Şimdi Ara

Kumho, Good Year, Michelin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
10.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu arkadaşın bildiği gibi bende Toyota Auris var.

Auris için kış lastiği olarak 205 55 16" Michelin kullanıyorum ve gerçekten tam anlamıyla mükemmel bir lastik. Kışın bana hiçbir sıkıntı çıkarmadı, araç geçen heryerden bende rahatlıkla geçtim..;

Yazın ise jantlarımı takıp 225 40 18" Kumho Ecsta Spt kullanıyorum. Bu lastikte gerçekten fiyat performans konusunda çok iyi. Özellikle frenlemede performansından çok ama çok memnunum. Geçen gün başımdan geçen tehlikeli durumda çok daha iyi anladım frenlemede başarılı olduğunu..

Gelelim asıl sorunuma; uzun yola çıkacağım zaman veya bazı durumlarda yaz içinde 205 55 16" ölçülerinde Good Year lastiğim kullanıyorum. Ancak bu lastik sadece 5-6 bin km yapmış olmasına rağmen her türlü ani frende abs devreye giriyor. En küçük bir yokuşta araç patinaja düşüyor. Lastik sürekli ses yapıyor...

Bunun nedeni benim lastiğimle ilgili özel bir durum değilse Good Year bir daha asla almam. Bana göre kış lastiği için michelin yaz lastiği için Kumho çok iyi bir seçim..
    Acaba Good Year kullanan arkadaşların tecrübeleri nasıl?

Bu arada maalesef Good Year ın modelini hatırlamıyorum, lastikte şirkette duruyor. Ancak orta seviyede bir modeliydi Good Year ın..

Not: Arkadaşlar dünkü Alman Japon tartışmasını okuduktan sonra düşündümde en iyisi forumu ikiye ayırmak
    Buradan yöneticilere sesleniyorum;
    forum.donanimhaber.de (almancılar için)
    forum.donanimhaber.jp (japoncular için)
    Böylece tartışmalar son bulur herkes istediği yere takılır
    Birde
    forum.donanimhaber.vw olabilr
    İlerde bizde bir araç üretirsek artık
    forum.donanimhaber.com.tr yaparız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levent-- -- 21 Ağustos 2009; 9:21:00 >

• leventcim bende 195 55 15 kumho ecsta ku31 kullaniyorum kis tecrubem olmadi ama onceki stock bridgestone lardan daha konfolu daha sessiz ve dediğin gibi abs cok nadir giriyor artik bende cok memnunum....

good yeari bilmem ama adrenalin disinda bridgestone önermiyorum....
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

leventcim bende 195 55 15 kumho ecsta ku31 kullaniyorum kis tecrubem olmadi ama onceki stock bridgestone lardan daha konfolu daha sessiz ve dediğin gibi abs cok nadir giriyor artik bende cok memnunum....

Ne çok ortak yanımız var

Gerek Kumho, gerek Toyota

Şaka bir yana ben hiç Bridgestone lu bir araç kullanmadım uzun süre. Bundan önceki aile araçlarında da hiç yoktu. Niyeyse bizim ailede bir Michelin tutkusu var

• quote:

Orijinalden alıntı: levent--

quote:

leventcim bende 195 55 15 kumho ecsta ku31 kullaniyorum kis tecrubem olmadi ama onceki stock bridgestone lardan daha konfolu daha sessiz ve dediğin gibi abs cok nadir giriyor artik bende cok memnunum....

Ne çok ortak yanımız var

Şaka bir yana ben hiç Bridgestone lu bir araç kullanmadım uzun süre. Bundan önceki aile araçlarında da hiç yoktu. Niyeyse bizim ailede bir Michelin tutkusu var

eşelersen dahada buluruz belki

valla kumholari alirken tanesi 130 du michelin 210 nerdeyse 2 kati... diyelim michelin 60 bin dayandi ayni performansta kumho 40 bin... e ben raziyim 40 binde bir kumho daha alirim ayni hesaba gelir ki yenilemis olurum lastiği...

her nekadar michelin cok kaliteli olsada fiyatlarinin abartili oldugunu düsünmeye basladim...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: levent--

quote:

Ne çok ortak yanımız var

eşelersen dahada buluruz belki

valla kumholari alirken tanesi 130 du michelin 210 nerdeyse 2 kati... diyelim michelin 60 bin dayandi ayni performansta kumho 40 bin... e ben raziyim 40 binde bir kumho daha alirim ayni hesaba gelir ki yenilemis olurum lastiği...

her nekadar michelin cok kaliteli olsada fiyatlarinin abartili oldugunu düsünmeye basladim...

Alıntıları Göster
    hocam kumho ku 31 spt, testlerde iyi sonuç alıyor ama diğer modelleri için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

benim aracın lastik ölçüleride senin arabanınkiyle aynı, 225/40/18

benim araçta önde dunlop sport maxxlar var, 18 bin kmde ama bitmesine az kaldı, ankara eskişehir yolunda 3. viteste gaza basınca pati atabiliyor
    arkalarda ise kumho ku23 seven adlı iğrenç ötesi bir lastik var. ucuz diye almıştım ama almaz olaydım.
    geçenlerde dunloplar biraz aşındı diye kumhoları öne geçireyim dedim, arabayla viraja bir girdim araç hala düz gidiyor, lastikte yanak diye bir şey yok sanki,direksiyon komutlarına cevap vermiyor. hemen ertesi gün lastikçiye gidip dunlopları öne aldırdım,kaliteli lastik neymiş gördüm,tamam dunloplar eskidi sertleşti ama kumhodan bin kat daha iyi yinede.
    yani diyeceğim odurki canınınız seviyorsanız kumho ku23 model lastikten uzak durun.

şu kışı bir atlatalım,seneye yaza bende 4 lastiği komple yenileceyeceğim. artık goodyear eagle f1 assymetricmi alırım conti sc3 mü alırım bilmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnat_HiFi

hocam kumho ku 31 spt, testlerde iyi sonuç alıyor ama diğer modelleri için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.

benim aracın lastik ölçüleride senin arabanınkiyle aynı, 225/40/18

benim araçta önde dunlop sport maxxlar var, 18 bin kmde ama bitmesine az kaldı, ankara eskişehir yolunda 3. viteste gaza basınca pati atabiliyor
    arkalarda ise kumho ku23 seven adlı iğrenç ötesi bir lastik var. ucuz diye almıştım ama almaz olaydım.
    geçenlerde dunloplar biraz aşındı diye kumhoları öne geçireyim dedim, arabayla viraja bir girdim araç hala düz gidiyor, lastikte yanak diye bir şey yok sanki,direksiyon komutlarına cevap vermiyor. hemen ertesi gün lastikçiye gidip dunlopları öne aldırdım,kaliteli lastik neymiş gördüm,tamam dunloplar eskidi sertleşti ama kumhodan bin kat daha iyi yinede.
    yani diyeceğim odurki canınınız seviyorsanız kumho ku23 model lastikten uzak durun.

şu kışı bir atlatalım,seneye yaza bende 4 lastiği komple yenileceyeceğim. artık goodyear eagle f1 assymetricmi alırım conti sc3 mü alırım bilmem.

Alıntıları Göster
    şu anda piyasanın ve testlerin de tavsiye ettiği en iyi lastikler good year f 1 asymmetric, continental sport contact 2 ya da 3, continental premium contact 2 ve bridgestone turanza er 300'dür. diğerleri bunlardan sonra gelmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 21 Ağustos 2009; 10:42:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nebel

şu anda piyasanın ve testlerin de tavsiye ettiği en iyi lastikler good year f 1 asymmetric, continental sport contact 2 ya da 3, continental premium contact 2 ve bridgestone turanza er 300'dür. diğerleri bunlardan sonra gelmektedir.

Alıntıları Göster
    good year lastıklerı acaıp derecede kayma yapıyor megane 2 lerden bılıyorum frene dokunmadan abs devreye giriyor ....nct 5 model lastıkler tam tırt
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavuzazgin

good year lastıklerı acaıp derecede kayma yapıyor megane 2 lerden bılıyorum frene dokunmadan abs devreye giriyor ....nct 5 model lastıkler tam tırt

Alıntıları Göster
    goodyear nct 5 kullanıyorum.. şimdiye kadar kullandığım en rezalet lastik... arabam vectra 2.0 biraz modifiiyeli yaklaşık 180bg civarında... her kalkışta patiye kalıyor bu lastikler önden kaymasıda eskisine göre rezalet... önceden toyo michelin ve bridstone kullandım en çok bridstonedan memnun kalmıştım... goodyearlarım daha 10bin km olmadan bu sölediğim şeyleri yaşattı... ayrıca arabadaki negatif kamberden dolayı içlerin biraz aşınması gerekiyor ama bu goodyearlarda bu olayda çok daha görünür bir biçimde oldu... bir dahayakumho sptleri denemek istiyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: cance

goodyear nct 5 kullanıyorum.. şimdiye kadar kullandığım en rezalet lastik... arabam vectra 2.0 biraz modifiiyeli yaklaşık 180bg civarında... her kalkışta patiye kalıyor bu lastikler önden kaymasıda eskisine göre rezalet... önceden toyo michelin ve bridstone kullandım en çok bridstonedan memnun kalmıştım... goodyearlarım daha 10bin km olmadan bu sölediğim şeyleri yaşattı... ayrıca arabadaki negatif kamberden dolayı içlerin biraz aşınması gerekiyor ama bu goodyearlarda bu olayda çok daha görünür bir biçimde oldu... bir dahayakumho sptleri denemek istiyorum...

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar araç teknolojisi ilerledikçe lastik teknolojisi de ilerlemekte. Ve inanın tüm lastik markaları inanılmaz ar-ge yapmaktalar. Goodyear gibi lastik devi bir firma özellikle bu yıl içerisinde çıkardığı

* OptiGrip ( SmartWear Technology)
    * EfficientGrip (FuelSave Technology)
    * UG Performance 2 ( AdaptiveSideGrip Technology)
    * UG Extreme ( Active Stud Technology)

bu lastiklerin hepsinde kullanılan teknoloji patentli ve Goodyear'a aittir.
    Daha detaylı bilgi içinwww.goodyear.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
    " Birlikte Güvenle " sloganı marka ile özdeşleşen Goodyear araç kullanıcıları ve üreticilerinin yere basan noktasında ki gücüdür.

• quote:

Orijinalden alıntı: mylastik

Arkadaşlar araç teknolojisi ilerledikçe lastik teknolojisi de ilerlemekte. Ve inanın tüm lastik markaları inanılmaz ar-ge yapmaktalar. Goodyear gibi lastik devi bir firma özellikle bu yıl içerisinde çıkardığı

* OptiGrip ( SmartWear Technology)
    * EfficientGrip (FuelSave Technology)
    * UG Performance 2 ( AdaptiveSideGrip Technology)
    * UG Extreme ( Active Stud Technology)

bu lastiklerin hepsinde kullanılan teknoloji patentli ve Goodyear'a aittir.
    Daha detaylı bilgi içinwww.goodyear.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
    " Birlikte Güvenle " sloganı marka ile özdeşleşen Goodyear araç kullanıcıları ve üreticilerinin yere basan noktasında ki gücüdür.

Alıntıları Göster
    Şu sağda solda okuduğumuz lastik testlerine zerre kadar inanmam.
    Denediğim ve bildiğim lastik, satın almamdaki en önemli kriterlerdir.
    Herkesin yere göğe sığdıramadığı michelenin exalto modelini kullandım bir önceki arabamda. Her nasılsa biraz arkadaşların michelen al isteklerini dikkate almıştım. 8000 km kullandıktan sonra tekirdağda bir arkadaşımın yazlığının bahçesinde saksı görevini yapıyorlar şu an. Hayatımda hem kuruda hem ıslakta bu kadar kayan ve patinaja kalan bir lastik görmedim.
    Kış lastiği kullanmıyorum. İstanbulda maksimum 10 gün süre ile kar yağıyor. O sürede kar lastiğim olsa bile saçma sapan araba kullanan sürücüler yüzünden çıkarmam arabamı.
    Lastik olarakta Pirelli P zero veya Goodyear ın exellence modelinden başka lastik almam bu arabama.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muradovskiy

Şu sağda solda okuduğumuz lastik testlerine zerre kadar inanmam.
    Denediğim ve bildiğim lastik, satın almamdaki en önemli kriterlerdir.
    Herkesin yere göğe sığdıramadığı michelenin exalto modelini kullandım bir önceki arabamda. Her nasılsa biraz arkadaşların michelen al isteklerini dikkate almıştım. 8000 km kullandıktan sonra tekirdağda bir arkadaşımın yazlığının bahçesinde saksı görevini yapıyorlar şu an. Hayatımda hem kuruda hem ıslakta bu kadar kayan ve patinaja kalan bir lastik görmedim.
    Kış lastiği kullanmıyorum. İstanbulda maksimum 10 gün süre ile kar yağıyor. O sürede kar lastiğim olsa bile saçma sapan araba kullanan sürücüler yüzünden çıkarmam arabamı.
    Lastik olarakta Pirelli P zero veya Goodyear ın exellence modelinden başka lastik almam bu arabama.

Alıntıları Göster
    Goodyear F1 asymetric almayı düşünüyorum, en iyi 3 lastikten biri olduğu için.

lastik testi konusunda da en iyi kullanan bilir,

http://www.tyretest.com/index.html

bu sitedeki yorumlar çok faydalı oluyor,sizlerde denediğiniz lastikleri yazabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpercan

Goodyear F1 asymetric almayı düşünüyorum, en iyi 3 lastikten biri olduğu için.

lastik testi konusunda da en iyi kullanan bilir,

http://www.tyretest.com/index.html

bu sitedeki yorumlar çok faydalı oluyor,sizlerde denediğiniz lastikleri yazabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    lastik testleri hakkında bir çalışmam var. bittiğinde sizler ile paylaşıcam... Projenin merkezinde araç kullanıcıları olacak. Özet olarak her araç kullanıcısının kullandığı lastik ile ilgili belirli kriterlere göre değerlendirme yapmaları ve yorum bırakmaları üzerine olucak .. Muhtemelen Türkiye'de böyle bir çalışma daha yok. Yabancı sitelerde birçok örnek ile karşılaşmaktayız ama bizim niye olmasın... Tüm lastik markaları ve desenlerini kapsayan , istenilen lastiğin kullanıcı puanlarına kolayca ulaşılabilen bir çalışma olucak ..

• quote:

Orijinalden alıntı: mylastik

lastik testleri hakkında bir çalışmam var. bittiğinde sizler ile paylaşıcam... Projenin merkezinde araç kullanıcıları olacak. Özet olarak her araç kullanıcısının kullandığı lastik ile ilgili belirli kriterlere göre değerlendirme yapmaları ve yorum bırakmaları üzerine olucak .. Muhtemelen Türkiye'de böyle bir çalışma daha yok. Yabancı sitelerde birçok örnek ile karşılaşmaktayız ama bizim niye olmasın... Tüm lastik markaları ve desenlerini kapsayan , istenilen lastiğin kullanıcı puanlarına kolayca ulaşılabilen bir çalışma olucak ..

Alıntıları Göster
    michelin yumuşak çok kaliteli bir lastik ama özellikle ince yanakları çok pahalı, hatta fahişş. kumho orta düzeydir bence ne çok iyi, nede kötü. bridgestone değil sonuçta, ama dandik mallar grubuna da girmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

michelin yumuşak çok kaliteli bir lastik ama özellikle ince yanakları çok pahalı, hatta fahişş. kumho orta düzeydir bence ne çok iyi, nede kötü. bridgestone değil sonuçta, ama dandik mallar grubuna da girmez.

+1
  • quote:

Michelin yumuşak evet hemen balon yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unforgiven3

quote:

Michelin yumuşak evet hemen balon yapıyor.

Alıntıları Göster
    Bu arada maşallah diyim benim Kumho'lar 40 yanak var ve pek dikkatli kullanmam, henüz balon vs yapmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaya5789

Bu arada maşallah diyim benim Kumho'lar 40 yanak var ve pek dikkatli kullanmam, henüz balon vs yapmadı.

kumhoların dışı aslında oldukça sağlam sadece bazen balans tutmama sorunları çıkarıyor bide ıslakta dikkat gerektiriyor

Onun dışında uygun fiyatlı güzel lastik.
  • quote:

quote:

kumhoların dışı aslında oldukça sağlam sadece bazen balans tutmama sorunları çıkarıyor bide ıslakta dikkat gerektiriyor

Alıntıları Göster
    Aynen dediğin gibi Berk, jantlardan mı lastikten mi bilmiyorum da benim balans filan kalmamıştı arabada geçen hafta yaptırdım da 100ün üstünde deli gibi direksiyon titremesinden kurtuldum

Bir de yagmurda gerçekten dikkatli kullanmak gerekiyo.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    genel anlamda çevremde de duyduklarım michelinlerin(özellikle energy ler) ıslak zeminde berbat olduğu yönünde. çoğu kişi eğer kış lastiği kullanmıyorsanız( ki ben izmirde olduğumdan kullanmıyorum) ıslak zemin performansı çok önemli oluyor der.

• quote:

Orijinalden alıntı: ybalim

genel anlamda çevremde de duyduklarım michelinlerin(özellikle energy ler) ıslak zeminde berbat olduğu yönünde. çoğu kişi eğer kış lastiği kullanmıyorsanız( ki ben izmirde olduğumdan kullanmıyorum) ıslak zemin performansı çok önemli oluyor der.

Alıntıları Göster
    Arkadaşımın aracında 205 55 16'' gudyır ntc 5 var yukarıda arkadaşların bahsettikleri gibi he yönüyle berbat bir lastik .Çok sert ,çok çabuk balon yapıyor ve abs çok çabuk devreye gidiyor.Aynı ebatta Kumho ise benim araçta var aldığımda aracımın üstündeydi ve halen kullanıyorum yumuşak bir lastik ve kuru zeminde iyi yol tutuyor.ıslak zeminde ise herhangi bir sıkıntı çıkarmadı.ortalamalarda bir lastik diyebilirirz.Eğer standart bir sürücüyseniz hemen hemen iki katı fiyat verip daha iyi olan başka markaları almaya gerek yok.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.