Şimdi Ara

TT Evimde Mobil Wifi Tarifesi / 10GB 19TL-20GB 29TL (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.729
Cevap
105
Favori
256.379
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar faturasız Bimcell tarifesine geçirdim hattı artık ihtiyacım olmadığı için, son ay faturası evinize gönderilecek diye sms geldi. Sistemde fatura görünmüyor, bunu nasıl öderim acaba?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tarifedeki GB'lar bittikten sonra alınan Ek Data Paketi (10GB 15,30 TL) istenildiği kadar alınabiliyor mu? Örneğin 3 kişi yazlıkta hafta içi uzaktan dizüstülerle çalışacağız. Kimi aylarda 1 kişi olabilir kimilerinde 3 kişi, kimi aylar yazlık boş olabilir. Bu durumda ben 20GB olan paketi alsam, sonra da ihtiyacıma göre 20-30 kere 10GB ek paketi alabiliyor muyum, tecrübe eden oldu mu bunu?

• kaganus K kullanıcısına yanıt

ek paketi istediğin kadar alıyorsun. Sınır yok. Aldığın ek paketi hesap kesim tarihine kadar bitiremezsen diğer aya devretmiyor, siliniyor. Ayrıca ek paket 15 lira olarak belirtilmiş ama 69 liralık faturam ek 10 gblik paketle beraber 77 lira oluyor. Sadece bende mi böyle bilmiyorum. Belki taahhüt yaptığım için indirim olabilir.

TT Evimde Mobil Wifi Tarifesi / 10GB 19TL-20GB 29TL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buura7 kullanıcısına yanıt
    Selamlar, müşteri hizmetlerinden sordum ancak böyle birşeyin olmadığını söylediler. Tahattüt bitimine 1 sene daha var yapsam sıkıntı olur mu acaba ?
  • Arazion kullanıcısına yanıt

Ek paket fiyatı şöyle hesaplanıyor:

Fatura kesimine kalan gün x 0,50 KRŞ

Mesela fatura kesim tarihine bir gün var, ek paket aldın, sadece 0,50 krş yansır. 10 gün var, aldın, 5 TL yansır.

Dikkat edilmesi gereken husus şu: Elindeki interneti sıfırlamadan almak lazım. Sıfırlayıp aldığında tam ücret yansıyor çoğunlukla.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurarli

Bu mesaj silindi.

Bir yanlışın var galiba. Sürekli güncel olan bir konu bu.

• Pardon önceki sayfada karışıklık olmuş daha eskilerden gördüm ben baktım şuanda da fiyatlar diğerlerine göre uygun ama 10 gb artık verilmiyormuş başlıktaki

• onurarli kullanıcısına yanıt

Hayır veriliyor. Ben aktif olarak kullanıyorum. Bir önceki mesajda yazdığım gibi günlük fiyat yansıyor ve çok ekonomik oluyor.

• 53*MURAT kullanıcısına yanıt

Anladım teşekkür ederim bilgi için

• Yok ek paketi demedim ben neyse zaten 10 gb yetmez artık kimseye

"27.04.2020 tarihi itibarıyla Evimde Mobil Wifi 10GB ve Evimde Mobil Wifi Modemli 10GB Tarifeleri yeni müşteri alımına kapatılmıştır."

• onurarli kullanıcısına yanıt

Evet 10gb kapalı. Çok az kullanıyorsanız Bimcell daha mantıklı.

• Benim 4.5G modemim var, SIM kartını takıp Wi-Fi olarak dağıtabiliyorum. Yazlıkta ne yazık ki alt yapı yok, fakat yazlıkta ne kadar kalacağımız, uzaktan çalışan kişi sayısı kaç olacak belli değil. O yüzden bazı aylar hiç kullanılmayabilir, bazı aylar aylık 300-350GB data kullanılabilir. Bu durumda superbox mantıksız geliyor çünkü 24 ay taahhütlü ve yüksek ücretli. Redbox herkes leş diyor, ondan düşünmedim bile. TT'nin bu paketi ile Faturasız Mobil Wi-Fi paketleri arasında kaldım.

Faturasızda 50GB 109 TL, 300 GB kullandığımız ay 654 TL ödeyeceğiz

Faturalı 20GB taahhütlü aldığımızda tarife ücreti 30 TL + 28 kere 10GB ek paket için 428 TL = 459 TL ödeyeceğiz

1 ayda çıkan fark 195 TL. 20GB paketi taahhütlü olduğu için yazlığa gitmediğimiz aylarda da 30 TL ödeyeceğiz ama faturasız paket fiyatı yüksek olduğundan zaten 1 ayda ettiğimiz kar ile kullanmadığımız 6,5 ayın ücreti çıkmış olacak. 2 ay böyle kullansak zaten kar etmiş oluyoruz.

Ya da 100GB paketi alıp, yaz sonu işimiz bittiğinde faturasıza geçirip çıkan cayma bedelini ödeyip taahhütsüz fiyattan yararlanmış da olabiliriz.

Eğer ki bu 10GB Ek Data Paketi sınırsız sayıda satın alınabiliyorsa, 20GB tarifesini alıp, ihtiyaç oldukça sonsuz ek paket alıp, olmadıkça da 30 TL ücreti ödeyip kullanmamak mantıklı geldi bana, bu mantıkta hata veya saçma olan bir şey gören yorum yapmak isteyen var mı?

Bir de bir sorum daha var, cevabı düşündüğüm gibi yüksek ihtimal ama yine de yaşayan varsa tasdik alırsam fena olmaz: Taahhüt bozulduğunda, paketlerin taahhütsüz paket fiyatı üzerinden bir cayma bedeli hesaplanacak, peki ay içinde aldığımız 10GB ek paketleriyle ilgili bir "taahhütsüz ücret" gibi bir şey var mı? Okuduğum kadarıyla yok, indirim verilmediği için cayma bedeline de yansımamalı, doğru mu düşünüyorum?

Dediğiniz gibi yapabilirsiniz, kesinlikle cok daha uygun fiyata işin içinden çıkar ve bu paket size esneklik sağlar. Ek paket için de cayma bedel farkı vs. yok. Sadece kullandiginiz ay basina 20gb icin taahhütlü ve taahhutsuz ucretler arasindaki 10tl lik farki odersiniz, ki, cayacaginizi da dusunmuyorum, en kotu 2 yil boyunca minimal bi ucretle ihtiyacınız oldukca kullanirsiniz

Bizim evimizde fiber altyapi olmadigi icin bi seneyi aşkındır bu paketi kullanmaktayiz. Fakat ay başından bir sürü ek paket almaktansa yukarida bahsedildigi gibi paket bittikce (daha dogrusu bitmeye yakin ek paket alarak faturayi daha hesapli hale getiriyoruz.

Hattı yedekte duran bir telefona taktık modem olarak kullanıyoruz.

Ay başladığında 20 gbı tukettigimizde bir ek paket aliyoruz, alirken de telefonun internet kotasını 9.8gb'ta kapanacak şekilde ayarliyoruz. 4.5g modemlerde de bu sekilde limit koyma oluyor sanirim. Internet kapaninca tekrar ek paket alıp kotayi 19.8gba cikariyoruz. Bu sekilde ay sonuna kadar devam ediyor. Boylelikle ek paketi aldiginiz gunden fatura kesim tarihine kadar olan gun sayisiyla orantili bir sekilde ek paketi uyguna almis oluyoruz. Diyelim ki her gün 10gb kullanan bir insansıníz, bu yontemi kullanirsaniz (ilk iki gunde 20gb biter ve sonrasinda her gun ek paket alirsiniz)

39+28*15=459tl yerine

39+(14+13.5+13+....+1+0.5)=39+28*29/4=39+203=242tl ödersiniz. 200tl den fazla karınız olur.

Biz hatta fatura kesim tarihine 1-2 gun kala bolca ek paketi tek seferde alip indirme vs islemlerimizi o zamanlar yapiyoruz. Çünkü son gun 30gb internet 1tl oluyor :)

Odedigimiz faturalar 200gb civari internet icin 120-150tl yi gecmiyor boylelikle.

Bu ek paket olayi olmasa idi cebimizi cok yakacakti. Ve de basta zahmetli bi ismis gibi gelse de inanin degil. Wifi ya baglanamadiginizi anlayınca bir sms ile ek paket alip telefon/modem kotaniza +10gb ekliyorsunuz ve isinize devam ediyorsunuz, ve de son hunler yaklastikca fiyat dustugunden bircok paketi tek seferde alip kotayı o oranda artirarak daha da az ugrasabilirsiniz. Ve de 20gb paket ucreti ilk 12 ay hat ucreti ile beraber 39tl iken sonrasında 39tl ye dusuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ser06 -- 29 Nisan 2021; 17:57:35 >

Türk Telekom telefon bağlayamıyor mu hocam? Telefon varsa internet de illa olur.

• ser06 S kullanıcısına yanıt

hat taşıma ile geçeceğim için hat ücreti de olmayacak zaten, geçen sene vodafone kolay paketlerini kullanıyordum yazlıkta, hatta 25GB 30 TL süper kolay paketi kullanırız diye almıştık, sonra bu paketten aynı anda sadece 3 kere alabileceğimiz çıktı ortaya, 15GB 45 TL'den bir dolu para bayıldık aylarca... aynısını tekrar yaşamak istemediğim için ek paket satın alma miktarını merak etmiştim, güzel oldu bu anlattığınız tecrübe

• ali222 A kullanıcısına yanıt

köyden küçük bir yerde yazlık, bildiğin ova, denize 50m. çok eskiden sabit telefon hattı vardı bir tane, çalışıyor demeye bin şahit ister. orada ADSL ile alınacak en yüksek hız 1-2 mbps, evde 3 kişi uzaktan çalışacağız aynı anda, görüntülü konuşmalar vs.

Ayın 1 inde mı almaya başlıyorsunuz paketleri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetiniz neredeyse bittikce ek paket aliyorsunuz. hattiniz acildiktan sonra online islemlerde fatura kesim tarihini gorebilirsiniz, misal her ayın 15i. Siz ayın 14unde ek paket alirsaniz 10gb'ı 50 kuruş, 17 sinde fatura basinda alirsaniz 14 tl odersiniz.

Çok güzel paylaşım elinize sağlık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.