Şimdi Ara

TOBB ETU'deyim. Yardimci olabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
2
Favori
5.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimden geldigince sorularinizi cevaplamaya calisirim. Bolumum Bilgisayar Muh.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeş araştırdım bu ne böyle ya öğrencimi olmaya gidiyoruz amele mi ? 11 ay okul hazırlık zor toefl sınavı vs, bölümler zaten zor (mimarlık ee müh 2sinden birini istiyorum )
    ne dıyosun bu zorlukla alakalı
  • Joscelin J kullanıcısına yanıt
    Merhaba,
    Okulun akademik takvimi 3 ay okul 1 ay tatil seklinde. Yani 9 aydan biraz fazla okula gidiyoruz, 3 aydan biraz az tatil yapiyoruz.
    Bahsettiginiz bolumlerde kafanizda ne var bilmiyorum ama geldiginizde hayal kirikligina ugrayacaksiniz. Okul icin demiyorum bolumun kendisi olarak. Bekledigim gibi degilmis diyeceksiniz ilk iki-uc donem. Muhendislik kendi basina zorken (ELE 201- Devre Analizi dersi elektrigin temelidir, en fazla kalan sayisi da bu ders icindir. Hocanin hazirladigi vize en son 12 sayfaydi :) )
    Okulun akademik kadrosu ve egitimi mimarlik ve EE icin son derece kalitelidir.
    Tamamen ne istediginize bagli. "Hayir ben yazin Bodrum falan dinlemem onemli degil calisicam" ben diyorsaniz buyrun, tanitim gunlerimize bekleriz.

• ben 11 ay okul 1 ay tatil diye duydum ama 3 ay okul 1 ay tatil kısmını tam anlayamadım ? mimarlık hakkında ne söyleyebilirsin sıralamam 23 bin başkentin tedin %100 burslusu tutuyor, ama 15 milyar verip tobbun %50 burslu mımarlıgı daha iyimi sence ? verdiğim paraya değermi yani. Birde çok calıskan birisi değilim ama mimarlığı seveceğimi düşünüyorum küçükken legolarla yeni ve farklı şeyler yapardım güzelde yapardım yeni, tabikide olay bu kadar değil ama yazan cogu kisi hayal gücü ve yenilikçi olmak gerekli demişler, o özelliklere sahip olduğumu düşünüyorum kısacası benim gibi biri için 15 miyar vermeye değer mi ? bu arada çizimim çok kötüdür
    İlk dönem 3 ay okul, sonra 1 aya yakın ara tatil yapıyoruz. Sonra 3 aylık 2. dönem başlıyor sonra 1 ay daha ara tatil. Sonra 3 aylık yaz dönemi başlıyor sonra 1 ay daha yaz tatili. Sistem böyle.
    Dediğim gibi hangi bölüme gidersen git hayalkırıklığına uğrayacaksın bu bir gerçek çünkü herşeyi 0dan öğreneceksin. Yok işte ben legoları severim birşeyler yaparım falan maalesef böyle yürümüyor sistem. Elinde uhu, kartonlar kağıtlar sınıf sınıf gezeceksin :)
    Çizimin iyi olması gerekseydi özel yetenek sınavı ile alırlardı diye düşünüyorum. Ama yine genel olarak bir araştır mimarlıkta gerekli midir diye?
    TOBB ETÜ, üniversite olarak Türkiye'nin en iyi üniversiteleri ile oynuyor. Başkent, TED vs. bunların ismi ETU'nun yanında anılmaması bile gerekir. Artık siz düşünün o kadar para değer mi değmez mi...
  • 3 ay okul 1 ay sistemde o 1 aylık tatile erasmus vs. sığmaz o olayı nasıl yapıyorlar ? ve birde hazırlık konusunda ingilizcemin pek iyi olduğunu dusunmuyorum lisede 70 80 alıyoduk iyi kötüde oradakı hazırlığa yeteceğini sanmıyorum toefl hele... bi şekilde bitermi ?
    ve birde okul bitti iyi kötü orta halli bir öğrencilik geçirdim tobbun iş imkanlarını çok övdüler tam bilmiyorum ama bu konudada biraz yardım edersen sevinirim, yanı mesela tobbun anlaşmalı olduğu şirketmi var , yada odalar borsalar birliğindeki adamların eli çok uzun onların yardımımı cok dokunuyo ? yoksa direk ben tobbdanım dıyınce çoğu kapılar açılıyormu
    Erasmusla ilgili çok araştırma yapmadım ama ara tatilde değil dönemde gönderiyorlar. Sınavları vs var.
    Şöyle söyleyeyim;
    İster Boğaziçinde ODTÜde ETU'de oku kimse sana kucak açıp hadi gel bizle çalış demiyor günümüz iş dünyasında. Okulumuzun anlaşmalı olduğu bir sürü şirket var. Ha bu sen mezun ver senin mezunları alcam şeklinde değil. Okulu tanımış oluyorlar. Detaylı bilgi okulun sitesinde var.
    Edit: Hazılıkla ilgili. Eylül başında bir sınav oluyor TOEFL kendi orjinal sınavı. Ondan aldığınız puana göre kurlara yerleştiriliyorsunuz. Valla 2 sene hazırlık okuyan var. En az 4 TOEFL'a girmek demek bu. Ama tamamen kişiye bağlı. Ben en iyi kurdan başladım. 1 kerede verdim TOEFL'ı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFlackoJodye -- 19 Temmuz 2016; 21:00:58 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • okeey sağolasın bu arada öğrencimisin tobb da görevli falan mı
  • ingilizce seviyeniz baya iyiydi galiba ? temeliniz vs
    Öğrenciyim. Temelim sağlamdı. Fen Lisesi çıkışlıyım ve oyunlardan vs. Rica ederim.
  • tobb etü ye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum, fakat toefl itp sınavına girmem gerekiyormuş.Sınav için kaynak kitap önerir misin?Sınav zor mudur?
  • elektrik okumayı düşünüyorum ingilizce temelim var ama malum sınav sisteminden dolayı unuttuk 2 yıldır şuan sıkı bir çalışmayla hazırlık atlayabilir miyim yaşım 20 birazda ondan dolayı hazırlığı atlamak istiyorum bide eğer atlayamazsam dönem içi atlama tarzi bir şey var mı
  • TeşkilatMuhafız T kullanıcısına yanıt
    Longman kitabini oneririm. Biz de onu kullaniyorduk zaten.

• DIBOSS D kullanıcısına yanıt
    Hazirlik 3 donemden olusuyor 3 kur icin. Sene icinde de atlayabilirsiniz. Sinav zor sayilabilir. Ama halledebilirsiniz. Ben en ust kurdan basladim 1 donemde verdim.

• anladım çok saol peki 1 dönemde verdikten sonra elektrik derslerine ben nerden başlıycam çünkü 1.sınıflar 1 dönem bitirmiş olcak bide hocam çok aşırı lüks yaşayan tipler var mı yani ben sosyal biri sayılırım insanlarla bol bol konuşurum ama her gün 40-50 lira harcıycak bi durumumda yok yani insanları nasıl
  • DIBOSS D kullanıcısına yanıt
    Hazırlığı 1 yada 2 dönemde geçenlere irregular deniyor. Düzensiz oluyorsun yani ders programında. Bir örnek vereyim. 1.dönem MAT101 dersi, 2. dönem MAT102 dersi ve 3. dönem de ELE201 denen ders var. ELE201 dersi neredeyse tüm elektrik derslerinin önkoşulu diyebilirim. Senin okulunun uzamaması için ELE201 dersini alıp geçmen gerekiyor. Bu ders için de hem MAT101'i hem de MAT102'yi vermen gerekiyor. Ama diyelim sen ikinci dönem geçtin okula. MAT101 (kalanlar için ikinci dönem de açılıyor) ve MAT102 derslerini aynı anda almak zorundasın. Umarım anlatabilmişimdir, kusura bakma karışık olduysa.

Edit: Söylemeyi unuttum. Hazırlığı 1 yada 2 dönemde geçersen okula başlamak zorunda değilsin. Okul sana dönem dondurma izni veriyor TOEFL'ı geçtikten sonra. 1 dönem okudun diyelim. Aralıktan Eylüle kadar tatil yapabilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrFlackoJodye -- 21 Temmuz 2016; 15:32:54 >
  • kardesim tobb makina yada endüstri düsünüyorum makina icin bilkentten daha iyi olur mu ne diyosun tobb un makinasını cok övüyolar
  • kutayyigit K kullanıcısına yanıt
    Makine konusunda ODTU'nun rakibi acikcasi. Akademik kadrosuyla ozellikle okulumuzun Makine bolumu efsanedir.

• Kardesim ben 38 bininci oldum. Bilkent ve TOBB unda ücretlisi geliyor. Para verdikten sonra fiyatları aynı, bende bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Bilkentin avantajı %100 İngilizce, Tobb'un avantajı staj imkanı. İkisininde tanıtımın günlerine gittim katıldım kampüsleri gezdim, sen ne düşünürsün TOBB'u yazmalı mıyım ?
  • Hocam EE bölümünü odtü bilkent vs yüksek seviyedeki okullarla kıyaslayabilir misin ?
    sanırsam dersler türkçe okutuluyor, okulun hazırlığı ingilizce öğretim-öğrenim seviyesi nedir ?
    okulun ismi odtü bilkente geride midir ? iş imkanları olarak
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.