Şimdi Ara

Togg, toplamda kaç adet T10X satıldığını açıkladı: Gözler T10F'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Togg, toplamda kaç adet T10X satıldığını açıkladı: Gözler T10F'de
    İlk olarak Mayıs 2023’te Togg T10X modeliyle satışlara başlayan Türkiye'nin yerli elektrikli otomobil markası TOGG, 2024 yılını ciddi oranda artan satış hacmiyle kapattı. Piyasaya ilk çıktığında yerlilik oranı yüzde 51 olarak açıklanan T10X’te geçtiğimiz yıl bu oranın yüzde 72’yi geçtiği açıklandı. Öte yandan TOGG tarafından yapılan açıklamada şimdiye kadar kaç adet araç satıldığı da duyuruldu.

49 binden fazla Togg yollarda

Yapılan açıklamaya göre 2023 yılında toplamda 19 bin 583 adetlik satış rakamına ulaşan Togg, 2024 yılında ise 30 bin 93 adet T10X satışı gerçekleştirdi; bunun 5 bin 732 adedi Aralık ayında geldi. Böylelikle yollardaki toplam T10X sayısı 2024'te önceki yıla göre yüzde 53,6 artışla 49 bin 676 oldu.

TOGG, T10X’in yanı sıra Türkiye genelinde Trugo iştiraki ile şarj ağı altyapısı da kuruyor. Trugo'nun 81 ildeki yüksek hızlı DC şarj istasyonu da 842 yüksek hızlı şarj cihazı ve 1684 sokete yükselirken, AC istasyonlarının sayısı 363'e ulaştı.

Gözler artık T10F’de

Togg'un dijital platformu Trumore, 2 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaşırken T10X'i dijital sanat eserlerinin sergilendiği dinamik bir sanat galerisine dönüştüren Mode Art, Trumore'de en çok indirilen uygulama oldu. Trumore, kullanıcıları yıl boyu "Kelime Yansıt", "TRT Bil Bakalım", "Kelime Avı" ve "Okçu" gibi oyunları oynadı.

Ayrıca Bkz.BYD, 2024 yılında 4,3 milyon otomobil satarak rekor kırdı: Satışları %41 arttı!

Öte yandan artık TOGG tarafında gözler Togg T10F sedan modeline çevrilmiş durumda. Mevcut SUV modelinden 80 kilometre daha fazla menzil sunacağı söylenen araç, standart menzil arkadan itişli (RWD), uzun menzil arkadan itişli ve çift motorlu (AWD) olmak üzere 3 farklı versiyon ve iki farklı donanım seçeneğiyle pazara çıkacak.

T10F, 160 kW (218 beygir) güç ve 350 Nm tork üreten RWD modelinde iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometre menzil sunacak. 100 kilometre hıza 4,6 saniyede tırmanan çift motorlu AWD versiyon, 530 kilometre menzil sunacak. Standart menzilli model 52,4 kWh, uzun menzilli model ise 88,5 kWh batarya ile gelecek. Togg T10F, bu yıl satışa çıkacak ancak net çıkış tarihi ve fiyat bilgisi bulunmuyor.

Kaynak:https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/togg-satis-rekorlari-kiriyor-893451.html

• Valla hep söyledim, o seviyede araba alabilecek kadar varlıklı olsam kesin TOGG u seçerdim. Çünkü gerçekten iç diyaznı en modernlerden. Yazılımı henüz kötü olabilir bilmiyorum, ayrıca içten soğutma mı ısıtmamı bilmemne önemli diyorlardı elektrikli arabalarda ve Togg da yok falan deniyordu ama yinede Tesla'nın sadece ortada kocaman tablet konmuş tasarımı bana dandik geliyor.

1,5 Milyar Nüfuslu Çin pazarı ile Türkiye'yi mi kıyasladın az önce sen?  

Biri 1,5 milyar nüfuslu ülkeye 130 bin araç satmış. Biri 90 Milyon nüfuslu ülkeye 49bin araç satmış.

Nüfusa oranladığında satış konusunda TOGG çok daha başarılı görünüyor.

Olay teşvik ise Çin her zaman yerel firmalara güçlü devlet teşvikleri sağlıyor. Devlet politikaları bu adamların. Doğru bir işte yapıyorlar.

• Harika Uçuyoruz Hemen Almak İçin Sıraya Gireyim...
  • Son aydaki rekor satış ile elektrikli araca karşı direnç biraz daha kırılmış gözüküyor.

Helal olsun bu konuda Togg’a …

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gun -- 2 Ocak 2025; 12:27:7 >
  • Valla hep söyledim, o seviyede araba alabilecek kadar varlıklı olsam kesin TOGG u seçerdim. Çünkü gerçekten iç diyaznı en modernlerden. Yazılımı henüz kötü olabilir bilmiyorum, ayrıca içten soğutma mı ısıtmamı bilmemne önemli diyorlardı elektrikli arabalarda ve Togg da yok falan deniyordu ama yinede Tesla'nın sadece ortada kocaman tablet konmuş tasarımı bana dandik geliyor.
  • 800k vade farksız taksit olmasa ne olurdu acaba?
  • Bitmemiş bir ürünü aldıkları için insanlara teşekkür etmeleri gerekirken,
    kafalarına göre avansı ödemiş insanların siparişlerini tek taraflı iptal ediyorlar.
  • Kusurları da olsa hem desteklemek hem de tebrik etmek lazım. Zamanla daha da gelişir umarım. Tesla da bu yollardan geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halilowich -- 2 Ocak 2025; 14:50:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • keşke faizsiz kredi yerine aracın fiyatını düşük tutsalardı.
    alacak adam faizsiz kredi ile alıyor, cebindeki parayı mevduata koyup faiz ile aracı ucuza getiriyor.

atlanan konu ise aracın 0km ile ikinci el fiyat makası.
    aracını satacak kişi '' bu aracın sıfırı 1850 ise benimki 1600-1700 eder'' diyor.

ikinci el alacak kişi ise sıfırı 1850 ama faizsiz kredi ile çok avantajlı diyip ikinci el yerine sıfırını almayı tercih ediyor.

yani daha doğru fiyat politikası yerine bu faizsiz kredi ile aracın 2. el piyasasını öldürüyorlar.

bilmeyen arkadaşlar için söyleyeyim bu kredi imkanı sadece togg a özel olduğundan bu durumda togg a özel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fx_57,5 -- 2 Ocak 2025; 14:21:31 >
  • ikinci el piyasası 5 yıl sonra oluşur. aceleye gerek yok. sıfır fiyatına ikinci el satışından çok çekti bu vatandaş. bence sıfır faizli kredi çeken 5 yıl aracını satma yasağı olmalı satmak isterse de yasal faizini ödemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 2 Ocak 2025; 14:49:47 >
  • FaLCoN^ kullanıcısına yanıt
    2025 Ocak fiyatı belli değil. Kredi kampanyası olacak mı belli değil. Aralıkta yeni yıl zammı gelir diye endişelerde olunca satış rakamları yüksek geldi. Siparişler o denli yüksekti ki akrabam aralık 8 de verdiği siparişi ayın 27 sinde alabildi. sipariş verip henüz teslim alamayanlarda var.
  • Halkın arabası diyorlarsa 1 milyonun altı olması gerekiyor. Hem siyasi malzeme yapıp oy toplayacaksın hem de halkın arabası chpsi akepesi yok diyeceksin. O verilen krediler hep milletin cebinden çıkıyor buna rağmen kamu alımlarını da dahil edersek satış oranları baya düşük
  • İkinci el elektrikli otomobillerde fiyat büyük sorun, Togg'da daha büyük sorun.
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    neye göre kime göre 5 yıl.
    kaç kişi aldığı aracı 5 yıl kullanıyor bakmak gerek.
    keşke dediğiniz gibi olsa gayet mantıklı fakat bu sefer kimse togg almaz, o zamanda kredi kampanyasının anlamı kalmaz.
    kaldıki elektrikli araçlarda 5 yıl sonundaki değer kaybı çok daha fazla olacaktır.
    elektrikli araç sektörü emekleme aşamasında, sürekli yeni teknolojiler geliyor, yenileri geldikçe eskilerin değer kaybı normalden fazla oluyor.
  • Maalesef öyle. Hergün çıkan birbirinden gelişmiş, çığır açıcı batarya haberlerine rağmen, halen daha 5 senede yüzde bilmem kaç ölen, 10 senede epey ciddi ölen bataryaları tüm elektronik ürünlerde kullanmaya devam ettiğimizden, hele elektrikli araçlarda neredeyse arabanın kendi fiyatına yakın batarya yenileme ücreti dendiğinden, batarya teknolojisi en azından arabalarda değişmezse, 2. el işi epey zor olacaktır. Öyle kullan at araba kimse almak istemez.

• tesla'ya kıyasla ilk yıl satışları hiç fena değil. tabii bu noktada tesla için 2012 sonrası satışlarını dikkate almakta fayda var, çünkü öncesi zaten lotus üretimiydi diye hatırlıyorum. öte yandan 2003'de kurulup 2008'de ilk aracını teslim eden bir firmaya göre de iyi durumda sayılır. bunda gelişmiş otomotiv endüstrimizin ve oradan elde edilen bilginin payı çok yüksek. herhangi bir sektörde böyle firma çıkarmak için ilk teşvikler şart, ki amerika'nın, çin'in bu kadar fazla sayıda çıkarabilme sebebi de bu.
    araç/batarya yönetim yazılımı tarafında da gelişme sağlandıkça daha iyi bir marka haline gelecektir.
    şu anki tüketim farkının ısı pompası değil de yazılım kaynaklı olduğunu düşünüyorum. geçmişte aracı alanlara ileriki güncellemeler sağlanarak menzil konusunda geliştirme sağlanabilmesinin önü açık. tesla bu konuda çok ileri seviyede (bunu da yıllarca kendi araçlarından topladığı veriyle yaptı).

• Bunları polislere ekip arabası olarak veriyorlar. Alacak olan gitsin polis memurlarına sorsun nedir ne değildir diye. En çok onlar kullanıyor.

• şase çin

batarya çin

motor alman

iç aksesuarlar çin yapımı alman döşemesi

ama yerlı ve mıllı...

• Bi 7 kişilk T10X versiyonu yapmadılar.

Biz Kia 7 kişilik EV9 yaptı önce. Daha sonra da 5 kişilik EV3 yaptılar.
  • Mayıs 2023'ten günümüze geçen 19 ayda teşviklere rağmen ancak 49bin araç satabilmişler. Buradan Xiaomi'nin başarısını daha iyi anlıyoruz. Adamlar yaklaşık 11 ayda 130bin araç satmış. TOGG'un malum partileri destekleyenlere daha çok araç üretip satması lazım ki attığı taş ürküttüğü kurbağaya değsin. Sonuçta siyasi bir marka yarattılar. Ülkenin yarısı için alınacak bir marka değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.