|
Elektrikli araç batarya fiyatları 2026'ya kadar %50 düşecek
-
-
Ama bizim ülkemizde hiç bir şey değişmeyecek. Ülkemizdeki bayiler fiyatları yine yüksek tutup, kar oranlarını artıracak. Yine dünyanın en yüksek fiyatlı, en yüksek vergili araçlarını kullanmaya devam edeceğiz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
batarya yapi olarak cok basit bir sey. pahali olmasinin nedeni simdiye kadar yapilan arge maliyetleri, pespese kurulan yeni fabrikalarin maliyetleri, batarya uretimindeki artisin gerisinden gelen hammadde arzi ve hammadde uretimine yapilan yatirimlarin maliyetleri. bunlarin hepsi toplam fiyata ekleniyor. ama zaman gectikce uretim olcegi artikca olcek ekonomisinden tum bu maliyetler bolunuyor, mevcut patentlerin suresi doluyor, ureticinin odedigi arge patent maliyetleri azaliyor, hammadde arzi talebe yetisiriyor ve tabi gelisen teknoloji ile kobalt nikel gibi pahali hammaddelerin kullanimi azaliyor.
bunun uzun vade projeksiyonunu yaptiginda elektrikli araclarin gelecekde silindirli araclar karsisinda cok cok ucuz fiyatlara gelecegini ongormek mumkun. elektrikli aracin en buyuk maliyeti batarya, batarya disindaki yapisi silindirli araca gore cok daha basit, cok daha az hareketli karmasik parca var. batarya fiyatlari dustugunde elektrikli arac silindirli aracin yari fiyatina hatta daha altina inebilir. ondan sonrasinda icten yanmali araclar buharli arabalar trenlerle beraber muzedekini yerini alirlar.
bu tip durumlarda turkiye geriden gelir genelde ama fiyatlar bu seviyeye dustugunde eminim turkiye herkesin onunde degisimi gerceklestirir. yeterki ucuz olsun sacma vergiler gelmesin.
-
Türkiye için haber değeri yok
-
Bir hafta önce Amerika'da olduğum eyalette kasırga, fırtına, hortum ne varsa yaşadık. Elektrik gitti, yeterli güneş olmayınca solar enerji de hikaye oldu. Elektrikli araçlar oldu el arabası...
Şimdi kimse elektrikli araç şudur budur demesin. En iyisi Hybrid sistemler.
Senaryo olarak bakınca elektriğe hükmeden lojistiği ele geçirecek olayı. Ee lojistik yoksa gıda yok, ticaret yok...
-
Bumu abi kriter. Elektrik gitti sıkıntı büyük. Elektrik istasyonları yokmu. Elektrik istasyonlarında local batarya depoları kurulamaz mı? Hybrit falan 10 seneye esamesi okunmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yeni bir lityum madeni mi bulundu yoksa
-
Dünyada %50 düşecek türkiyede %300 çıkacak zaaa :))
-
Sadece bir örnek verdim. Kriter değil. Aklı olan araç bagajında jeneratör taşıdı. Hybrid konusunda çok yanılıyorsunuz. Normalden Hybrid sonrası Hidrojen /hibrit sistemler de gelişecek. Kullandınız mı bilmiyorum ama mutlaka deneyin.
Elektrik yoksa zaten hayat duruyor en çabuk yapılacak şey orayı terk etmek.
Hibrit sadece elektrikli arabanın ne kadar müthiş bir şey olduğunu deneyimlememiş birilerini kandırmak için üretilmiş bir şey.
Tamamen anlamsız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Elektirik yoksa benzinde yok , istasyonlar çalışmaz pos cihazları da öyle
O cihazları çalıştırmak için kullanılabilecek jeneratör altyapısı kadar kolay ne var. Hibrit sistemler hakkında lütfen araştırma yapın. Kullandığım için biliyorum. 2.5 litre benzinli motor (burada neredeyse %50 o hacimde motorlar var) ortalama 25 mil / 1 galon benzin (3.75 litre diyorum) yol yapıyor. Hibrit ile birlikte ise 40 mil ve üzerinde oluyor. Hatta meşhur Prius araçlar (genelinde 2 litre altında ana motor vardır) 48 mil ve üzerine çıkıyor.
Ben burada elektrik motorun avantajlarını (tamiri, yakıt tüketimi tasarrufu, sessizliği vb) da anlatırım ama gerek görmüyorum bildiğinizi var sayıyorum.
Yaşanacak doğal afet (ki bizzat yaşadım, hatta haftaya tekrar gelecek deniyor) vb uzun süreli elektrik kesintisi sonucu ne olacak.
Ve asıl konu elektrik sistemleri MUHTEMEL saldırılar le kapatıldığı zaman yaşanabilecek buhran nasıl aşılacak. Bunları da aklımızda değerlendirmeye alalım diyerek dikkat çekmeye çalışıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Esim olan tüm araçları kapsıyor, sadece neden elektirikli diyorsunuz ? Ecu'ya bir komut gönderir ateşleme sistemi deaktif olur....
Sizde bir Tesla çekememezliği var gibi
Hah işte bu sebepten araba almıyorum. Ucuzlayacak diye. Parasızlıktan almadığımı iddia edenler halt etmiş.
-
elektrikli otomobil satışları dünya genelinde hızla düşmeye başlayınca
koskoca şirketlere fiyatlar düşecek diye yalan rapor yazdırıyorlar.
biz elektrikli otomobille hiç rahat edemedik. menzil 1000 kmyi bulmadığı sürece alınmaz.
şu an hibrid kullanıyoruz.
şimdilik en verimli olanı bu gibi duruyor
-
Gecin abicim geçi bunları. Pilli oyuncak araba nın daha çok zamana ihtiyacı var
-
Umarım batarya fiyatları gerçekten düşer ki Bu hepimizin yararına olur. Otomobilin %50 oranda fiyatlandırma bataryası için ne kadar düşerse faydası bize arkadaşlar. Firmalar fiyatları çekecek mecburen rekabet 2025 yılında zaten inanılmaz olacak. Hayırlısı bakalım
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ama bizim ülkemizde hiç bir şey değişmeyecek. Ülkemizdeki bayiler fiyatları yine yüksek tutup, kar oranlarını artıracak. Yine dünyanın en yüksek fiyatlı, en yüksek vergili araçlarını kullanmaya devam edeceğiz.
|
batarya yapi olarak cok basit bir sey. pahali olmasinin nedeni simdiye kadar yapilan arge maliyetleri, pespese kurulan yeni fabrikalarin maliyetleri, batarya uretimindeki artisin gerisinden gelen hammadde arzi ve hammadde uretimine yapilan yatirimlarin maliyetleri. bunlarin hepsi toplam fiyata ekleniyor. ama zaman gectikce uretim olcegi artikca olcek ekonomisinden tum bu maliyetler bolunuyor, mevcut patentlerin suresi doluyor, ureticinin odedigi arge patent maliyetleri azaliyor, hammadde arzi talebe yetisiriyor ve tabi gelisen teknoloji ile kobalt nikel gibi pahali hammaddelerin kullanimi azaliyor.
bunun uzun vade projeksiyonunu yaptiginda elektrikli araclarin gelecekde silindirli araclar karsisinda cok cok ucuz fiyatlara gelecegini ongormek mumkun. elektrikli aracin en buyuk maliyeti batarya, batarya disindaki yapisi silindirli araca gore cok daha basit, cok daha az hareketli karmasik parca var. batarya fiyatlari dustugunde elektrikli arac silindirli aracin yari fiyatina hatta daha altina inebilir. ondan sonrasinda icten yanmali araclar buharli arabalar trenlerle beraber muzedekini yerini alirlar. bu tip durumlarda turkiye geriden gelir genelde ama fiyatlar bu seviyeye dustugunde eminim turkiye herkesin onunde degisimi gerceklestirir. yeterki ucuz olsun sacma vergiler gelmesin. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X