Trugo'nun elektrikli araç şarj tarifesine yüzde 20 zam geldi
-
-
Daha önce defalarca yazdım, evden ucuza şarj etmeyen bu ile girilmesin. Pişman olur, zaman kaybeder.
Cep telefonunu şarj eder gibi akşam gelip evden şarj edeceksin. Aksi halde boşa uğraş.
Hele yüksek mtv’li arabalarda iş tamamen zaman kaybı oluyor.
Yakımda 15 lira olur 1 kw şarj.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Zamlar yağıyor bu ne ya. Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol, harçlar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Geçen elektriğe zam gelmişti mecbur şimdi yapmak zorunda kaldılar.
Önemli verdikleri hizmet. Trugo olmasa Türkiye’de elektrikli araçla dolaşıp hızlı şarj yapmak çok zor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şu cicim ayları bir geçsin, pilli arabayla seyahat fosil yakıtlıyla aynı ve hatta daha yüksek olacak. Zengin için zaten sorun değil. Olan yine düşük gelirli garibana olacak. Pilli arabaların ikinci ellerinin olmadığı da düşünülürse bu iş garibana yaramaz. Gariban derken ıkınıp sıkınıp sadece bir veya iki araç alma gücünde olan insanlardan bahsediyorum.
-
dcde kmde kaç tl yakıyor yani ortalama şimdi. 3tl oldu mu? evden şarj edilmiyorsa esprisi yok gibi
-
Togg uzun menzilin 88.5Kw bataryası var yani yeni tarifeyle Turugo da 850Tl ye full şarj bununla Toggu normal benzinli gibi kulanırsan ş.içi 500-550 / ş.arası 450-500 km yol yaparsın (110 lu kullanırsan ş.arası 500 ü rahat geçiyor , ama basılıyor:)
ş.içi 1,7Tl - (500km)
ş.arası 1,8Tl - (450km)
Benim evde şarj ortamı yok ,hep dışarıda DC de şarjlıyorum
-
sitede park ya da müstakil evi olanların işe gidip gelmesi için güzel bir şey şarjlı araçlar ama ben hibrit tercih ederim yani km hesabı yapmak istemem bir yere giderken. geçen sene bu zamanlar tesla kullanan kuzenim gelememişti mesela ist konya arası. iki gün bana hesap anlattı şurada dursam şu kadar dururum, şurada var mı şarj yani atla hızlı trene gel 4.5 saat. uğraştığına değmez.
-
Ücret için girmiyor insanlar genelde zaten. Ben en azından girmedim. Girme nedenim konfor. Sessiz, titreşimsiz, vites değişimsiz, geniş araç olması.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir İki Araç Almaya Çalışan Garibansa
Ev Kirasını Ödemekte Zorlanan Hangi Sınıfta Oluyor.
Halimiz İçler Acısı
Togg aracım var allahtan evde şarj ediyorum senede 3 defa uzun yol yapıyorum sadece,memlekete gidincede evde şarja devam kendi yerinde şarj yapanlar için hala uygun.
-
Aksine büyük çoğunluk benzin sarfiyatı, bakım giderleri gibi yürütme maliyetini düşünerek ilgileniyor. Kalan grup sessiz, konforlu, çevreci vs diye bakan azınlık bir orta üst gelir grubu.
Millet niye köpürmüş anlamadım. Hızlı şarj ile 850 TL ye doluyor ve 500 küsür km sürülüyor. Hangi içten yanmalı araç 850 TL ye 500 Km menzil sunuyor?
not benzinli araç sürücüsüyüm.
-
Yılbaşına kalmaz bir kere daha zam gelir elektriğe/doğalgaza haliyle bu elektrikli araçların şarj olduğu bu tarz istasyonlara da zam gelecek demektir. Benzin mazot dolar arttıkça zam geliyor. Dolar uzun zamandır sabit benzin sabit kaldı lakin elektriğe ha bire zam geliyor dolar artmasa da. Bu makas yılbaşından sonra çok daha artacaktır. Benzin mazot bir şekilde 60 tl lere falan çıktığında elektriğe çok daha büyük zam gelecektir yani bir yerden sonra benzinli araç elektrikli araca göre daha ucuz olacak. Bu hiper enflasyon ve bu ülke yönetiminde de bu çok uzak zaman değil tahminim 2-3 seneye kalmaz eşitlenir maliyetleri. Eylül veya ekim ayında elektriğe bir zam daha bekleniyor çünkü yılbaşından sonra da asıl zamlar gelecek enerjiye...
-
Eleştirenler de kamyonla uzun yol şoförlüğü yapıyor heralde?
Araçları genelde şehirde kullanıyoruz. Hadi yılda birkaç kez de uzun yola gittiğimizi varsayalım. Onda da heralde durmaksızın 1000km gitmiyorsunuz sanırım.
yıl içinde yakıttan yaptırdığı tasarruf, bakım olmadığı için yapılan tasarruf, sessizliği, ivmelenmesi vs derken gelen zamlara rağmen hala çok mantıklı bir tercihtir elektrikli araçlar.
13 ayda 21000km yapmış elektrikli araç sahibi birisi olarak tavsiye ederim.
-
lpg li bütün atmosferik araçlar ... hatta toyotanın hibrit araçlarına lpg takıp daha ucuza giden var .
-
Çünkü stabil bir tüketim verisi değil 850tlye 500km. Forumlardan, youtubedan ziyade elektrikli araç kullanan bir tanıdığınız var ise onu gözlemleyin. Tabi bu arkadaşın gözü sürekli tüketimde, hava su derece klima su kadar acik, ben zaten her 200kmde bir yarim saat mola veririm, hergun 1000km yol mu yapiyoruz vs vs diye sacmalamayan normal bir kullanici olmasi gerekli. Evden sarj imkani apayri bir avantaj tabi.
Araba sahibi olmak Türkiye gibi bir ülkede gereksiz bir lüks. İstanbul'da heleki ekstra gereksiz, arabayla zaten bir yere gidemiyorsun park sorunu var. Boş pahalı bir hobiden ibaret otomobil işi.
-
Zam zam zam zam artık olay yeme içme oturma gitme girme uyuma gezme seyretme binme görme duyma yani kısaca bu ülkede yaşama yada nefes alma öl ama kimseye belli etme olayına döndü
-
Ellerinde patlayacak şarj istasyonları. Böyle giderse mazotla aynı paraya getirecekler. Evde 1 kW 2 TL bunlarda 10 TL den başlıyor. Birde elektrikli araç alın diyorlar.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Daha önce defalarca yazdım, evden ucuza şarj etmeyen bu ile girilmesin. Pişman olur, zaman kaybeder.
Cep telefonunu şarj eder gibi akşam gelip evden şarj edeceksin. Aksi halde boşa uğraş. Hele yüksek mtv’li arabalarda iş tamamen zaman kaybı oluyor. Yakımda 15 lira olur 1 kw şarj. |
Zamlar yağıyor bu ne ya. Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol, harçlar.
|
Benzer içerikler
- numara sorgulama
- kitap okuma uygulaması
- hepsiburada premium ücreti
- video boyutu küçültme
- whatsapp kendine mesaj atma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X