Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Toros hararet yaptı ve yedek parçalar için marka önerileriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba,bugün 10-15 km civarı yol yaptım hararet bu seviyeye geldi yol kenarına çekip 5 dk bekleyince baya düstü sonra tekrar yukarılara çıktı. Kalorifer kapalı durumdaydı acaba neden olmuştur?

haftaiçerisinde sogutma suyu-devirdaim-yag degistirecegim hararet icin baska yapmam gereken bir sey var mı? Ayrıca manisa-izmir çevresi toros için usta önerilerinize açığım,yetkili servise mi götürsem :=)

vize icin de alt takım yaptırmak gerekiyor,hangi yedek parça markasını tercih etmeliyim? orjinal gibi veya daha kaliteli bir şey arıyorum

Toros hararet yaptı ve yedek parçalar için marka önerileriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arion11090 -- 11 Ekim 2020; 19:35:57 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Toros Hararet Yaptı, İşte Yedek Parça Önerilerimiz

Toros'un hararet yapması, genellikle araçlarda karşılaşılan yaygın bir sorundur. Bu sorunun kaynağını belirlemek ve uygun yedek parçaları bulmak, sorunu çözmek için çok önemlidir.

Toros Hararet Göstergesi Nerede Olmalı?

Toros'un hararet göstergesi genellikle gösterge panelinde bulunur ve normal çalışma sıcaklığı genellikle orta seviyede olmalıdır. Gösterge ibresi kırmızı bölgeye doğru hareket ediyorsa, bu, aracın aşırı ısındığına işaret edebilir.

Toros Hararet Sorunu Nedenleri ve Yedek Parça Önerileri:

• Termostat: Termostat, motor soğutma sistemini kontrol eden önemli bir parçadır. Arızalı bir termostat, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir. Yedek olarak Renault 12 termostatı kullanılabilir.
    • Radyatör Fanı: Radyatör fanı, motor soğutma sisteminde hava sirkülasyonu sağlamaktan sorumludur. Arızalı bir radyatör fanı, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir. Yedek olarak Toros radyatör fanı kullanılabilir.
    • Soğutma Sıvısı: Soğutma sıvısı, motorun ısısını emerek ve dağıtarak motorun aşırı ısınmasını önler. Eksik veya kirli soğutma sıvısı, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir. Yedek olarak Toros için uygun soğutma sıvısı kullanılmalıdır.
    • Su Pompası: Su pompası, soğutma sıvısının motor içinde dolaşımını sağlar. Arızalı bir su pompası, motorun aşırı ısınmasına neden olabilir. Yedek olarak Toros için uygun bir su pompası kullanılmalıdır.

Toros Termostat Kaç Derece Açılmalı?

Toros termostatı genellikle 87-92 derece Celsius arasında açılır.

Bu sorunu çözmek için, sorunlu parçayı doğru bir şekilde teşhis etmek ve uygun yedek parçaları kullanmak çok önemlidir. Yukarıdaki yedek parça önerileri, Toros'unuzun hararet sorununu çözmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • en yakın bakkalda bulunabilir tüm parçaları orijinal olarak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toroslar yokuş yukarı hararet yapan araclar suyuna bakın az mı diye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamyonlarkavuntaşır kullanıcısına yanıt

orijinal bulabilecegimi pek düsünmüyorum,orjinalin markası neydi ki? 20 yıllık araba sonuçta.

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt

ben 120 hp dizel baska arac kullanıyordum normalde,bununla yola gitmem gerekti ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Yokuş çıktığım için hararet yapmış olabilir. Su konusunda seviye yeterli fakat su kirliydi,haftaiçerisinde bakıma girdiğinde komple değişecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arion11090 -- 11 Ekim 2020; 19:55:36 >
  • yetkili servise mail attım,yedek parça ve servis hakkında bilgi alacagım

• 12 lerde elektrikli fan yoktur kayistan aldigi gucle calisan pervane vardir.Hararet yaptiginda kaloriferi en sicaga getirin bir nebze duser.Eger bakimdan sonrada boyle hararet yaparsa 12 Gts
    Lerdeki gibi fan taktiklarini gordum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    rot başı için marka önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fuji kullanıcısına yanıt

degerli bilgiler icin tesekkürler,peki parçaların temini markası konusunda tavsiyniz var mıdır? bu arada ustam da yok,yetkili servis yardımcı olur mu ki

• arion11090 A kullanıcısına yanıt
    Hocam sanayideki Renault dükkanların bir gezin. İnternette de fiyatlar var. Oraları bir inceleyin. Az çok bir plan olmuş olur kafanızda. Genelde sanayideki dükkanlar internetten ucuz oluyor. Hem yerinde görmek de cabası. Renault için orjinal parça rahatlıkla bulursunuz diye düşünüyorum. Hatta bu araçlar piyasada çok olduğunda yan sanayi parçalarının da belli bir seviyede olduğunu düşünüyorum. Kolay gelsin.

• Usta vardır illaki o yöre de bu araçlar ile yeteri kadar haşır neşir olan usta sayısı çok. Reno 12 türü eski araçlarda soğutma sistemi ile alakalı sorunlar yaşamamak için biraz modifikasyon yaptırmak lazım. Bu araçların soğutma sistemi günümüz araçları kadar etkili çalışmıyor. Sistemde veya zor şartlarda kullanımda en ufak meydana sorunda hararet çok yükseliyor. İlla orjinal parça olmasına gerek yok kaliteli ürünler taktırın yeterli.

Radyatör bakır 2-3 sıralı kaliteli kullanmak, bu araçlarda olmayan elektrikli fan taktırmak genelde Tofaş fanı takıyorlar ama kaliteli her marka da olur ( müşüre bağlatırsınız ve/veya içeriye bir anahtar çeksinler hararet yükselmeye başlayınca manuel siz çalıştırın) ve yaşadığınız bölgeye göre termostat seçmek yazın genelde 75-76 derece kışında 86 derece gibi. Ama yaşadığınız bölge sıcak iklime sahip ise sürekli yazlık termostat ile devam edersiniz ve tabi kaliteli antifiriz + saf su karışımı. Bunları yapın bir daha hararet sorununuz olmaz.

Ama öncelikle aracın contası sağlamı diye bir baktırın, yaşa bağlı olarak conta eskimiş olabilir değiştirmek çok zor değil,orjianl olması tabi iyidir. Soğutma sistemi ve eksikliklerini giderin Reno 12'yi kolay kolay bozamazsınız ve yolda da bırakmaz,sağlam araçlardır.

Ne yazıkki harareti düşürmek için hız yapmalısınız. Tavsiye etmiyorum böyle bir araçta, ama olurda denerseniz ne demek istediğimi tecrübe etmiş olursunuz.

• Tamiri en kolay araç . Herhangi birine sorsanız gösterir nasıl yapıldığını :)

• Yetkili servis bakmaz parça bulamaz çünkü üretimden kalktıktan 10 sene sonraya kadar yedek parça bulundurma zorunluluğu var. Senin ilacın yetkisiz servis :)))
    Hararet takım yüksek bir yere çıktıysan anlık yapar fan açmamıştır. Devamlı yapıyorsa üst kapak conta gitmiştir

• Eca veya calorstat termostat ile değiştirin. Eskisi açmıyor olabilir.

Bizim arkadaşta Flash S vardı özellikle radyatör aksamı üzerine parçalarını bulamamışlardı, klima zaten pert. Bulunmayabilir ama Renault 12 grubu Türkiyede çok yaygın o kadar sorun olacağını düşünmesekte sıkıntı yaşanabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.