Şimdi Ara

TOBB ETU'de okuyorum. Yardimci olabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gencler oncelikle hayirli ugurlu olsun.
    TOBB ETU'de burslu bilgisayar muhendisligi okuyorum. 1. sinif bitecek. Okul hakkinda sorulariniz varsa aksam saatlerinde cevaplayabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TOBB ETÜ'de Öğrencilere Yönelik Bilgilendirici Metin

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) öğrencileri olarak, okulunuzun sunduğu olanaklardan faydalanmak büyük önem taşımaktadır. Bunlardan biri de üniversitenin bünyesinde bulunan spor salonudur.

TOBB ETÜ spor salonu, öğrencilere sağlıklı ve aktif bir yaşam sürmeleri için geniş bir yelpazede olanak sunmaktadır. Modern ekipmanlarla donatılmış salonda kardiyo, ağırlık çalışması ve çeşitli spor aktivitelerine katılabilirsiniz.

Spor salonundan faydalanmak için cüzi bir TOBB Spor Salonu Üyelik Ücreti karşılığında üye olmanız gerekmektedir. Üyelik ücreti, öğrencilerin bütçesine uygun olacak şekilde belirlenmiştir. Üyeliğiniz sayesinde hafta boyunca belirli saatler arasında spor salonunu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

TOBB ETÜ spor salonu, sadece fiziksel sağlığınızı iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda zihinsel sağlığınıza da katkı sağlar. Düzenli egzersiz, stresi azaltmaya, ruh halini iyileştirmeye ve bilişsel işlevleri geliştirmeye yardımcı olur.

Spor salonunun konumu da öğrenciler için oldukça avantajlıdır. Üniversite kampüsü içinde yer alan salon, ders aralarında veya derslerin ardından kolayca ulaşabileceğiniz bir mesafede bulunmaktadır.

Öğrencilik hayatınız boyunca sağlıklı ve zinde kalmanın önemini unutmayın. TOBB ETÜ spor salonundan faydalanarak hedeflerinize ulaşın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam uluslararası girişimcilik ve uluslararası ilişkiler bölümleri hakkında görüşlerinizi alabilir miyim ? yurt nasıl ? yurt çıkmama ihtimali ne (ankara dışındayım)

en önemlisi burslu ayrımı var mı ?spor salonu var mı (fitness)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagami raito -- 19 Temmuz 2016; 15:14:36 >
  • İtü bilgisayar ile karşılaştırır mısınız?

• yagami raito kullanıcısına yanıt
    Uluslararasi Girisimcilik programi direk Rusya ile birlikte calisiyordu. Kriz basladiginda ise bolum kapatilma karari alindi, cogu ogrenci okul ve bolum degistirdi. Rusya ile olan son durumdan sonra nedir bilemiyorum.

Yurtlarimiz harika diyebilirim. 3 gunde 1 gorevli ablalar tarafindan temizlik yapilmakta. Her oda 2 kisilik ve odalarda dus+tuvalet bulunmakta. Tek eksigi yemekhanemiz yok. Yurdun ozel bir kafesi var. Yemek ihtiyacimizi buradan karsiliyoruz. Fiyatlar biraz tuzlu. 10-15₺ arasinda degisiyor yemek fiyatlari. Sulu yemek yada pizza vs. ne isterseniz var. Eger fiyatlar sizi asiyorsa her katta TV olan mutfaklarimiz var ortak alan olan. Firin, mikrodalga, bulasik makinesi ocak vs ne isterseniz var bildiginiz mutfak yani. Yemeklerinizi kendini burda yapabilirsiniz.
    Erkeklerde cok yogunluktan dolayi gecen sene %50 burslularda ilk alimlar kesildi, yedek listeye alindi. Sonradan cikiyor tabiki. Burs durumunu bilmiyorum fakat burada hazir olarak yine 1-2 hafta yada 1 ay kalabilecegin bir akraban varsa cok iyi olur. (Birkac istisna haric torpil olayi vs.)
    Okulda kesinlikle hocalar kimin burslu olup olmadigini onemsemiyor. Emin olabilirsiniz. Ogrenci profili olarak da tam burslulardan cok tembel olanlar da var ucretlilerden cok deli calisanlar da. Size kalmis.
    Evet, guzel bir spor salonumuz ve yuzme havuzumuz, kapali basket sahamiz, halisahamiz vs bulunmakta.

Edit: Yemek olayinda soylemeyi unuttum. Cogu kisi yemeksepeti sagolsun disaridan soyluyor. Ben de dahil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFlackoJodye -- 19 Temmuz 2016; 16:21:24 >

• V3tra kullanıcısına yanıt
    İTU Bilgisayardan bir tanidigim vardi. Programlama dili olarak C ile basladiklarini soyledi. Biz ise Java ile basliyoruz. Tabiki C'yi de alacagiz.
    Objektif bir sekilde soyluyorum. İTU'nun durumu cok ic acici degil. "Belki" isim olarak daha ondedir ama egitim kalitesi olarak TOBB ETU derim.

• hocam uluslararası ilişkiler bölümü nasıl peki ? sizce ortalama ne kadar harcarız aylık yemeğe
    bir de geçen sene laptop olayı kalktı diyorlar doğru mu ?

• Bilkent ile tobb arasındayım bilgisayar mühendisliği için hangisi daha iyidir acaba.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yagami raito kullanıcısına yanıt
    Maalesef uluslararası ilişkiler bölümünden hiç tanıdığım yok. Yardımcı olamıcam o konuda :(
    Yemek için ben kendim yaklaşık 1000 lira harcıyorum. Okulda da yemekler pahalı. 10 lira civarı tabıldot menü. Aldığınıza göre değişiyor tabi. 8-15 lira arası diyeyim. 8-15 de akşam yemeğine gitse günde 30 lira eder yemek. Cartı curtu kahvesi falan 1000 lira. Ha kendiniz yurtta yaparsanız alışverişe falan daha az harcarsınız. Yemekhane yok özel işletme restoranlar bu yüzden.
    Evet, laptop verilmiyor.
  • hocam bende 2017 ygs lys öğrencisiyim eem düşünüyorum sizce tobb dan 3 3.5 üstü gibi bir ortalamayla mezun olduktan sonra aselsan gibi şirketlerde işe girme oranımız nedir çünkü sizin okulun sayfasında mezunlarda birini görmüştüm 4 ortalamayla mezun olmuş bu sene daha mezun olmadan aselsanda işle başlamış
  • nobidik kullanıcısına yanıt
    Açıkcası Bilkent Üniversitesi derim. Sonra da TOBB ETU. Bizim okulun daha zor olduğunu söylüyor Bilkent mezunu asistanlarımız. Sınavlarımız daha zor hazırlanıyormuş.
  • İş bulma durumları nasıl tabi bide gelirleri :D

• Merhaba sevgili kardeşim.
    Öncelikle sıkı bir seneye giriyorsun, sıkı çalış.
    Aselsan gibi şirketler Türkiye'de her mühendisin gözdesi gibii. Bu yüzden ortalaman ne olursa olsun şansın az. İmkansız değil ama. Bizim okulun özel bir anlaşması var diye biliyorum ASELSAN ile. Normalde onlar 3.5 ortalama isterken bizim okuldan 3 ortalama istiyorlar diye duydum. Mezun olmadan önce stajları düşün. Okulumuzda 3 adet 3 aylık toplam 9 aylık zorunlu stajın var. Stajlardan birinde ASELSAN'da yaparsan aday mühendis olarak orada iş bulma şansın da artıyor. Tekrar söylüyorum. Ortalama önemli, ama her şey değil.
    Çok ucu açık bir soru sormuşsun. Hangi bölüm için?
    Bu tamamen senin ortalamana, kendini geliştirmene, gelecek potansiyeline bağlı. TOBB ETÜ'den mezun olduktan sonra 6 ay içinde iş bulanların oranı %85 gibi cidd bir rakam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unibodydesignn

Çok ucu açık bir soru sormuşsun. Hangi bölüm için?
    Bu tamamen senin ortalamana, kendini geliştirmene, gelecek potansiyeline bağlı. TOBB ETÜ'den mezun olduktan sonra 6 ay içinde iş bulanların oranı %85 gibi cidd bir rakam.

Bilgisayar müh. İçin yani şöyle söyleyeyim Ticaret odası gibi önemli bir kurumun üniversitesi bunun avantajları var mı iş konusunda yoksa bir avantajı yok mu

• Cevabınız için teşekkür ederim hocam birde eğitimin türkçe olması işe alımlarda bir şeyi değiştiriyormu ?
    Avantajlari cok fazla. Egitimin kalitesi en buyuk avantaji. Hem burda gordukleriniz hem de kendi cabanizla bilgi birikimi olarak cogu yerden iyi konuma gelirsiniz. Okulumuzun cogu sirketle olan hem staj hem is anlasmalari da bunu tamamliyor.

• Hocam neden ic acıcı degil dediniz?

Ne gibi eksiklikler var soyleyebilir misiniz?

• Valla acikcasi onu ben de merak ediyorum.
    Hazirligi gecmek icin TOEFL vermeniz gerekiyor. Bunu verdiginizde de İngilizceniz iyi sayiliyor zaten. Zorunlu ikinci yabanci dil egitimimiz de var bu arada.
    Derslerin bazilaari tamamen ingilizce isleniyor.

• V3tra kullanıcısına yanıt
    Dışarıdan duyduğum kadarı ile biliyorum.
    Çoğu iyi hocaların okulu bıraktığı, eski iyi rektörün gittiği ve İTÜ'nün artık ODTÜ'nün rakibi olan İTÜ olmadığını söylüyorlar.
  • hocam okulun 11 ay olduğunu duymuştum çok zorlanıyormusunuz yoksa bu eğitim için çok büyük bir artımı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.