Şimdi Ara

TOFAŞ , Egea ve Yerli Üretim , Lütfen buyrun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben BMW kullanıcısıyım , ailemde öyle.
    Önce onu belirteyim.
    Ama zamanında bizde Tofaş'a bindik.
    Şimdi forumda sürekli Tofaş ile ilgili ;
    Bunları trafikten kaldıralım .
    Rezalet araçlar .
    Teneke parçası .
    12.000-13.000 TL Tenekeye verilmez gibi laflar görüyorum .

Ben bu arkadaşların bunları yazmadan önce fazla düşünmediklerini ümit ediyorum . Yani umarım öyledir . Düşüncemin sebebine gelirsek .

Az önce sahibinden e girip baktım . Şuanda satlık 16.000 tofaş görünüyor .
    Gelin şimdi arkadaşların dediğini uygulayalım . Yani bu araçları trafikten kaldıralım .
    Ben şuan trafikte bulunan tofaşların %25 inin satılık olarak ilanda olduğunu farz ediyorum.
    Yani 4x16.000 = 64.000 Tofaş'ın olduğunu kabul edelim.
    Kaldırdık 64.000 aracı .
    Yerlerine geçebilecek ne var ;
    Benim gibi BMW ciler için E21-E30 lar .
    Hadi 13.000 lira verip (imkanı yok temiz olmasına ) Temiz bir E30 316i aldık. 20.000 tane :)

Sonra ne var
    Golf Mk1-2 .
    Gittik birde Mk2 aldık 13.000 liraya 20.000 tane

Birde 1990 model Corolla var . Ulan birde ondan alalım 20.000 tane .

Etti 60.000 , kalan 4.000 de hadi almasın araba .

Şimdi bu araçların her sene Roralanti valfi bozulsun .
    Birde ön tamponu vursun bu abiler .

BMW Rölanti valfi 600 TL
    Ön tampon Çakma 350 TL

Toyota Rölanti Valfi > Ben internette bulamadım ama 200 TL kabul ettim.
    Ön tampon 180 TL

Golf mk2 = Rölanti Valfi 200 TL
    Ön tampon 250 TL
    I
    Doğan Rölanti Valfi 100 TL
    Ön tampon birde sisli :) 70 TL

Şimdi ortalama bir Tofaş'ın yıllık bu parçalarını değiltirdipimizi düşünelim masraf olarak .
    170 TL Parça parası . 30 da işçilik 200 TL
    60.000 farz edelim araç sayısını .
    60.000x200=12.000.000 TL

BMW 950 parça 50 de işçilik de
    1.000 TL
    20.000x1.000= 20.000.000 TL

Golf 450 parça 50 işçilik
    500x20.000 = 10.000.000

Toyota 380 parça , 20 işçilik
    400x20.000=8.000.000 TL

Toplamda
    Tofaş : 12.000.000 TL
    Alternatif : 38.000.000 TL

Bende E30 kullanıyorum , daha iyi olmasına karşın hiçbirzqman Tofaş'ın 90 la çarpıp bölündüğü direğe ben 90 la çarparım Birşey olmaz diyemem :) yoksa dedemin yanına giderim . Hepsi için geçerli . Donanımsal olarak bu 3 araba Tofaş'a denk. Güç olarakta hemen hemen aynı . Modeller az daha eski oda sorun değil.

T.C vatandaşısınız ve ayda 1500 TL kazanıyorsunuz . Yaşınız 45 , 3 çocuk var büyük olan bu sene üniversiteye gidecek.
    500 kira ödüyorsunuz . 250 fatura .
    750 lira kalıyor . Yemede lükse gitmiyorsunuz , sigarada tütün sarın. 500 lira da aylık yeme içme vs .
    250 kalıyor , e kız çocuğu okula parasız yollanmaz , günlük 1.5 lira oda yol parası , ayda 45 ona verdiniz.
    Ufaklık acıkıyor okulda ona da 1 lira 30 lira ona .
    Kaldı 175 lira .
    100 lira büyük oğlana gönderiyorsunuz aylık . Ailede 1 kez hasta olma hakkı olsun ayda onada 25 lira .

Kaldı size 50 birikim parası.
    12x50=600 TL
    25 yıl çalışmıştınız ama yaştan emekli olamadınız .
    25x600=15.000 TL
    Araba alacaksınız ,
    Ya toyota alırsınız küçük oğlana günlük verdiğiniz 1 lirayı vermezsiniz.

Ya Golf kıza verdiğiniz 1.5 lira dan vazgeçersiniz.

Yada BMW , oğlanı üniversite yerine askere .
    Sonra her gece şehit haberini beklemeye.

Arkadaşlar , bu ülkenin durumu bu !
    Bu ! Hayat bu oyun değil.
    Egea ya gelmiyeceğim bile , çünkü gelişigüzel yazdığım bu yazıda sonucun böyle çıkacağını ben bile düşünmedim.
    Ben 22 yaşındayım.
    Paramız var çok şükür .
    Bizim durum iyi.
    Allah olmayanlarda versin.

Egea hakkında diyeceğim tek şey.
    Fiyatını hak eden bir araba , bindim gördüm.

Bütün bunların yanında aşırı muhalefet ve sok görüşlü bir insanım . Ama insanlık diye birşey var . Lütfen bir daha kimsenin 25 yıl çalışıp alıp gönül rahatlığı ile binebileceği bir arabayı karalamayın. Iyi günler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba abi devlete para lazım seni ekonomi bakanı yapalım mı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuitarxtanbuL

Merhaba abi devlete para lazım seni ekonomi bakanı yapalım mı

Trol müsün ciddi misin anlayamadım.
    Ekonomi okuyorum zaten. Öyle bir Plan'ım yok kardeşim :)
    Gerçekleri görebiliyorum ama en azından .

• Verdandi Urd Skuld V kullanıcısına yanıt
    kardeş iyi güzel hoş diyorsun da tofaş da zırt pırt arıza çıkartırken bmw o kadar arıza çıkarmaz. bi de kaza da içinden sağ çıkamama da cabası..
  • Tofaş lar piyasadan kaldırılsın diyenlerin çoğu genel olarak türkiye deki araç fiyatlarına olan sitemlerine gündeme getiriyorlar.Vatandaşın can güvenliğini hiçe sayan hala çağ dışı araçlara binmemize sebep olan devlete yani lafımız.Yoksa bizde biliyoruz o araçları kaldırınca sorunun çözülmeyeceğini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teterboro

kardeş iyi güzel hoş diyorsun da tofaş da zırt pırt arıza çıkartırken bmw o kadar arıza çıkarmaz. bi de kaza da içinden sağ çıkamama da cabası..

Hocam 6 yıllık şahin 4 yıllık Skoda Yeti sahibiyim Her iki araçta şu an duruyor ve kullanılıyor.
    Şahin 98700 Yeti 120 bin km de :) Yeti sıfır alındı bu arada
    Yeti sahinden daha çok arıza çıkardı. Keyifli forumlar

• quote:

Ben gençliğin verdiği heyecanla 1 yıl 4500 Rpm üstü Tofaş kullanmış adamım .
    Hala seviyorum sert sürmeyi ama malesef altımdaki 193.000 kmde olan 1986 model e30. 323i fazla zorlayınca illa biryerden sıkıntı çıkarıyor.
    Tofaş'ın anasını ağlattım daha bizde o araba hala tık yok.
    E30 elbette daha iyi ama sana diyorum ki herkes benim gibi 22 yaşında 1500 TL para yiyerek öğrencilik yapmıyor.
    1500 tlye neler yapanlar var.
    Ben canım sıkıldıkça çıkma lastik yakıp patlatıyorum. Yeri geliyor conta yakıyorum . Bobin patlatıyorum. Dokunmuyor . Ama bu benim için geçerli .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arz talep meselesi diye birşey var. Piyasada dediğin kadar golf mk1 olsaydı zaten parçasının fiyatı daha ucuz olurdu.

Ekonomiyi nerde okuyorsun çok merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: m3Rt26

Arz talep meselesi diye birşey var. Piyasada dediğin kadar golf mk1 olsaydı zaten parçasının fiyatı daha ucuz olurdu.

Kusura bakma senin gibileri unutmuştum.
    Örneğini verdiğim 3 model gibi 15 model daha bulursun . Sana bunlar üzerinden örnek verdim ben . Bunların yerine gelebilecek çok fazla model var . Örnekler çoğaltılabilir . Kusura bakmada sırf sen anla diye girip 15 farklı modelin parça fiyatına vs bakamam.

• http://forum.donanimhaber.com/m_117087162/tm.htm

sizleri bu konuya alalım o zaman..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verdandi Urd Skuld

quote:

Ben gençliğin verdiği heyecanla 1 yıl 4500 Rpm üstü Tofaş kullanmış adamım .
    Hala seviyorum sert sürmeyi ama malesef altımdaki 193.000 kmde olan 1986 model e30. 323i fazla zorlayınca illa biryerden sıkıntı çıkarıyor.
    Tofaş'ın anasını ağlattım daha bizde o araba hala tık yok.
    E30 elbette daha iyi ama sana diyorum ki herkes benim gibi 22 yaşında 1500 TL para yiyerek öğrencilik yapmıyor.
    1500 tlye neler yapanlar var.
    Ben canım sıkıldıkça çıkma lastik yakıp patlatıyorum. Yeri geliyor conta yakıyorum . Bobin patlatıyorum. Dokunmuyor . Ama bu benim için geçerli .

iyi kardeş sen devam et bobin patlatmaya...

• quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_117087162/tm.htm

Zaten o konudan sonra açtım konuyu .

Evet gazlamaya devam...

• Tofaşlar fajir fukaranın araç ihitiyacını görüyor halen. Daha bir 10 yıl yaygın olarak kullanılırlar. Zaten çürümeye başladılar yakında birer birer trafikten düşerler. Sonra fakirin işi zor çünkü daha modern araçlar eskidiğinde yürütmesi daha zor ve pahalı. Üstelik ithal parçaları nedeniyle döviz kaybı da artacaktır.
  • Cok haklisiniz hocam yazinin altina imzamı atarim..

• quote:

Orijinalden alıntı: m3Rt26

Arz talep meselesi diye birşey var. Piyasada dediğin kadar golf mk1 olsaydı zaten parçasının fiyatı daha ucuz olurdu.

istediği kadar fazla olsun asla parçası tofaş kadar ucuz olamaz senin gibi ilerizekalılar ! yüzünden böyle oluyor zaten
  • Bir an gırh yapar gırhıncı yıl kutlu olsun diyecek diye bekledim.
    Bu kafaya göre arabaya da gerek yok yürümek hem sağlıklı hem bedava, sen boşver arabayı kardeş yürü sen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verdandi Urd Skuld

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_117087162/tm.htm

Zaten o konudan sonra açtım konuyu .

Evet gazlamaya devam...

gazla gazla. bi gün duvardan parçalarını da seni de toparlarız.
  • egea parasina gore iyi aractir. eger fiat egeayi bmw kadar kaliteli yapip ayni fiyata satsa kimse almaz marka algisindan dolayi. adamlar akilli davranip satilan fiyatina gore en f/p aracini yapmis egea ile. ayni paraya bmw sifir arac satsa kalitesi guvenligi egeadan farkli olmaz
  • Sacma sapan bir kurgu olmus. Rakamlar havalarda ucusuyor ama neyin iddasi ben anlayamadim.

Simdi ben sana sunu sorayim o zaman;

O mesajda bahsi gecen aile fertlerini topla parcasi ucuz,hesapli,yuva yikmaz dedigin kus serisinin icine koy. Araba 120 ile gitsin o hizlada bu egea denilen arabayla carpistir. Ayni ailenin benzeride egeada olsun.. Bana su yukarida yaptigin gibi bir hesap yapip ortaya cikan sonucu yazarmisin?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nuvo'

Sacma sapan bir kurgu olmus. Rakamlar havalarda ucusuyor ama neyin iddasi ben anlayamadim.

Simdi ben sana sunu sorayim o zaman;

O mesajda bahsi gecen aile fertlerini topla parcasi ucuz,hesapli,yuva yikmaz dedigin kus serisinin icine koy. Araba 120 ile gitsin o hizlada bu egea denilen arabayla carpistir. Ayni ailenin benzeride egeada olsun.. Bana su yukarida yaptigin gibi bir hesap yapip ortaya cikan sonucu yazarmisin?

boşver hocam. konuyu açan kişi kafayı bozmuş tofaşla. şimdi pert dünyası adlı bi siteye bakıyordum. bi tane kartal var. nasıl yamulmuş öyle. o kazayı yapan kişi sağ çıkmış mı merak ediyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.