Şimdi Ara

TTNET İnternet Hızı Farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şehir merkezi olmayan bir yerde oturuyorum. Kasaba sayılabilir.

Internetim sınırsız ve hızı 8 Mbps'ye kadar diye geçiyor. İndirme hızım en fazla saniyede 200/250 kilobaytı buluyor.

Adres olarak bana çok yakın bir arkadaşım ise 3 aylık, 6GB kotalı, hızı 8 Mpbs'ye kadar diye geçen internet paketini kullanıyor. Fakat onun download hızı saniyede 800 kilobaytı buluyor.

Kaspersky 2012 ile virus taraması yaptım, bilgisayarda virus yok. Ama şöyle bir şey var. Ben interneti sınırsız yapmadan önce hızı gayet yüksekti. 400-500 kilobaytı buluyordu saniyede.

Ne yapmalıyım, bu durum normal mi? Arasam 4 mpbs'de sabitleyebilirler mi? Olursa faydalı olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum.

• aynı dert bendede vardı test amaçlı 8 mbite geçtim 4 den...sürekli kopma dalgalanma oluyordu..aldıgım hız 6 mb oda ara ara....arayıp kendi gözleri ile görmelerini istedim servis geldi baktı ölçtü biçti siz en fazla 4mbit alabilirsizin dediler...
    stabil bu kabloların kaldıracagı max hız 4 dür...
  • max 4 olmasının sebebi ne?
  • arkadaşlar lütfen, çözüm önerisi olan yok mu ?
  • Max. 4 olmak zorunda değil, bölgendeki altyapıya ve santrale uzaklığa bağlı olarak değişir bu. Altıya da çıkar, bire de inebilir. Farklı faktörlere bağlı bu.
  • Bırak adres olarak çok yakını aynı binada karşı komşum 4mb alırken ben 7mb alıyordum.
  • evin içinde ki kabloların cılız olmasından kaynaklanabilir. Yine benim hayat hikayemi anlatmam gerekiyor anlaşılan. Benim hızım 4 Mbps idi, apartmanda 8 Mbps alanlar vardı, hakkımı aradım ve bende sonunda tam 8 Mbps alıyorum. Nasıl mı? Evimde çok ince içinde iki tane tel olan telefon kablosu vardı, iki elimle çeksem çıt diye kopacak, o kadar zayıftı. Bu kablodan öncede bir kablom vardı o ise bakırdı ama o bildiğiniz çok ince olanlardan. Bu iki kablo deneyimimden sonra sonra 8 Mbps oldum. Deneyim de şudur; gidip en kaliteli kablo olan cat 6'yı aldım. Apartman içinde ki kutudan evimin içine kadar tek parça halinde modeme götürdüm. Elektronikçide de ucuna telefon soketi taktırmıştım. Kabloyu döşedikten sonra Türk Telekom'u aradım apartmana gelip kutuya kablomu 5 dakikada çat çat taktılar gittiler. Ücretsizdir. Sonra TTnet'te çalışan yetkiliyi aradım, müşteri hizmetleri değil bu, dirak santrali arıyorum, almıştım numarasını. Sonra hızımı bilgisayar ekranından 4 den 8 e aldı ve modem ile sinyal buluştu. Bittiiii, hepsi bu. Evlerde ki kablolarda çok hata var çok. Sökün atın onları, cat 6 kablonun fiyatı 50 kuruş. 30 metresi 15 lira. Kurtulun bu düşük hız derdinden. Bir dene, kablonda sorun varsa mutlu olursun. Değilse sağlam bir temelin olur yıllarca kullanırsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TTnet Modem Farkı
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

evin içinde ki kabloların cılız olmasından kaynaklanabilir. Yine benim hayat hikayemi anlatmam gerekiyor anlaşılan. Benim hızım 4 Mbps idi, apartmanda 8 Mbps alanlar vardı, hakkımı aradım ve bende sonunda tam 8 Mbps alıyorum. Nasıl mı? Evimde çok ince içinde iki tane tel olan telefon kablosu vardı, iki elimle çeksem çıt diye kopacak, o kadar zayıftı. Bu kablodan öncede bir kablom vardı o ise bakırdı ama o bildiğiniz çok ince olanlardan. Bu iki kablo deneyimimden sonra sonra 8 Mbps oldum. Deneyim de şudur; gidip en kaliteli kablo olan cat 6'yı aldım. Apartman içinde ki kutudan evimin içine kadar tek parça halinde modeme götürdüm. Elektronikçide de ucuna telefon soketi taktırmıştım. Kabloyu döşedikten sonra Türk Telekom'u aradım apartmana gelip kutuya kablomu 5 dakikada çat çat taktılar gittiler. Ücretsizdir. Sonra TTnet'te çalışan yetkiliyi aradım, müşteri hizmetleri değil bu, dirak santrali arıyorum, almıştım numarasını. Sonra hızımı bilgisayar ekranından 4 den 8 e aldı ve modem ile sinyal buluştu. Bittiiii, hepsi bu. Evlerde ki kablolarda çok hata var çok. Sökün atın onları, cat 6 kablonun fiyatı 50 kuruş. 30 metresi 15 lira. Kurtulun bu düşük hız derdinden. Bir dene, kablonda sorun varsa mutlu olursun. Değilse sağlam bir temelin olur yıllarca kullanırsın.

Öneriniz için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

evin içinde ki kabloların cılız olmasından kaynaklanabilir. Yine benim hayat hikayemi anlatmam gerekiyor anlaşılan. Benim hızım 4 Mbps idi, apartmanda 8 Mbps alanlar vardı, hakkımı aradım ve bende sonunda tam 8 Mbps alıyorum. Nasıl mı? Evimde çok ince içinde iki tane tel olan telefon kablosu vardı, iki elimle çeksem çıt diye kopacak, o kadar zayıftı. Bu kablodan öncede bir kablom vardı o ise bakırdı ama o bildiğiniz çok ince olanlardan. Bu iki kablo deneyimimden sonra sonra 8 Mbps oldum. Deneyim de şudur; gidip en kaliteli kablo olan cat 6'yı aldım. Apartman içinde ki kutudan evimin içine kadar tek parça halinde modeme götürdüm. Elektronikçide de ucuna telefon soketi taktırmıştım. Kabloyu döşedikten sonra Türk Telekom'u aradım apartmana gelip kutuya kablomu 5 dakikada çat çat taktılar gittiler. Ücretsizdir. Sonra TTnet'te çalışan yetkiliyi aradım, müşteri hizmetleri değil bu, dirak santrali arıyorum, almıştım numarasını. Sonra hızımı bilgisayar ekranından 4 den 8 e aldı ve modem ile sinyal buluştu. Bittiiii, hepsi bu. Evlerde ki kablolarda çok hata var çok. Sökün atın onları, cat 6 kablonun fiyatı 50 kuruş. 30 metresi 15 lira. Kurtulun bu düşük hız derdinden. Bir dene, kablonda sorun varsa mutlu olursun. Değilse sağlam bir temelin olur yıllarca kullanırsın.

Birşey sorcamda bizde Huawei HG521 modem var ttnet ten aldık bilmemkaç taksitle ayda 4tl ye kablosuz modem ben masaüstü pc me normal bağlıyodum sarı bir kablou çıkmıştı kutudan şimdi üst kat komşumuzla ortak kullanmayya başladık bi makine adını unuttum sarıyı ona takıyoz ondan bi kablo benim pcye bi kablo üst kata ama o dağıtıcının adıda TP LINK huawei falan deil neden indirme hızım 30 a düştü 900 den nedeni paylaşmamızmı başkaysa ne

Bu arada batman merkez de oturuyoz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supergoktugtr -- 17 Ağustos 2011; 10:47:19 >

• özür dilerim ama ben kurduğunuz cümleden hiç bir şey anlayamadım. O modemi bende kullanıyorum. Çok memnunum. Apartmanımda üç kişi TP-lin G422 kablosuz adaptör ile modemime bağlanıyor. Ben dahil herkes kablosuz. Hızım düşmüyor. Full 8 Mbps alıyorum. Sende al kendine 20 tl turarında kablosuz adaptör, rahat rahat kullan. Ben test ettim, kendi bilgisayarıma kablolu bağlandım, ve aynı siteden aynı programı indirdim aynı anda farklı bilgisayarlarda. Sonuç; kablolu bilgisayar 600 ile 700 Kb indirdi saniyede, diğer bilgisayar ise 100 kb indirdi saniyede. KAblolunun çekim gücü ve önceliği daha fazladır kablosuzdan. Sen adil bir iş yapmak, hak yememek istiyor isen, alacaksın kablosuz adaptör kuracaksın bilgisayarına herkes eşit alacak hızı. İki bilgisayarımda da kablosuz indirme testi yaptım, Nero 8 programını kendi sitesinden iki bilgisayarda aynı anda, İnternet Download Maneger ile indirdim, söylesem inanmazsın belki, salonda ki bilgisayar 400 Kb indirdi, odada ki bilgisayar 400 Kb indirdi saniyede. Hepside eşitti. Eğer ki kurulumu yapamaz isen ben masa üstü programı ile bigisayarına bağlanırım, senin programlarını yüklerim modem ayarlarını yaparım evimden. Bana güvenebilirsin. Ben çevreme ç ok yardım ederim bu konularda, severim hoşuma gider. Bana güveniyor isen kolay kolay canın sıkılmaz bilgisayarda. Hemen müdahele eder çözerim. Elimden geleni yaparım ben.

• tekrar okudum, anladım sorunu. Benim çözümüm köktendir, diğer indanlar gibi şunu değiştir bunu sök , bunu yenile demem. Az önce dediğim gibi herkes kablosuz olacak. İkimizinde modemi benim gözümde süper güçlü. Sinyali süper kablosuzda. Yaa apartmanda kolan duvar dinlemiyor delip geçiyor sinyal. Bir zahmet kablosuz adaptör alacaksınız, markayıda söylüyorum modelide, TP-link TL-WN422G antenli (bembeyaz döndürma gibi mubarak :D) adaptörü alacaksın, sonra msn den seninlke sohbet ederken masa üstü program ile bağlanacağım sana ve bütün ayarları yapacağın. Sen yapamazsın türkçe değil ayarlar. Bana güven sana yardım edeyim.
  • modem adsl2 destekli mi?
  • bir de benim soruna dönsek ? :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brancell -- 19 Ağustos 2011; 13:46:45 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.