Şimdi Ara

TRT şifresiz maç yayını yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
4.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin şifreli maç yayıncılığına TRT'nin son vermeye hazırlandığını açıkladı.

TRT'nin maç yayınlarına talip olduğunu belirten Şahin, şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacaklarını söyledi.

Şifreli maç yayını yapan kuruluşların hiç hoşuna gitmeyecek bu çalışma Arjantin'den esinlenmiş.

Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin'de şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan yöntem Türkiye'ye geliyor.

Toplu maç seyredilen ortamlarda gençlerin farklı etkilenmelerle karşı karşıya kalmamaları için uygulanan yöntem Arjantin'de olumlu sonuçlar verdi.

TRT şimdi maç yayın ihalesine girip şifresiz maç yayınlamayı ve herkesin istediği yerden maçları seyredebilmesine imkan vermeyi amaçlıyor.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Televizyon ve Gazetelerin Ankara Temsilcilerine verdiği kahvaltıda bu konuda çalışma başlattığını ve maç yayınlarının şifresiz açık olmasından yana olduğunu söyledi.

Bir süredir kamuoyunda gündeme gelen konuyla ilgili genel müdürün ilk defa konuşması çalışmanın ciddiyetini ortaya koymuş oldu.

Samanyoluhaber

Ocak ayında yapılacak olan Turkcell Süper Lig maç yayın ihalesine girecek olan TRT, yayın haklarını kazanması durumunda futbol maçlarını şifresiz yayınlayacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, “Şifreyi kaldırıp açık yayıncılık yapacağız” dedi.
    Şifreli maç yayını yapan kuruluşların hiç hoşuna gitmeyecek bu çalışma Arjantin’den esinlenmiş. Arjantin modeli olarak bilinen çalışmaya göre şifreli maç yayınlayan platformların işi zora girecek. Arjantin’de şifreli maç yayınları sebebiyle özellikle gençlerin maç seyredebilmek için belli ortamlarda toplanmalarının önüne geçmek için uygulanmaya başlanan yöntem Türkiye’ye geliyor. Toplu maç seyredilen ortamlarda gençlerin farklı etkilenmelerle karşı karşıya kalmamaları için uygulanan yöntem Arjantin’de olumlu sonuçlar verdi. TRT şimdi maç yayın ihalesine girip şifresiz maç yayınlamayı ve herkesin istediği yerden maçları seyredebilmesine imkan vermeyi amaçlıyor.
    TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Televizyon ve Gazetelerin Ankara Temsilcilerine verdiği kahvaltıda bu konuda çalışma başlattığını ve maç yayınlarının şifresiz açık olmasından yana olduğunu söyledi. Bir süredir kamuoyunda gündeme gelen konuyla ilgili genel müdürün ilk defa konuşması çalışmanın ciddiyetini ortaya koymuş oldu.

KONUYLA İLGİLİ Daha ÖNCEKİ HABER

Bugün Gazetesi yazarı Aykut Işıklar’dan futbol severlere müjde. Lig maçlarını izlemek için yayıncı kuruluş olan ;Digitürk’e abone olunma noktasında acele edilmemesini belirten Işıklar, müthiş projeyi açıkladı. Işıklar’a göre, “Turkcell Süper Lig” ilk ihaleden sonra& “Türk Telekom Süper Ligi” olacak ve Cuma, Cumartesi, Pazar akşamı yayınlanacak& maç TRT üzerinden şifresiz ve ücretsiz olarak yayınlanacak.
    Bugün yazarı Işıklar’a göre, böyle bir olayı en çok isteyenlerin başın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Nedeni ise çok açık Başbakan Erdoğan, Türk halkına bedava maç izlettirmek için elinden geleni yapıyor.

Bu konuda Türk Telekom da TRT de çok rahat. Maç yayınlarının alt yapısını Türk Telekom yapıyor. TRT de son sistem yayın için hazır. Geriye bir tek futbol yayın ihalesi kalıyor… O da önümüzdeki yıl yani 2010′da yapılacak ve Türk Telekom – TRT işbirliği futbol yayın ihalesini alırsa 2010-2011 futbol sezonunda maçlar, ev, işyeri, internet ve cep telefonlarından ücretsiz olarak yayınlanacak…

İşte Aykut Işıklar’ın gündeme damga vuracak o yazısı…

“Maçlar TRT’de parasız yayınlanacak. Çünkü Telekom kararlı…

Ekmek parasını kazandığı işini, canı gibi sevdiği çocuklarını ve eşinden başka ’sadece ve sadece futbolu’ daha doğrusu gönül verdiği takımı düşünen arkadaşım… Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Bursaspor, Sivasspor hangisi ise artık… Takımla yatıp takımla kalkan, futbolcuları çocuklarından daha yakından izleyen futbol sevdalısı… Çok iyi biliyorum, üzerine başına veya evine üç liralık bir şey almak için kırk saat düşünüyorsun. Bu yüzden çocuğunu az mı ağlatıyorsun, eşini az mı kızdırıyorsun? Ama maça gelince…

Digitürk’e ayda 39, 49, 59 veya 79 lira vermesini biliyorsun. Digitürk sağ olsun adamına göre muamele yapıyor. Hani kör tuttuğunu öpermiş ya… Digitürk de “Lig TV” abonesi olmak isteyeni veya İngiltere maçlarını izlemek isteyeni öpüyor. Herkes farklı ücret ödeyerek maç izliyor. Ben her ay 59 lira veriyorum, büyük oğlum herhalde tosun bulundu 79 lira veriyor. Kanallar aynı…

D-Smart da güya yayına başlarken “bir kereye mahsus” para aldı. Kutu için para almış, ‘Sadece 250 lira bu alet için veriyorsunuz’ demişti. Başka da para almayacaktı. Aynen Digitürk gibi tuttuğunu öptü. Önemli maçlar olunca bazı bayileri 500 liraya çanak anten kurdu. “Şu kampanya bu avanta dendi” ama vatandaşa kaç para karşılığı yayın sunduğu belli olamadı. Şimdi de yıllık, aylık abone paraları istiyor. Türk takımlarının Avrupa Kupaları maçlarını bahane edip, abone sayısını artırıyor. Hürriyet veya Milliyet gazetelerindeki vatansever gazeteciler yazsalar ya… Akşam’dakiler de Digitürk’ü yazsın bakalım.

Her neyse bu hafta “Süper Lig” maçları başlıyor. Sakın acele etmeyin. Çünkü Telekom ve TRT tabii devlet babanın yardımı ve teşviki ile size müthiş bir kıyak yapacak. Turkcell Süper Ligi, Telekom Süper Ligi olacak. Haftanın üç akşamı dört maç TRT’den bedava yayınlanacak. Yani artık alıştığımız, “Yayıncı kurumun verdiği üç dakikalık haber görüntülerinde sadece bunlar vardı” veya “10 bin dolar veremediğimiz için golleri size gösteremiyoruz” muhabbeti olmayacak. Hatta her kent, takımının maçını da bedava izleyecek. TRT öyle bir organizasyon yapıyor ki, diyelim maç Rize’de oynanıyor, Rizespor’un maçı TRT’de o bölgede yayınlanacak. Her kent kendi takımını izleyebilecek.

Şu dediklerim hayal değil. Yakında açıklanacak gerçekler. Çünkü ilk maç yayın ihalesinde Telekom teklif zarfını masaya koyacak. Milyonların önünde kulüplere kaç dolar teklif ettiği görülecek. TRT ile maç yayını anlaşması yapıldı bile. Bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da çok istiyor. Türk halkına bedava maç izlettirmek için elinden geleni yapıyor. Bu konuda Telekom da TRT de çok rahat. Zaten maç yayın işinin teknik alt yapısını Telekom yapmıyor muydu? Eee bu işi ülkemizde başlatan en iyi yapabilecek yayıncı kuruluş da TRT olduğuna göre… Ortaya sadece yayın ihalesinin günü kalıyor. Bu işi de Telekom ne pahasına olursa olsun almayı kafaya koymuş.

Aman haaa bana bu haberi verenler sıradan kişiler değil. Çok üst düzeyde, işin içindeki kişiler. Telekom’dan da değiller. “Telekom ile ne para olarak ne de teknik imkân olarak baş edemeyiz” diyorlar. Türk halkı maçları TV’lerde bedava izleyecek diye kulüpler maddi zarar edecek sanmayın. Tam tersi Telekom, Digitürk’ün verdiği ve D-Smart’ın vermeyi düşündüğü paranın en az üç mislini vermeyi göze aldı. Bu yüzden kulüpler bayram ediyor. Ama çaktırmak istemiyorlar. Ne de olsa o yayıncı kurumların arkasında yazılı basının güçlü temsilcileri var. Göbek bağı meselesi…(Bugün-Haber7)

İhale dönemi öncesi çıkan bu haberler, piyasayı kızıştırmak için mi yapılıyor ? Yoksa gerçek payı var mı göreceğiz..

• İşin içinde telekom adı geçiyorsa kesin bi bit yeniği vardır.
  • TRT kapansa da rahat etsek. Almadığım hizmet için TRT'ye her ay elektrik faturamdan para ödüyorum. Üstüne üstlük aldığım herbir radyo, radyolu mp3 çalar, televizyon vesaire içinde TRT ye bandrol parası ödüyorum. Star TV 300 kişi ile işi çevirirken TRT'de 7000 memur a vergilerimizle maaş ödüyoruz. Kapansa yada tamamen özelleştirilse de kurtulsak.
  • Eğer böyle birşey olursa seni sırtımda taşırım kadıköye kadar
  • Nerede o günler... Şifresiz yayınlasınlar sabah akşam trt izleyecem
  • quote:

Orijinalden alıntı: naten

TRT kapansa da rahat etsek. Almadığım hizmet için TRT'ye her ay elektrik faturamdan para ödüyorum. Üstüne üstlük aldığım herbir radyo, radyolu mp3 çalar, televizyon vesaire içinde TRT ye bandrol parası ödüyorum. Star TV 300 kişi ile işi çevirirken TRT'de 7000 memur a vergilerimizle maaş ödüyoruz. Kapansa yada tamamen özelleştirilse de kurtulsak.
    Şifresiz maç yayınlayacam diyor Trt ve sizde hayır kapansada rahat etsek diyorsunuz.Hayırdır Digitürk ve dsmarta verdigimiz paralar sizi rahatsız etmiyormu?
    Trt şifresiz maç yayınlasada bizde artık fahiş fiyatlı Digitürk ve dsmarttan kurtulsak diyorum.

• quote:

TRT kapansa da rahat etsek. Almadığım hizmet için TRT'ye her ay elektrik faturamdan para ödüyorum. Üstüne üstlük aldığım herbir radyo, radyolu mp3 çalar, televizyon vesaire içinde TRT ye bandrol parası ödüyorum. Star TV 300 kişi ile işi çevirirken TRT'de 7000 memur a vergilerimizle maaş ödüyoruz. Kapansa yada tamamen özelleştirilse de kurtulsak.

TRT kapanırsa ne olur biliyor musun ?

Rating kaygısı gütmeyen ve izlenilmiyeceği bilinse de; toplum yararını gözeten hiçbir kültür,sanat,eğitim programı yapılmaz..

Devlet tiyatrocuları,gerçek emekçiler;ekmek parası kazanabilmek için alişan, gamze özçelik gibi starların(!) oynadığı diziler de figüranlık yaparlar..

Almadığım hizmet derken, TRT nin yayınlarını izlemeni kim engelliyor ve açık yayın yapan bir tv alman ligini,zaman zaman ispanya kupa maçlarını, zaman zaman sinema tv 'de çıkmayan filmleri, gerçekten kaliteli sit-comları vererek yeterince hizmet vermiyor mu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HD yerine SD olur, geriye gidilmiş olur.

Bir devlet kuruluşunun özel şirketlerle ihaleye girmesi haksız rekabet olmazmı?, bizim vergilerimizden sınırsız para gücüne sahip, firmayı zarar ettirme derdi tasası yok, çalışanlarına maaş ödeme sıkıntısı yok, gel keyfim gel. Bende genel müdür olsam girer ihaleyi alırım, nasıl olsa sınırsız sorumsuz harcama lüksüm var.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_equal_mc2

quote:

Rating kaygısı gütmeyen ve izlenilmiyeceği bilinse de; toplum yararını gözeten hiçbir kültür,sanat,eğitim programı yapılmaz..

Devlet tiyatrocuları,gerçek emekçiler;ekmek parası kazanabilmek için alişan, gamze özçelik gibi starların(!) oynadığı diziler de figüranlık yaparlar..

Almadığım hizmet derken, TRT nin yayınlarını izlemeni kim engelliyor ve açık yayın yapan bir tv alman ligini,zaman zaman ispanya kupa maçlarını, zaman zaman sinema tv 'de çıkmayan filmleri, gerçekten kaliteli sit-comları vererek yeterince hizmet vermiyor mu ?

• iyi olur tabi şifresiz hereks izleyebilisin takımnı kahve köşelerinden kurtulsun
  • Ya arkadaslar, hangi kurulus sirf cocuklar birbirinden kotu etkilenmesin diye milyar dolarlari havaya sacar? Biraz mantikli olmak lazim. Ayrica TRT nin yayinladigi milli maclarinin kalitesi ortada. Emin olun kalite cok dusecektir. Bence yeni anlasmada mac yayinlari icin musterilerden istenebilecek ucrete bir ust sinir, bir denetleme gelsin (ornegin abone basi 20 TL gibi makul bir rakam) ben seve seve vermeye hazirim. Ama adam gibi yayin izleyelim. Bizdeki mac yayinlarina bakin birde ingilteredeki pl maclarini izleyin. Aradaki farki gorunce bana hak vereceksiniz.
  • TRT kapansa sen her aldıgın 82 ekran TV için TRT ye 120 Euro adet başı yani 250 TL bandrol haracı ödemekten, bende her ay elektrik faturamdan %2 TRT ye destek payı ödemekten kurtulurum.

Ayrıca devletin sanatcısı, devletin tiyatrocusu, devletin operacısı olmaz. Olmamalı. Hayat risklerle dolu. O mesleği seçiyorsa zorluklarına katlanacak. Herkese iş garantisi vereceksek herkesi memur yapalım.

TRT özel televizyonların önünde bir engeldir. Her türlü imkana rağmen zarar eden kurumları yaşatmak saçmalıktır.

Eğer şifresiz izlemek istiyorsan, TRT nin yayın ihalesini almak için ödediği paralarıda finanse etmek zorundasın. Bunu da her ay kullandığın elektriğin %2 sini TRT ye aktararak yada aldıgın her radyo veya televizyon için TRT ye bondrol haracı vererek yapacaksın...

Yani bedavaya izlediğin birşey yok... Basit mantıkla düşünürsen ortalama 80 TL elektrik faturan geliyorsa 1,6 TL ayda toplamda 20 TL her yıl TRT ye finansal destek oluyorsun. 2 senede 1 de TV, radyo, radyolu cep telefonu, otomobiline radyolu cd çalar, vesaire değiştirsen. adedi en az 10 Euro ile 215 Euro dan 2 yılda ortalama 250 TL yılda ise 125 TL TRT ye para gönderiyorsun demektir. Toplamda senede 150 TL TRT ye para ödüyorsun.

Bedava dediğin buysa. Hiçte bedava değil...

quote:

Orijinalden alıntı: e_equal_mc2

quote:

• yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim maçları trt alır şifresiz yayınlarsa birde üstüne para verip HD altyapısı kuracak falan mı zannediyorsunuz..yada en iyi spikerleri bünyesinde toplıyacak mı?
    hadi diyelim TRT maçları şifresiz yayınlamaya karar verdi peki ya federasyon şartnamedeki "TSL maçları şifreli olacaktır kısmını nasıl kaldıracak" ayrıca bu para dolaylı yoldan maç izleyen izlemeyen herkesin cebinden çıkmayacakmı futbolla alakası olmayanlara nasıl bir cevap vereceksiniz.. şu anda bu pastayı sadece maç izleyenler öderken herkesi buna ortak yapmak biraz bencillik değil mi?

TRT digiturkle anlaşabilir yerel kanallar kurup anadolu maçlarını gösterebilir yerel bölgelerde A2 maçlarını gösterebilir.. futbolun gelişmesine katkı sağlayabilir ama bu yatırımı yapması hem yayıncılığı hemde futbolu geri götürür..

TRT bu paraları amator sporlara aktarmalıdır ama aktarmamaktadır.. basketbolun,voleybolun,hentbolun ve bir sürü sporun bu paraya daha çok ihtiyacı vardır..

saygılarımla.

• Digiturk ve D-Smart milleti yolunacak kaz yerine koymadan önce düşünecekti bunları. Bazıları, bunun gibi pek çok forumda bu kuruluşlara isyan eden insanların sesini duymuyor. "Parayı cepleyelim, gerisi boş" diyen kişileri müdür yapıp sonra da devlet işe el atınca ağlayamazsınız.

Kaliteymiş... Görüyoruz onların da kalitesini. Digiturk becerip normal SD yayınları standart kalitede veremiyor. Size şans verilmiş, suistimal etmişsiniz.

Akıllı olsalardı da kullanıcı tabanını genişletmek için, örneğin 15 TL. aylık ile, yerli-yabancı maç aboneliği yapsalardı. Bunun yerine berbat pazarlama ve satış uygulamaları ile milleti bezdirdiler. Daha önce paket içinde olan yabancı maçları bile uydurdukları yeni paketlere alıp abonelerden ekstra para istediler...vs.

Bu gerçekleri başından beri gördüğüm için hiçbirine üye olmadım.

Bu şirketlere ve sahiplerine geçmiş olsun...

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper029 -- 12 Ekim 2009; 15:23:34 >

• Merhaba arkadaslar ;

işin güzel yanı , digitürk e bi dünya para bayılmaktan , lig tv için berbat Sd sayınlarını izlemekten kurtuluruz . Ancak diğer tarafta kadrolaşmaktan teknolojik atılıma zaman bulamayan , hiç bir iş-proje üretmemesine rağmen atıl kadrolarına para saçan , daha düne kadar analoğ yayın yapan , şuanki digital yayın kalitesi bile tartışılan bir kurum var karşımızda .. Adamlara HD desen o kim derler . Ücretsiz maç izlemek tabiki güzelde bu işin ucunda TRT gibi 90 lardan henüz günümüze gelememiş bir kurum olunca insan bu iş nasıl olur diye düşünmeden edemiyor :) umarım iyi olur ...

Saygılar
  • futbol bir zevktir, nasıl sinema için para veriyorsan dvd için para veriyorsan ve bunu internetten indirmek illegal ise , futbolda bu şekilde olmalıdır..
    TRT de alacaksa yayınını şifrelemeli ve ederi kadar ücreti tahsil etmelidir. 15 lira olur 20 lira olur.

TRT nin en büyük özelliği birleştirici olabilir yani kendi platformunu kurmadan yeni bir kanalda hem kablo tv de hem digi de dsmartta olabilir ve kendi ürününü buralara belli fiyattan satarken digi ve dsmartın kablo tv ile rekabet etmesini bekler bundan en büyük kazancı biz sağlarız..

yoksa TRT nin almasına karşı değilim karşı olduğum şey zevk için tuttuğumuz takım için izlediğimiz futbolun parasının futbolun f sinden anlamayan analarımızdan çıkması..

futbol kendi diyetini kendi ödemelidir..

saygılarımla..
  • bir kere serbest piyasa, liberallik kelimelerini ağızlarından düşürmeyenlerin, stratejik olarak önemli önemli değil ayrımı yapmadan elde avuçta ne varsa özelleştirenlerin lig maçlarını devlet televizyonlarından yayınlatması tam anlamıyla popülizmin tavan yaptığı noktadır. hani serbest piyasada devlet olmazdı, devlet sadece yukardan kontrol etmeli, devlet telefon işleriyle uğraşmamalı, sigara, şeker üretmemeliydi. aynı devlet şimdi niye maç yayını yapıyor?

arjantain modelinden esinlendik falan da hikayedir. benim duyduğum arjantindeki yayıncı kuruluş zarar edip, klüplere para ödeyemeyince, klüpler de mali sıkıntıya girdi. devlet başkanı da ayağına kadar gelen bu popülizm fırsatını geri çevirmeyip devletin kasasından klüplere ödenmeyen paralarını ödeyip maç yayınlarını devlet televzyonundan izledi. yani öyle ortada arjantin modeli falan yok....
  • Entresan bir Milletiz.Trt ne işe yarıyor kapansın diyenler,şimdi Trt Süperlig yayın haklarını almak istiyor diye eleştiriyor.Trt ne yapsa kimseye yaranamıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: loko

Entresan bir Milletiz.Trt ne işe yarıyor kapansın diyenler,şimdi Trt Süperlig yayın haklarını almak istiyor diye eleştiriyor.Trt ne yapsa kimseye yaranamıyor.

trt'yi eleştirenlerle beni kastediyorsan yanılıyorsun. ben trt'yi değil başımızdakilerin tutarsızlıklarını eleştirdim. hala da lafımın arkasındayım. tüpraşı, telekomu, erdemiri, sigara fabrikalarını, şeker fabrikalarını vb herşeyi liberallik, serbest piyasa, özel sektör adına özelleştir. devlet bu işlerle uğraşmamalı de. en iyisi serbest piyasadır, özel sektördür de ondan sonra da maç yayınlarını devlet televizyonundan yayınlat. bana hiç mantıklı gelmiyor.

ayrıca bu yayınları devlet televizyonlarından yapacağına sen bu konuyla ilgili yasa çıkar. naklen yayın hakkını alanı denetle. yayın hakkını alan firmanın ödediği parayla verdiği hizmeti kıyasla. vatandaşın başına gelen haksızlıklarla ilgili firmayı sorgula, ceza ver. aynı paketi biri 29 liraya diğeri 68 liraya izlemesin. ayrıca verilen hizmeti dünya standartlarıyla kıyasla.

• dogrumu ya?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.