1207 chipsetli cihazlar için yazılımın olmadığını biliyorum. Ürünü buradan inceleyip ondan sonra almıştım. O zaman 0607'i MTK chipsetli olduğu için tavsiye etmişlerdi. Elindekinin yerine alabileceğin 0607 seri numaralısı olabilir Alt yazı olayını MTK için küçük bi yazılımla çözmüşler. Update çok kolay. Altyazıdaki tüm rahatsızlıklar giderilmiş. DVD'nin alt yazısından daha okunaklı yapabilirsin ayarları ile. Ama bazı eksi yönlerini söylemekte fayda var. Eğer bu eksiklerini de aynı fiyat aralığında yapabilen varsa ondan al derim.
Eksileri; 1- .MP4 uzantılı video dosyalarını oynatamıyor. 2- Dual Audio seçeneği olan dosyaların sadece birinci dil seçeneğini oynatabiliyor. İkinci dile geçiş olmuyor. 3- Kumandası çok basit duruyor. Çok kullanılan tuşların daha büyük ve okunaklı olması gerekirdi. 4- Yüksek çözünürükteki video dosyalarını okumuyor. "Video Resolution Not Supported" gibi mesaj gösteriyor. 720x... çözünürlük üstünü elimdeki örneklerde okumadı. 5- DTS çıkışının olmayışı. Sanıyorum müzik sistemi DTS destekli ise bu sorun ortadan kalkıyor. Eğer Dolby Digital destekli ses sisteminiz varsa DTS seçeneğini seçerseniz dvd menüsünden ses vermiyor. 6- En önemli sayılabilecek kötü yönü satın aldığınız cihaz yüksek oranda arızalı çıkabiliyor. Ben, iki kez değiştirdim. Üçüncüsünde yerinde deneyerek aldım malesef Bir arkadaşım aldı ve kumandası arızalı çıktı. Başka bir arkadaşım aldı okuyucu trayden garip sesler geliyor. Mümkünse iyi bir tekno marketden alınmalı. Yoksa değişim esnasında başınız ağrıyabilir.
Artıları; 1- HDMI üzerinden görüntü ve ses aktarabilme 2- DVD için Upscale yapabilme. 3- USB ve MMC girişleri üzerinden ext. hard disk ve flash bellek vs. okutabilme. 4- DVD-VCD-Divx-MP3-JPG-DAT formatlarını sorunsuz okuyabilme. 5- Sony Okuyucu lense sahip 6- Fiyat 7- MTK chipsetli olanları update edilebiliyor. Umarım eksilerin çoğu yazılımla düzeltilebilir.
Değerli Tridentli arkadaşlarım, 720x... üzeri çözünürlükte avi dosyalarını okutabileniniz var mı? Ya da çözümünü söyleyebilecek. Bu konudaki tecrübeleriniz nelerdir? Paylaşıma katılacak tüm arkadaşlara teşekkürler...
bende 736x??? olan bi tane çalıştı, nasıl bilmiyorum. Bu değerin üzerine çıkamaz bu aletler. 1280x720 çalıştırmayı unutun. 800x??? olanlar da çalışmıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: umita
1207 chipsetli cihazlar için yazılımın olmadığını biliyorum. Ürünü buradan inceleyip ondan sonra almıştım. O zaman 0607'i MTK chipsetli olduğu için tavsiye etmişlerdi. Elindekinin yerine alabileceğin 0607 seri numaralısı olabilir Alt yazı olayını MTK için küçük bi yazılımla çözmüşler. Update çok kolay. Altyazıdaki tüm rahatsızlıklar giderilmiş. DVD'nin alt yazısından daha okunaklı yapabilirsin ayarları ile. Ama bazı eksi yönlerini söylemekte fayda var. Eğer bu eksiklerini de aynı fiyat aralığında yapabilen varsa ondan al derim.
Eksileri; 1- .MP4 uzantılı video dosyalarını oynatamıyor. 2- Dual Audio seçeneği olan dosyaların sadece birinci dil seçeneğini oynatabiliyor. İkinci dile geçiş olmuyor. 3- Kumandası çok basit duruyor. Çok kullanılan tuşların daha büyük ve okunaklı olması gerekirdi. 4- Yüksek çözünürükteki video dosyalarını okumuyor. "Video Resolution Not Supported" gibi mesaj gösteriyor. 720x... çözünürlük üstünü elimdeki örneklerde okumadı. 5- DTS çıkışının olmayışı. Sanıyorum müzik sistemi DTS destekli ise bu sorun ortadan kalkıyor. Eğer Dolby Digital destekli ses sisteminiz varsa DTS seçeneğini seçerseniz dvd menüsünden ses vermiyor. 6- En önemli sayılabilecek kötü yönü satın aldığınız cihaz yüksek oranda arızalı çıkabiliyor. Ben, iki kez değiştirdim. Üçüncüsünde yerinde deneyerek aldım malesef Bir arkadaşım aldı ve kumandası arızalı çıktı. Başka bir arkadaşım aldı okuyucu trayden garip sesler geliyor. Mümkünse iyi bir tekno marketden alınmalı. Yoksa değişim esnasında başınız ağrıyabilir.
Artıları; 1- HDMI üzerinden görüntü ve ses aktarabilme 2- DVD için Upscale yapabilme. 3- USB ve MMC girişleri üzerinden ext. hard disk ve flash bellek vs. okutabilme. 4- DVD-VCD-Divx-MP3-JPG-DAT formatlarını sorunsuz okuyabilme. 5- Sony Okuyucu lense sahip 6- Fiyat 7- MTK chipsetli olanları update edilebiliyor. Umarım eksilerin çoğu yazılımla düzeltilebilir.
Değerli Tridentli arkadaşlarım, 720x... üzeri çözünürlükte avi dosyalarını okutabileniniz var mı? Ya da çözümünü söyleyebilecek. Bu konudaki tecrübeleriniz nelerdir? Paylaşıma katılacak tüm arkadaşlara teşekkürler...
o zaman artık piyasada 0607 MTK chipset 'li bulmak imkansız yanlış mı anlıyorum?
Ben tgardan aldım.Orada benimle yeterince ilgilendiler ve değişim için yardımcı oldular. Kutusunda seri numarasının olduğu yerde sonu 0607 ile biten bir numara var. Oradan anlayabilirsin. Bir de 1207'nin kutusunda 2 adet player resmi varmış galiba. 0607 nin kutusunda bi tane.Değişim için bu ip uçları işine yarayabilir.
Arkadaşlar, başıma gelen bir arızayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer bu konuda fikri olan birisi lütfen cevaplasın. Konu şöyle; bahsi geçen player'ın çalışması sırasında çok sık görüntü yok oluyor ve geri geliyor. Bu durum yeni ortaya çıktı. Eskiden vardı ancak bu kadar sık değildi. Film izlemek zehir oluyor. Bunu hem divx hem dvd hatta mp3 yada jpeg görüntülerken bile yapıyor. Bişey oynatmasa bile yine görüntü sık sık yok oluyor bir iki sn sonra geri geliyor. Bu problem nereden kaynaklanıyor anlayamadım. Bu player'ı alt yazılarındaki sıkıntı dolayısiyle update etmiştim. Bir de plazma tv'nin ayarlarını da oynamıştım. Haa unutmadan sadece HDMI girişiyle izlediğim için diğer bağlantıdan denemedim. Onu da kontrol edip sizi bilgilendireceğim. Bu konuda yorumu olan var mı yada aynı şey başına gelen?
> Ürünün özellikleri arasında hdcd yazdığını hatırlatmam yeterli sanırım bu konuda.
HDCD bir görüntü formatı değil, 5 kanallı müzik cd formatıdır.
diğer mesele;
Türkiye'de HD-Rip yani MKV çözen alet yok. Olanlarda yurtdışından ve satışı çok yüksek olmayan aletler.
2-3 yabancı sitede MKV çözen aletlere rastladım ama şimdilik yanından geçilmeyecek kadar abartı pahalılar.
quote:
Orjinalden alıntı: umita
Arkadaşlar, başıma gelen bir arızayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer bu konuda fikri olan birisi lütfen cevaplasın. Konu şöyle; bahsi geçen player'ın çalışması sırasında çok sık görüntü yok oluyor ve geri geliyor. Bu durum yeni ortaya çıktı. Eskiden vardı ancak bu kadar sık değildi. Film izlemek zehir oluyor. Bunu hem divx hem dvd hatta mp3 yada jpeg görüntülerken bile yapıyor. Bişey oynatmasa bile yine görüntü sık sık yok oluyor bir iki sn sonra geri geliyor. Bu problem nereden kaynaklanıyor anlayamadım. Bu player'ı alt yazılarındaki sıkıntı dolayısiyle update etmiştim. Bir de plazma tv'nin ayarlarını da oynamıştım. Haa unutmadan sadece HDMI girişiyle izlediğim için diğer bağlantıdan denemedim. Onu da kontrol edip sizi bilgilendireceğim. Bu konuda yorumu olan var mı yada aynı şey başına gelen?
Arkadaşlar bu sorunu çözdüm. Kullandığım daha yeni olan update dosyasından dolayı bu problem oluyormuş. Bir önceki update dosyasına geçince sorun çözüldü.
Merhaba bende 1-2 kelime yorum yazayım 2306 model nolu cihaz su an kutusunda carrefourun yolunu bekliyor nedeni ise CD playerinin bozuk olması.. taktıgım hic bir diski okumadı.. hep disc yok dedi.. ayrıca USB den taktıgım standart LOST bölümlerindede kilitlendi.. Kesinlikle tavisye etmiyorum.. Ucuz etin suyu kara olurmuş..
Son olarak teknik servisini aradım.. Bunun yazılımının güncellenip güncellenmedigini sordum.. komik bir şekilde daha model numarasını bile söylememiş olmama ragmen güncellenmedigini söyledi.. Buda son noktayı koymama yetiyor..
quote:
Orjinalden alıntı: tosunpasa
Merhaba bende 1-2 kelime yorum yazayım 2306 model nolu cihaz su an kutusunda carrefourun yolunu bekliyor nedeni ise CD playerinin bozuk olması.. taktıgım hic bir diski okumadı.. hep disc yok dedi.. ayrıca USB den taktıgım standart LOST bölümlerindede kilitlendi.. Kesinlikle tavisye etmiyorum.. Ucuz etin suyu kara olurmuş..
Son olarak teknik servisini aradım.. Bunun yazılımının güncellenip güncellenmedigini sordum.. komik bir şekilde daha model numarasını bile söylememiş olmama ragmen güncellenmedigini söyledi.. Buda son noktayı koymama yetiyor..
Ucuz etin suyu kara olurmuş benzetmesi bu cihaz için pek geçerli değil. Bu cihazın özelliklerinde olup da pahalı olan bir cihaz da yok doğrusu. Zaten adam gibi bir cihaz (NMT; networked media tank, HD/MKV okuyabilen cihazlar) için 500-600YTL'yi gözden çıkardık ama o cihazlar gelene kadar en iyi alternatif şimdilik bu cihaz. Piyasadaki 300-400YTL'lik Divx/DVD playerlar da bu cihazdan daha üstün özelliklere sahip değiller yani.
Hocam sen benim yazdıklarımı okumadın herhalde.. Cihaz cok başarısızdı diyorum.. ÇAlışmadı diyorum.. USB den film takıncda kilitlendi diyorum.. Tamam ucuz alalım ama oda bir yere kadar.. çok adi şeylere sırf ucuz diye parada verilmez.. Dün cihazı iade ettikten sonra 10 YTL daha ekleyip ASAHI diye bir cihaz aldım.. kumandası olsun, dış görüntüsü oldukca kaliteliydi.. taktıgım tüm CD, DVDleri okudu.. USBdede sorun cıkarmadı.. Ayrıca güncellenebiliyor bildigim kadarıyla...
quote:
ben 5 aydır kullanıyorum, hiçbir sorun yaşamadım. illaki problemli cihazlar olacaktır. ama bütün seriyi, markayı lekelemek doğru olmasa gerek. PS3'te problem çıkmıyo mu sanıyosunuz? yada milyarlarca lira verip alınan plazmalarda? elektronik şans işidir. USB'si takır takır çalışıyo bi sıkıntı yok. çoğu cihazın yapamadığı ext HDD'leri bile çok rahat okuyo. ama siz ztn değişmişsiniz problem kalmamış.
bu arada servisi gülmüşsünüz de, sizin ilk defa başınıza böyle bişe geldi heralde. Yaw kaç tane servis, yardım konuya vakıf? teknosaya gidin de 1-2 ürünün özelliklerini sorun bakalım. Daha sattıkları malı biliyorlar, kaldı servis verecekler
quote:
Hocam sen benim yazdıklarımı okumadın herhalde.. Cihaz cok başarısızdı diyorum.. ÇAlışmadı diyorum.. USB den film takıncda kilitlendi diyorum.. Tamam ucuz alalım ama oda bir yere kadar.. çok adi şeylere sırf ucuz diye parada verilmez.. Dün cihazı iade ettikten sonra 10 YTL daha ekleyip ASAHI diye bir cihaz aldım.. kumandası olsun, dış görüntüsü oldukca kaliteliydi.. taktıgım tüm CD, DVDleri okudu.. USBdede sorun cıkarmadı.. Ayrıca güncellenebiliyor bildigim kadarıyla...
Ucuz mantığı farklı. Zaten piyasada 40-50YTL'ye kadar cihaz var. Belirttiğiniz gibi bozuk cihaz almanız şanssızlık olmuş. Modeli kötülemek yanlış yani. Cihazdan beklentiniz fazla değilse 50YTL'lik bir cihaz da sizi tatmin edebilir, Trident'e 100YTL gibi yüksek bir para vermenize gerek yok. Benim şahsen cihazdan beklentilerim yüksek olduğu için çok ucuz bir cihaz veya çok pahalı cihaz almak istemedim. Beklentim fazla olmasa pahalı bir cihaz alırdım. Bu cihazın özelliklerinde olup da pahalı olan hangi cihaz var merak ediyorum doğrusu.
Ben üçüncü kez değiştirdiğimde sağlamını buldum. Daha önce yazdıklarım arasında da eksi yönlerinde bahsetmiştim. Mutlaka değişimini hemen yapabilecek bir elektronik marketden alınması gerekir demiştim. Çalışmayan dediğiniz tüm problemleri fabrikasyon hatası. Sonuçta çinden getiriliyor. Burada satılıyor. İçinden mutlaka bozuk olanlar da çıkacaktır. Keşke başka bir markaya yönelmeseydiniz. Diğer arkadaşlarımın da bahsettiği gibi hem hdmi hem de çok zengin özelliklere sahip aynı fiyatta başka bir ürün yok diye biliyorum.
merhaba izmirde bu trident 2304 0607 modelini nerden bulabilirim yardımcı olursanız sevinirim
Bu tür cihazları mutlak sırette satıcı firmada deneyip almak lazım.. Ama düzgün çalışanınıda almış olsam gerek kumandası gerekse üzerinde yanan igrenç mavi ışık cihazın koskoca bir sıfır notunu haketmesine yetiyor.
quote:
Bu tür cihazları mutlak sırette satıcı firmada deneyip almak lazım.. Ama düzgün çalışanınıda almış olsam gerek kumandası gerekse üzerinde yanan igrenç mavi ışık cihazın koskoca bir sıfır notunu haketmesine yetiyor.
evet kumanda biraz amele, daha çok kullanılan tuşlar daha büyük tutulabilirdi. Mavi ışık bence de anlamsız, dikkat dağıtıyor, seyir esnasında
Merhaba, dediklerine katılıyorum tosunpaşa :) Ama sıfır notu verecek kadar değil. Bu cihazın yapabildiğini 100 ytl'ye yapabilen başka bir cihaz varmı ben bulamadım. Ayrıca arızalı çıkma olasılığı tüm markalarda başına gelebiliyor. Hepsi bir arada malesef olmuyor. Kaliteli bildiğimiz bir markada malesef ya 3-4 katına alıyorsun ya da ses sistemi ile beraber satıldığından fiyatı çok pahalı kalabiliyor. 100 liraya bu kadar marifeti olan cihazın kumandasının da çok kaliteli olması beklenemez. Daha önce aldığım shov dvd'nin kumandası 2 mt'den daha uzakta çalışmıyordu :) Nasıl uzaktan kumandaysa? özetle bu cihaz yerine hdmi'ı olmayan aynı markanın alt modeli bence alınabilir. En güzel çözüm bu olur düşüncesindeyim. Verdiğim paraya göre hayli memnunum.
113YTLye 2m HDMI kabloyla aldım. bugün yine alsam yine bunu alırım, o ayrı...
quote:
Orjinalden alıntı: msaltik
quote:
Orjinalden alıntı: Witchdoktor
Arkadaşlar ben de cihazı 2 ay kadar önce almıştım (HDMI promosyonlu olarak), şimdiye kadar deneme imkanım olmamıştı ama geçen gün 120GB'lik FAT32 formatlı WD 2.5 inç'lik harddiskimi bağladım (%98 dolu). Cihazı tanıdı tanımasına ama yaklaşık 2-3 dk kadar bekletiyor ilk algılamada. Bu da oldukça sıkıcı bir durum tabi ki. Bunun dışında film oynamakta iken bir sonraki klasördeki filme geçiş 'Next' tuşu ile malesef yapılamıyor ki bu durum da oldukça kötü. Sizdeki harddisklerde de algılama bu kadar zaman alıyor mu?
NOT: Ben örneğin dizileri genelde aşağıdaki şekiilde yerleştiriyorum. Bir sonraki klasöre film oynarken geçmek için illa ki klasör menüsüne dönmek gerekiyor. Gönül isterdi ki aşağıdaki örnekte Lost S01E01.avi oynamakta iken 'Next' tuşuna bastığımda Lost S01E02.avi oynamaya başlasın.
Root -- Lost (klasör) ---- Lost S01E01 (klasör) ------ Lost S01E01.avi ------ Lost S01E01.srt ---- Lost S01E02 (klasör) ------ Lost S01E02.avi ------ Lost S01E02.srt ---- Lost S01E03 (klasör) ------ Lost S01E03.avi ------ Lost S01E03.srt -- Prison Break (klasör) ---- Prison Break S01E01 (klasör) ------ Prison Break S01E01.avi ------ Prison Break S01E01.srt ---- Prison Break S02E02 (klasör) ------ Prison Break S02E02.avi ------ Prison Break S02E02.srt ...
bende de aynı diskten var. ben 10GB fat32 ve kalanı da NTFS olacak şekilde kullanıyorum. Algılama süresi uzun tabi, normaldir de. Next tuşuyla diğer klasöre geçmemesi de normal olabilir. Yazılımı yapan o şekilde düşünmüş. Sonuçta örneğin A filmi ile B filmi de olabilir aynı disk içinde, gerek duymamış. Next aynı klasör içindeki dosyalarda çalışıyor. Hatta next'e basmadan kendi otomatik geçiyo. Next'in o şekilde geçişine ihtiyacım olmadı hiç açıkçası
sayın m.saltık bende everest kutusu içinde 2,5 30gb ve 80 gb samsung dıştan beslemeli iki adet harddisk var.önceden aldığım 1207 bunlarının tamamını sorunsuz şekilde görüyordu.0607 ise dediğiniz gibi daha az bellek ayrılmış alanı görüyor.(2,5 te bazen ,3,5 luk ta hiç görmüyor.)başka çözümleriniz oldumu bu konuda teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: tatlidede
sayın m.saltık bende everest kutusu içinde 2,5 30gb ve 80 gb samsung dıştan beslemeli iki adet harddisk var.önceden aldığım 1207 bunlarının tamamını sorunsuz şekilde görüyordu.0607 ise dediğiniz gibi daha az bellek ayrılmış alanı görüyor.(2,5 te bazen ,3,5 luk ta hiç görmüyor.)başka çözümleriniz oldumu bu konuda teşekkürler.
valla sadece FAT32 olayını biliyorum, bende çalıştıktan sonra başka yol arayışına girmedim. yardımcı olamayacağım. ben genel DVD'lerden seyrediyorum ztn. Pek USB kullanmıyorum