Şimdi Ara

TTNET Fibernet modemi ZTE'nin DNS ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
35.247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arakdaşlar dün itibari ile ttnet fibernet e geçtim. Ancak bu modemin arayüzüne 192.168.2.1 ile giriş yaptığımda DNS ayarlarını bir türlü değiştiremedim. Daha doğrusu değiştirdim ancak işe yaramadı. Ya hatalı bir işlem yapıyorum yada bu işin içinde bir iş var.. Yardımcı olurmusunuz?
    Modem ZTE ZXHN H168N

TTNET Fibernet modemi ZTE'nin DNS ayarı

• Yapay Zekanın Yanıtı

TTNET Fibernet Modemi ZTE'nin DNS Ayarlarını Değiştirme

Türk Telekom'un TTNET Fibernet hizmetini ZTE modem ile kullanıyorsanız, bazı durumlarda DNS ayarlarınızı değiştirmek gerekebilir. Bu, yasaklı sitelere erişim sağlamak, internet hızınızı artırmak veya güvenlik nedenleriyle yapılabilir.

ZTE Modem DNS Değiştirme Adımları:

1. Modem arayüzüne giriş yapın. Bunun için tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın ve Enter tuşuna basın.
    2. Kullanıcı adı ve şifre olarak admin girin.
    3. > Temel Ayarlar bölümüne gidin.
    4. DNS Ayarları altından Manuel seçeneğini belirleyin.
    5. Birincil DNS Sunucusu ve İkincil DNS Sunucusu alanlarına istediğiniz DNS sunucu adreslerini girin. Örneğin, Google'ın DNS sunucuları için 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 adreslerini kullanabilirsiniz.
    6. Uygula düğmesine tıklayın.

Önemli Hususlar:

• DNS ayarlarını değiştirirken güvenilir DNS sunucuları kullanın.
    • Bazı DNS sunucuları yasaklı sitelere erişim sağlayabilir, ancak bunların güvenilirliği daha düşük olabilir.
    • DNS ayarlarını değiştirdikten sonra modemi yeniden başlatın.

Uygun Modem Modelleri:

Bu adımlar, aşağıdaki ZTE modem modelleriyle uyumludur:

• ZTE ZXHN H168A
    • ZTE H3600

Anahtar Kelimeler:

• ZTE modem DNS değiştirme
    • ZTE DNS değiştirme
    • ZTE modem yasaklı sitelere giriş
    • ZTE modem DNS ayarı
    • ZTE ZXHN H168A DNS ayarları
    • Türk Telekom modem DNS değiştirme
    • ZTE H3600 DNS değiştirme
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yokmu bilen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdminAS

yokmu bilen?
    Uygulama > DNS Hizmeti > DNS girin...

IPv4 DNSSunucu1
    IPv4 DNSSunucu2

..satırlarına istediğiniz DNS yazın,modemi yeniden başlatın yani kapatıp açın.DNS Aktif.
  • Hocam eywallah

• quote:

Orijinalden alıntı: AdminAS

Hocam eywallah
    Aynı modemden bendede var,dns değiştirmek istiyorum ama başaarılı olamadım.denetim masası ağ bağlantılarından değişim yaptım ama olmadı,acaba aynen burada anlatılanlar gibi modem arayüzündenmi yapmam gerekiyor? aslında bağlantıyı ortak kullanıyoruz bu sebeple ağ bağlantıları kısmından yapmam daha mantıklı,çünkü modemden yaparsam sürekli dns açık olacak.amacım ben istediğim anda sadece kendi bağlantım için dnsin değişmesi,komşu normal otomatik dns ile bağlanması.böyle birşey mümkünmüdür acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESTEEM

Aynı modemden bendede var,dns değiştirmek istiyorum ama başaarılı olamadım.denetim masası ağ bağlantılarından değişim yaptım ama olmadı,acaba aynen burada anlatılanlar gibi modem arayüzündenmi yapmam gerekiyor? aslında bağlantıyı ortak kullanıyoruz bu sebeple ağ bağlantıları kısmından yapmam daha mantıklı,çünkü modemden yaparsam sürekli dns açık olacak.amacım ben istediğim anda sadece kendi bağlantım için dnsin değişmesi,komşu normal otomatik dns ile bağlanması.böyle birşey mümkünmüdür acaba?

Alıntıları Göster
    modem kampanyalı verildiğinden dolayı kilitli olarak kullanıma sunuluyor her hangi ayar değiştiğinde internet erişim problemleri olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

modem kampanyalı verildiğinden dolayı kilitli olarak kullanıma sunuluyor her hangi ayar değiştiğinde internet erişim problemleri olabiliyor.

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim,soruma net olarak cevap alamadım,yada anlayamadım?
    ağ bağlantılarından neden dns değiştiremiyorum,bunu nasıl yapabilirim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESTEEM

Teşekkür ederim,soruma net olarak cevap alamadım,yada anlayamadım?
    ağ bağlantılarından neden dns değiştiremiyorum,bunu nasıl yapabilirim?

Alıntıları Göster
    ttnet vdsl aldım 20 mbps fakat hiçbir yasak site açamıyorum ne yapsam olmadı önceden dns değişirdim anında girerdi ama şimdi ne girsem girmiyor bunun çözümü yokmudur lütfen yardımmmmmm ?????? ( modemim zxhn h168n ) acaba modem arayüzünden burdaki tariflemi yapacaz çünkü ağ bağlantılarından ne yaptıysam olmadı ???

• quote:

Orijinalden alıntı: dinex

ttnet vdsl aldım 20 mbps fakat hiçbir yasak site açamıyorum ne yapsam olmadı önceden dns değişirdim anında girerdi ama şimdi ne girsem girmiyor bunun çözümü yokmudur lütfen yardımmmmmm ?????? ( modemim zxhn h168n ) acaba modem arayüzünden burdaki tariflemi yapacaz çünkü ağ bağlantılarından ne yaptıysam olmadı ???

Hotspot HotShield
  • quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

Orijinalden alıntı: dinex

Hotspot HotShield

Alıntıları Göster
    Bu ZTE fiber modemden bende de var acayip dandik olduğunu düşünüyorum. Birincisi sürekli olarak ışıkları sönüyor ve bağlantı gidip geri geliyor. Ttnet müşteri hizmetlerini defalarca aradım hatta bağlantı kopukluğu olmadığını modem kaynaklı problem olabileceğini söylediler ama ikincisi daha büyük başa bela. DNS değişikliğiyle ilk iki hafta sorunsuz yasaklı sitelere giriliyordu fakat son zamanda girilmiyor. Piyasadaki tüm dns adreslerini denedim, modem arayüzüne girip ordan değiştirdim ilginç yanı dns değişikliğini yapıp yeniden başlatınca ilk 10-15 dk problem yok. Fakat daha sonra yine lanet telekomünikasyon iletişim bakanlığı bilmem ne iletisi çıkıyor. Artık son çare ZTE müşteri hizmetlerini arayacağım bakalım sonuç ne olacak. Aynı sorunu yaşayıp halledebilen biri varsa bizlerede yol gösterir mi..

• quote:

Orijinalden alıntı: uk.87

Bu ZTE fiber modemden bende de var acayip dandik olduğunu düşünüyorum. Birincisi sürekli olarak ışıkları sönüyor ve bağlantı gidip geri geliyor. Ttnet müşteri hizmetlerini defalarca aradım hatta bağlantı kopukluğu olmadığını modem kaynaklı problem olabileceğini söylediler ama ikincisi daha büyük başa bela. DNS değişikliğiyle ilk iki hafta sorunsuz yasaklı sitelere giriliyordu fakat son zamanda girilmiyor. Piyasadaki tüm dns adreslerini denedim, modem arayüzüne girip ordan değiştirdim ilginç yanı dns değişikliğini yapıp yeniden başlatınca ilk 10-15 dk problem yok. Fakat daha sonra yine lanet telekomünikasyon iletişim bakanlığı bilmem ne iletisi çıkıyor. Artık son çare ZTE müşteri hizmetlerini arayacağım bakalım sonuç ne olacak. Aynı sorunu yaşayıp halledebilen biri varsa bizlerede yol gösterir mi..

Alıntıları Göster
    bende de bu modem var.. şimdilik sıkıntı yok gibi... benım ıcın wifi si iyi olması.. sagemcom dan cok cektım

• quote:

Orijinalden alıntı: ender

bende de bu modem var.. şimdilik sıkıntı yok gibi... benım ıcın wifi si iyi olması.. sagemcom dan cok cektım

Alıntıları Göster
    dns yaptım çok uzun zaman oldu bilgisayarın interneti kesilip duruyor dns ayarları da silinmiyor
  • Valla bende ttnetin zyxel modemi de var zte modemi de. Zyxel de dns sorunu yoktu ama zte de denemedim

• quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

IPv4 DNSSunucu1
    IPv4 DNSSunucu2

..satırlarına istediğiniz DNS yazın,modemi yeniden başlatın yani kapatıp açın.DNS Aktif.

Hocam "uygulama" derken hangi uygulamayi kastediyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: onuresenlik

quote:

IPv4 DNSSunucu1
    IPv4 DNSSunucu2

Bir yazılım kast etmiyorum, bunlar modemin menüsünde yazanlar. modeme giriş yaptıktan sonra menüden yazan isimler. açtığında direk göreceksin. ben kullanıyorum sorun yok, hata vs. de almıyorum. fakat kullandığınız DNS hizmeti sorunluyla belki sorun çıkartıyordur. google dns kullanıyorum ben. dns ler eskisi gibi çok aktif değil ztn. en güzeli dns kullanıp yanına hotspot shild kullanmak.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onuresenlik

quote:

IPv4 DNSSunucu1
    IPv4 DNSSunucu2

Bir yazılım kast etmiyorum, bunlar modemin menüsünde yazanlar. modeme giriş yaptıktan sonra menüden yazan isimler. açtığında direk göreceksin. ben kullanıyorum sorun yok, hata vs. de almıyorum. fakat kullandığınız DNS hizmeti sorunluyla belki sorun çıkartıyordur. google dns kullanıyorum ben. dns ler eskisi gibi çok aktif değil ztn. en güzeli dns kullanıp yanına hotspot shild kullanmak.

Alıntıları Göster
    arkdaslar yardımcı olursanız sevinirim bende pc dende modem ayarlarından da 8.8.8.8 ve 8.8.4.4 ayarlarına ayarladım ama hala sitelere giremiyorum napmam lazım

• quote:

IPv4 DNSSunucu1
    IPv4 DNSSunucu2

Bunu aynen uyguladım, ama dnsler hâlâ çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Il Giurista

quote:

IPv4 DNSSunucu1
    IPv4 DNSSunucu2

Var olan DNS kodlarını temizlemeyi deneyin. cmd yazarak komut satırına gir ve sırasıyla şunları yaz..

ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    exit

Bundan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve modeminide yeniden kapatıp aç. Bazen bende yeni dns girdiğimde belirli bir süre aktif olmuyor. Daha sonra oluyor. Bunları denedikten sonra sonucu buraya yazarsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Il Giurista

quote:

IPv4 DNSSunucu1
    IPv4 DNSSunucu2

Var olan DNS kodlarını temizlemeyi deneyin. cmd yazarak komut satırına gir ve sırasıyla şunları yaz..

ipconfig /flushdns
    ipconfig /release
    ipconfig /renew
    exit

Bundan sonra bilgisayarını yeniden başlat ve modeminide yeniden kapatıp aç. Bazen bende yeni dns girdiğimde belirli bir süre aktif olmuyor. Daha sonra oluyor. Bunları denedikten sonra sonucu buraya yazarsın.

Teşekkür ederim, şu an çalışıyor.

• Arkadaşlar ben de yasaklı sitelere giremiyorum. Zyxel modem var. TTnet kullanıyorum. 3 gün önce açılan site şimdi açılmıyor. DNS denedim olmadı. VPN harici çözüm istiyorum. Yardım lütfen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.