Şimdi Ara

TOKİ'den ev almak mantıklı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tecrübeli arkadaşlarlar olumlu ve olumsuz yönlerinden bahsedebilirler mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

Toki den ev alınır,ama toki konutlarında yaşanmaz. çünkü bir sürü fakir insanla aynı apartmanı paylaşıyorsun. kavgalar,dövüşler vs çok olur o apartmanlarda.

oturmalık ev alacaksan müstakil ev olacak. villa tarzı olsa tadından yenmez.
    kardeş TOKİ'ye başvuran adam zaten garibandır böyle şeyleri dert etmez
  • Toki den ev alınır,ama toki konutlarında yaşanmaz. çünkü bir sürü fakir insanla aynı apartmanı paylaşıyorsun. kavgalar,dövüşler vs çok olur o apartmanlarda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

Toki den ev alınır,ama toki konutlarında yaşanmaz. çünkü bir sürü fakir insanla aynı apartmanı paylaşıyorsun. kavgalar,dövüşler vs çok olur o apartmanlarda.

kardeş TOKİ'ye başvuran adam zaten garibandır böyle şeyleri dert etmez
  • Üsteki arkadaşı boşver o kitap ayracı sata sata zengin olup villa alacak.

Evler ilk başlarda sağlam değil diyorlarki toki yeni yeni çıkmaya başladığında ama şuan öyle değildir diye düşünüyorum.
  • mantıkrsız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumpel Von Stiltskin

Üsteki arkadaşı boşver o kitap ayracı sata sata zengin olup villa alacak.

Evler ilk başlarda sağlam değil diyorlarki toki yeni yeni çıkmaya başladığında ama şuan öyle değildir diye düşünüyorum.
    sen bu kitap ayracı mevzusuna fena taktın. bak senin inadına kitap ayraçları bastırıp satarım seni burda rezil ederim.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Kimse almaz iddialaşmaya gerek yok
  • quote:

Kimse almaz iddialaşmaya gerek yok
    urun.n11.com
    İsme Özel Pleksi Kitap Ayracı Yılbaşı Hediyesi - n11.com
    https://urun.n11.com/kitap-aksesuarlari/isme-ozel-pleksi-kitap-ayraci-ogretmenler-gunu-hediyesi-P229636481

bak adam 54 tane satmış. 54 kii yorum yapanlar bir de yorum bırakmayanlar var. en az 200 tane satmıştır bundan.

isme özel yazılı ayraç yapmak zor değil, pleksi boya reçinesi var onu kalıba döküyorsun,sağından solundan kesiyorsun oluyor sana isimli ayraç. youtube da nasıl yapıldığını gösteren video var.
    insanoğlu tuhaf varlık,bunu kim alır ki dediğin şeylerin bile alıcısı var. ben alır mıyım,almam. ama bak meraklıları varmış.

twich te yayıncılara 500tl para atan tipler var bu ülkede,millet parasını nereye harcayacağını şaşırmış.

Satıcı kişi bunu e-ticaret olarak yürütüyor yalnız. Ve insanlar bu sayede kolaylıkla ulaşıp alabiliyor. Ancak ihtiyacı olan bir kişiye sokakta denk gelme ihtimalin çok zayıf.
  • quote:

Satıcı kişi bunu e-ticaret olarak yürütüyor yalnız. Ve insanlar bu sayede kolaylıkla ulaşıp alabiliyor. Ancak ihtiyacı olan bir kişiye sokakta denk gelme ihtimalin çok zayıf.
    eee ben de BİM den su alıp satar gibi sokakta satacak halim yok. ben de e ticaret sitelerin de satardım. n11,hepsibura da da olmaz çünkü onlar vergi levhası istiyor. ama gittigidiyor istemiyor. letgo,dan,sahibinden de,facebook market ve gruplarında,instagramda yani bir ürü satış mecrası var.

mesela şuan vaktimi burada boş boş konulara yazı yazmak yerine bir ürün satmak için harcasam onun reklamını yapmaya vakit ayırsaydım bugün cebime fazladan paracıklar girebilirdi.
    @ozbey08 @ 6 Aralık 2019 13:45:27

şuan sokağa çıksam 2tl ye kitap ayracı satsam daha çok kazanç sağlarım
  • İzmirde alanlardan gördüğüm kadarı ile Merkezi yerlere uzak olması en büyük dert olmuştu. Tanıştığım biri harcadığım fazla yakıtla daha merkezi yerden ev alırım diyordu.
    Okul, metro, otobüs duraklarına uzaklığı önemli.
  • bana kalırsa mevki ve ev tiplerine bakıp ödemeye tamam denilirse ev alınmalı tokiden.

"TOKİ konutları da gelirli vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.46 faiz oranlarıyla ev sahibi olabilecek.

2+1 konutların fiyatları 140 bin ilâ 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin ilâ 210 bin lira arasında olacak.

75 metrekare ve 140 bin fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10 yani 14 bin TL peşinat alınırken, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

100 metrekare ve 160 bin lira fiyatlı 3+1 daire için yüzde 10’a denk gelen 16 bin lirayı peşinat veren vatandaş, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 1022 lira taksitle evini alacak.
    Konutların teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, %1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir. "

atıyorum 200 binlik ev geldi %10 20bin verildi + 1022tl aylık , 6 ayda bir minumum %8 lik bir artış bekliyor.
    240 ay x 1022 tl desek bile 245bin ediyor 6aylık senede 2 kez %10+%10 etkilenmesse tahminime göre 300 civarına geliyor ev 240 a sonrasına buda minimum.

garibanın bankaya verecek parası yok en azından asgari ücretinin yarısıyla kirar verir gibi ev sahibi oluyor tek extrası bu bana göre .Ev malzeme kalitesi lokasyonu ulaşım ,ortamda yaşayacak insan / cocuk kitlesi bunları hesaba katarak karar vermek lazım.

ama atıyorum şuan 200 bine bi ev bulduk 200bin konut kredisine başvurduk aylık ödemesi 2840 lira toplam borç 343 civarı (120ay) ,burda fark şuan 2800 lira aylık fazla gelirken 5 sene sonra bu zamanın 1300-1500 gibi olacak yani ödedegimiz aylık aynı ama maaşımız artacak.

muhtemelen birikmiş var ev hane maaş ücreti 5500ü geçmiyorsa toplu parayı altına vs bi yere yatırarak tokiye girilebilir diye düşünüyorum .
    2018de %25ini öderim diyenlere %20 indirim yapıldı toplam tutartan 200 borc var 50sini öderim dedik 160a çekiliyor ev borcu bu olursa cok daha farklı oluyor elbette ama 5000 bin kişi beklerken katılım cok az oldu nakit yok yada vermek istemedi insanlar.

bakalım sektör kazandırır mı batırır mı görecegiz.Avrupa da %1 enflasyon olunca kimse hadi eve yatırım yapalım demiyor ama işte ...

• Loki'den alma thor'dan al.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.