Şimdi Ara

Toyota Mı Kaliteli ve Güvenli Yoksa Opel Mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
1
Favori
36.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nemesis

alman arabalarının üstünlüğü tartışılmaz derim ben yani opelden yanayım...

alman araçların üstünlüğü tartışılmaz belki ama çıtası yüksek almanların üstünlüğü tartışılmaz opel bence çok üstün bi araç değil en azından türkiyede aşağı yukarı aynı paraya satılan ve aynı sınıftaki araçları göz önünde bulundurulursa ki vw'de bir almandır ama opelden kat kat üstündündür.
  • kat kat derken ne bakımdan vw nin artıları
  • servis
    yedek parça temini
    sağlamlık
    yakıt tüketimi vs...
  • bizim opelle giderken asfaltın ortasında tepe gibi dikilmiş kanalizasyon kapanın üstünden gectim araba havalandı nerdeyse ,15 milyona yamulan karter muhafazasını düzeltip kaynaklattım

kuzenimin vw passatın altına yumruk kadar taş vurdu ,karter muhafazası plastik olunca bi koruma gösteremedi motorun alt tarafı delindi ,bütün motor yağları aktı orda zaten servis gelip çekmek zorunda kaldı.

ikiside alman yol şartlarına göre yapılmış arabalar
    vw ler opellerden daha kaliteli falan diye bişi yok bence arkadaşlar yani
  • biliyoruz yok ikiside birbirinden berbat
  • opellin kalitesi tartisilmaz
  • toyota
  • quote:

Orjinalden alıntı: contrary

opellin kalitesi tartisilmaz

+9999*2 =19998
  • quote:

Orjinalden alıntı: TGP

Arkadaslar bi firmanın her sene yaptıgı arastırma sonucunda Toyota birinci, Honda ve Hyundai ikinci gelmis. Ben bunu Star'da yayınlanan Inter City programında Hyunda'inin testlerinde duydum. Peki opel ne durumda yani toyota opelden daha mı kaliteli ve sorunsuz. Hakiki avrupa araba opel. Biraz da Honda Civic'ten bahsederseniz sevinirim. Bazı arkadaslar forumda civic'i kotulemisler... 0'dan 100 km'ye 9,2 sn'yede ulasiyor. Euro NCAP'ten 5/5 yıldız. Kibar ve genis kasası, dusuk yalıt tuketimi, ucuz servis (Toyota'dan daha ucuzmus). Sizin gorusleriniz nelerdir?

Arkadasim,avrupalilarin kendileri söylüyor:

Ör Almanlar,ülkelerinde cok fazla vergi ödemek zorunda olduklari icin gidp diger pek kalkinmamis avrupa ülkelerinde fabrika kuruyorlar,sonra iyi mühendis bulamiyorlar.

Mesela volkswagen,herkese sor,eski arabalar motorundan tut her seyine kadar yeni modellere bin basar.

Halbuki Toyota öyle mi?
    Adamlar isi siki tutuyor,

bence Toyota cok hakli bir secim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ogogo

bizim opelle giderken asfaltın ortasında tepe gibi dikilmiş kanalizasyon kapanın üstünden gectim araba havalandı nerdeyse ,15 milyona yamulan karter muhafazasını düzeltip kaynaklattım

kuzenimin vw passatın altına yumruk kadar taş vurdu ,karter muhafazası plastik olunca bi koruma gösteremedi motorun alt tarafı delindi ,bütün motor yağları aktı orda zaten servis gelip çekmek zorunda kaldı.

ikiside alman yol şartlarına göre yapılmış arabalar
    vw ler opellerden daha kaliteli falan diye bişi yok bence arkadaşlar yani

kesinlikle katılıyorum. Bence vw la opelin kaliteleri aynı gibi. Öle bi kanalizasyon kapağı olayı benimde başıma geldi. Ben son anda gördüm ortalamadım ama sağ tekelerle üstünden geçtim . doğal olarak tekerleklerin ortasını oturttum. Allahtan çokda hızlı gitmiyodum yoksa kesin takla atmıştık. Şerefsiz onu öle bırakan belediye yaa. Canımızdan olcaz bunların sorumsuzlukları yüzünden...

• beyler 2 yılda nerdeyse 15 tane toyota kullandım(oto alım satımı yapıyordum o zaman).93 modelinden 2000 modeline kadar ve bütün (xl-xe,xli,xei,gli,sol,luna) corollaları kullandım.kesinlikle piyasadaki birçok arabadan daha sağlam,daha performanslı ve daha sorounsuz.özellikle 93-94 model orjinal japon imalatı bir corolla hele gli modeli olursa muazzam bir araba.1.6 motorlar içerisinde en performanslı ve atak motorlardan birisine sahip.yol tutuşuda kendi bu sınıftaki bir araç için çok iyi.
    opel konusuna gelince,şimdiye kadar 4-5 tanede opel kullandım.2000 astra,94 vectra gt,2000 vectra cdx,96 vectra cd,93 calibra.opellerde kaportada paslanma ve çürüme sorunu var.daha dün bir arkadaşım 2000 model 97000kmde vectra cdx alacaktı,arabayı bakmam için bana getirdi.aracın kaportasının bütün köşelerinde ve ek yerlerinde,benzin depo kapağında,çamurlukların köşelerinde,kapı altlarında ve içlerinde,tavanla camların birleştiği yerlerde paslanma başlamış.bu modelde ve bu sınıfta,20-25 milyar civarında bir paraya satılan bir arabada böyle kusurlar olması kötü bir durum.
    sonuçta toyota kesinlikle opelden daha iyi.

• Sikayetvar.com stesinde ki toyota hakkındaki sikaytetleri okudum. Genelde benim anladigim kadarı ile corollalarda hava yastiginin kaza aninda acilmama poblemi varmis...

Cahilligimi bagislayin... Arkadaslar otomobilde davlumbaz ne ise yarıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TGP -- 21 Mart 2005, 21:42:14 >
  • şikayet vara bende yazdım bi coralla şikayeti ama adamlar yazdığımı tamamen değiştirmişler yazmışlarr

olsun buda iyi olmuş corollanın viraj ve fren sorunu var amam opele 5 basar söyletimm
  • corolla 1.6GL(93 japon)beş sene kullandık wolfed arkadaşın görüşlerini destekliyorum
  • Ben şu ana kadar 2 opel(2,0 ve 2,5 6 silindir) 3 toyota(corolla 1,3 XLİ .Corolla 1,6 GLİ,Corolla 1,6 SOL )kullandım. Bi gerçek var Opel ağır sağlam araba ama basmıyo be.Toyotaya gelince Sağlamlığına ben şahsen şahit oldum.Sapasağlam araba + bastın mı da gidiyo. Şu an ki toyota 220 yazıyo ben o arabayla 230 yaptığıma inanıyorum.200 den sonra yağ gibi gitti ve hala hızlandığını hissedebiliyordum...

Bu yüzden T O Y O T A
  • Sikayetvar.com'daki bazı sikayetler sanki provakasyon olsun diye yazılmıs. Mesela Honda'nin servisi yeni kasa civic'ler hakkında bu yeni kasalarin direksiyonları saga toplamaz demis. Benim o sikayete inanasım gelmedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TGP

Mesela Honda'nin servisi yeni kasa civic'ler hakkında bu yeni kasalarin direksiyonları saga toplamaz demis. Benim o sikayete inanasım gelmedi.

ewt o site banada çok abartı geldi nedense bu arada hondanın direksiyon sağa toplamıyomuş hee wallahi komik yaw öle saçmalık olsun sanmam
  • şikayet varın yeni adresiwww.atışserbest.com
  • Toyota derim de başka bişey demem.6-7 sene önce aldığımız XEİ hala gül gibi.Şimdi bir de babamın 2004 Sol u var.İkisi arasında kararsızım ben opel i falan geçtim de.Sanki eski kasalar daha sağlam bidew seri galiba.Ne diyorsunuz...
  • eski kasa (93-98) corollalar kesinlikle daha sağlam.ama 99 ve sonrası vvt-i motorlu corollalar daha seri sanırım.gerçi bu arabasına göre değişiyor.geçen yıl kullandığım 97 model bir xei şu ana kadar sürdüğüm 1.6 motorlu araçlar içinde en seri olanıydı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.