ben kutuyu da, kitapçığı da attım (belki kutudan kitapçık da çıkmadı,hatırlamıyorum)
DTS denilen hani şu orjinal dvd filmlerde olan 2.1 kanal desteği olan format değil mi ? Bir de Coaxial den daha iyi ses elde edilmiyor mu? Bu "ses" olayından hiç anlamam da, affınıza sığınıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: thdentist
ben kutuyu da, kitapçığı da attım (belki kutudan kitapçık da çıkmadı,hatırlamıyorum)
DTS denilen hani şu orjinal dvd filmlerde olan 2.1 kanal desteği olan format değil mi ? Bir de Coaxial den daha iyi ses elde edilmiyor mu? Bu "ses" olayından hiç anlamam da, affınıza sığınıyorum
dostum DTS direk 5.1 kayıt yapılan ses gibi birşeydi. koaksiyelde veri kaybı daha az olduğu için haliyle ses daha iyi çıkıyor. ben DTS li albümler dinlemek için bu kadar üstüne düşüyorum. çünkü DTS müzikte en ince tınıları ve sesleri bile duyuyorsunuz ve gerçekten güzel bir deneyim oluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: msaltik
quote:
Orjinalden alıntı: jackosman
Gerçekten öyle mi diyorsun ? Yani allah korusun teknik servisle uğraşmak istemiyorum ..Alayım evde dursun , çatır çatır filmimi izliyeyim .DTS , USB , Sorunsuz altyazı istiyorum . Ve dediğin gibi başka da divx player bulamadım . Hani dedim siz bunu aldıysanız buna benzer modelleri de incelemişsinizdir ,diye size bir danışayım dedim ... İsmi geçen forumlarda ve divxle alakalı olan forumların hepsini araştırıyorum , hatta aynı mesajları o forumlara da attım , seçenek çok olsun diye fakat bu divxplayer'dan başkası da bana hitap etmiyor . Bir şey daha sormaktsı istiyorum müsadenizle . Bu ürünü İzmir'den veya internet aracılığı ile alabileceğim , güvenilir bir site veya mağaza biliyor musunuz ? Cevabın için çok teşekkür ederim . Sanırım bu ürünü alacağım ama satan bir mağaza bulmam şart
yalnız bir konuda uyarayım seni, altyazı boyutu biraz küçüktür. önceki syaflarda ermiş olduğum fotolara mutlaka bak. bana çok küçük gelmiyo ama bazı arkadaşlar rahatsız olmuştu. bulabileceğin yer olarak HEPSİB...... yı öneririm. yanında 2m HDMI kablo veriyordu 113/12YTL
başka soracağın bişe olursa cevaplarım. ben LG, Philipsi samsung, toshiba başlıklarını kelime kelime okudum. bu ürünü görene kadar divx player olayından vazgeçmiştim. çünkü bahsettiğim modellerin çok aptal eksikleri var. mesela philips'in USB'sinden sadece mp3 dinleyip foto izleyebiliyosun. e hani divx olayı yok...
Murat philips in usbsinden divx izliyorum, powered external hdd bağlıyorum, usb stick ile izliyorum. sadece photo ve mp3 deil. bisuru baska derdi var o ayrı ama. HDMI çıkışı olan buna ramen 480i ve 576i şeklinde sinyal gönderebilen(progressive cevirmeden), packed bitstreamleri taklmadan(xvid) oynatan bir divxplayer arıyorum ama bulamıyorum.
İstanbul yolu (Ankara) Mavi bilgisayar'da çok miktarda h-2304 bulunuyor. C.tesi günü bir tane aldım. Fiyat 113.YTL. Ancak iki farklı kutu vardı. Oradaki eleman açık mavi kutular yeni geldi dedi ve içinden HDMI kablosu çıktı. Yeni parti sanırım. Henüz cihazı tam detaylı inceleyemedim ancak Panasonic 42PV70 de HDMI sorunsuz çalışıyor. USB çalışıyor. 2GB flash belleği sorunsuz okudu. Bir DVD (formatını bilmiyorum) de "HD desteklemedi" yazdı ne demek anlamadım açıkçası. Alt yazılar yine ufak. Almak isteyen arkadaşlara duyurulur.
merhaba Daneel bu konuya uzun zamandır bakamamıştım msjını şimdi gördüm. Philips'in bahsettiğim modeli 5980. kendi kılavuzundan edindiğim bilgilerdi. sadece foto ve mp3, aynı bilgiye tekrar ulaşmaya çalışayım, yanlış bilgi verdiysek düzeltelim tabi...
bu arada ben Hepsiburadadan 2m HDMI kablo ile almıştım. 113YTl idi. bilmiyorum hala devam ediyor mu
aklıma takıldı. bu trident yerli malı mı?http://www.trident.com.tr eğer sitesi bu ise ithal ya da yerli malı şeklinde bir açıklama göremedim. ondan daha önemlisi burda konuşulan modellerden hiç biri sitede yok. cidden kafam karıştı
yerli malı olmaması lazım, diğer forumda olmadığına dair bişeler konuşuluoyrdu.
bu ara hakkaten bulmak zor, iyi sattı heralde ürün.
quote:
Orjinalden alıntı: brutalsk
aklıma takıldı. bu trident yerli malı mı?http://www.trident.com.tr eğer sitesi bu ise ithal ya da yerli malı şeklinde bir açıklama göremedim. ondan daha önemlisi burda konuşulan modellerden hiç biri sitede yok. cidden kafam karıştı
o zaman bir soru daha sorayım. alt yazıların küçük olduğundan şikayet ediliyor. alt yazıları filmin içine gömme yöntemi kullanıldığında bazı playerlarda sorun çıktığını okudum. trident de bunu deneyen oldu mu? ne gibi sonuçlar alındı?
quote:
o zaman bir soru daha sorayım. alt yazıların küçük olduğundan şikayet ediliyor. alt yazıları filmin içine gömme yöntemi kullanıldığında bazı playerlarda sorun çıktığını okudum. trident de bunu deneyen oldu mu? ne gibi sonuçlar alındı?
altyazılar biraz küçük ama abartılacak düzeyde küçük değil. ben 50" plazmamda seyrediyorum ztn sorun yok. bundan önceki 70 ekran tüplü arçelikte biraz yoruyordu. altyazıyı gömdükten sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum, çünkü artık filimin bir parçası oluyor. şu olabilir yeniden kodlama yapıldığı için uyumsuz bi codec kullanılırsa, player görmeyebilir ya da sağlıklı çalışmayabilir. onun dışında problem olmaması lazım
ben gömerek izliyorum hiçbir sorun yok model k-2304 tavsiye ederim. gömülen altyazının güzelliğini hiçbir firmware filan tutmuyor.
quote:
quote:
altyazılar biraz küçük ama abartılacak düzeyde küçük değil. ben 50" plazmamda seyrediyorum ztn sorun yok. bundan önceki 70 ekran tüplü arçelikte biraz yoruyordu. altyazıyı gömdükten sonra sıkıntı olacağını sanmıyorum, çünkü artık filimin bir parçası oluyor. şu olabilir yeniden kodlama yapıldığı için uyumsuz bi codec kullanılırsa, player görmeyebilir ya da sağlıklı çalışmayabilir. onun dışında problem olmaması lazım
cevaplar için teşekkürler. bunları öğrenmek istedim çünkü benim 70 ekran ya da lcd, plazma gibi tv lerde izleme şansım yok. ben 55 ekran tüplü tv de izlicem mecburen :) alt yazı gömme konusunu da, başka forumlarda bu işlem sonucu bazı playerlarda sonuç alınamadığını gördüğüm için sormuştum ama madem sonuç güzelmiş o zaman benim kafamda fazla şüphe kalmadı.
Philips 720 Sa kullanıcısı olarak, biraz da yazılım deneyimli biri olarak, incelemelerim sonucunda, HDMI çıkışlı cihaz arayışlarım fiyat ve performans açısından bu H-2304 HDMI 0607 cihazı almamı sağladı..
- Cihazda DTS decoder maalesef yok.... Yani DTS sesleri desteklemiyor... DTS destekli bir ses sistemi ile çözülebilir..
- Alt yazı olayını kesinlikle sorun etmeyin, arkadaşların editlediği yazılımla, font boyutları dvd alt yazısından daha okunaklı hale gelmiş durumda..
- Cihazın piyasada iki serisi çıkmış durumda.... satın almak isteyen arkadaşlar, seri nosuna bakarak almaya çalışsınlar... cihazın arkasında Seri no: 0607.... seri nolu cihazlar yazılımı temin edilmiş ve üzerinde çalışma yapılan cihazlar...
- 1207 ile başlayan cihazlardan şimdilik uzak dursunlar...
- Bu arada, cihaz dual divx riplerde maalesef ikinci sesi seçemiyor... kumanda üzerindeki language tuşu etkisiz kalıyor... bu da orjinal yazılımdan kaynaklanan bir durum...
quote:
yerli malı olmaması lazım, diğer forumda olmadığına dair bişeler konuşuluoyrdu.
bu ara hakkaten bulmak zor, iyi sattı heralde ürün.
quote:
kutunun uzeride "made in p.r.c" yaziyor. yani oz be oz cin mali. ithalatci firma uyaniklik edip barkodun uzerine 869'la baslayan bir numara yazmis. numaraya bakan birisi bunun yerli mail oldugunu dusunebilir.
Gel birgün misafirim ol LG LH-T3632SD nasıl çalıştırıyor hiç zorlanmadan göstereyim sana.
800*600 çözünürlüğe kadar her tür hdrip-brrip filmi gazyet güzel çalıştırıyor. Çözünürlükle alakalı bir olay. Bu çözünürlükten yukarı divxleri çalıştıramıyor. Öte yandan bu çözünürlüktede olsa bir br-rip dvd ye fark atıyor görüntü kalitesinde.
urunu kullanıyorum.Kanımca fiyat performans anlamında son derece basarılı bir urun.Ancak uygun usb kablosu ile guc sorununu asmama ragmen 2.5 luk hdd yi okuyamayırum.bu konuda deneyimli arkadaslardan yardım bekliyiyorum.Disc formatı ne olmalı? vs vs....
Sorunuszca, Divx oynatıcılarını usb uzerinden hdd ile kullanan arkadaslar sorularıma cevap yazabilirlerse cok memnun olurum,Cunku hala usbden hdd calıstıramıyorum;
Hdd leri kullanırken cihazın icnde dvd bulunduruyor musnuz?(usb tusuna bastıgımda bazen dvd ye gectigini farkettim) usb/mmc tusuna bastıktan sonra ortalama ne kadarlık bir surede hddlerin kok dizinine giriyor? Birde wd kablosu dısnda onerebileceginz bir marka usb kablo varmı? (5-6 tane farklı tip MiniUsb kablo ile denedim sonuc alamadım ) Son olark Calısan hdd nizin akım degerini(kac amper yazıor diskin ustunde?) veya modelini yazabilirmisinz?
WD nin kablosuyla çalışıyor diye birşey yok bizde WD nin harddiski vardı taktık çalıştırdık kendi kablosuyla. Başka marka harddisk sahibi olmadığım için deneme şansım da olmadı.
merhaba bende hafata sonu trident 2304 ü aldım.ama 1207 ile başlayan serisini almışım.ne yazık ki.bu serilerin pek önerilmediğini duymuştum.ama sebebi hakkında bir açıklama bulamadım.cihazı 32 philips lcd tv ile hdmi çıkışından kullanıyorum.dün akşam vcd, dvd,divx olarak denedim.vcd görüntüsünden pek hoşlanmadım.yakın çekimlerde görüntü iyi ama görüntü uzaklaştıkça oyuncuların yüzleri ve görüntü bozuluyor.dvd ise oldukça iyiydi.divx e lafım yok zaten.1207 hakkında bana bilgi verebilirminiz?ayrıca ayarlarda yapılacak bir düzeltme olabilir mi?
Gel birgün misafirim ol LG LH-T3632SD nasıl çalıştırıyor hiç zorlanmadan göstereyim sana.
800*600 çözünürlüğe kadar her tür hdrip-brrip filmi gazyet güzel çalıştırıyor. Çözünürlükle alakalı bir olay. Bu çözünürlükten yukarı divxleri çalıştıramıyor. Öte yandan bu çözünürlüktede olsa bir br-rip dvd ye fark atıyor görüntü kalitesinde.
HD-rip den kasit HD medyalardan yapılan ripler değil. Hakkatan HD rip'ler!!!!
yani 1280*800 ve üstü. onlarda ağırlıklı mkv dosyaları oluyor zaten arkadaşım.
quote:
Orjinalden alıntı: tatlidede
merhaba bende hafata sonu trident 2304 ü aldım.ama 1207 ile başlayan serisini almışım.ne yazık ki.bu serilerin pek önerilmediğini duymuştum.ama sebebi hakkında bir açıklama bulamadım.cihazı 32 philips lcd tv ile hdmi çıkışından kullanıyorum.dün akşam vcd, dvd,divx olarak denedim.vcd görüntüsünden pek hoşlanmadım.yakın çekimlerde görüntü iyi ama görüntü uzaklaştıkça oyuncuların yüzleri ve görüntü bozuluyor.dvd ise oldukça iyiydi.divx e lafım yok zaten.1207 hakkında bana bilgi verebilirminiz?ayrıca ayarlarda yapılacak bir düzeltme olabilir mi?
aramıza hoşgeldin hocam hocam VCD'yi beğenmemen VCD olmasından kaynaklı ztn 352*288 çözünürlükte bi görüntü. DVD'nin 4te biri kalite.
Bunun dışında ürünü alıp da beğenmeyen 2 tane provakatör dışında kimse çıkmadı heralde. bi tek ngelus arkadaşımızın bi HDD problemi var.