Şimdi Ara

Trendyolda e-ticaret yapacaklara altın öğütler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
7
Favori
3.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir ürün alacağım zaman ya pttavm den alıyorum ya da amazon. Çinli trendyola para vermemek ve hepsipay saçmalığına girmemek için hb yi kafadan ediyorum. N11 bazen hesaplı oluyor. Ama pttavm her zaman en ucuza ürün bulunan ortam. Ammauzun da da prime çok hızlı yoksa başka avantajı pek yok.
    Ptt ye hiç girmeyi düşündünüz mü?
  • kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt

Bundan yıllar evvel yine bu iadeler ve başka tüketiciye sıfır diye gelen 2. el ürün mevzularında alıcılar ve satıcıların veryansınlarını okuyorduk. Bir tane ahlaksız tüketici forumda açık açık iphone alırken 2-3 farklı renkte sipariş edip renklerin nasıl olduğunu görmek için kutularını açıp birini seçip diğerlerini iade ettiğini söylemişti. Neymiş kontrol edip bakması lazımmış rengi istediği gibi miymiş diye. Beyefendi lütfedip mağazalarda standlarda gidip bakamıyor, internetten sıfır açılmamış kutuda ürünler sipariş edip kutularını açıyor sonra iade ediyor. Üründe el izi mi bırakmış, kutuyu mu deforme etmiş, kargo ücreti firmaya mı girecekmiş, bu ürünü satıcı başkalarına mı kitleyecekmiş, açılmış kutu ürünü başka tüketicilerin almayı reddedip iade edip kargo ücretleriyle satıcıyı daha fazla zora mı sokacakmış hiç umrunda değil. Böyle bir tembellik, böyle bir bencillik, gevşeklik yok. Zaten yüzüne de yazmıştım forumdan diye hatırlıyorum veya genel olarak yazmış da olabilirim.

• Ticaret sistemi başta herşey iyi güzel tutunca büyüyünce böyle oluyor malesef ben dolap kullanıyordum resmen kendi ürünlerimizden deli kar yapıyorlar orayı bıraktım letgoya koyuyorum satarsam satarım satmazsam satmam para kazandıramam hiç dolapa 2-3 kuruş alıcam diye

• amazon'da satsaydın

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt

neler neler var hocam, aynısı mobilya sandalyesi sattım 2 adet farklı renklerde sipariş vermiş müşteri, tekinin kargosu 700 civarı. Neyse ürün gitti pat 2 gün sonra teki iade geldi. İade sebebi rengini beğenmemiş, 700 gidiş 700 kusur donus toplam 1500 civarı kargo ücreti girdi. Diğer satılan sandalyenin karı yok oldu. Hatta zarar ettim

• dukeler kullanıcısına yanıt
    Vergi levhası istiyorlardı hocam. Benimde evden e ticaret yaptığım için vergi levham yoktu. Ayrıca imza sirkusu, bilmem kac aylik vergi levhasi falan istiyorlardi, ne n11 nede hepsiburadaya kabul edilebildim. Sadece trendyol hızlı kabul etti, onunda sebebi belliymiş
  • Diktatör58 D kullanıcısına yanıt

açıkçası pttavm sitesine yüklemek aklıma gelmedi. Şartları neydi bilmiyorum. Gerçi ziyaretçi sayısı sanırım en az olan site o. Şartları, komisyonu vs nedir görmek lazımdı. amazon,n11,hb bunlar vergi levham yok diye almadılar

• Bir firmada eticaret yöneticisiyim, Trendyol ile yaşadığım sıkıntıları yazsam sayfalarca sürer. En basiti müşterinin açıp kullandığı orijinal parfümü, müşteri neyine dayanarak orijinal değil diye iade ediyor ve yasaya rağmen kozmetik/kişisel bakım ürünlerinde ürün açıldıktan sonra ve kullanılmış ise iade söz konusu olamaz, iadeyi onaylıyor. Sonrası ne mi şirket avukatı gerekli aksiyonları alıyor ve o dönem 2K olan parfüm ücretinin üstünde masraflar zararlar vs 15K tazminat aldık trendyoldan
    Ürünlerin stok kartları ve görselleri, açıklamaları düzeltmemeleri cabası. Doğru ürün içerik bilgisi yanlış, bizim insanımızda 2dakika internete girip ürün aramdığı için yapıştırıyor alıyor, sonra yanlış ürün geldi diye zırlıyor. Trendyol yüzünden bu konularda çok sıkıntı yaşanıyor.

• profiteer kullanıcısına yanıt

Ben biraz tecrübesizlikten yaşadım bunları. Ama benim için deneyim ve çok iyi tecrübe oldu. Mesela e-ticaretten çok anlamazdım, şuan profesyonel olmasam dahi orta seviyede sayılırım. Mesela web sitesi nasıl açılır bilmezdim, arkadaşıma deneme amaçlı wordpress kaynaklı site açtım, sayfa düzenlemeyi öğrendim, tasarımı öğrendim, biraz fotoşop öğrendim, kendi web sayfamıza ürün eklemeyi, nakliye bedelinin otomatik gelmesini, karta ödeme entegrasyonu vs vs gibi birçok şeyi öğrendim. Aslında kendime web sayfası açıp yoluma ordan devam etsem belki 5-6 ay sonra para kazanmaya başlardım. Ama benim o kadar zamanı tölere edecek bütçem yoktu. Malum evli ve 2 çocuk olunca aylık fiks giderlerinizi karşılamak zorunda kalıyorsunuz. Eğer şöyle banka hesabımda 1-2 milyonum olsa, inanın kendi sayfamı profesyonel hale getirir ordan satmaya başlar vede kazanırdım.

Benim en büyük talihsizliğim trendyolun komisyon oranları, ve kargo bedellerinin bu denli yüksek olması, artı devletin vergi politikası mahvetti.

Mesela tazmin süreçleri ile ilgili kargo anlaşmasını istedik onu göndermedi. Mahkeme avukat vs derken bizi aşan konular olduğu için lanet olsun demekle yetindik.

• Ticaret kolay değil. 200 liraya ürün aldınız, 250'ye sattınız. 50 lira kar. Sizinkisi şahıs firması olduğu için daha az vergi ödersiniz.

Sağlık kuruluşları için limited şirketi açılıyor.

Ama tabi vergilendirilmesi lazım, mecbur KDVini ödeyip alacaksınız, size gelişi 220 olacak. Satarken de KDV ekleyeceksiniz, 275'e satacaksınız, kredi kartı komisyonunu da ekleyeince 288 lira olacak./Tabi herkes itiraz edecek. Ama sizin milletin gözündeki karınız 30 liraya düşecek.

Ama durun o kadar kolay değil, bu 30 liranın 8 lirasını kurumlar vergisine ödeyeceksiniz. Kalacak 22 lira. Ama u 22 lira sizin paranız değil :) BU para şirketin parası, ee sonuçta neden şirket açtınız? Bu kazandığınız parayla yaşayabilmek için. Doğral olarak sizin bu parayı şirketinizden çekmeniz lazım, bu durumda şirketiniz stopaj, siz de ekstra bir daha gelir vergisi ödeyeceksiniz, gitti mi 9 lira da oraya. Size kalan 13 TL

Al-Sat yapılıyor olsa bu 13 TL fena para değil dersiniz. Ama sağlık kuruluşu için eğitim lazım, yüksek maaşlı doktorlar lazım, açarken bir dünya masraf yapmanız lazım, ha bir de iyi bir yere açıp iyi bir yere kira ödemeniz lazım(Hatta her 3 kirada bir de devlete bir kira oranında yine vergi ödemeniz lazım), daha çok uğraşıp daha çok risk almanız, doğal olarak da bütün bu masraflar çıktıktan sonra daha çok kar etmeniz lazım(13 TL değil).

Öyle kampanya yapıp dakikada onlarca satma şansı da yok, bir işe girdi mi 1 saat uğraşacak ve zihnenle bedenen yorulacak, ikinci bir işi alabilmesi için en az yarım saat dinlenmesi gerekecek.

Bir implantın kalitesine göre kliniğe alış fiyatı 100 eyro ile 500 euro arasıdır. Son zamanlar inşaat firmaları tarafından açılmış bir sürü zincir poliklinik var. 4bin TL'ye implant yapıyoruz diye reklam veriyorlar(Reklam vermeden hasta bakamıyorlar, çünkü kimse memnun değil, o yüzden bir dünya da sahte 5 yıldızlı yorum satın alıyorlar. Şuan en kalitesiz implantı 100 euro 3500 lira eder. Yukarıdaki hesapla 73 TL kar ediyor olmaları lazım :) ben Al-Sat yapsam 227 lira kardan aşağı o malı satmam(ki gönül ister ki 875 TL kar edeyim). Ha bir de bu 73 lira kar ile tüm masrafları ödeyip bir de ceplerine para kalacak olacak iş değil. Sizce bu İnşaat firmaları tarafından(şaka değil, yasal prosedürü atlamak için zaten işinde de pek iyi olmayan bir doktorun üzerine yapıyorlar kliniği ama araştırın klinikle aynı isimde inşaat firması da var) milletin ağzına yaptıkları implantlardan nasıl oluyor da kar ediyorlar? cevap çok basit torna tezgahında üretilen ya da yurda kaçak yollarla sokulan SAHTE İMPLANT kullanarak.

Eğer sağlığınızdan olmak istemiyorsanız, tedavilerinizi doktorların kendisi tarafından işletilen muayenehane ve polikliniklerde yaptırın, ama öyle 5-6bin liraya da yapılmasını pek beklemeyin :) Bugün evinizde duvara matkapla çivi çakacak adam bile sizden daha fazlasını istiyor ve üstelik tüm malzemeyi size aldırarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 15 Haziran 2024; 10:21:6 >

• bende trendyolda 7 8 ay once satışa başladım. gercek usul ile.

hani haberlerde aracılar fiyatları yükseltiyor yükseltiyor diye haberler duyuyorsunuz ya. trendyol aracılığın Allahı. dükkanınızdaki mala birisi geliyor ooturdugunuz yerde malınıza ortakcı oluyor. yuzde 25 30 komisyon ekliyor. hicbir masrafa karışmıyor. hiçbir masrafları yok.

ayrıca yukarda arkadaş eklemeyi unutmuş ben hayatımda böyle saçma bişey görmedim. ürünü trendyol a ekledik diye vitrin ücreti ödüyoruz. şaka gibi değilmi? sanki zoraki sattırıyoruz ürünümüzü en son 5 tl idi ama yüklediğiniz her bir ürün icin vitrin üçreti ödeniyor.

ben satış yaptığım her ürünü kamera kaydı cekerek paketliyorum ürünü sağlamlıgını kamera karşısında gösteriyorum (şemsiye satıyorum mesala) müşteri 3 5 gün sonra bu kırık geldi diye iade talebi acıyor. ve geri gönderiyor. trendyol a video kaydımı gönderiyorum bakın ben sağlam göndermişim diyorum müşteri kırmış.

sonuç: para iadesi yapılcak. böyle işmi olur ya. trendyol icin değerli olan müşteri. satıcı nın birisi gider birisi gelir mantığı altında çalısıyorlar. paramızı 28 gün sonra veriyorlar. devlet gram sesini cıkartamıyor bunlara.

• perSNN kullanıcısına yanıt

altına imzamı atıyorum

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

Şuan 7.80 lira alıyor. Allah belalarını versin. Nisanda takım elbise sattım, müşteri 2 mayısta iade etti, benden satamadığım ürünün komisyonunu kestiler, haziran geldi hani komisyon iadem dedim, temmuzda dediler. Allaha havale ettim kapattım dükkanı

• Bu arada okuyan arkadaşlar, öne çıkarında bu lanet yere girip iş yapanlar varsa okusunlarda uzak dursunlar.
  • Sırf site kurup ürün sergiledin diye satıcıdan yüzde 20 küsür komisyon almak ayıptır ve ne yazık ki halkın başka bir çaresi kalmadı. Tekel olmuş bu yamyamlar.
  • Hırdavatçıyım, kaldıkı ki müşterinin vitrindeki ürünü kurtlamasını bile tavsip etmiyorum. Zaman zaman uyarırım, 'ne istiyorsanız ben vereyim" izah ediyorum şöyle çiziliyor ikinci el muamelesi yapılıyor gibisinden. Pişman da değilim anlayışlı müşteri de var, tip tip bakanda. Çünkü bazı ürünleri vitrin üzerindeki kancadan almaya çalışınca takılıp düşme, çizilmesine v.b acayip tilt oluyorum. Vakti zamanında bizimkiler de internetten satış için baskı yaptılar yok böyle satıyorlar yok şöyle satıyorlar gibisinden. Biraz kurtladım, küfür gibi komisyonlar, ilgili firmaların tutumu zamanla komisyon oranlarının değişmesi beni hiç sarmadı. Kaldı ki komşuları da yokladım, herif matkabı alıp mobilya montaj etmiş, talaşıyla birde geri yollamış. Eksik aksesuar, deformeler hiç yanaşılmaması gerekildiğini düşündüm. Kimseyi şimartım, mağdur olmanın bir mantığı yok.

• Satıcı gibi müşterilerin de puanı olması lazım. Yani benim yaptığım alışverişler hep sornsuz ödemem belli olması lazım. İade yaptığım ürünler de ürün veya satıcı nedeniyle oluyor ihtiyacım olmayan şeyi almıyorum çünkü.

Satıcıların kullanılmış şeyler satanla da karşılaştım kötü satıcı da var ama bu iade işini abartan kötüye kullanan kötü alıcılar da var.

Kullanıp iade etmede gerçekten masum şekilde denemiş olabilir ama dediğiniz gib içi kirliyse bile olmaması lazım ben olasm utanırım yollamaya. 2-3 tane alıp deneyip iade etme olayı ise abartılı

Burda e - ticaret siteleri komisyon almalarına rağmen hiçbir sorumluluk almıyorlar asıl sıkıntı orda bence ödemeleri geciktirmeleri de ayıp alternatif lazım

• berk70 kullanıcısına yanıt

Çoğu firma kendi web sitesini kurup ürün satmaya başladı. Onun içinde ciddi reklam geliri ayırmak lazım. Misal trendyol günde 1 milyon ziyaretçi alıyorsa, yeni kurulan sitenin max ziyaretçi sayısı reklamsız 5-10 reklamla en fazla 500 falan oluyor. Zaten büyük e ticaret siteleri o yüzden tekelleşmiş durumda.

Gelelim iade konusuna, dediğim gibi 1-2 gün içinde yapılan iadeler zaten satıcının aklında şüphe bırakmıyor. Olmamıştır, beğenmemiştir diyoruz, ama 1 hafta 12.gün, 13.gün iade oldu mu zaten kesinlikle kullanılma durumu oluyor.

Keşke dediğiniz gibi alıcıların puanlanabileceği sistem olsa, ama onada kulp bulur yurdum insanı, her defasında farklı isimlerle kullanıcı açarlar. E devlet yoluyla e ticarete kayıt sistemi entegre etmek lazım, öbür türlü kötülük yapan zaten her türlü yapıyor malesef

• Bu kadar kültürsüz ahlaksız insanın olduğu yerde e-ticaret falan yapılmaz. Çok büyük satış hacimlerine ulaşan mağazalar yine de bunca komisyona ve iadeye rağmen güzel kazanıyorlar ama ayda 10 tane gereksiz-haksız iade yüzünden gelir gider dengesiz bozulacak ufak firmalar ve şahısların bu işe girmemesi lazım

• Halisünasyon H kullanıcısına yanıt

Bende bütçe olsa yemin ediyorum açacağım

Siteye arşivli sabıka kaydı bile yüklencek daha önceden dolandırıcılıktan sabıkası olan adam belki alıyor nerden biliyorsunuz dürüst alıcı dürüst satıcı olacak.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.