Şimdi Ara

Toyota güç artıracak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://arabam.milliyet.com.tr/haber.aspx?PID=681&HID=1&haberID=279010

Toyota tarafından Paris'te dünya prömiyeri yapılacak modellerden Yaris TS, 1.8 lt 132 HP’lik motorla donatılmış. Bu motor, minik aracı 194 km/s hıza ulaştırabiliyor. Bununla birlikte sportif hale gelen aracın süspansiyonları da setrleştirilmiş.
    2.5 lt dizel motorla satılmakta olan Hilux pick-up ise, 3.0 litrelik yeni bir dizel motora kavuşuyor. Bununla birlikte mevcut dizel motorun beygir gücü de artırılarak, 120 HP’ye yükseltilmiş.

http://arabam.milliyet.com.tr/haber.aspx?PID=681&HID=1&haberID=279010

Bence toyotaya ne yapsa yakışıyor bu da onun bi göstergesi...Siz ne düşünüyorsınız?

• bunlardan ziyade corollaya motor seçenekleri sunmaları lazım Mesela 1,6 130 Hp Veya 1,8 150 Hp veya 2,0 180 Hp .. Opelde var bu seçenekler toyotada yok şahsen 2,0 180 Hp Corolla olsun koşa koşa alırım :))
  • quote:

Orjinalden alıntı: basaran38

bunlardan ziyade corollaya motor seçenekleri sunmaları lazım Mesela 1,6 130 Hp Veya 1,8 150 Hp veya 2,0 180 Hp .. Opelde var bu seçenekler toyotada yok şahsen 2,0 180 Hp Corolla olsun koşa koşa alırım :))

evet katılıyorum corollayada daha güçü motor seçenekleri sunulmalı
  • yaris 194'e mi ulaşabiliyor??? anlamadım abi ben bu işi. bende modifiyesiz 1.3 benzinli yaris var. ben 190 gördüm ibrede. eniştem de aynı arabayla 193 görmüş. yarisin 194 görmesi çok anormal bişey değil ve bu hız için süspansiyonları yenilemeye gerek yok, ben 180'le makas atıyorum o arabayla. bu hız daha fazladır, mantıksız çünkü. eskisi 190 yapıyo 87 beygir ile. yenisi 132 hp ile sadece 194 mü yapacak. bence o araç 220 görür.

87 hp -- 193 km/s
    132 hp -- 194 km/s

kesinlikle mantıksız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@triXbox -- 8 Eylül 2006; 3:22:21 >
  • quote:

bunlardan ziyade corollaya motor seçenekleri sunmaları lazım Mesela 1,6 130 Hp Veya 1,8 150 Hp veya 2,0 180 Hp .. Opelde var bu seçenekler toyotada yok şahsen 2,0 180 Hp Corolla olsun koşa koşa alırım :))

o zaman rx-8 ve s2000 den şu ana kadar almalıydın
  • Babacan Aslında hiç fena olmaz ama toyota olması bide aile ile binilecek araba olması lazım... Aslında impreza GT veya Evo9 Düşünüyorum şimdilik plan aşamasında bakacaz kısmet.. Evo9 58,000 Euro sanırım S 2000 de 80 Milyar cıvarı .. Kısmetimiz Nerdeyse Artık Bakacaz :))

quote:

Orjinalden alıntı: japon dostu

quote:

o zaman rx-8 ve s2000 den şu ana kadar almalıydın

• süspansiyon zaten sert iyice sertlesirse konfor biter yaw
  • quote:

Orjinalden alıntı: M@triXbox

yaris 194'e mi ulaşabiliyor??? anlamadım abi ben bu işi. bende modifiyesiz 1.3 benzinli yaris var. ben 190 gördüm ibrede. eniştem de aynı arabayla 193 görmüş. yarisin 194 görmesi çok anormal bişey değil ve bu hız için süspansiyonları yenilemeye gerek yok, ben 180'le makas atıyorum o arabayla. bu hız daha fazladır, mantıksız çünkü. eskisi 190 yapıyo 87 beygir ile. yenisi 132 hp ile sadece 194 mü yapacak. bence o araç 220 görür.

87 hp -- 193 km/s
    132 hp -- 194 km/s

kesinlikle mantıksız.

gücle hızın ilgisi yoktur sanzuman oranıyla ilgilidir hzı güc sadece hızlanmayı etkiler...

• quote:

Orjinalden alıntı: rav06

gücle hızın ilgisi yoktur sanzuman oranıyla ilgilidir hzı güc sadece hızlanmayı etkiler...

ya iyi de motor gücü 1.5 katına çıkıyor, son hızda da bişey olmalı mutlaka. belki sınırlandırmışlardır 194 ile. başka bir mantık kuramıyorum.
  • MATRİX RAV06 DORU SÖLÜYOR HP YÜKSELDİMİ DAHA RAHAT ULAŞIRSIN O HIZLARA,ZATEN BİRAZ ZORLARSAN 220 DE GÖRÜRSÜN,D-4D HB NİN SON HIZI 180KM AMA 200 Ü GÖRENLERDE VAR BU YOLUN DURUMUNA VE MEYİLİNEDE BAĞLI TABİ AMA BU HIZ VERİLERİ FABRİKASYON ZORLARSAN GEÇERSİN
    quote:

Orjinalden alıntı: M@triXbox

quote:

Orjinalden alıntı: rav06

ya iyi de motor gücü 1.5 katına çıkıyor, son hızda da bişey olmalı mutlaka. belki sınırlandırmışlardır 194 ile. başka bir mantık kuramıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.