bulgulardan birisi dahil olmuyabilr Örneğin Ben :)
    Hipertiroid teşisi koydu doktor ama kiloluyum heycan titreme saç dökülmesi vs. saydığın hiç bir bulgu yok :)
    Yani bu bulgular olmadanda ola biliyormuş.

Dereotuna gelince hayatımda hiç sevmez ve yememiştim 27 yaşıma kadar.
    Taki Prof İbrahim Saraçoğlu , dereotu tiroid bezi hızlı ve yavaş çalışanlar için bir mucize diyene kadar.
    Koca karı ilaçlarına asla inanmam ama bu kişiyide biraz araştırınca ABD ve ALMANYADA çok büyük üniversitelerle beraber çalışan düz bir pratisyen değil bir prof.
    Elbet Türkiyedeki Endokopim bölümündeki "benim gittigim ve gördüğüm sıradan doktorlardan" bin kat daha iyi ve ikna edici benim için.
    Yaklaşık 2 üni . hastanesi 3 Normal hastaneye gittim hiç biri Allah için birşey demiyor değerlerin yüksek bi kan ver bakalım diyor.
    Hiç bir doktorda başka hastanenin kan sonuçlarına inanmayıp aynı testleri yaptırıp duruyor :)
    Ne bir ilaç ne bir tedavi şekil söylemiyorlar bende artık kestim hastaneyide dereotu yiyorum taki bu ayın sonuna kadar.Bu ayın sonunda tekrar hastaneye gidip hormon testleri yaptıracağım buradan paylaşırım değerleri.
    Acaba Dereotu gerçekten bir mucizemi acaba ?
    :)

• vallah dostum sen bi dene sonra sonuçları yaz bende başlarım dereotu yemeye. yanlız 1 ay kısa bi süre değilmi ? 1 ayda değerler düşer mi ?
  • İbrahim Saraçoğlu geçenlerde tekrar çıktı seda sayana :) Bende artık sedacı oldum sırf bu yüzden :)
    Dereotunu bu şekilde kullanın ama her ay doktorunuza test yaptırın çünkü degerlerinizin düştüğünü göreceğiniz için doktorlarınız size eğer ilaç veriyor ise ilaçlarınız dozunu düşürebilir veya ilaç değişişkliği yapabilir dedi.
    O yüzden ben ilk ayın sonunda tekrar bi gidip test yaptıracam.
    Hayatım zaten test yaptırmakla geçiyor fark eden bir şey yok :) yani.
    Dere otunu yerken ilk günler çok tiksindim hatta kusacak gibi oldum ama artık ağzıma birden atım ağzımın arkasında bikaç kez çiğneyip yutuyorum bide bi bardak su içiyorum alıştım yani :)
    Yani bir şeey eksilmez ki ne olacak yemeklerden 15 dk önce bir tutam yıkanmış taze dere otu işte :)
  • ya panik oldum şuan
  • quote:

ya panik oldum şuan

Neye Panik oluyorsun :D ki....
  • quote:

Orjinalden alıntı: kuhi

quote:

ya panik oldum şuan

Neye Panik oluyorsun :D ki....

bi kaç tanesi uydu gerisi uymadı mesela yutkunmakta zorluk çekmekte olabilir mi ?
  • Olsa ne olur olmasa ne herkeste olan bişey artık :)
    Tiriod Bozuk yani düzensiz çalışması o kadar çok ki artık.
    Kanallarda durmadan bu yüzden dr. çıkıp konuşuyor.
    Geçenlerde Seda Sayanda ve Petek Dinçözde bile olduğunu duydum.
    Yani DR. gidip kontrollerini yapıp ve düenli yaşarsan o kadarda tehlikeli bir hastalık değil.
    Ama ihmal karlık yapma sakın.
    Dr. git ve teşhisini o koysun ve tedaviyi o belirlesin sağdan soldan tedavi şekilleri duyupda sadece onu uyğulama ve bol bol dereotu ye :)
    Ben öyle yapıyorum.
    Ben DR. karaciğer rahatsızlığından gittim testler yaptılar karaciğerde yağlanma ve değerlerimin yüksek olduğunu gördüler ama Hebatit gibi hastalıklar çıkmaması ve de kollestrolümün aşırı düşük olması Dr. sorunun karaciğerde değil Tiriodlerin düzensiz çalışabilmesinden şüphelenerek iykide yollamış diğer doktora orada testler bi geldiki haklıymış karaciğerimi Tiriodlerin fazla çalışması etkiliyormuş.
    Karaciğerim de ağrı oluşurdu hergün korkuyordum.
    Ama şimdi dereotu yiyeli artık karaciğerimde ağrımıyor. haftaya hastaneye gidip test yaptıracam değerler için belkide tiriod ler normale dönmeye başlamıştır vede karaciğerimi bu şekilde fazla çalıştırmıyorlardır.
    Testlerin sonucunu buraya yazarım :)
    Kadi kalın sağlıcaklar.
    Allah Herkese şifalar eğlesin.

• quote:

Olsa ne olur olmasa ne herkeste olan bişey artık :)
    Tiriod Bozuk yani düzensiz çalışması o kadar çok ki artık.
    Kanallarda durmadan bu yüzden dr. çıkıp konuşuyor.
    Geçenlerde Seda Sayanda ve Petek Dinçözde bile olduğunu duydum.
    Yani DR. gidip kontrollerini yapıp ve düenli yaşarsan o kadarda tehlikeli bir hastalık değil.
    Ama ihmal karlık yapma sakın.
    Dr. git ve teşhisini o koysun ve tedaviyi o belirlesin sağdan soldan tedavi şekilleri duyupda sadece onu uyğulama ve bol bol dereotu ye :)
    Ben öyle yapıyorum.
    Ben DR. karaciğer rahatsızlığından gittim testler yaptılar karaciğerde yağlanma ve değerlerimin yüksek olduğunu gördüler ama Hebatit gibi hastalıklar çıkmaması ve de kollestrolümün aşırı düşük olması Dr. sorunun karaciğerde değil Tiriodlerin düzensiz çalışabilmesinden şüphelenerek iykide yollamış diğer doktora orada testler bi geldiki haklıymış karaciğerimi Tiriodlerin fazla çalışması etkiliyormuş.
    Karaciğerim de ağrı oluşurdu hergün korkuyordum.
    Ama şimdi dereotu yiyeli artık karaciğerimde ağrımıyor. haftaya hastaneye gidip test yaptıracam değerler için belkide tiriod ler normale dönmeye başlamıştır vede karaciğerimi bu şekilde fazla çalıştırmıyorlardır.
    Testlerin sonucunu buraya yazarım :)
    Kadi kalın sağlıcaklar.
    Allah Herkese şifalar eğlesin.

ben geçen sene gittim genel kontrol için karaciğere baktılar 1.6 dedi ne yani ölcem mi dedim yok normal dedi beslenme düzenim bozuk genelde fastfood tarzı ama bende senin gibi dereotuna başlicam hatta yiyemiyosam bile çiğ köfte dürümünün içine koyup yicem bişey daha sorcam bazen uykuda nefesim kesiliyo alakası olabilir mi tiroidle ?

• Pek sanmıyorum ama yinede doktorun daha iyi bilir.
    Bende halsizlik vardı ama oda şu sıralar yok.
    Yani turp gibiyim diyebilirim :)
    Ama çoğu şeyi hayatımdan çıkardım.
    Katiyen fastfood yemiyorum.
    Gazlı içeceklere elveda dedim.
    Kızartılmış hiç birşey yemiyorum.
    Gerçi bunların çoğu Karaciğer için yaptıklarım.
    Akşamları hep sebze yemekleri yiyorum.
    Hergün öğlen yemeklerde sebze yiyoruum.
    Şuan spora bile tekrar yavaş yavaş başladım.
  • quote:

Pek sanmıyorum ama yinede doktorun daha iyi bilir.
    Bende halsizlik vardı ama oda şu sıralar yok.
    Yani turp gibiyim diyebilirim :)
    Ama çoğu şeyi hayatımdan çıkardım.
    Katiyen fastfood yemiyorum.
    Gazlı içeceklere elveda dedim.
    Kızartılmış hiç birşey yemiyorum.
    Gerçi bunların çoğu Karaciğer için yaptıklarım.
    Akşamları hep sebze yemekleri yiyorum.
    Hergün öğlen yemeklerde sebze yiyoruum.
    Şuan spora bile tekrar yavaş yavaş başladım.

hayattaki en güzel şeyleri çıkartmalıyız kızartma-cola-sigara-abur cubur insasfsızlık ama nedense tadı güzel olan şeyler zararlı,tadı en dandik olan şeylerse çook yararlı bide benim boğazımda bi düğümlenme oluyo mesela çok üzülürsün ya tiroid bezi düzensiz çalışırmış ondan oluyo derler acaba benim tiroid iflas etti de benim haberim mi yok

• oeste uykuda nefesin kesiliyorsa geniz eti problemi olabilir sende bi kbb ye git sen
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.