Şimdi Ara

Trafo Değişimi Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler, ses sistemimdeki trafonun yüksek uğultu çıkarması nedeniyle sistemin içini açtım ve trafoyu söktüm, düşük gürültülü bir trafo almak istiyorum, ancak bu konuda pek bilgim yok, ürün önerirseniz sevinirim.

Trafo Değişimi Yardım Lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poirot -- 24 Nisan 2020; 18:17:28 >

• Merhaba. 1.8A anladığım kadarıyla baya küçük bir ses sisteminiz var. Tam modeli yazsaydınız entegreleri incelerdik. Muhtemel baya ısınır bu trafo. 12V 4A yeterli olacaktır. Çok bir masraf yok. Kaliteli bir trafo almanız yeterli aşağıya link bırakacağım. Ama uğultuyu sadece trafoya bağlamamak gerekli diye düşünüyorum yani filtre kısmınada dokunuşlar yapmak gerekebilir. Yardımcı olurum öncelikle biraz daha güçlü bir trafo daha az ısınacaktır ve daha rahat voltaj çekeceği için performansta artabilir amfisi biraz canlanır. Uğultu devam ederse yorum bırakırsınız.

Trafo Linki:

• quote:

Orijinalden alıntı: atahataha6

Merhaba. 1.8A anladığım kadarıyla baya küçük bir ses sisteminiz var. Tam modeli yazsaydınız entegreleri incelerdik. Muhtemel baya ısınır bu trafo. 12V 4A yeterli olacaktır. Çok bir masraf yok. Kaliteli bir trafo almanız yeterli aşağıya link bırakacağım. Ama uğultuyu sadece trafoya bağlamamak gerekli diye düşünüyorum yani filtre kısmınada dokunuşlar yapmak gerekebilir. Yardımcı olurum öncelikle biraz daha güçlü bir trafo daha az ısınacaktır ve daha rahat voltaj çekeceği için performansta artabilir amfisi biraz canlanır. Uğultu devam ederse yorum bırakırsınız.

Trafo Linki:
    Arkadaşın trafosu 1.8 Amper, 21.6 VA
    Sizin önerdiğiniz trafo 0.33 Amper, 4 VA

Nasıl olacak bu iş?

• Bulabiliyorsaniz 60va toroidal trafo bulun sistemin anfi devresindeki tum kondansatorleri kaliteli audio class olanlarla degistirirp trafo cikisini regulator ve buyuk kapasiteli kondansatorlerle destekleyin devrede varsa bobinleri ayrica bir aliminyumkutu icerisine alip trafo ve bu aliminyum koruyuculari topraklayin besleme girisine emi filtre ilave edin trafodan once 220 kismina birde transistorler ile entegrleri daha kaliteli sogutucularla destekleyip mevcutlehim leri saglamlastirin bozuk hisirti yapan pot varsa onlarida degistirip govdelerini topraklayin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.