Şimdi Ara

TP-Link W8960N Resimli İnceleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
201
Cevap
0
Favori
40.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sertacaygun

İki tane anten var. İkisi de 3DBi mı peki ? Eğer öyleyse bir artısı olabilir mi ?

Evet, ikisi de ayrı ayrı 3dbi, ancak bunu öyle kapsama alanı 6dbi'lik tek antenmiş gibi düşünmeyin, hatta tek 4dbi'lik anten gibi bile düşünmeyin, mantığı o değil. İki anten olması -özellikle n modunda- stabiliteyi, hızı ve sinyal gücünü(çektiği yerde) bir nebze artırmaya yönelik bişey.

Eğer kapsama alanı sizin için bu kadar önemliyse bu fiyat aralığındaki modemlere bakmamanız lazım bence, hepsi birbiriyle karşılaştırılabilir ürünlerdir çünkü, en az 4 katına çıkmanız lazım fiyatın belirgin derecede iyi bir şey için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fixx

quote:

İki tane anten var. İkisi de 3DBi mı peki ? Eğer öyleyse bir artısı olabilir mi ?

Evet, ikisi de ayrı ayrı 3dbi, ancak bunu öyle kapsama alanı 6dbi'lik tek antenmiş gibi düşünmeyin, hatta tek 4dbi'lik anten gibi bile düşünmeyin, mantığı o değil. İki anten olması -özellikle n modunda- stabiliteyi, hızı ve sinyal gücünü(çektiği yerde) bir nebze artırmaya yönelik bişey.

Eğer kapsama alanı sizin için bu kadar önemliyse bu fiyat aralığındaki modemlere bakmamanız lazım bence, hepsi birbiriyle karşılaştırılabilir ürünlerdir çünkü, en az 4 katına çıkmanız lazım fiyatın belirgin derecede iyi bir şey için.

Sadece bir kat alttaki bilgisayarda sorun yaratır mı peki ?

20dbm'leri gördüm. DBM ile DBi arasındaki fark nelerdir ? Ağ ve modem işlerinden pek anlamıyorum. Rahatsız ediyrsam kusura bakmayın.

• dbm ile dbi farklı şeyler. dbm modemin wireless chipsetinin anten konnektörüne verdiği sinyalin gücüdür, dbi ise antenin o gücü yükseltme değeridir. 3dbi yaklaşık 5.1 dbm falandır ve logaritmik artar.

Alttaki bilgisayarın yataydaki uzaklığına göre ve en önemlisi tabii ki evin şekline göre değişir, ancak standart bi ev, ve alt katta PC 2-3 oda yatay uzaklıkta olsa bile bence sorunsuz çalışır.
  • Merhaba..
    Bende bu modemden aldım fakat sormak istediğim şu.. Ağda Hem N destekli adaptör ile hemde G destekli adaptör ile baglanan pc ler var...Çalışma modunu 11bgn de bıraktığımdan hem G olan hemde N olan adaptörler ile performans sağlanabilir mi? Yada 11n only modunda bıraksam G destekli Usb adaptör çalışır mı?

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alone_izmir -- 27 Şubat 2010; 13:31:17 >
  • bende modemi aldım ve şu an çekiş fücünden çok memnunum

fakat bir sorum var

modeme giriş olan admin admin şifre ve parolasını nasıl değiştireceğiz bi türlü beceremedim...
  • Bendewww.ekopasaj.com dan sipariş verdim bugün kargo yola çıktı kaliteli ve uygun fiyata 300 mbps ve 4 port modem almak çok kolay oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Optech -- 4 Mart 2010; 20:03:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alone_izmir

Merhaba..
    Bende bu modemden aldım fakat sormak istediğim şu.. Ağda Hem N destekli adaptör ile hemde G destekli adaptör ile baglanan pc ler var...Çalışma modunu 11bgn de bıraktığımdan hem G olan hemde N olan adaptörler ile performans sağlanabilir mi? Yada 11n only modunda bıraksam G destekli Usb adaptör çalışır mı?

Teşekkürler..

Yardım edebilecek kimse yok mu?
  • quote:

quote:

Merhaba..

Teşekkürler..

Yardım edebilecek kimse yok mu?

Çalışma modunu bgn olarak bırakmanız lazım, yalnız n yaparsanız g adaptörler ile çalışmaz. bgn modunda iki adaptör ile de çalışır, g ile 54m, n ile 300m bağlanır, n performansında küçük bir düşüş olabilir.

• quote:

http://www.hepsiburada.com/tp-link-n-300m-kablosuz-modem-paketi-tp-link-td-w8960n-4-port-300m-wireless-n-adsl2-tplink-wn821n-trend-micro-internet-security-2010/ProductDetails.aspx?productId=bd97910&categoryId=45

Alacağım zaman bu paket olursa bunu alacağım. USB gün gelir işe yarar çünkü.

Açıkcası bu fiyata böyle bir üçlü seti başka bir markada almanız mümkün değil. Sedece Trend Micro internet security bile 30$ civarında satılırken bence mantıklı bir seçim olur.

• Çok teşekkür ederim.. Sizin dediğiniz gibi yaptım.. Şu anda kullanabiliyorum..
  • arkadaslar eksen de bu 96 tl ama tabi bir de draft n usb adaptor almak lazim sanirim.
    bunu en ucuza nerede bulabiliriz.?

yoksa en iyisi hepsiburada dan paket olani mi almak?
  • Tp-link TD-W8960N Modem+ TL- WN821N Usb Adapter + Trend Micro Internet Security 2010 üçlü paketi bugün içerenköy carrefourdan 109 TL ye görünce hemen aldım. Hepsiburada da şu an 142 TL olduğunu düşününce bayağı karlı bir alışveriş olduğu söylenebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pallidman

Tp-link TD-W8960N Modem+ TL- WN821N Usb Adapter + Trend Micro Internet Security 2010 üçlü paketi bugün içerenköy carrefourdan 109 TL ye görünce hemen aldım. Hepsiburada da şu an 142 TL olduğunu düşününce bayağı karlı bir alışveriş olduğu söylenebilir.

bende geçen gün internetten 126 TL ye aldım. carrefourdaki fiyat oldukça sıcak olmuş.. ancak virüs programından 2 tane şifre çıktı. yani iki bilgisayarımıza sorunsuz kurduk. bu ekstrası oldu.. modem ise gerçekten çok başarılı. sorunsuz ve kolay bir kurulum yaptım. çekim gücünden ise çok memnunum..
  • Modem aldığımda bunu büyük ihtimâl alacağım, madem bu kadar olumlu yorum var... Hayırlısı bakalım...

170TL Airties'e vermek yerine, 140TL buna veririm (belki daha da az), hem USB alıcı, hem de antivirüs alınmış olur. Tabi ucuz etin yahnisi olmaz umarım.
  • yorumlari okuyup bu urunu aldim, tam olarak ucuz etin yahnisi!!!!

kagit ustunde guzel gorunuyor, ama tam bir hayal kirikligi,

kurulumu cok kolay degil, ben kolay kurdum ama basit bir son kullanici icin bana karisik gorundu

kablosuz baglanti icin sadece "kac dis cekiyor" muhabbetine girerseniz cihaz fena degil, ama oturup bir transfer hizi
    testi yaparsaniz, alet surekli paket dropout veriyor,

Ortalama thruput u kendi N usb si ile 35-50mbits i zor goruyor, bunun minimum 70-80Mbits lerde olmasi gerekiyor, 5-6mbits oldugu bile oldu, hasbel kader modemden biraz uzaklasirsaniz 1mbits in altina bile dusebiliyor

tplink in diger urunlerini bilmiyorum ama N modem tiriska, alette kablosuz gurultu bol, performans yok, bugun iadeye verdim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: networkm662

yorumlari okuyup bu urunu aldim, tam olarak ucuz etin yahnisi!!!!

kurulumu cok kolay degil, ben kolay kurdum ama basit bir son kullanici icin bana karisik gorundu

kablosuz baglanti icin sadece "kac dis cekiyor" muhabbetine girerseniz cihaz fena degil, ama oturup bir transfer hizi

Ortalama thruput u kendi N usb si ile 35-50mbits i zor goruyor, bunun minimum 70-80Mbits lerde olmasi gerekiyor, 5-6mbits oldugu bile oldu, hasbel kader modemden biraz uzaklasirsaniz 1mbits in altina bile dusebiliyor

tplink in diger urunlerini bilmiyorum ama N modem tiriska, alette kablosuz gurultu bol, performans yok, bugun iadeye verdim....

Ya sizin ürününüzde bir bozukluk var, ya da kurulum/test olarak yanlış yapıyorsunuz.

USB adaptörünü bilemem, ancak evimdeki diğer routerla bridge testlerimde sabit 10MB/s(yani 40Mhz/300Mbps'ın pratik maks. hızı) civarındaydı N hızı, paket kaybı yok. Modem sayfasında wireless istatistiklerinde error çıkıyor sürekli, ancak bu büyük ihtimal firmwarede yapılmış bir yanlışlık, çünkü kullanımda gerçek olarak bir paket kaybı yaşanmıyor.

Ayarların hiç bilmeyen bir kullanıcı için zor olduğunu yazmıştım, ancak onun dışında bence parasına göre etkileyici bir ürün. Zaten BCM4322 kullanıyor, Linksys gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: networkm662

yorumlari okuyup bu urunu aldim, tam olarak ucuz etin yahnisi!!!!

yorumlarınıza katılmıyorum, 1 haftadır kullanıyorum. oldukça iyi ve kurulumu en kolay modem kadar kolay. ancak web arayüzünden kurulum yapmanız gerek. cd den belki işler karışabilir. ben şahsen herkese tavsiye ederim..

• @oksit
    kurulumu bende kolayca yapabildigimi soylemistim, ben konu hakkinda az bilgili bir kullanici icin sahsen basit bulmadim, nacizane fikrimdir, basit bulanda olabilir

network isinden oldukca iyi anladigimi dusunuyorum, drop outlari gorunce arayuzde yapilabilecek, kanal ayarlama, sifre kaldirma, sadece N moda alma gibi islemlerin hepsini yaptim. tinnn, abartmadan soyluyorum, 2 paketin biri, sinyal gucunun -12dbm oldugu yerde (bu 5 bar cekmesi demek) dusuyor, dolayisi ile bazen 70-80mbits e ciksada 2 paketin 1 i dusunce otomatik olarak thruput azaliyor,(ortamda paketi ndusmesine neden olacak 2,4ghz dect telefon gibi bir cihaz yok bu arada)

Intel(R) WiFi Link 5300 AGN kullaniyorum, daha once linksys ve zyxel e baglanir baglanmaz 300 mbps i gordugum icin, N modum enable, sorunun notebooktan gelmedigine eminim,

burada cihazi sadece su sekilde savunmak mumkun, bana gelen alette bir ariza vardi, belki baska urun gelse sonuc farkli olurdu,

@fixx
    kurulum ve test olarak hata yok,testleri modemin arayuzunden yapmiyorum, jperf kullandim, eger jperf bozuk bir program degilse ki degil,testte hata olamaz, ama seninde yazdigin gibi bendeki urune ozel bir sorun olabilir,

bcm4322 kullanan cihazlar ayni performansi verecekler diye birsey yok, kartin driver i ayni olabilir, ama firmware ile uyumlu olmaz,veya cihaz uzerinde dram fazla degildir, ve flash kodu gereginden buyuk ve verimsiz yazilirsa cihazin thruputunu etkileyebilir, bunu linksys tplinkten iyidir veya tam tersi gibi yazmiyorum, bcm4322 de eminim iyi bir chiptir, ama net olarak bendeki 1 adet urun patlakti diyelim

bende acikcasi pozitif yorumlari okuyarak arkadasima alip kurdum, iade ettigim icinde bana hava hos, ama bu kadar yazildigi kadar toz pembe gelmedi bana......

bendeki performanssiz urune ragmende, sinyal gucu iyi oldugu icin, olayin cok detayina girmeyen, basit bir kablosuz internet kullanicisina cihaz iyi gorunuyordur, bunada hic itirazim yok, (yanlis anlasilmasin cihaza iyi diyen isi bilmiyordur demek istemiyorum, belki genel olarak iyi thruput veriyordur ki verdigini soyleyenlerde var)

• Olumsuz yorumlara katılmıyorum sadece kurulumu zor diye iade ediyorsanız o sizin acemiliğiniz aksine menüleri kurulumu kolay, modemi tp-link wn821n usb adaptör ile kullanıyorum windows 7 güncel yazılımını yükledim sitesinden ve modemin en yeni güncel firmware yüklemesini yaptım modem açık olduğu süre zarfında hiç bağlantım kesilmedi kopma hiç olmadı önceki modemimde günde birkaç kez internet kesiliyordu bu modemde hiç am hiç kesintim olmadı bilgisayarım genelde 24 saatten daha uzun süre açık uploadlar için ben memnunum kesinlikle tavsiye ederim

Yeni firmware'den modem arayüzü görüntüsü ;

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.