Şimdi Ara

TOGG C-SUV'un kış testlerinden bir de video geldi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
0
Favori
8.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Turkiye de Gelir Vergisi "beyan" uzerinedir. Insanimiz durust sekilde kazandigini beyan etmedigi icin gelir vergisi tahsilatlari da olmasi gerekenden cok az olmaktadir.

Devlet isin kolayina kacarak endirek vergiler ile ayakta kalma yolunu secmistir ama sistemin bu sekilde bataga saplanmasinin asil nedeni toplum olarak vergi vermenin enayilik oldugunu dusunmemiz ve vergi kacirmak icin elimizden geleni yapmamiz.

Zamaninda manukyan vergi rekortmeni oluyordu ulkede o kadar sanayici varken. Durust bir toplum degiliz ve bunun cezasini da cekiyoruz.

• ferrum650 F kullanıcısına yanıt

Valla dostum öyle doğru dedin ki!!!

bu dediğin ile ilgili 4 örnek var benim çevremde. adamların halleri durumları kazanları gerçekten yerinde ama,

biri devletten kömür desteği aldı, (bu adamın çiftliğinde 3 tane aracı var. kendisi kullanıyor bunları bir de..)

biri çocuğunu bursluluk sınavına soktu (adamın 2 katlı villa tipi evi ve büyükçe bir arazisi var.)

biri 2 çocuğuna aldığı aracı, şirket adına gösterdi (yanında 3 maaşlı çalışanı var)

birinin çocuğu devlet yurtdunda ücretsiz kalıyor (ki adamın yanında 2-3 maaşlı çalışanı var, evleri var.)

ben bunu yapmadım, devleti kandırmak istemedim, neyse gelirim onu beyan ettim, çocuğum paralı olarak yatılı okuyor. yurttaki oda arkadaşlarının babaları benden çok çok varlıklı. ama onlar parasız yatılı bir de üstünde devlette burs alıyorlar:)))

Bu devletin en büyük hayatı, bu ayırımı istese kolayca yapabilmesi ama yapmaması.

Sonra dediğin gibi devlet alacağı vergiyi topyekün üzerime boca etmek zorunda kalıyor...

• murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

devlet gelir vergisini beyan sistemi ile degilde harcama miktarlarina gore almasi gerekiyor. boylece 4000 lira kazanip 10bin lira harcayan adam kardesim sen bu aradaki parayi nerden buluyorsun diye sorabilir. artik her sey kredi karti ve/veya bankacilik sistemi uzerinden donuyor. nakit para kullanimi cok azaldi. eger cidden vergi tahsilatinda basari isteniyorsa nakit parayi ortadan tamamen kaldirilmasi gerekiyor boylece. gelir-harcama sistemi uzerinden vergi guzelce toplanir.

toplum olarak birbirimizi de uyarmiyoruz, az sayida ki uyaranlari da disliyoruz. etrafinizdakilere yaptiklarinin yanlis oldugunu tuyu bitmemis yetimin hakki oldugunu soyleseniz size karismamanizi soylerler en iyi ihtimalle en kotu ihtimalle iletisimi keserler.

• ferrum650 F kullanıcısına yanıt

kafama takılan şey şu: bu yazdıklarınız, bizim bildiklerimizi devletin bürokrat kısmı da çok dahasını biliyor ama kimse mevcut düzene dokunmuyor.

ben DTL (dijital türk lirası) nı destekliyorum. aynen dijital paraya geçince, bakkal 1 sakız satışı için bile vergi kaçıramayacak, adamın banka hesabındaki tüm hareketler görülebilecek kolayca, haa elden para mı yatırdı bankaya, devlet bunun gelir kaynağını soracak...

işte o zaman vergilerin büyük kısmı kazananlardan temin edileceğinden, togg'un fiyatı ve diğer araçların fiyatları da belki sadece %18 kdv ile satılır hale gelebilecek.

hocam bu insanları ben uyaramam! öyle olduk maalesef. sadece, kendi yaptığımı söyleyebilirim.

• ete senede gelmiş %300 zam,hala enfilasyonu %30'larda yayınlıyorlar.biz tarım hayvancılık ülkesi değil miydik? bizim mutfağımız kebapllarımız et yemeğinden (tavuk döner türk döneri değildir) oluşmuyor mu? etler yerli değil mi? bu zamlara teşfik var mı da arabasına teşfik olsun.

buraya yazıyorum: sıfır tiguan fiyatından 1 kuruş ucuz olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 22 Mart 2022; 13:3:47 >
  • murat_ahmet M kullanıcısına yanıt

hocam sistem iyi kotu agir aksak bir sekilde gidiyor. bu sistemi degistirmek icin tasin altina elini sokmasi gerekiyor cumhurbaskaninin ve aci recete aciklamasi gerekiyor ama sorun su cumhurbaskani secim ile gelen giden biri boyle olunca yapabilecegi bir noktaya kadar olabiliyor. sozun ozu halka ragmen halk icin bir sey yapilmasi zor bu sistemde.

herkesin geliri etkilenecek vergisi ortaya cikacak herkes bu isten sizin gibi benim gibi memnun olmayacak ilk basta sonralari etkileri gorununce ayakta kalabilirse tasin altina elini koyan siyasetci o zaman kurtarir ama etkileri gorunmeden secim gelirse kaybeder ve populist yaklasimi kim yaparsa o kazanir ve basa doneriz.

• The Alim kullanıcısına yanıt
    Kim söyledi bu yalanı size bilmiyorum ancak, Lozan anlaşması süreli bir anlaşma değildir. Yeraltı madenlerimizi zaten çıkartıyoruz. Bu yalana da inanmayın lütfen. Müslüman olmayanların söylediği yalanlara müslümanların hiç düşünmeden inanması çok üzücü.

• alpabi A kullanıcısına yanıt
    Yüce allahimiz isterse her sey olur bizinillahu allahu ekber.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RichesMen kullanıcısına yanıt
    RTE: "Sürümden kazanılacak"
    CEO: "İçten yanmalı C-SUV'lar ile rekabet edecek seviyede olacak"

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.