Şimdi Ara

TOGG üretimi nasıl yapılıyor? İşte detaylar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
1
Favori
5.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güzel video büyük başarı, tebrik ediyoruz. Fakat aklımda soru işaretleri var. Videoyu izledim. Hareketli bantlar yok. Sadece kaporta üretimi ve montaj var. Motor nerede üretiliyor? Piller nerede üretiliyor? Arge merkezi nerede? Nerede kaza ve güvenlik testleri yapılıyor? Üzerindeki kameralar, yol bilgisayarı, elektronik aksam, piller hepsi yerli mi? Ne kadarı yurt dışından geliyor? Motor özellikleri neler? Pil ömrü ne kadar? Kaç km menzili var? Bunların hiçbirinin cevabı yok bu videoda. En önemlisi toplumun her kesimi alabilecek mi? Fiyatı ne olacak? Sadece ülkenin zenginlerine ulaştıktan sonra uçan otomobil yapsalar neye yarar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusbeen -- 6 Kasım 2022; 14:9:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Montaj hattı ile, üretim hattını aynı şey sanan güzel Türkiyem.

• imfatalty kullanıcısına yanıt
    üretim sorunu yok zaten, Türkiye eskiden beri otomobil parçası üretiyor. bizim sahip olmadığımız tek şey marka ve cesaret

• sayı olarak cevap verme yeterliliğine sahip değilim ama Motor yerli değil, nerede üretildiğini bilmiyorum, Piller şuan için yerli değil ama batarya yerli, pil üretimi için otaklık kuruldu. fabrika çalışmaları devam ediyor. üretim konusuna gelince. Türkiye otomobil parça üretim merkezidir. bir çok otomobil markasına parça üretiyoruz. artık bu markaların arasına Togg da katıldı.

@mcrew

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 6 Kasım 2022; 16:37:52 >
  • firat_kilic kullanıcısına yanıt
    Fırat kardeşim, Dolar 9 TL den 18 TL olmadı, Dolar 1 TL den 18.000.000 TL ye yükseldi. Biliyorsun 6 sıfır atıldı. Dolar ekonomik gösterge değildir ama eğer ekonomik gösterge olacaksa baya büyük yol kat etmişiz demek. geçmişte toplamda milyon katın üzerinde artış yaşanmış. ama şimdi hadi diyelim 20 kat artmış.

• bosunaokuma21karakter kullanıcısına yanıt

Muhalif bir insan olarak yaklaşımınız bence çok dürüst ve akıllıca. Ben muhalif olmasam da kendim yandaş sınıfında görmüyorum ama düşüncelerine bir kaç bilgi ekleyeyim.

Öncelikle yılda 500bin sıfır araba satılan ülkemizde her devirde araba tedariği yetersiz olmuştur. Kriz yıllarında yada ekonomik refahın yüksek olduğu zamanlarda bile değişmedi. Sıfır araba almak isteyen hele de renk, donanım tercihi olan hep sıraya girmek zorunda kaldı. Bu sıkıntıyı yıllardır yaşayan bir ülkenin araba üretmek en mantıklı şey.

Fakat bu arabanın da temini kolay olmayacak. ilk üretim kapasitesi 17.000 daha sonra 175.000 e çıkacak diyorlar ama bu 10 yılı bulacak bir süreç.

100bin arabayı üretmek 3-4 yıl alacak. yılda zaten 500bin araba satılan bir ülkeye yeterli değil.

İkinci olarak amerikada elektrikli arabalarla yapılan kapsamlı bir araştırmada; elektrikli araba ya bir evin ikinci arabası oluyor yada elektrikli araba alan kişiler daha sonra fosil yakıtlı bir araba daha alıyor yada elektriki arabayı satıyorlar. Uzun süre kulanmaya devam edenler sadece %25.

Elektrikli arabaların menzil ve şarj sıkıntısı hala çözülmedi. Togg tanıtımı yapılan SUV muhtemelen en üst donanımlı olandı. Zaten ilk kullanıma sunulacak olanlar yurtdışı büyükelçiliklere gönderilecek. hem menzili uzun olan hem iç donanımı yüklü olan hemde motoru 400 beygir olan. Satışa çıkacak baz versiyonu tahminimce 150-180 beygir, 250-280 km menzilli(reel), bol plastik kokulu, küçük bir yol bilgisayarına sahip olacak ve fiyat 30 bin dolar civarında olacaktır. Bu versiyonu almak için baya bir sıra olacağını düşünüyorum. Daha sonrasında satıp kar etmek için bile birçok kişinin alacağını tahmin ediyorum.

Şimdi bu aracı aldık diyelim; hangimiz evin önünde araba şarj edecek müsaitliğe sahibiz? Hızlı şarj istasyonları, evdeki şarja göre 2 kat pahalı.

Biraz daha vakit var sanki elektrikli arabalar için ama bu belkide togg için iyi olur.

• geçen gün tombik tavuk döner alayım dedim 30 tl.

tombik et döner 60 tl olmuş.

ikişer tane yemeye matematiğim yetmedi.

ha konu neydi ya? yanlış yere yazdım yorumumu...

• Bakın, isterseniz gıda masrafı yapmadan fotosentez ile yaşayın ve maaşınız asgari ücret değil 10000 tl olsun, sadece fatura ve yol masrafınızı çıkıyorum ve en min düzeyde tutup 3k diyorum bu giderlere bakın yine söylüyorum gıda mastafi yok zaten gezme sosyal aktivite tatil bu masraflarıda katmadim, 1milyona togg aldığınızı düşünün evet şimdi maaş tan geri kalan 7k ile her ay ödeme yapıyorsunuz, tamı tamına 143 ay yani yaklaşık olarak 12 senede togg sahibi olabilirsiniz. Evetttt vatana millete hayırlı olsun fabrikamız ve yerli milli gururumuz toog'umuz.

• Bir dahaki sefere gözünüzle okuyup beyninizle analiz edin öyle yazın.

Ha, yoksa birşey diyemem. Yapacak birsey yok demektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • l.a.c.i.w.e.r.t kullanıcısına yanıt

devlet isterse ki yapacaklarına inanıyorum araba satılması için hızlı şarj istasyonları 1 günde evdeki para ile aynı fiyata düşürülür .

zaten benim düşüncem şöyle bu araç şubatta satışa mı çıkacak yada mart başı teslim mi edilecek ocakta tüm benzinliklere bir kanun ile minumum 2 adet kaydı ile elektrik şarj istasyonu zorunlu olur

yapmayanlara yaptırım bitti gitti tüm türkiyede şarj istasyonu hazır

bu arada bahsettiğim şarj fiyatı düşüşü trugo ve devlet^'in yapın dediği şeyler için geçerli özellere pek müdahale edemeyebilirler fiyat konusunda ama onlarda insanlar kullanmayınca mecbur düşürecek

• Fiyati ne kadar olacak

• veteriner69 kullanıcısına yanıt
    TOGG üretimi nasıl yapılıyor? İşte detaylar

headshot... TOGG üretimi nasıl yapılıyor? İşte detaylar 

• Böyle kapak videolar malum kafalara yine yetmez.

Bunları fabrikaya götürüp bizzat gezdirsen, kokteyl prolonge ile karşılasan, Togg ile getirip götürsen yine de "bu işin içinde bir iş var, tank nerede pardon Togg nerede ???" diye sayıklamaya devam ederler.

• kadalt kullanıcısına yanıt

Arkadaşın biri yazmıştı bu sosyal konut projesi değil bikere bunu anlayın. komunsit rejimde lada üretilmiyor. 1945 lerde Nazi lamanyasında üretilen vosvos değil. otomobilde karlılık ciddi sorundur. Çip sorunları vs. geleceğe dönük bir projedir. İleride c,b segemntler gelicek fiyatlar daha uygun olacaktır. yeni teklonoji herzamn pahaldır. Devlet halihazırda vergi gelirinde vazgeçmez. Ayrıca ciddi vergi kalemdiir. Otomobil günümüz dünyasında barınma,sağlık, yiyecek gibi zorunlu ihtiyaç değildir. Dünya toplu taşımaya gidiyor. malsef ülkmezide araç herşeyden önce ihtiyaç konumunda çoğunlukla kültürümüzle ilgili bişey. Bırakın araç tutsun ithalatı asgari ücrete yapılan zamlar değil elidne parası olup paramın değeri eriyor diyip malını eve,arasay arabya bağlayanlar yükselityor. asgari ücretli yedği içtiği belli adamın haraket alanı yok adamın zaten. parası olan adam parayı vosvosa ,pejoye verceğine buna versin, yurt dışıan satılsın. Fabrikada çalışan işçisi isithdam olacak. How knowu var, drone da düny amarkası olduk. ekonomi böyle bişe drone satıckasın ,araba sastıcaksın,helkopter sarıcaksın ihraç kalemi arttıkta ithal kalemi azlıkç ülkede döviz biriktikçe paran değerlenicek. üretim klamlerini markalaştırıp çoğaltmak lazım. araçtan öğreneceğin how now la başka sektörlerde üretim bilgin artıcak. Sözüm pn durmayacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 7 Kasım 2022; 15:13:42 >

• veteriner69 kullanıcısına yanıt

Yanlışın var, bir de İHA ve silah konularında AKP övmece yapıyorlar. Onun dışında adaletsizlik, zam, enflasyon, sefalet konularında göremezsin.

Savunulacak pek bir tarafı kalmadı çünkü. Silah sanayisi ve Togg'da gösterdikleri gelişme güzel, diğer sıkıntıları ne yapacağız?

Enflasyon ve sefalette birinci olduk sayelerinde ama liderleri başta kalsın diye hepimiz bunu çekmeye mecburuz.

• Vain kullanıcısına yanıt

Sefalette birnciysek yallah bizima ltımzıdaki afirka ülkelerine :D

• Ben niye gidiyorum? Siz giderseniz sorun çözülecek zaten. Ben ülkemi seviyorum bu ülke ekonomik olarak kalkınsın istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 7 Kasım 2022; 15:17:55 >
  • Adam 20 yılda ülkenin tüm altyapasını tamamladı. Bir ülkede üretim ve ticaret için önce alt yapı alzım. 20 yılda ülkenin içinde geçtiler diyor. Adamlar yol köprü yapmayın diyecek kadar çıldırıdı. sen iktidare gelince sen kullanıcan bu altyapıyı. Çoğu gelişmiş ülkede altyapı eskidi bu önemli bir konu. Bu altyapıalrın yenilenmesi sıkıntılı süreçtir. Ülkenin 50 yıl altyapsıda bir sorun olamaycak. Bu yatırımalr hep üretim ekonomsien geçmenin ön koşuldur. Üretim koenomsien geçmenin sıkıntıları çekiliyor. şimdidi üretmenin en reizl bişey olduğundan bahsediliyor, ülke refahs eviyesine erişmein bir bedeli oalcak. Ç,n dünyanın üretim merkezi ,nerjisi var. Çin şuan belli refh seviyesinde 20 yıl önce böylemiydi. Arjantine rmensitan oalcağımıza avrupanın çini olalaım ekonomide doğudan batıay kaydı 20 yıla refahdada ciddi kayma görülecek. AB yi Almanya tutuyor. Fransa ,İtalya ,ispanya ileriki 10 yılda refah konusunda ciddi sorunlar yaşayacak, refaha alışmış halklar ciddi iö sorunlar yaşayacak. Böyle kriz dönemlerinde Avrupa genllikle savaş çıkarır. ,dünya değişimin arefesinde

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.