Arkadaşlar bir araç almaya niyetlendim. Plaka ve şasi kontrolü yaparak 5664 Tramer sorgusu yaptım. Satıcının dediği küçük miktarlı bir kaza ile ekstra 1 adette miktarı yazmayan kaza çıktı. 4-5 sene önce olduğu görünüyor. Satıcıya söylediğimde, oda çok şaşırdı, servisi arayıp görüşeceğim falan dedi. Şimdi ben bunu bir ekspere soksam ve hata-boya-değişen vs.. çıkmasa, güvenip almamda bir sakınca var mı? Ve en önemlisi ilerde satarken başıma dert olur mu bu şey? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isimvermekistemiyorum -- 9 Mayıs 2023; 0:33:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tramerde tutarsız KZ görünen ama hatasız olan araç alınır mı?
-
-
Alttan hasar var mı ona da baktırın hocam
airbag kontrolünü de unutmayın
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Evet, airbagler aklımda. Alttanda baktırayım. Eksperde ne sıkıntısı var/yok çıkar değil mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
arabayı Tarcanlara götür, kimseye güvenme
bedelsiz hasar kaydiyla ilgili bir dunya mesaj var forumda. ozetle tamponda cizikte olabilir, pertte olabilir. ilgili kazanin sigorta/kaskodan yapilmadigini gosterir.
-
Peki aynı günde 2 adet KZ görünen bir tramer bilgisi sağlıklı mi sizce? Yani mesela X tarihinde KZ1 xxxx tutar tramer görünüyorsa, aynı X gününde KZ2 tutarsız bir tramer görünüyorsa, bu durumda sisteme kazayı girerken bir yanlışlık yapılmış olabilir mi serviste?
iki ihtimal geliyor aklima.
1) yanlislikla iki dosya acilmis, biri islem yapilmadan kapatilmis hasar digerinden yapilmis.
2) arac zincirleme kaza yapmis, arkadaki hasar karsi tarafin trafik sigortasindan karsilanmis. ondeki hasar cepten yaptirilmis (veya yaptirmaya deger bir hasar olusmamis). Bu durum gercekten boyle mi yanisyor emin degilim.
-
Teşekkür ederim.
Şöyle ki, daha önce ufak çaplı bir kaza yapmıştım. %100 kusurlu sayıldım. Çizikten dolayı komple kapının boyanması gerekiyordu, ben de yaptırmadım. Ama tramerde bedelsiz kaza görünüyordu. Satarken belgeleriyle açıklayarak satmıştım aracı.
-
İyi senaryo. Ufak bir kaza geçirmiştir, kaskodan yaptırmayım demiştir. Tutanak tutulduğu için kaza kayıtlarda görünür, ancak kaskodan yaptırılmadığı için bedel çıkmaz.
Kötü senaryo bir araca çarpmıştır. Alkollüdür, ehliyetsizdir vs. Kaza tutanak raporu tutulmuştur (karşı aracın hasarını ödenmesi için) kendi aracını cebinden yaptırmıştır.
Çok önemsiz bir şey de olabilir, büyük bir kaza da. İyi bir ekspere baktırın.
-
ufak bir kaza yaptım, farların tırnakları kırıldı, tampon hafif oynama yaptı. sanayide ustaya yaptırdım geçen sene 350 lira tutmuştu. tramerde kaza görünüyor, bedel yok. 15 yıllık araba hala boya bile yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X