Şimdi Ara

TTNet -- 2008 Geldi de, ne olacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili Arkadaşlar, değerli Forumdaşlar. Bu başlığı açmamdam amaç kesinlikle ortaya birtakım soru işaretleri veya komplo teorileri atmak değil. Sadece benim şu anda bilmediğimi bilen (veya gelecekten haber olma yeteneği olanlarınız varsa -- uzunca süredir sesini duyamadığımız, T.Telekom veya TTNet çalışanı olan @ nemecek arkadaşımız gibi...) başımıza 2008'de TTNet ADSL tarifeleri açısından neler geleceğini kestirebilmek içindir!...

Biliyorsunuz 2007'nin yaz aylarında TTNet bir kampanya yaptı; bu kampanyada zorunlu olarak kablolu veya kablosuz modem verdiler (2 yıllık abonelik taahhüdü aldılar ki galiba bu uygulama artık "standart" hale getirildi...), 29 YTL bağlantı ücretini de "seve seve" aldılar ama 2007 sonuna kadar kotalılarda da ciddi bir indirim yaptılar; hatta bu nedenle mahkemelik oldular ve uygulama (ilk başta abone olanlar haricinde yeni abone olmak isteyenlere) durduruldu. Ama bu indirim yarıcalığından yararlanabilenler için de nedense 2008 başına kadar hız değişikliği yapılması (arttırma olsa bile...) engellenmişti.

Araya grev girdi ama bu arada da Kablointernet'de yeni tarifeler oluştu.
    Nedense de Aralıkta eski ve yeni kotalı abonelere 2 GB ek limit hediye edildi. Şimdi de yeni bir kampanya başlatmışlar ve yeni abonelerden 29 YTL'lik kurulum ücreti alınmıyor (kablosuz modem alana 1 ay, kablolu modem alana 2 ay ve hiç modem almayana da 3 ay bedava inyrnet bağlantısı veriliyor...).

Eee, iyi güzel de 2008 başı geldiğinde benim gibiler ne yapacaklar? Şimdi düşünüyorum; yaz aylarında başlatılıp mahkemelik olunan kampanyada 1024k/6 GB kotalı abone olmuştum (hemen başlarda). Bir ay hariç 4 GB üzerine pek çıkamamışım; yani 4 GB-6 GB arasındaki farktan dolayı pek bir kazancım olmamış. Şimdi, artık "normal" tarifeler işleyeceği için en azından şimdilik (yani yeni 2008 tarife düzenlemesinin ilki yapılana kadar...) aylık 29 YTL'lik 4 GB kotalı tarifeye mi döneyim acaba?

2008'in ilk ADSL tarife düzenlemesi belli ki Ocak 2008 başında gerçekleşmeyecek de acaba ne zamana planlanıyor ve neler getirecek? 2048k/6 GB gibi abuk bir kotalı tarife devam ettirilecek mi (daha düşükçe bir fiyata olsa dahi...?) 4096 üzerinde bir hız tarifesi yer alacak mı? 11024k 4 GB ve 6 GB kotalılara, Aralık içinde geçilen "bir aylık kıyak" bir şekilde geri getirilecek mi?

Ltf. afaki tahminlerinizi değil de varsa somut bilgiler ışığındaki yorumlarınızı yazınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 17 Aralık 2007; 16:37:56 >

• tekel olan firmaların bişey yapma zorunluluğu yoktur.ondan dolayıdır ki hiç bişey olmicak..2-3 reklam yapıp çeşitli salaklarında cebine 4-5 milyon dolar koyarak bu reklamlarda oynatıp furya devam ettirilecek....bizlerde 2mb internetle 25kb ile dosya indirmenin tadına varacağız.hepsi bu...sonra bi dahaki senede aynısı olacak...sonra siyasi seçimler gelecek hızlarımız 4mb olacak belki..ancak biz 50kb ile dosya indirmenin başka bi tadına varıcaz..telekomu aradığınızda 3-5 dünyadan haberi olmayan salak sorun sizdedir deyip telefonu kapatacak.. bu sırada..siyasi seçimlerde yine türban ıvır zıvır gibi salak konularla gündem oluşacak..eğitim ..teknoloji gib alanlarda yatırım yapabilecek insanlar asla gelmeyecek...böyle gidecek....10-15 sene kadar daha bu tip sorular sormanıza gerek yok..yani yanlış anlamayın ..saçma bi soru sordunuz anlamında demiyorum...yani süreç böyle işleyecek..bunu kabullenin.
  • @kirpi'nin dediklerine katılmamak malesef elde değil...
  • eğer her birine 4-5 milyon dolar verirlerse salak sıkıntısı çekmeyecekleri kesin...
  • yeni bir hamle beklemiyorum telekomdan.
  • ben hamle falan beklemiyorum. yine 3-5 işe yaramaz kampanya ile geçiştirirler.
  • bence smile adsl al 39 ytl limitsiz.. rahat et.indirim gelincede otomatik yansıtıyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdiye kadarki politikalarında anlaşılacağı gibi yine hiç birşey yapmayacaklar.Sadece ne kadar çok emeriz de para kazanırız düşüncesine devam edecekler
  • 2008 de daha yavaş internet ve daha fazla fatura gelicek,,
  • Ya Hiç Bu Adamların Vicdanı Sızlamıyormu Kendilerini Dünyadaki Başka Ülkelerle Kıyasladıklarında
  • 2008 de ADSL 2+ ile 8 mbit, vdsl ile de 8 in katları gelebilir.
    Bunun yanında katma değerli servisler gelecektir. IPTV gibi dünyada başarılı uygulaması çok az olan ( hatta bence olmayan) bir servis gelecek. Kısıtlı bir kesime hitap edecektir aynı VDSL gibi.
    Aile Koruma şifresi ile başlayan ve farklı uygulamalarla devam edecek servislerle müşterileri için fark yaratmayı hedefleyeceklerdir.
    Kötü imajı silmek için ( azaltmak diyelim) kitlesel kampanyalar devam edecektir. Bunun dışında kota tekrar 4 e döner gibi geliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nemecek

2008 de ADSL 2+ ile 8 mbit, vdsl ile de 8 in katları gelebilir.
    Bunun yanında katma değerli servisler gelecektir. IPTV gibi dünyada başarılı uygulaması çok az olan ( hatta bence olmayan) bir servis gelecek. Kısıtlı bir kesime hitap edecektir aynı VDSL gibi.
    Aile Koruma şifresi ile başlayan ve farklı uygulamalarla devam edecek servislerle müşterileri için fark yaratmayı hedefleyeceklerdir.
    Kötü imajı silmek için ( azaltmak diyelim) kitlesel kampanyalar devam edecektir. Bunun dışında kota tekrar 4 e döner gibi geliyor.

ADSL2+ ile 8 Mbps vermeleri bir yerde altyapının yetersizliğinin kabulü olarak değerlendirilebilir mi? Zira biliyorsunuz ki ADSL2+ 24 Mbps Download, 2,5 Mbps de upload destekleyebilecek bir teknoloji...
  • duse kalka, sartlarda bazi iyilestirmeler olacak gibi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Serdar

quote:

Orjinalden alıntı: nemecek

2008 de ADSL 2+ ile 8 mbit, vdsl ile de 8 in katları gelebilir.

ADSL2+ ile 8 Mbps vermeleri bir yerde altyapının yetersizliğinin kabulü olarak değerlendirilebilir mi? Zira biliyorsunuz ki ADSL2+ 24 Mbps Download, 2,5 Mbps de upload destekleyebilecek bir teknoloji...

Burda teknolojik kısıtlar ve stratejik kararlar olabilir. Bakır altyapı zaten adsl teknolojisi için bir çok handikap içeriyor ama ben kendi gözümle 24 Mbit i airties modemle ADSL 2+ olarak gördüm. yani verilemeyecek bir şey değil. Ama aynı VDSL gibi mesafeler çok önemli olacaktır.

• quote:

Orjinalden alıntı: bilgisayars

bence smile adsl al 39 ytl limitsiz.. rahat et.indirim gelincede otomatik yansıtıyorlar.

yanlış bilgilendirme yapmayalım yada bilmiyorsak öğrenelim dediğin kampanya 6 aylık bir süre için geçerli ve 2 sene sözleşme şartı var şuan tt.net'in üzerinde extra bir avantajla adsl satan bir kurum yok
  • Geçen aylarda NTV'ye Sorun programına çıkan bir Telekom yetkilşisi ADSL 2+ teknolojisinin atlanarak VDSL'e geçileceğini söylemişti . Fakat bazı yerler ADSL2+ pilot bölgesi olarak kullanılıyormuş ... TT bu diyip geçiyorum ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Ya Hiç Bu Adamların Vicdanı Sızlamıyormu Kendilerini Dünyadaki Başka Ülkelerle Kıyasladıklarında

Diger Ulkeler ile Kıyaslarsak Kac Sene Geriden Geldigimizi Dusunmek Bile İstemiyorum.
  • Ben Hattımı kapatıp bu ay kabloya geçmeye ve ttnet ile ilgili herhangi bir konuda artık yazmamaya karar verdim. Yeni kablo modemimi alır almaz atnet (arap telekom) elveda. Kablo tv faturasında yeni kampanyalarını okudum, 1 mb (4gb kotalı) ttnetten 512 (sınırsız) kablonet e geçicem aynı para. Bir dosya indiricem kota dolarmı dolmazmı stresinden kurutulurum. Zaten 256 dan farkı yok son kampanyalarından bu yana internet süretlerinde, bari kullandığım kadar ödemem olsun, yabancıya gitmesin param.
  • Haklısın Kablo Neti Dun Aksama Kadar Hic Dusunmemiştim Bu Aksam Arastirmaya Başladım Hele Su Yılbaşı Bi Cıksın Aradan Bende Gecmeyi Düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Engin.K

Ya Hiç Bu Adamların Vicdanı Sızlamıyormu Kendilerini Dünyadaki Başka Ülkelerle Kıyasladıklarında

o dediğinden bulunmuyor onlarda adamlar sadece paraya bakıyor biliyorlar ttnete muhtaç olduğumuzu çünkü başka alternatifimiz yok onlarda bizi sömürebildikleri kadar sömürüyorlar az hizmet çok para elin oğlu 159mbit/s ile indiriyor bizi 110kbps gördükmü bayram ediyoz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.