Şimdi Ara

Trafik kazası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 7. ayın 19'unda iftar yemeğimi yedikten sonra bisikletimle spor yapmaya çıkmıştım.Bisikletimle yolun sağından giderken 3 4 metre ileride kasis vardı ve yanıma bir araç aniden yanaştı ve kasise girmemek için birden sağa kırarak bana çarptı ve kaçtı. Ben yolun tam sağında ilerliyordum ve bana çarpan kişi kasise girmemek için yolun kenarında araç park yerleri bulunan yeri kullanarak bana çarptı ve sonra gaza basıp kaçıp gitti o an panikle plakayı aldım neyse ambulans polis felan geldi hastaneye kaldırıldık düşme esnasında dizime ters bastığımdan ve düşme esnasında emar sonucuna göre bağlarda zedelenme ve menisküs yırtığı oluştu ve bir hafta sonra ameliyat olacağım.Kazadan sonra 15 gün rapor aldım ve ameliyattan sonra da büyük ihtimalle 2-3 ay işime dönemeyeceğim.Bana çarpıp kaçan kişi 19 20 yaşında, arabaya 2 kız atıp zibidi gibi gezirmuş daha sonra davacı olduğum karakolda gördüm güya korkup kaçmış.Telefon ediyorlar davadan vazgeç gerekenı yapalım gibisinden ancak ben bu kişinin ceza almasını istiyorum.Çünkü ben şanslı olabilirim belki başka birini öldürecek bunun vebali bana da gelir çünkü haksızlığa sessiz kaldığım için kendimi vicdanen rahat hissedemem.
    Bu aşamada haklı haksız durumu , çarptıktan sonra kaçması, yaşının küçük olması ve kural ihlaline karşı benim haksız olduğum bir durum olur mu bilmem ama insanlığın bittiği dünyamızda yaşamaya çalışmak gerçekten çok zor.
    Bir bisiklet tutkunu olarak lütfen saygılı olalım bisiklet motosiklet kullanıcılarına sizin küçük bir hatanız bizim hayatımızın sona ermesine neden olur.
    Daha önce bu tür bir kaza başına gelmiş olanlar bana bildiği kadar yol gösterebilir mi? Sonra ki aşamalarda neler bekliyor beni.

• Hocam dediğnize göre bu adam cingen elekçi yada baba parası yiyen bi zibidi. Valla herşey olabilir ceza aldı diyelim . Sizin burnunuzdan getirir. Ailenizi de kendinizide tehlikeye atmış olursunuz. İlle olur demiyorum ama her şeyi düşünmelisiniz bu arada geçmiş olsun
  • Hocam hak hukuk var korkmayın sonuna kadar haklısınız . Şanslısınızki birşey olmadı ama çarpmasından çok kaçması suç . Bizim bir tanıdık yola birden atlayan birini ezdi . Ondan öğrendim çarpıp kaçmak 6 yıldan başlıyormuş . Sarı da veya kırmızıda geçip vurmak vs birsürü şey var . Kaçmasıyla zaten haklısınız bencede devam edin zaten hastahane masraflarını vs karşılıycaklarını düşünüyorum . Olmazsa mahkemeye verip parasını alırsınız sizi tebrik ettim . İnşallah sizdr kalıcı hasar yoktur . En kısa sürefe iyileşirsiniz inşallah . Çalışamadığınız ayların parasınıda isteme hakkına sahipsiniz avukatla görüşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samsun__ -- 5 Ağustos 2014; 3:11:50 >
  • Hocam tek diyeceğim var.Sizi suçlayabilecekleri şeyler şunlar olabilir.

Öncelikle bisiklet yolu olup olmadığı.Fosforlu yelek ve kask gibi gereçler takıp takmadığınız olacak.

Siz bunlara uygun bir dille cevap verirsiniz.

Ama hakime oynamak önemli, çünkü Türkiye'de yasalardan çok hakimler ön planda oluyor.

Benim yerimde ya çocuk olsa vs. gibi şeyleri öne sürün ki hakimi kendi tarafınıza çekin.

Sonra niyetinizin adaletin yeri gelmesi gerektiği olduğunu söyleyin.

Birde iyi bir avukat tutun.

Ailenizin bu kazanda sonra yaşadığı manevi ve maddi sorunlardan bahsedin.

Sizin oluşan hasardan dolayı bisiklete binemeyeceğinizi de belirtin.Bir çok hakkınızdan mahrum kaldığınızı anlatın.

Sonra mesela iş yerinizi yakınsa bisikletle gidiyordum artık gidemiyorum değin.Zaten 3 ay işe gidemeyeceğim değin bunları öne sürün.

Evli ve çocuk sahibi iseniz çocuğunuz yaşadığı korkudan bahsedin.

Yoksa anneniz,babanız ve ya kardeşiniz yaşadığı korkuyu anlatın.Ailecek psikolojik olarak etkilendiğinizi anlatın.

İş hayatınızın tehlikeye girdiğini kariyerinizde ilerlemenizin zorlaştığından bahsedin.

Kaza daha vahim şeyler ölüm gibi kötü bir şey yaşanabileceğinden bahsedin.İyi niyetli biri olsa çarpıp kaçmazdı.

Öldürdüğünü düşünüp kaçmış olabileceğini öne sürün.

Teslim olmayıp sizin şikayetinizle yakalanmasını ön plana çıkarın.

Özet:Hakime oynayın ve iyi bir duygu sömürüsü yapın.

İyi de bir avukat olursa bu bir artı.

Birde bisiklet grubunuz varsa onları toplayıp gidin mahkemeye tanıdık 2-3 medya varsa onları da çıkarın.

1-2 dakika haberlerde gözükseniz zaten o hakimin sizin alehinize karar verme gibi bir şey söz konusu olmaz baskıdan.

Bisikletçileri mahkeme salonuna toplamanız önemli biraz kalabalık olun çıkışta da 3-4 tane medya toplayın hatta ameliyattan sonra hastaneye gelsinler.

Bunlar hep taktir bunları iyi oynarsanız.Adam kasten adam yaralamak suçundan bile yargılanır.

Tabi iyi bir avukat hatta bu avukat bisiklet kullanıcısı olursa daha iyi fikirler üretir.

Kendimde bisiklet kullanıyorum vsç gibi şeylerle hakim üstüne oynar.

• Sturmgeist kullanıcısına yanıt
    Burnundan getirecek olsalar inanın öyle olmaz.Öyle olsalar zaten olayın akşamına gelip şikayetini al almazsan kötü olur derlerdi.

Bence olay böyle olurdu.

Ama bunlar paralarına güvenip arayıp masrafınızı karşılayalım yardımcı olalım vs. gibi şeyler söylemişler.

Kısaca paralarına güveniyorlar bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Burnundan getirecek olsalar inanın öyle olmaz.Öyle olsalar zaten olayın akşamına gelip şikayetini al almazsan kötü olur derlerdi.

Bence olay böyle olurdu.

Ama bunlar paralarına güvenip arayıp masrafınızı karşılayalım yardımcı olalım vs. gibi şeyler söylemişler.

Kısaca paralarına güveniyorlar bence.
    bana göre senin tek sucun üzerinde fosforlu kıyafet olmaması olacaktır fakat adamın sana çarpıp kaçması büyük olasılıkla senin kazanmana neden olacak .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Hocam tek diyeceğim var.Sizi suçlayabilecekleri şeyler şunlar olabilir.

Öncelikle bisiklet yolu olup olmadığı.Fosforlu yelek ve kask gibi gereçler takıp takmadığınız olacak.

Ama hakime oynamak önemli, çünkü Türkiye'de yasalardan çok hakimler ön planda oluyor.

Benim yerimde ya çocuk olsa vs. gibi şeyleri öne sürün ki hakimi kendi tarafınıza çekin.

Sizin oluşan hasardan dolayı bisiklete binemeyeceğinizi de belirtin.Bir çok hakkınızdan mahrum kaldığınızı anlatın.

Sonra mesela iş yerinizi yakınsa bisikletle gidiyordum artık gidemiyorum değin.Zaten 3 ay işe gidemeyeceğim değin bunları öne sürün.

Yoksa anneniz,babanız ve ya kardeşiniz yaşadığı korkuyu anlatın.Ailecek psikolojik olarak etkilendiğinizi anlatın.

İş hayatınızın tehlikeye girdiğini kariyerinizde ilerlemenizin zorlaştığından bahsedin.

Kaza daha vahim şeyler ölüm gibi kötü bir şey yaşanabileceğinden bahsedin.İyi niyetli biri olsa çarpıp kaçmazdı.

Birde bisiklet grubunuz varsa onları toplayıp gidin mahkemeye tanıdık 2-3 medya varsa onları da çıkarın.

1-2 dakika haberlerde gözükseniz zaten o hakimin sizin alehinize karar verme gibi bir şey söz konusu olmaz baskıdan.

Bisikletçileri mahkeme salonuna toplamanız önemli biraz kalabalık olun çıkışta da 3-4 tane medya toplayın hatta ameliyattan sonra hastaneye gelsinler.

Bunlar hep taktir bunları iyi oynarsanız.Adam kasten adam yaralamak suçundan bile yargılanır.

Tabi iyi bir avukat hatta bu avukat bisiklet kullanıcısı olursa daha iyi fikirler üretir.

Adama müebbet verirler bunları yaparsa.

• albati kullanıcısına yanıt
    Abi dalga geçme ya ben sadece bir kaç öneri de bulundum.

Mesela karşı tarafda bunları yapacak çocuk pişmanım vs. diyecek.

Gencim vs. heyecan yaptım tarzı konuşacak.

Bunlara karşı hazırlıklı olmazlarsa bütün bunları söyleseler bile karşı taraf kaza geçiren Abimizden kendi araçlarında varsa oluşan hasarın ücreti ve tazminat

isteyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Abi dalga geçme ya ben sadece bir kaç öneri de bulundum.

Mesela karşı tarafda bunları yapacak çocuk pişmanım vs. diyecek.

Gencim vs. heyecan yaptım tarzı konuşacak.

Bunlara karşı hazırlıklı olmazlarsa bütün bunları söyleseler bile karşı taraf kaza geçiren Abimizden kendi araçlarında varsa oluşan hasarın ücreti ve tazminat

isteyebilir.
    Olay tutanaklarda Taksirli Yaralama olarak geçti. Bisikletimde ön arka fosfor aydınlatması var idi bunu belirttim.Bunun yanında karşı taraf suçlu olduğunu kabul ediyor her aramalarında bunu dile getiriyor tek çırpınışları 20 yaşında ki bir yiğenlerinin evlatlarının kardeşlerinin bu yaşta ceza almaması böyle bir dava ile karşı karşıya gelmemesi. Bela olacaklarını sanmam çünkü hatalarını biliyorlar. Yolda bisiklet için ayrılan bir yol yok ise yolun en sağı ve en solu bisiklet için kullanılmıştır.Yol şeritlerine baktığımda araç park alanında bana çarpmış bulunmakta yani kendi yolundan çıkarak araç park yerine giriyor kasisi kullanmamak için ve o esnada bana çarpıyor.İnşallah 5 yıl denetimli serbestlik cezası alır 5 yıl içinde bir karıncayı dahi incitemez ve bu çok iyi bir ders olur ona.
    Bisikletim iyi olmasa idi eminim çok daha kötü şeyler gelirdi başıma Allah korudu yinede.

• Söyledikleriniz içinde haklı olduğunuz, yaşadığım birçok nokta var.Bu söylediklerini tabi uygulayacağım abartmamak kaydı ile çünkü hakime yanıltıcı bilgi vermek veya olan bir şeyi abartarak karşı tarafa hak etmediği kadar fazla bir ceza vermek de kul hakkına girer tabi ki haklıyım tabi ki haklarımı arayacağım ancak amacım bu olayı kolay bir şekilde atlatmaması ve cezai işlem yapılması.
  • EMRE4488 kullanıcısına yanıt
    Hocam ekstra tazminat davası açacaksanız bu da devam ederken sembolük 1 tllik açın ki araba kullanırken bu uraştığı şeyler aklına gelir daha düzgün

kullanır.

Ben olayı bilmediğim için detaylı ve abartılı şekilde yazdım.

Avukat tutacaksanız dediğim gibi bu tarz olaylardan anlayan biri olursa yararınıza olur.

O nedenle bisiklet grubu arkadaşlarınızdan varsa avukat ya da bu işlerden tanıdık biri varsa onunla konuşun derim.
  • Hocam diretin.arkanizdayiz... gerekirse butun maddi sikintini da karsilamak adina forumca calisir ucer beser herkesten toplamak.icin elimizden ne geliyorsa yapariz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozandrl

Hocam diretin.arkanizdayiz... gerekirse butun maddi sikintini da karsilamak adina forumca calisir ucer beser herkesten toplamak.icin elimizden ne geliyorsa yapariz..

Allah razı olsun düşünmeniz yeter benim için.Çok şükür sigortalıyım ve ameliyat masrafım olmayacak tabi sonrasında çok önemli 2-3 ay da zar zor yürüyebileceğim 4-5 ay sonra koşmaya başlarım bir ihtimal yani hayatım alt üst olacak inşallah kalıcı bir durum olmaz Allahın izni ile atlatırım bu kazayı.Şimdi mahkeme gününü bekliyorum.İnşallah adalet yerini bulur ve bu gibi kazaları azaltmak önlemek adına bir adım atmış olurum...
  • EMRE4488 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle hocam..Allahtan ilk dilegimiz sizin eskisi kadar saglikli olmaniz,ikincisi de bu pisligi yapanin bedelini odemesidir.nolur konuyu.guncelleyin surekli. Bilgi verin bize de. Takip ediyor olucaz..
  • quote:

Eyvah, eyvah. Bunları hakime söylese arkadaş, çarpıp kaçanın hayatı maffolur

• quote:

Orijinalden alıntı: Baba Naber

quote:

Eyvah, eyvah. Bunları hakime söylese arkadaş, çarpıp kaçanın hayatı maffolur

Alıntıları Göster
    Sonuna kadar haklısın. Okurken bile sinir oldum. Bisiklet yolu var ya da yok. Zaten bisiklet yolu gibi bir yol o kadar da yaygın değil ülkemiz de. Çünkü bisiklete karşı bir acayip bakış var bizim memlekette. Bisikletim yok, sürmeyi dahi bilmem ama olsa yakın yerlere bisikletim ile gitmek isterdim doğrusu. Sen yolun sağından gideceksin ve bu adam kasisten kaçmak için sağa kırıp sana çarpıp seni düşürecek ve 2-3 ay iş göremez raporu alacaksın. Ve davacı olmayacaksın. Yok böyle bir dünya. Neymiş efednim, paşamız kasisten kaçmış mış. Doğru, arabasının tek tarafını kasisten geçirip, diğer tarafı kasisten kurtarıp bisikletliye çarpma pahasına dahi olsa daha önemli onun için.
    Lütfen, rica ediyorum ki davandan vazgeçme. Bugün sana böyle yaptı, yarın bir başkasının canına mal olabilir. Zaten toplumca hep bu tip olaylar kaşısında sindiğimiz için minibüsçüler tepemizde, taksiciler tepemizde, özel halk otobüsleri desen terör gibi serseri mayın gibi dolanıyor. Bunlardan bir kaç tanesinin şöyle adam akıllı canları yansa var ya ah gıklarını çıkarıp maganda gibi gidebiliyorlar mı? DAVANDAN VAZGEÇME VE GEÇMİŞ OLSUN.

• Bir avukata danış kesin haklı isen tedavine en lüks hastanede devam et.yüklü tazminat iste,madem paraları var,pamuk eller cebe bir zahmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iniyesta

Bir avukata danış kesin haklı isen tedavine en lüks hastanede devam et.yüklü tazminat iste,madem paraları var,pamuk eller cebe bir zahmet.
    En son forumda ki bisiklet kullanıcısı bir arkadaşımızada bayan diğer arabaya vurmamak için bisikletliye vurmuştu

En iyisini yapıyorsunuz hocam ister 20 yaşında olsun ister 50 yaşında suçu varsa çekicek.Daha yeğenimiz çok genç böyle durumlar bu yaşta karşılaşsın istemiyoruz demişler çok sevdiğin yeğeni karıyla kızla dolaşırken iyi birine çarpınca ceza almasın ohhh ne güzel hadi çarpıyorsun tamam ona birşey diyen yok bi ...... yapmışsın çarpmışsın la niye kaçıyon

Bisikletinizde ki hasarıda ödettirmeyi unutmayın ve bu olaydan sonrada sakın bisiklet sürmeyi bırakmayın

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Sonuna kadar haklısın. Okurken bile sinir oldum. Bisiklet yolu var ya da yok. Zaten bisiklet yolu gibi bir yol o kadar da yaygın değil ülkemiz de. Çünkü bisiklete karşı bir acayip bakış var bizim memlekette. Bisikletim yok, sürmeyi dahi bilmem ama olsa yakın yerlere bisikletim ile gitmek isterdim doğrusu. Sen yolun sağından gideceksin ve bu adam kasisten kaçmak için sağa kırıp sana çarpıp seni düşürecek ve 2-3 ay iş göremez raporu alacaksın. Ve davacı olmayacaksın. Yok böyle bir dünya. Neymiş efednim, paşamız kasisten kaçmış mış. Doğru, arabasının tek tarafını kasisten geçirip, diğer tarafı kasisten kurtarıp bisikletliye çarpma pahasına dahi olsa daha önemli onun için.
    Lütfen, rica ediyorum ki davandan vazgeçme. Bugün sana böyle yaptı, yarın bir başkasının canına mal olabilir. Zaten toplumca hep bu tip olaylar kaşısında sindiğimiz için minibüsçüler tepemizde, taksiciler tepemizde, özel halk otobüsleri desen terör gibi serseri mayın gibi dolanıyor. Bunlardan bir kaç tanesinin şöyle adam akıllı canları yansa var ya ah gıklarını çıkarıp maganda gibi gidebiliyorlar mı? DAVANDAN VAZGEÇME VE GEÇMİŞ OLSUN.

Davadan vazgeçmem hocam ben yolda yürürken bile bir karınca öldürmemek için her an yere bakarken ben, çarpıp kaçması affedilir bir durum değil.Temennileriniz için çok teşekkür ederim.Bu söylediklerinizin hepsini tutanakta tutturdum aynı durumda bir çocuk engelli yaşlı da olabilirdi. Gözlerimin önünde 2 sene önce 65-70 yaşlarında bir amcaya araba çarpıp kaçtı ben bu kişiye müsade etsem yarın daha kötü olaylara karışacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

En son forumda ki bisiklet kullanıcısı bir arkadaşımızada bayan diğer arabaya vurmamak için bisikletliye vurmuştu

En iyisini yapıyorsunuz hocam ister 20 yaşında olsun ister 50 yaşında suçu varsa çekicek.Daha yeğenimiz çok genç böyle durumlar bu yaşta karşılaşsın istemiyoruz demişler çok sevdiğin yeğeni karıyla kızla dolaşırken iyi birine çarpınca ceza almasın ohhh ne güzel hadi çarpıyorsun tamam ona birşey diyen yok bi ...... yapmışsın çarpmışsın la niye kaçıyon

Bisikletinizde ki hasarıda ödettirmeyi unutmayın ve bu olaydan sonrada sakın bisiklet sürmeyi bırakmayın

Aynen söylediğiniz gibi hocam polis bisiklette hasar tutanağı tuttu.Her ne kadar cüzi şeyler olsa da ben kazanın boyutunu göstermek açısından tutanak tutturdum.Bizzat çarptığı yeri göstermek için beraber ekiple olay yerine gittim. Sağolsun çevredeki vatandaşlar da benim haklı olduğumdan yana bilgi verdiler.İnşallah en kısa sürede Mahkeme kağıdı elime ulaşır

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.