Şimdi Ara

TOBB ETU EE mezunuyum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
4
Favori
3.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2016da 3k oldum, hazırlık okumadım. Bu sene mezun oldum. O yıllarda hep odtü-tobb, ee-bilgisayar-makina düşünceleri içindeydim.
    Forumda bizim okuldan pek kimseler aktif olmadığı için konu açayım dedim.
    Soruya göre cevaplamaya çalışırım, isteyen pm de atabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatif -- 11 Ağustos 2020; 22:35:23 >

• Makina ve ee arasında kararsızım.Makinaya daha sıcak bakıyorum.Makina bölümü hakkında bir bilginiz var mı? Okulun sosyal yapısı nasıl? Okulun eğitim sistemi erasmusu olumsuz etkiliyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam endüstride okuyan tanıdığınız var mı veya siz biliyor musunuz?
  • TOBB Makine'den çıkan birinin iş bulma olasılığı nedir acaba ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam kampüsünün olmaması Ankara'daki rakiplerine göre gözümde çok geriye atıyor nedense. Yerleşkesi yeterli mi?

Bilgisayar bölümü hakkındaki duyumlarınız nelerdir? Teşekkür ettim şimdiden.
  • Sic Mundus Creatus Est kullanıcısına yanıt
    makina ve ee nin birbiriyle hiç alakası yok. lisede fizik matematik seviyorum diye ikisine indirgemiştim. ben şahsen makine sevmiyorum. derslerimiz de alakalı değil.
    tavsiyem biraz derslere bakın, sonra alanlara; benimseyebildiğiniz bir şey olursa bundan sonra nerede çalışırım ne yaparım diye düşünün.

sosyal yapı zayıf. sen sosyal bir insansan kendine etkinlik bulursun ama herkes için iyi diyemem. diğer okullardaki gibi büyük etkinlik pek olmuyor. Ama zaten sen bu 2 bölümden birini okuyacaksan, o kadar çok etkinlik yapacak vaktin olmayacak.

erasmus süresinde bizim okul bir dönemi bitiriyor diğerine başlamış oluyor, bu konuda geç başlamana yardımcı oluyolar. biraz garip oluyor açıkçası ancak benim bildiğim genelde erasmus yapanlar okulu uzatır. Bizde uzatmamak kolay
  • TOBB mezunu birinin üniversiteden çıktığında Türkiye de iş bulma olasılığı çok yüksek. Ortalaması da iyiyse genelde roketsana falan başvururlar.

endüstriciler bizim okulun en sosyal insanları :D benim pek bir bilgim yok ama üniversiteler bölümünde tobb etü dh konusu var oradan pm atarak birkaç kişiye ulaşabilirsin sanırım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özyeğin ceng vs odtü ee
    2 yıl önce açıldı
    TOBB ETÜ ve Mühendislik
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • artixvonkrieger kullanıcısına yanıt
    yeterli değil. Gerçi şu sıralar büyüttüler yerleşkeyi, eğer mümkünse bi gezin.

Bilgisayar bölümü öğrencisiyle o kadar ilgili ki biz kıskanıyoruz açıkçası. Okuldan daha ilerde bir vizyonu var. Hedefleri, notları yüksek bir öğrenci olursan memnun eder.
  • Hocam şuan iş arıyor musunuz yoksa hazır mı işiniz

• şuan 2 yer ile görüşüyorum. birisi olumlu döndü, diğerinden dönüş bekliyorum. sanırım kağıt işlerinden ötürü biraz sürüyor.
  • Hocam akreditasyon size yetişti mi merak ettim :)
  • whatif kullanıcısına yanıt
    Peki yurtdışına çıkmak illaki zordur da diğer üniversitkere göre avantajı var mı

• Hocam teşekkürler cevaplar için. Stajlarda torpil döndüğü söylentileri doğru mu ? Siz elektrik elektronik mezunusunuz sanırım, ortalama kaç k maaşla işe başlayacaksınız ?

• TOBB iktisat tam burslu hakkında ne düşünüyorsunuz hocam.Mezunlar iş sıkıntısı yaşıyor mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    schwarzbite kullanıcısına yanıt
    bana akreditasyon yetişmedi. ama pek mühim bişi olduğunu düşünmüyorum. 1mayıs2020 den itibaren 5 yıl akreditasyon aldılar. ben 28 nisanda mezun oldum.

diğer üniversiteler yurtdışı için ne yapıyor ki? yerini ayarlayıp, parasını cebine koyup gönderen bir okul var mı? okul sana kabul alman doğrultusunda yardımcı olur. bu konuda da hangi üniversiteler ile kıyaslamak istiyorsun?

benim ortalamam 3.5+. staj yaptığım yerlerde diğer stajyerlerinde ortalamalarını biliyordum. bir torpil olayına rastlamadım. şu sıralar tahminim 100k/yıl

maalesef iktisat ile ilgili pek bir bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatif -- 28 Temmuz 2020; 15:19:0 >
    Teşekkür ederim hocam, peki makine mühendisliği bölümünü tavsiye eder misiniz ? Bilgisayardaki bahsettiğiniz ilgi orada da var mı ?

• sayidjarrah16 kullanıcısına yanıt
    schwarzbite kullanıcısına yanıt
    yanlış yönlendirmek istemem. ben ee okudum, cs ile de ilgiliyim birkaç ders aldım o bölümden. O yüzden o bölümü biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whatif -- 28 Temmuz 2020; 15:23:8 >
    Siz tam burslu muydunuz ? Tam burslulura ayrımcılık gibi bir muamele var mı ? Bazı okullar burslu olduğuna bezdiriyor diye duyuyoruz da bazen.

• Üniversite hakkında genel bilgi verebilir misiniz? Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelere karşı rekabet edecek seviyede midir? Özellikle bilgisayar bölümünü merak ediyorum. Akademisyenleri vs. beğeniliyor mu? Teşekkürler
  • @Schwarzbite tam bursluyum. bölüme giren 80 kişi arasında hiç bir fark yok. olumlu veya olumsuz.

@umitcan okul kurulurken çok yüksekler hedeflenerek kurulmuş ama şimdi seviyeyi korumaya bakıyor. Boğaziçi, odtüden bence bi tık alttayız. Hocalar zaten genellikle odtü, bilkent çıkışlı. O kültüre sahipler. Özel okulda hoca olunca bazı devlet okullarındaki hocaların kaprislerine de sahip olmuyorlar.

Dezavantajı oturmuş bir mezun ağı yok. odtüde bir hocanın, benim öğrencim amerikada x üniversitesinde dur senin için onunla irtibata geçeyim, şansı daha yüksek. Ha, odtü hocası öğrenicisi için bunu yapıyor mu bilmiyorum. Bizde hocalar bunu yapar ama yelpaze o kadar geniş değil. Onun dışında eğitim için aynı seviyeler diyebilirim. Türkiye de zaten eşitlik söz konusu hatta bizim staj programı ile biz insanlarla onlardan daha önce tanışıyoruz.

Akademisyenler çeşit çeşit insanlar, ama şunu söyleyeyim. EEcilerin sevmediği EEden CS geçişli bir bölüm başkanları var. 2.sınıftan itibaren tüm öğrencilerin adını durumunu bilir. Keske bizde de olsa

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.