Şimdi Ara

TOXOPLAZMA PARAZİT [ BEN YANDIM SİZ YANMAYIN ] ( İYİLEŞTİM ! ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
16
Favori
25.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
247 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok geçmiş olsun hocam
  • Muhtemelen kediyle falan alakası yok. Et yada yıkanmamış sebze vs. ile bulaşmış olması çok daha olası. Zira evim hasta kedi hastanesi gibi. Sürekli sokaktan hasta kediler geçici olarak alınıyor, tedavi ediliyor vs. Tek yaptığımız, evdeki köpeklerimizi hasta kedilerden uzak tutmak.
  • barisdragon B kullanıcısına yanıt
    Olay şuna benziyor; Sürekli tanımadığı insanlarla, korunmadan tek gecelik ilişki yaşayıp, AIDS olunca, "geçen aylarda berberde traş olurken suratım kesilmişti, ordan bulaşmış olmalı" demeye benziyor :) Hepimiz genel olarak her zaman emin olmadığımız şeyleri alıyor, yiyoruz. Merdiven altı üretim etler, sucuklar vs. Aceleyle yeterince yıkanmadan yenen sebze meyveler vb. Burda da çok büyük ihtimal suçlu bunlardan biri. En azından istatistiki olarak bunlardan olma ihtimali çok daha fazla.
  • Ben çok tikliyimdir 2 kedim vardı direk sokağa attım alalıda 2 hafta olmuştu. İşkillendim şimdi hastaneye gitsem mi acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OCA

quote:

Orijinalden alıntı: barisdragon

bu konu kedi düşmanlığını körüklüyor binlerce kedinin sokağa atılmasına neden olacak moderatörden silmesini rica ediyorum

Kardeşim gözüm kör oldu diyorum sen kedi düşmanlığı diyosun. En sevdigim hayvan kedi benim niye böyle bi düşmanlık yapayim. Bu konuyu acana kadar hanginiz biliyodu kedilerde toxoplasma paraziti olduğunu ve insana bulaşabilecek olduğunu? Seviyoruz kedileri ama bizde insaniz dikkat etmemiz gerekiyor .

kediden oldu demek yerine kedilerinize iç parazit yaptırın çiğ et yemeyin iyi yıkanmamış sebze yemeyin demelisiniz bu konuyu okuyan direk kediyi sokağa atar

• Parazitlerle ilgili Monsters Inside Me adlı belgesel dizisi var çok manyak. Sadece ilk 2 bölümü çevrilmiş Türkçe'ye ama sadece bu ilk 2 bölüm bile çok güzeldi. İzleyin millet.
  • Peki kedi sahipleri korunmak için ne yapmalı? Kedi hariç kendimize de mi aşı yaptıralım?
    Benim kedinin dışarıyla hiçbir bağı yok sürekli evde. 10 senedir bizde, bir sıkıntı yaşamadık.
    Ama önlemimizi almalıyız tabi ki sürekli evde de olsa.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Vezhack2

Hocam merhaba,
    öncelikle geçmiş olsun umarım kısa zamanda iyileşirsiniz. Kör olmak nasıl birşey affedersiniz, zamanında çok kafa yormuş ve merak etmiştim. Göz kapağınızı açıp kapadığınızda değişen birşey var mı, gördüğünüz birşey varmı birde? Ve dünyayı tek gözle görmek nasıl bir his?

Ben de hep bu sorunun cevabını merak ederdim kör olmak nasi bi duygu noluyo acaba diye düşünürdüm. Ve 4 gün once bu merakimi gidermis oldum. Cok zor bisey gercekten. Bütün dengeniz sasiyor etrafa adapte olamiyosunuz konsantre olamiyosunuz. Biri bisey anlattiginda onu 5 6 saniyeden fazla dinleyemiyosunuz. Nasil bi görüntü var diye sorcak olursan şöyle anlatabilirim. Hani eski model telefonunuzla reçetedeki yazinin fotografini cekmek istersinde odaklanmaz sinir olursun ya , Ayni öyle goruyorum sağ gözümle.. oyun oynamaya calisiorum telefondan mesela yanıp duruyorum en basit yerlerde bile yanıyorum. Odaklanamiyorum oyuna ve sinir olup kapatıyorum. Cok zor bi durum gerçekten allah dusmanimin basina vermesin

Allah kolaylık versin.

Ben ilk soruyu yazarken çok önemli bir detayı atlamışım, görme engelli olmanın da yüzdelik derecesi var. Benim merak ettiğim, sonradan %100(ışığı kesin alamaz) görme engelli olanlar. Eskiden araştırırken bir görme engelli, yazısında beyin görecek birşey olmayınca kendi birşeyler uyduruyor bir havai fişek gösterisi gibi sürekli renkler gözümün önünden akıyor, diyordu. Yani tam karanlık,simsiyahı görmüyor. Neyse konuyu fazla dağıtmayayım, geçmiş olsun hocam

• Bizde de scottish fold var çok seviyorum yalıyo filan bulaşır mı çok korktum valla. Acaba yakın temasa girince mi bulaşıyor yoksa evde varsa bulaşır mı

• Vezhack2 kullanıcısına yanıt
    Ya hocam ben allaha şükür kör değilim. Ama gözlerimi tamamen kapatıp simsiyah olunca değişik değişik ışık şekilleri görüyorum.

Belki bilirsin yumurcsk tv diye bir çocuk kanalı vardı. Gece bir saatten sonra yayını kapatıyorlardı yuvarlak bir topta şekiller dönüyordu aynı onun gibi şeyler görüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: em2018

öncelikle geçmiş olsun.

konudışında bi konuda araba kullanan birisi kediyi ezmiş,millet araba sürücüsüne saydırıyodu. kediyi savunuyorlardı.birisi kediye çarpmamak için direksiyonu kırmış araba pert olmuş millet hala sürücüye saydırıyodu. hah şimdi okusunlar bu konuyu da alsınlar o kedileri evde beslesinler.

hoca bu olaydan sonra ben senin yerinde olsam elime eldiven suratıma maske takıp alırdım kediyi elime,asansörle bina terasına çıkıp ordan bırakırdım kediyi bakardım 4ayağının üstüne düşüyormu düşmüyormu.4ayağının üstüne düşer ve bişey olmamış gibi etrafa bakarsa atardım bunu bagaja.sürerdim arabayı 3.köprüye doğru.sonra kediyi tutup gülle atıyomuş gibi en uzağa atmaya çalışırdım ve arabaya binip vın.

Sen ne kadar IQ su düşük aptal bir adamsın.

• quote:

quote:

quote:

bu konu kedi düşmanlığını körüklüyor binlerce kedinin sokağa atılmasına neden olacak moderatörden silmesini rica ediyorum

Kardeşim gözüm kör oldu diyorum sen kedi düşmanlığı diyosun. En sevdigim hayvan kedi benim niye böyle bi düşmanlık yapayim. Bu konuyu acana kadar hanginiz biliyodu kedilerde toxoplasma paraziti olduğunu ve insana bulaşabilecek olduğunu? Seviyoruz kedileri ama bizde insaniz dikkat etmemiz gerekiyor .

kediden oldu demek yerine kedilerinize iç parazit yaptırın çiğ et yemeyin iyi yıkanmamış sebze yemeyin demelisiniz bu konuyu okuyan direk kediyi sokağa atar

barisdragon haklı. Konu kötü yerlere gider.

• Dostum çok çok geçmiş olsun.
  • Zeen Z kullanıcısına yanıt
    Bence hemen dr a gidin kesin bulaşmıştır hiç değilse erken teşhisle sizde başkasına bulaştırmadan belki sizide sokağa atarlar da kediler yalnızlık çekmez

• quote:

quote:

quote:

Bugün kontrolüm vardı ve sirf emin olmak adına tekrar sordum doktora

Bu dedim kediden mi oldu dedim meyve sebzelerden cig etlerden olmus olabilir mi dedim cunku biraz aratınca onlardan da geçenilecegini okudum dedim. Bana dediki meyve sebzelerden geçen toxoplazma paraziti kisa surelidir ama sendeki yaptığımız tetkikler dogrultusunda baz alacak olursak uzun süredir orada olan birsey bu yeni birsey degil yani bunun bir hayvandan gecmis oldugunu gösteriyor dedi. Toxoplazma da en fazla kedilerde olduğu için %90 ihtimaliyle budur dedi. Ben demiyorum bunları doktor diyor lutfen beni suçlar gibi konuşmayın. Tek gözümle elimden geldiğince bilinclendirmeye çalısiyorum sizleri

• Kral_Jumong K kullanıcısına yanıt
    Herkes meseleyi yanlış anlıyor

Kediniz fare yerse ve o farede bu meret varsa kedinize bulaşıyor sizde kedinin dışkısına veya parazitin olduğu yere dokunursanız size bulaşma ihtimali belki binde 1 ha bulaştı diyelim böyle göze yerleşme ihtimali belki milyonda 1

• Bilgilendirme için teşekkürler Geçmiş olsun Allah acil şifalar versin Sizin adınıza üzüldüm En kısa zamanda iyileşmeniz,düzelmeniz dileğiyle.
  • Korunmak için kedinize fare getirmeyip parazitleri düzenli yaptırın yeter benim 10 dan fazla kedim var o kadar söylüyorum

• Hâlâ kedi diyorsun yorumları oku kaç kişi kedisini sokağa attığını yazmış.

Ya kedin fare yemişti ya dışarda kedi sevdin ya başka bi hayvandan geçti ya başka bişey oldu sonuçta hayvandan geçti demiş yüzde 100 kedi dememiş dese bile doğruluk payı araştırılır

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.