Şimdi Ara

HACETTEPE-AGÜ-İÜ İnşaat mühendisliği [LÜTFEN YARDIM][EDİT GELDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

HACETTEPE-AGÜ-İÜ İnşaat mühendisliği [LÜTFEN YARDIM][EDİT GELDİ]

(En Son Oy Tarihi: 11.5.2022)
Giriş
  • Evet arkadaşlar öncelikle şu an tercih listem şöyle
    1-YTÜ inşaat (türkçe) (24000)
    2-İstanbul üni inşaat (türkçe) (31900)
    3-Ege inşaat (türkçe) (34300)

Sıralamam 27742
    YTÜ nün tutacağını düşünmediğimden ve özel üniversite istemediğimden YTÜ nün altına yazabileceklerim;

-Hacettepe İnşaat (ingilizce) (25700)
    -AGÜ inşaat (ingilizce) (29300)

bunlar.

Benim durumuma gelirsek bir inşaat şirketi sahibinin oğluyum inşaat dediğim birkaç inşaat malzemesi üreten şirketin ana bayisi olarak bölgeye inşaat malzemesi satıyoruz. İşimiz marmara ağırlıklı marmaradaki nalburlara toptan, ilimiz içine perakende satış yapıyoruz.

-Hacettepe üni inşaat müh. hakkında; (25700)

Artıları;
    +Kontenjan 40 kişi
    +Ankara da olması
    +Köklü bir üniversite olması
    +İngilizce eğitim
    +Bu arada aldığım son bilgilere göre Hacettepe bu sene 400 bin liralık lab malzemeleri almış ve Inşaat mühendisliği Binasının temeli seneye atılacakmış aksilik olmazsa(edit)

Eksileri;
    -Bölüm daha yeni geçen sene açılmış
    -Binası yok makine mühendisliğinden 2 sınıf ayrılmış
    -Prof. yok
    -İmkanları sınırlı
    -Mezunu yok
    -Eğitim teorik ağırlıklı kalacak

-AGÜ üni inşaat müh. hakkında; (29300)

Artıları;
    +Kontenjan 20 kişi
    +İngilizce eğitim
    +Eğitim teorik değil uygulanış ağırlıklı olacak
    +İlk sınıftan itibaren laboratuvar imkanları (inşaat maket setlerinden köprü, bina vb. yapıp üzerine bilgisayarlı sensörler bağlayıp yük altında anlık test etme gibi)
    +Villa gibi öğrenci evleri
    +Yurt dışı staj imkanı
    +Vakıf destekli devlet üni olduğu için kaynak sıkıntısı çekmemesi (okul olarak)
    +300 tl burs (öğrenci köyü dedikleri evlerin aylığı 350 tl onu ödesem babamın göndereceği para bana kalır)
    +Vakıf şirketlerinin Türkiye'nin en büyük inşaat şirketleri olmasından dolayı onlarda stajı garanti etmeleri(kendi şirketimiz için geliştirici olabilir)
    +Akademik kadronun yurtdışı lisanslı olması

Eksileri;
    -Yeni bir üniversite olması (sektörde üni ismiyle iş verildiği için)
    -Kayseri de olması
    -Üni isminin siyasi yön belirtmesi (ama üni içerisinde böyle bir yönlenme yok)
    -Prof yok
    -Mezunu yok

İstanbul Üni inşaat müh. hakkında (31900)
    Artıları;
    +Köklü bir üniversite
    +Yıllardır mezun veriyor
    +DASK gibi kuruluşların yarışmalarına sürekli proje üretiyor
    +7 Prof var
    +Özel binası var
    +İstanbul da olması (bence +)

Eksileri;
    -kontenjan 77 kişi (77 kişinin içinde sivrilmek zor olabilir)
    -Eğitim Agü ye göre teorik ağırlıklı kalabilir
    -Konaklama Agü kadar rahat olmayabilir

Evet arkadaşlar benim durumum bu sizce yapmam gerekeni ankette sebebini de yorumlarda belirtirseniz sevinirim.
    Araştırmam gereken başka şeyleri, tavsiyelerinizi de yorumlarda belirtirseniniz sevinirim
    AGÜ de okuyan tanıdığım yok eğer AGÜ de okuyan(Bölüm farketmez) tanıdığınız varsa iletişime geçmek isterim.
    İstanbul üni inşaat mühendisliği okuyan tanıdığınız varsa onunlada iletişime geçmek isterim

İlginiz için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByDeeLi -- 14 Temmuz 2015; 0:43:02 >

• Arkadaşlar ankete katılanlar yorumlarını esirgemesinler lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByDeeLi -- 13 Temmuz 2015; 19:39:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş Yıldızın altına bunların hiçbirini yazma, hepsi birbirinden beter. İYTE-İnşaat Mühendisliğini yazıyorsun aradığın herşeye kavuşuyorsun. Hocaların hepsi odtü itü çıkışlı ve yurt dışı yüksek lisanslı. Bölüm ingilizce ve az sayıda öğrenci alıyor. Yurt dışı yüksek lisans imkanları çok fazla. Okul urlada ve izmire 40 dakika uzaklıkta. Hafta sonları izmire gelip gezebileceğin gibi yaz aylarında urlada denize girebilirsin. Kampüste yurt yok diye biliyorum fakat iki katlı yazlık tipi evlerin 400-500TL'ye kiralandığını biliyorum. Okula gezmeye gittiğinde inşaat mühendisliğinden bir yüksek lisans öğrencisiyle tanışmıştı bir arkadaşım. Labarotuvar imkanlarını sorduğunda ise hangar gibi laboratuvarlarda beton patlattıklarını, okulun belli binalarını yıkıp tekrar yaptıklarını falan söylemiş. Bir araştırmanı ve tercihlerine yazmanı tavsiye ederim .

• Anladım ancak AGÜ İstanbul dışına çıkmayı düşündüğümde, üniversitenin Köklü olmasına bakmadığımda, Prof sayısını önemsemediğimde daha önde geliyor İYTE den bence ama daha iyi araştırıcam yinede bence İÜ, İYTE den daha mantıklı
    Yorumunuz için teşekkürler

• Bu arada aldığım son bilgilere göre Hacettepe bu sene 400 bin liralık lab malzemeleri almış ve Inşaat mühendisliği Binasının temeli seneye atılacakmış aksilik olmazsa

• konu daha çok kişiye ulaşsın kafa çok karışık arkadaşlar
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hacettepe inşaat daha yeni açıldığı vs sen zaten gayet güzel açıklamışsın. Tüm yazdığın + - lerde doğru. Ancak mesela bilkent makine de yeni o yüzden burslu sıralaması bile düşük sıralamalarla alıyor ve zamanla gelişiyor. Hacettepede böyle olacaktır. Tabi senin kararın ancak o 3 seçenek içinde ben hacettepe derim.

• furkan1zek kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam gittimi 5 sene oradayız malum bu 5 sene içerisinde okul nasıl bi gelişim gösterir bilemem AGÜ için yorumunuz nedir ?

• Uyku tutmuyor kararsızlık kötü

• Ege üniversitesi için edindiginiz bilgiler ne yönde istanbul üniversitesine göre + ve - leri neler?
    Bence agü imkan yönünden digerlerine göre bi tik daha önde puanım yetmiyor benim :( belki kayseri olmasi akilda soru isareti birakiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByDeeLi

Haklısınız hocam gittimi 5 sene oradayız malum bu 5 sene içerisinde okul nasıl bi gelişim gösterir bilemem AGÜ için yorumunuz nedir ?

Ben şimdiye kadar agüyü ne duydun ne gördüm yorum yapmam doğru olmaz yani en azından tobb gibi biraz daha oturmuş olsa yazılır derdim de şimdi ne söylesem yalan olur agü hakkında.

• sadece inşaat mühendisliği özelinde demiyorum ama agü tarzı(siyasi destekli) yeni üniversitelerin verdiği imkanlara bakarak tercih ederken bir daha düşünmek gerek bence. çünkü verdiği imkanlar şu anki şartlardan dolayı oluşmuş maddi kaynaklardan geliyor. yani şunu demek istiyorum; aşağı yukarı bu saydığın imkankar boğaziçi üniversitesinde var diyelim. (bilmiyorum var mı ama sadece kaliteli bir isim olsun diye koydum boğaziçi'nin adını) bu şartlar boğaziçi'nde yılların getirdiği ekol ve birikimle oluşmuştur. okulun işleyişi, maddi kaynakları, öğrenci profili yıllardır aynıdır. mezunları çıkınca birbirine yardım eder, piyasada kabul görmüş bir ismi vardır. ülkede üniversite eğitimi devam ettiği sürece de böyle olacaktır.

şu anki şartlarda agü'nün şartları çok güzel duruyor. ancak ülkede siyasi konjontür değiştiği anda sen bu imkanların devam edeceğini garanti edemezsin. isminin kötü algılanma ihtimalini geçtim, insanlar haklı olarak diğer devlet üniversitelerine verilmeyen bu imkanlar neden bu üniversiteye veriliyor sorusunu sormaya başlayacaklardır. yine sen de kabul edersin ki o yurtdışı doktoralı akademik kadro çok sevdiklerinden kayseri'de yaşamıyorlar. onları oraya bağlayan sebepler tamamen duygusal($). ancak bence bir mühendislik fakültesini kaliteli yapan unsur onun ekolüdür. bugün itü o kadar eleştiriye rağmen öğrencilerin tercih sırasında zirvedeyse şüphesiz onun yüzyıllardır gelen ekolü ve mühendishane-i berri hümayun etiketidir.

diğer bir nokta ise üniversite yaşamı. yine tamamen kendi şahsi fikrim olmakla beraber; bence üniversite sadece termodinamik dersinin en güzel öğrenileceği, mukavemet dersinde uzman olunacağı bir kurumdan ibaret değildir. belki bazı insanlar sadece eğitimi güzel olsun da geri kalan umrumda değil diye düşünebilir. ya da dediğin gibi o saydığın akademik kadro herhangi bir x üniversitesinden o dersleri daha iyi anlatabilir. bence üniversite insan hayatının, arkadaş çevresinin, dünya görüşünün oturduğu dönemdir. bu dönem içinde ne kadar çok imkana sahip olursan o kadar iyi. ki türkiye şartlarında ankara/istanbul/izmir gibi bir şehirde yaşamanın bunun için bir avantaj olduğunu düşünüyorum.

son bahsedeceğim nokta ise üniversitenin adı/mezunları. ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. okuduğum üniversitede yaklaşık 40 yıldır bu bölüm mezun veriyor. haliyle piyasada birçok konumda çalışan mezunları var. geçen ocak ayında mezunlar yemeği tarzı bir organizasyon vardı, oraya katıldım. orda tanıştığım biri bana çalışmak istersem part time olarak şirketinde çalışabileceğimi belirtti. ben de sadece o yemek sayesinde gayet güzel bir parayla 3-4 ay çalıştım. sonra kişisel nedenlerden bıraktım orası ayrı da; beni o noktaya getiren sadece o adamla aynı okuldan geçmiş olmamdı.

dönemin şartları ve popüler yönelimlere göre tercih yapmak bence oldukça yanlış bir tutum. açıp 98-99 yılının puanlarına bakarsan tekstil mühendisliğinin dereceye giren öğrencilerin tercihi olduğunu görürsün. bu tamamen o dönemki medyanın haberleri ve devletin o bölüm öğrencilerine sunduğu imkanlarla alakalıydı. ancak 2-3 yıl sonra hükümet değişti ve o imkanlar kaldırıldı. ablam o yıllarda sınava girdiği için çok iyi hatırlıyorum, hatta bir süre o bölümü yazmayı düşünmüştü bile. ancak sonra durum ortada.

futbolla ilgili çok sevdiğim bir söz vardır, bence bu duruma da tam olarak uyuyor; "form geçici, klas kalıcıdır."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneyici23 -- 15 Temmuz 2015; 10:56:20 >

• Oncelikle Ben Kayseri de yasiyorum((ben de bu sene sinava girdim))Simdi iu ve agu yü kiyaslamak farklı kulvarlarda zor arkadaşım.. ama eğer mesele verdiği imkanlar ise hiç düşünmeden agu yu yazmalisin..Çünkü akademik kadrosu yurtdışında gerekli araştırmaları yapmış ülke çapında da gerçekten bişiler ortaya koymaya çalışan ((yani diğer proflar doclar gibi son araştırmasını 15-20 sene amerikada yapıp üzerine yatan kisiler)) değil.ama evet güzel kardeşim o Amerika görmüş gavur hocaların çok severek Kayseri de kaldığını sanmam Burs İmkanları da oldukça fazla.
    Eğer mesele Kampüs ise agu Kampüs proje konusunda 1.lik almıştır. Yeni yapılan Mimarsinan Kampüsü şu çoğu özel ünide hatta devlette goremeyecegin yasam alanini sana sunar ve gerçekten mükemmele yakin bi dizaynı var. Şehrin icindeki o kadar iyi degil(Sümer) ama o da çok çok geniş ve gelişmeye devam ediyor.
    E tabi şimdi ben gezerim tozarim aga diyosan böyle ne izmirdeki gibi barlar ne de deniz falan var..ama anadolu, Doğu hatta bati anadolu ,sartlarindaki çoğu şehiri cebinden çıkaracak imkanlara da sahip ((haseki başkan sağolsun)) ama tabi durust olalim siradan bi metropol gencini tatmin edemeyebilir.
    Şimdi değerli kardeşim şehir senin için aşırı önemliyse istanbul bir dünya şehridir suphe yok!! gerçekten canlı bi sehir hayatı istiyorsan gel kayseri ye diyemem.. köklü üniversite olayı önemlidir ama nerede???? Tabi ki mezun olduktan sonra işvereni etkilemek yolunda bi adımdır ama şirketi olan adama bu gerekmez dolayısıyla bence anlamsız Seçim senin güzel kardeşim

• Düzeltme::15-20 sene önce diyecektim

• İYTE hakkında yukarıda bir mesaj var zaten onun dışında bilgim yok EGE ye gelirsek 2 Prof vardı bildiğim kadarıyla iyte ye göre daha köklü bi üni ama İstanbul'a göre daha aşağılarda kalıyor İstanbul'un altına yazma sebebim her ihtimale karşı açıkcası fazla araştırmadım

• Haklısınız hocam şimdi şirketim var ancak günün birinde olmayabilir o Yüzden sektörde de kendimi geliştirmek istiyorum. Hem günün birinde Agü yükselip adını duyurmaya başlar mı daha da mı geriler bilemem. Nereden mezunsun denildiğinde göreceğim ilgiyi bu belirleyecek.

Hocam birde Hacettepe adına o okulun gelişme ihtimaline yüksek Gözüyle bakıyorum belki ileride iü den daha da iyi bi konumda olabilir klaslık açısından Hacettepe hakkında ne dersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ByDeeLi

Haklısınız hocam şimdi şirketim var ancak günün birinde olmayabilir o Yüzden sektörde de kendimi geliştirmek istiyorum. Hem günün birinde Agü yükselip adını duyurmaya başlar mı daha da mı geriler bilemem. Nereden mezunsun denildiğinde göreceğim ilgiyi bu belirleyecek.

Hocam birde Hacettepe adına o okulun gelişme ihtimaline yüksek Gözüyle bakıyorum belki ileride iü den daha da iyi bi konumda olabilir klaslık açısından Hacettepe hakkında ne dersiniz

ben hacettepe'de okuyorum, ancak inşaat hakkında hiçbir fikrim yok. sana iyi veya kötü bir tavsiye veremem o konuda. eğer sen kendine güveniyorsan hacettepe adı senin ilerlemene yardımcı olacaktır. ama dediğim gibi bölüm hakkında bir fikrim yok şu anda.

• Superkova kullanıcısına yanıt
    Hocam işvereni etkilemek yolundan çok piyasada saygınlık Gözüyle bakıyorum. Hem şirket denilen şey baki değil sonuçta hayat karşımıza ne çıkarır bilinmez .
    Hacettepe adı var ki bölüme yapılan yatırımlar ile daha da gelişeceğini düşünüyorum.

• hacettepe yaz geç krdşm ya

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.