Şimdi Ara

trafik kuralı dinlemeyen otobüs şöförleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özellikle sinyali yakıp sağ şeritten sola doğru duraktan ortaya doğru yani böyle sanki orada araç yokmuş gibi bodoslama üzerine doğru sürüyorlar sen nasılsa eşşek gibi yavaşlarsın hesabı falan. Bunları böyle otobüsten indirip beyzbol sopasıyla kafalarına vura vura sanki fare öldürüyormuş gibi ciyah ciyak bağırta bağırta beyinlerini o sıcak asfalta dökmek istiyorum sopanın kafatası kemiğiyle buluşma noktasından çıkan o tak sesini duymak o sesi telefona kaydedip tekrar tekrar dinlemek çığlıklarla kendimden geçmek istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaytanic Slaughter -- 16 Ağustos 2019; 16:8:25 >

• rollbar r kullanıcısına yanıt
    R rollbar demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: rollbar

Yani kurallarda nasıl yer alıyor bilmiyorum ama, "gelişmiş" diye nitelendirdiğimiz ülkelerde de bu olay böyle. Sola sinyal verip bam diye çıkıyorlar, herkes de bunun bilincinde, otobüse yaklaşırken bunun farkında hareket ediyorlar, sinyal varsa durup yol veriyorlar.

Bizim ülkemizde sinyal verene verilen tepki genelde, gaza basıp "dur ben de bi' geçeyim" şeklinde olduğu için, yazık o otobüs dakikalarca bekler. Şoför de aracın cüssesine güvenip üstümüze sürmekte buluyor çözümü.

Sonuçta içinde 40-50 arabalık yolcu var, yol versek ölmeyiz diye düşünüyorum.
    Sinyal verdim iş bitti diye birşey yok. Arkadan araç geliyor mu durum müsait mi diye bakacaklar bam diye çıkamazlar. Gelişmiş ülkelerde öyle birşey yok. Bunlar hep Türklerin öküzlükleri. Bu ülkede her türlü öküzlük ve anormal davranış şekillerini bulmak mümkündür çünkü temeli bozuk bir ülke
    Slaytanic Slaughter kullanıcısına yanıt
    Slaytanic Slaughter demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Slaytanic Slaughter

Sinyal verdim iş bitti diye birşey yok. Arkadan araç geliyor mu durum müsait mi diye bakacaklar bam diye çıkamazlar. Gelişmiş ülkelerde öyle birşey yok. Bunlar hep Türklerin öküzlükleri. Bu ülkede her türlü öküzlük ve anormal davranış şekillerini bulmak mümkündür çünkü temeli bozuk bir ülke

Alıntıları Göster
    Peki şöyle sorayım, yol vermeyenin hiç mi suçu yok? Arkadan araç gelmemesi mümkün mü bizim yollarımızda? Kimse yol vermezse ne yapacak o otobüsçü?

"Gelişmiş" ülkelerden birinde yaşıyorum o yüzden kendi gördüğüme inanmayı tercih ederim.

Ya da şöyle sorayım, sen ne yapıyorsun böyle bir durumda? Sinyal verdin kimse yol vermiyor giremiyorsun, kaç dakika bekliyorsun?
  • Yani kurallarda nasıl yer alıyor bilmiyorum ama, "gelişmiş" diye nitelendirdiğimiz ülkelerde de bu olay böyle. Sola sinyal verip bam diye çıkıyorlar, herkes de bunun bilincinde, otobüse yaklaşırken bunun farkında hareket ediyorlar, sinyal varsa durup yol veriyorlar.

Bizim ülkemizde sinyal verene verilen tepki genelde, gaza basıp "dur ben de bi' geçeyim" şeklinde olduğu için, yazık o otobüs dakikalarca bekler. Şoför de aracın cüssesine güvenip üstümüze sürmekte buluyor çözümü.

• quote:

Yani kurallarda nasıl yer alıyor bilmiyorum ama, "gelişmiş" diye nitelendirdiğimiz ülkelerde de bu olay böyle. Sola sinyal verip bam diye çıkıyorlar, herkes de bunun bilincinde, otobüse yaklaşırken bunun farkında hareket ediyorlar, sinyal varsa durup yol veriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaytanic Slaughter -- 16 Ağustos 2019; 16:24:11 >

• Son cümlelerde aklıma Postal 2 oyunu geldi. KAtılmıyorum dersem yalan olur trafikte benim de zihnimde böyle şeyler canlanıyor. Bende yalan yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Son cümlelerde aklıma Postal 2 oyunu geldi. KAtılmıyorum dersem yalan olur trafikte benim de zihnimde böyle şeyler canlanıyor. Bende yalan yok
    Bak izle yapılmışı var ne de tatlı bağırıyor öyle ne de tatlı çığlık atıyor hahahahahahaha

• quote:

Alıntıları Göster
    Peki şöyle sorayım, yol vermeyenin hiç mi suçu yok? Arkadan araç gelmemesi mümkün mü bizim yollarımızda? Kimse yol vermezse ne yapacak o otobüsçü?

"Gelişmiş" ülkelerden birinde yaşıyorum o yüzden kendi gördüğüme inanmayı tercih ederim.

Ya da şöyle sorayım, sen ne yapıyorsun böyle bir durumda? Sinyal verdin kimse yol vermiyor giremiyorsun, kaç dakika bekliyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rollbar -- 16 Ağustos 2019; 17:27:2 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Trafiği tehlikeye atacak şekilde bodoslama dalıyorlar adeta yol boşmuşçasına bunun savunulacak yanı yok. Orada yolun boşalmasını bekleyecekler biz nasıl sağ kaldırımda park etmiş olursak sola doğru çıkarken araçların belli bir mesafe uzaklıkta kalmasını bekleyip öyle çıkıyoruz onlar da öyle çıkacaklar. Sanki ambülansmış gibi davranarak bodoslama önüne kırmayı adet haline getirmiş otobüs şöförleri suçlu ve kural tanımıyorlar hepsi dayaklık ve katledilmelik. Hepsi sopayla dövülmeyi hakediyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Slaytanic Slaughter kullanıcısına yanıt
    hadi sıkıyorsa döv.klavye delikanlıları
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radikal ve Sert

hadi sıkıyorsa döv.klavye delikanlıları
    O surata böyle yumrukları attıkça böyle et dövülme sesleri çıkıyor ya böyle çıt çıt diye sırf o sesleri duymak için önüme kıran otobüs şöförü döveceğim. Sabıkam yok tipim de düzgün güzel bir sakal tıraşı olup saçları da kısaltıp mahkemeye çıksam zaten HAGB alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaytanic Slaughter -- 16 Ağustos 2019; 18:1:45 >
  • Elbette, sinyali yakmasıyla kontrolsüz şekilde sol şeride geçmesi doğru değil ancak rollbar arkadaşın da dediği gibi, otobüs sinyal verdikten sonra sol şeritteki araç yol vermek zorunda. Gelişmiş ülkeler kıstasın nedir bilmiyorum ancak Almanya'yı dahil ediyorsan listeye, orada sol sinyal yakan otobüs veya diğer vasıtalara sol şerittekiler yol vermek zorunda ve veriyorlar.
    Otobüse birkaç metre mesafedeysen ona yol vermen çok zor tabi ki, şoför de bunun bilincinde hareket eder. Araç kullanıyorsanız kendi ve yan şeridinizde önünüzde seyreden araçlara da dikkat etmelisiniz. Hem takip mesafesini korumalı hem de şerit değiştireceğini veya dönüş yapacağını sinyal vererek gerçekleştirmek isteyenlere saygılı olmalı, onlara müsaade etmelisiniz (Siz diye hitap etsem de bu söylediklerim hepimize).

Ekleme: şehir içi hız limiti yerleşim yerlerinde zaten 50 km/s. Bu kurala herkes uyduğu takdirde, bu şerit değiştirme tartışmaları da yaşanmaz, strese de girmeyüz trafikte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kırmızımercimek -- 16 Ağustos 2019; 19:28:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

Elbette, sinyali yakmasıyla kontrolsüz şekilde sol şeride geçmesi doğru değil ancak rollbar arkadaşın da dediği gibi, otobüs sinyal verdikten sonra sol şeritteki araç yol vermek zorunda. Gelişmiş ülkeler kıstasın nedir bilmiyorum ancak Almanya'yı dahil ediyorsan listeye, orada sol sinyal yakan otobüs veya diğer vasıtalara sol şerittekiler yol vermek zorunda ve veriyorlar.
    Otobüse birkaç metre mesafedeysen ona yol vermen çok zor tabi ki, şoför de bunun bilincinde hareket eder. Araç kullanıyorsanız kendi ve yan şeridinizde önünüzde seyreden araçlara da dikkat etmelisiniz. Hem takip mesafesini korumalı hem de şerit değiştireceğini veya dönüş yapacağını sinyal vererek gerçekleştirmek isteyenlere saygılı olmalı, onlara müsaade etmelisiniz (Siz diye hitap etsem de bu söylediklerim hepimize).

Ekleme: şehir içi hız limiti yerleşim yerlerinde zaten 50 km/s. Bu kurala herkes uyduğu takdirde, bu şerit değiştirme tartışmaları da yaşanmaz, strese de girmeyüz trafikte.
    Yani Almanya da otobüsler sol tarafı kontrol etmeden sinyali veriyorlar ve hoooop diye bodoslama dalıyorlar kendi şeridinde giden adam fren yapıyor ve paldır küldür adamın önüne giriyor öyle mi? Doğru mu anladım?

Hayır burada tam olarak böyle oluyor Almanyada da öyle demiyorsunuz herhalde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaytanic Slaughter -- 16 Ağustos 2019; 22:3:38 >

• Slaytanic Slaughter kullanıcısına yanıt
    Sinyal veriyor, kontrol ediyor, yanında veya birkaç metre arkasında araç yoksa ya da sol şeritteki araç çok yavaşsa -bulunulan yolun hız sınırlamalarından dolayı, örneğin 30 km/s gibi- otobüs sol şeride giriyor. Üst mesajımda takip mesafesi vurgusu yapmıştım. Otobüse çok yakın ve güvenli fren yapamayacak araç geçer (otobüs şoförü buna dikkat eder) ve ardından otobüs şeride girer. O aracın ardındaki aracın yol vermeme lüksü olamaz zaten.

Türkiye'de hız limitinin 50 km/s olduğu yollarda bile 80-90 ile gidildiği için otobüsün bu hareketi yanlış bulunuyor. Halbuki diğer araç sürücüleri hız ve şerit değiştirme kurallarını bilse ve onlara uysa pekçok sorun, sorun olmaktan çıkacak.

Sonuçta o otobüs şoförleri de en başta biz gibi normal sürücüydü.
  • quote:

Bak izle yapılmışı var ne de tatlı bağırıyor öyle ne de tatlı çığlık atıyor hahahahahahaha

Alıntıları Göster
    2'ye 1 adam dövmek, korkak işidir. Hele ki bir kişiye sopa-demir-bıçak ile saldırmak tam korkak işidir, silaha hiç girmiyorum, silah taşıyan herkes istisnasız korkaktır.

Ayrıca o videoda ki 2 kişi gereken cezaları almadıysa, bir şey de demiyorum.

Senin de yaşın maksimum 20'dir, bu videodan zevk aldıysan.

• Konu sahibi kardeşim sana trafikte sakin olmanı tavsiye ederim, yoksa trafik stresinden hasta olursun benim gibi...

15 yıl önce bir bayram arifesinde ehliyetimi teslim alıp bayram sabahı ehliyetli olarak yaptığım ilk sürüşte otobüs şoförüyle kavga ederek siftahımı yapmıştım...

Aradan 15 yıl geçti görüyorum ki hiç bir şey değişmedi... Hatta daha da ileri gittiler... Artık otobüsler durağa hiç yanaşmıyor direk şerit üzerinde durup arkadaki herkesi bekletip işi bitince aynı şeritte düz devam ediyorlar... Yoldan ayrılıp durak cebine yanaşmak sonrasında sinyal verip, duraktan ayrılıp, yola katılmak gibi dertleri yok artık durak bunun için müsait olsa bile...

Ben de çok kavga ettim trafikte, çok sövdüm, çok indim arabadan... Hepsinden utanıyorum şu an... Değil otobüs şoförü, tramvayın vatmanına dalmak için levyeyle arabadan indiğim bile oldu... Trafikte kavga edip son durağına kadar takip edip saldırdığımız şoför de oldu... Keşke hiç yapmasaydım hepsi büyük cehaletti... Annem bile sen trafikte öleceksin deyip gözyaşı dökerdi... İnan değmez hiç bi şeyi düzeltemediğin gibi sadece kendi sağlığını bozuyorsun... Bir derin nefes al, ya sabır de devam et yoluna...

Herkesin başına polis dikemediğimiz gibi, herkesi döverek de adam edemeyiz... Bu ancak ortak yaşam kültürünün yerleşmesiyle olur... Karşıdaki ne kadar suçluysa, onun cezasını kesmeye kalkmakla biz de o kadar suçluyuz...

15 yıldır istanbul trafiğinde ticari ve hususi araç kullanıyorum başımda saç kalmadı... En az 10 yıl daha erken yaşlandım...

Gençken insan hakikaten barut gibi oluyor... Aman diyim hele hele İstanbuldaysan trafikte her telden manyak mevcut zaten... Sen adama söversin, ya da döversin, adam bir anda çeker vurur seni hiç belli olmaz... Sonra bi tek anan ağlar arkandan gerisi yalan ağlar...

Sen kurallara uy yeter, uymayanları düzeltmek, cezasını kesmek bizim işimiz değil... Eğer öyle olsaydı ben otobüs şoförlerinden önce arka sis farını yakanlardan ve beyaz ampül takanlardan başlardım...

• quote:

Orijinalden alıntı: pipoti

2'ye 1 adam dövmek, korkak işidir. Hele ki bir kişiye sopa-demir-bıçak ile saldırmak tam korkak işidir, silaha hiç girmiyorum, silah taşıyan herkes istisnasız korkaktır.

Ayrıca o videoda ki 2 kişi gereken cezaları almadıysa, bir şey de demiyorum.

Senin de yaşın maksimum 20'dir, bu videodan zevk aldıysan.

Alıntıları Göster
    Sokak kavgalarında etik diye birşey yoktur. Sopa bıçak hatta tabanca tüfek gerektiği durumlarda kullanılmalıdır. Senin söylediğin şey boksörler için ringde geçerlidir. Söz gelimi 1.60 50 kg lik adama dayak atmaya çalışan 190 boyunda 100 kilo adam düşün. Burada korkaklıktan bahsedeceksen iri adama korkak demelisin. Küçük olan adam farkı dengelemek için silahı çeker öbür adamı mesela bacağından vurabilir.

Mesela ben 183 boyunda 90 küsür kiloyum 2 metre 120 kg bir adamla sokakta dövüşecek olsam dövüşürüm ama neden yaralanma riskini göze alayım benim tekniğim iyi olsa ve kazanacak bile olsam belli ki bu adam benden iri olduğu için beni yaralayabilir buna sopayla girmek aradaki farkı dengelemek için gerekebilir Baktım yemiyor belimde silah varsa çeker bacağından vururum da. Dayak yiyeceğime adli mercilerle uğraşırım daha iyi kekolayzırların senin anan ağlayacağına başkasınınki ağlasın sözü bir keko sözü olsada birçok açıdan doğrudur

Videoya gelince söylediğim gibi işin etik kısmı beni ilgilendirmez çünkü bu bir sokak kavgası. Dayak yiyen otobüsçüde belki bıçak var otobüsünde de mutlaka sopa vardı ama çıkartmaya fırsat bulamadı. Sen o kafayla gidersen delikanlılık ve racon ayağına 18 yerinden bıçaklanırsın ya da senden iri biri seni komaya sokar ya da alttan alırsın gururun kırılır hayat boyu yediğin postayı unutamazsın

Bu adam güzel dayak yemiş aklıma geldikçe izlediğim videolardan biri ve her seferinde zevk alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slaytanic Slaughter -- 17 Ağustos 2019; 8:47:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CihangirCanavarı

Konu sahibi kardeşim sana trafikte sakin olmanı tavsiye ederim, yoksa trafik stresinden hasta olursun benim gibi...

15 yıl önce bir bayram arifesinde ehliyetimi teslim alıp bayram sabahı ehliyetli olarak yaptığım ilk sürüşte otobüs şoförüyle kavga ederek siftahımı yapmıştım...

Aradan 15 yıl geçti görüyorum ki hiç bir şey değişmedi... Hatta daha da ileri gittiler... Artık otobüsler durağa hiç yanaşmıyor direk şerit üzerinde durup arkadaki herkesi bekletip işi bitince aynı şeritte düz devam ediyorlar... Yoldan ayrılıp durak cebine yanaşmak sonrasında sinyal verip, duraktan ayrılıp, yola katılmak gibi dertleri yok artık durak bunun için müsait olsa bile...

Ben de çok kavga ettim trafikte, çok sövdüm, çok indim arabadan... Hepsinden utanıyorum şu an... Değil otobüs şoförü, tramvayın vatmanına dalmak için levyeyle arabadan indiğim bile oldu... Trafikte kavga edip son durağına kadar takip edip saldırdığımız şoför de oldu... Keşke hiç yapmasaydım hepsi büyük cehaletti... Annem bile sen trafikte öleceksin deyip gözyaşı dökerdi... İnan değmez hiç bi şeyi düzeltemediğin gibi sadece kendi sağlığını bozuyorsun... Bir derin nefes al, ya sabır de devam et yoluna...

Herkesin başına polis dikemediğimiz gibi, herkesi döverek de adam edemeyiz... Bu ancak ortak yaşam kültürünün yerleşmesiyle olur... Karşıdaki ne kadar suçluysa, onun cezasını kesmeye kalkmakla biz de o kadar suçluyuz...

15 yıldır istanbul trafiğinde ticari ve hususi araç kullanıyorum başımda saç kalmadı... En az 10 yıl daha erken yaşlandım...

Gençken insan hakikaten barut gibi oluyor... Aman diyim hele hele İstanbuldaysan trafikte her telden manyak mevcut zaten... Sen adama söversin, ya da döversin, adam bir anda çeker vurur seni hiç belli olmaz... Sonra bi tek anan ağlar arkandan gerisi yalan ağlar...

Sen kurallara uy yeter, uymayanları düzeltmek, cezasını kesmek bizim işimiz değil... Eğer öyle olsaydı ben otobüs şoförlerinden önce arka sis farını yakanlardan ve beyaz ampül takanlardan başlardım...
    Doğru güzel yazmışsın zaten ben bu tarz hareket yapan otobüsçüleri döveceğim demedim ama bu şekilde kazaya sebep olan olursa yolcularının gözü önünde dövmeyi aklıma koydum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.